Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

harishp
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la harishp » 04 apr 2010, 19:43

Ovaj HSV bi vrlo lako mogao ostati i bez Evrope iduce godine. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2010, 20:05

Ja se iskreno nadam da cemo ostati bez Evrope. Isto tako mi ne ide u glavu sto uprava ne nogira Labbadiu. Mislim da bi bolje prosli kada mi neki amater sjedio na klupi, no nije nam takva sudbina. Nadam se da cemo sljedece sezone odmorni biti, zbog neigranja Evrope, imati trenera koji to ime zasluzuje, pa bi tada mogli biti konkurentni u borbi za titulu. I ako bih volio da igramo finale EL, nekako bih vise volio da izgubimo, jer svaki prolaz dalje njemu otkaz ne dolazi u pitanje. Nadam se da ce Hoffmann uvidjeti da je doslo vec minut do 12 i da ce uruciti otkaz klocu, a ovih pet utakmica nek preuzme Horst Hurbesch do pocetka nove sezone i novog trenera, jednostavno sada treba spasiti sta se spasiti da. I kao sto rece Njemacki komentator, ako je Bayern Ferrari, Labbadia je uspio za godinu dana da slupa Bentley.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2010, 21:48

amerosm je napisao/la:Ja se iskreno nadam da cemo ostati bez Evrope. Isto tako mi ne ide u glavu sto uprava ne nogira Labbadiu. Mislim da bi bolje prosli kada mi neki amater sjedio na klupi, no nije nam takva sudbina. Nadam se da cemo sljedece sezone odmorni biti, zbog neigranja Evrope, imati trenera koji to ime zasluzuje, pa bi tada mogli biti konkurentni u borbi za titulu. I ako bih volio da igramo finale EL, nekako bih vise volio da izgubimo, jer svaki prolaz dalje njemu otkaz ne dolazi u pitanje. Nadam se da ce Hoffmann uvidjeti da je doslo vec minut do 12 i da ce uruciti otkaz klocu, a ovih pet utakmica nek preuzme Horst Hurbesch do pocetka nove sezone i novog trenera, jednostavno sada treba spasiti sta se spasiti da. I kao sto rece Njemacki komentator, ako je Bayern Ferrari, Labbadia je uspio za godinu dana da slupa Bentley.

Jasno mi je da je on los trener ali ipak nije ovako lose bilo citavu sezonu...ovo je bas pad forme

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2010, 21:51

Ma ljudi su imali pun klinac problema sa povredama.To izgleda nekome nije jasno.
Ne moze Labadia od go-vana pitu napraviti. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2010, 21:59

@ Adnan 24

od 9.kola u ovoj ekipi nesta ne stima. U prvih devet kola smo uzali 21 bod, a nakon toga u preostalih 21 utakmica smo osvojili 24 boda. Znaci Labbadia je dokazao ono sto je bio slucaj u Leverkusenu, Fuerthu i u Darmstadtu, da je trener koji pocne odlicno ali nakon toga se ekipa izgubi i ne moze da odradi ono sto bi trebala. Igraci su vec se okrenuli protiv trenera, kritikuju njegov nacin treniranja, dokazuje svoju nesposobnost da danas na poluvremenu mjenja RvN-a, umjesto Toruna ili Berga. Taj pad forme se desio iz razloga sto on nema kondicioni trening i samo bazira svoj trening na radu s loptom, pa je i u neke ruku logicno da igraci u ritmu Nedjelja-Cetvrtak dozive pad u formi, a isto i neke povrede zbog nespremnosti igraca idu njemu na dusu. Ukoliko je Hoffmann pametan da mu uruci otkaz, jer sada od Cetvrtka mislim treba spasiti sta se spasiti moze. Prije nekoliko utakmica su Stuttgart i Wolfburg imali zaostatak, od 12 odnosno 15 bodova, sada je to svedeno na samo dva boda, odnosno jedan bod. Jednostavno da skratim pricu, igraju mu ljubimici, Torun pored niza losih utakmica dobiva prednost nad Trochowskim kji je bar prethodnih sedmica nesta i pokaza, to igraci primjete i odmah se okrenu protiv trenera. Isti je slucaj bio i u Leverkusenu, svako se sjeca da su se zalili Helmes, Renato Augusto, Schneider, Rolfes, odnosno okosnica ekipe kao sto je to i sada slucaj.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2010, 22:47

@amerosm

Poznato je da i dosta slabi treneri uspiju na pocetku svog "mandata" napraviti dobre rezultate...jednostavno ekipi dobro dodje promjena i doce do odredjene euforije koja bude dovoljna u odredjenenom periodu...u bundesligi je milion takvih primjera a cini mi se da je i Labadia najbolji primjer i apsolutno se slazem da treba potarziti kvalitetnije rjesenje i to veoma brzo...neko sa iskustvom a ne dovoditi nekog da se dokazuje i tek gradi reputaciju

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2010, 00:05

Ovo je samo priprema za Standard. Igraci se stedili. Ipak je trenutno EL primarni cilj, dok za Bundesku se i ne treba brinuti, vjerovatno ce uzeti to jedno mjesto koje vodi u EL.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 apr 2010, 16:19

onaj potez Guerera je za svaku osudu...trebaju ga sutnuti iz kluba bez dileme...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2010, 17:06

Danas je bilo krizno zasjedanje uprave, i Guerrero ce morati platiti kaznu u iznosu od 100.000 eura, ali samo dragi Bog i Bernd Hoffmann znaju zasto je onaj kloc jos trener HSV-a. Samo se nadam da protiv Standarda vise ne bude kasno, pa da onda Bernd Hoffmann pokusava spasavati sto se spasiti da.
Sto se tice Guerrera ja bih ga licno izbacio iz ekipe, a isto vrijedi i za Aoga, koji se usudjuje da kritikuje navijace iz razloga sto zvizde sto oni nisu u stanju najlosijoj odbrani u Bundesligi na domacem terenu da postignu gol. Eh da Vam je Magath trener pitao bih ga tada bili iznosio svoje misljenje tako javno. Ocito on nije shvatio kao i Guerrero da su navijaci svetinja i da ga oni finansiraju, a isto tako imaju pravo da zvizde ukoliko se oni ne bore na terenu i ukoliko ne pobjedjuju utakmice.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2010, 17:55

Ma tu je atmosfera kompletno shjebana.
I vjerovatno da ce to Standard da iskoristi,sto bi u jednu ruku bila i usluga Vukovima na putu za finale.
Labadia je jedan prosjecan trener ali nije ni toliko njegova greska,koliko su ih i povrede gusile.
A i forma recimo Petrica,itd je za mokrog strika.
Mozda bi i bilo najbolje da im se desi kao sa BVB ili Schalkeom prosle godine.
Pa onda u miru BL da razmisljaju gdje su se zaebali.
Ovo ozbiljno mislim.
Ovako bilo kakav put u Evropu bi im prasine ispod tepiha samo ostalo.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2010, 19:24

harishp je napisao/la:Ma tu je atmosfera kompletno shjebana.
I vjerovatno da ce to Standard da iskoristi,sto bi u jednu ruku bila i usluga Vukovima na putu za finale.
Labadia je jedan prosjecan trener ali nije ni toliko njegova greska,koliko su ih i povrede gusile.
Ovo ozbiljno mislim.
Upravo i ja to mislim, ali me tu najvise zahebaje sto je finale u Hamburgu i to na nasem stadionu, i uz to Uwe Seeler se pobrinuo da imamo lagan raspored. Inace ova ekipa sto su svi primjetili igra razlicito kada je u pitanju Bundesliga i Evropska liga, npr, sinoc su mogli igrati 20 sati gola ne bih dali, a protiv Standarda su bile izigrane akcije, pogadjane stative, precke, imalo se dosta izglednih prilika, bilo je borbenosti, zelje da se vrati nakon gola Standarda itd itd, i svako kaze da je to bio neki hovi HSV koji je odigrao jednu odlicnu utakmicu. Eh sada ja ne znam je li to u pitanju stavlajnje nekog prioriteta od strane uprave, jer su prosle godine isili na tri fronta i na kraju ostali praznih ruku, ili uprava zeli oboje, a igaci se bazirali na jedno, jer mi ne ide u glavu da se ekipa za dva dana moze okrenuti za 180 stepeni.Danas je npr. sam Uwe Seeler rekao da ga ne bih cudilo sada da odigraju vrhunsku utakmicu protiv Standarda, a opet ispod nivou u Nedjelju protiv Bochuma. Istina povrede su dosta utjecale na nasu igru jer je okosnica ekipe skoro cijelu sezonu odsutna, ali i Labbadia snosi krivicu zbog toga, sto se moze zakljuciti iz prethodnih postova gdje sam napisao kakav je stil njegovog treninga.

MUFC

Post Postao/la MUFC » 05 apr 2010, 21:29

Johnyx95 je napisao/la:Ikona HSV-a je ,naravno, stranac sa najvise utakmica u Bundesligi i trenutacno clan Uprave HSV-a.
SERGEJ BARBAREZ!
Jedan od meni drazih klubova,posebno zbog ugodjaja na AOL Areni ,navijaca,ali i dugogodisnje tradicije.Medjutim,ima jedan klub takodjer iz Hamburga kojeg posebno volim,St.Pauli. 8-)

Mislim da si ti unikat ! Volis i ST. PAULI i hsv :?
I'm An FC Fan !!!

Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2010, 22:04

amerosm je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma tu je atmosfera kompletno shjebana.
Ovo ozbiljno mislim.
Upravo i ja to mislim, ali me tu najvise zahebaje sto je finale u Hamburgu i to na nasem stadionu, i uz to Uwe Seeler se pobrinuo da imamo lagan raspored. Inace ova ekipa sto su svi primjetili igra razlicito kada je u pitanju Bundesliga i Evropska liga, npr, sinoc su mogli igrati 20 sati gola ne bih dali, a protiv Standarda su bile izigrane akcije, pogadjane stative, precke, imalo se dosta izglednih prilika, bilo je borbenosti, zelje da se vrati nakon gola Standarda itd itd, i svako kaze da je to bio neki hovi HSV koji je odigrao jednu odlicnu utakmicu. Eh sada ja ne znam je li to u pitanju stavlajnje nekog prioriteta od strane uprave, jer su prosle godine isili na tri fronta i na kraju ostali praznih ruku, ili uprava zeli oboje, a igaci se bazirali na jedno, jer mi ne ide u glavu da se ekipa za dva dana moze okrenuti za 180 stepeni.Danas je npr. sam Uwe Seeler rekao da ga ne bih cudilo sada da odigraju vrhunsku utakmicu protiv Standarda, a opet ispod nivou u Nedjelju protiv Bochuma. Istina povrede su dosta utjecale na nasu igru jer je okosnica ekipe skoro cijelu sezonu odsutna, ali i Labbadia snosi krivicu zbog toga, sto se moze zakljuciti iz prethodnih postova gdje sam napisao kakav je stil njegovog treninga.
Labadia nije terminator svog tima tipa Veha.Tom bi covjeku dozivotno zabranio da vodi bilo koji klub zbog etike sporta i kako rece njegovog treninga.
Da ga nije bilo,sad bi i mi se spremali za put u Afriku garantovano,ovako je povezano zaebao i nas i vukove.
U Hamburgu je finale ali niti mislim da bi HSV imao uopste snage protiv Vukova koji su se rjesili tuberkuloze zvana Veh, niti bi bilo pametno da osvojite taj kup.
Jer bi problemi ostali i onda par godina nebi znali kuda udara.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2010, 02:03

velika greska je ucinjena kada su pustili jola, trener pod cijom su komandom nagovjestavali povratak u sam vrh bundeslige. dobro, covjek ako je zelio otici pod svaku cijenu, nisu ga ni mogli zadrzati. ali odakle ovog brunu izvukose.
sve u svemu, za labbadiu je susret protiv standarda biti ili ne biti. u slucaju napovoljnog ishoda, nema mu spasa.
sezona se moze spasiti osvojenom euro-ligom, veliki bi to dobitak bio za klub da se poslje toliko susnih godina nesto osvoji. kao sto se moglo primjetiti, sasvim drugu igru pokazuju na ino-sceni. davno su digli ruke od bundeslige, misleci da ce bez velikih muka zadrzati to 5 mjesto. kad su vec ostali bez sansi za plasman u ligu prvaka.

skandal-guerrero bi trebao sutra igrati protiv standarda.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2010, 16:28

geronimo je napisao/la:velika greska je ucinjena kada su pustili jola, trener pod cijom su komandom nagovjestavali povratak u sam vrh bundeslige. dobro, covjek ako je zelio otici pod svaku cijenu, nisu ga ni mogli zadrzati. ali odakle ovog brunu izvukose.
sve u svemu, za labbadiu je susret protiv standarda biti ili ne biti. u slucaju napovoljnog ishoda, nema mu spasa.
sezona se moze spasiti osvojenom euro-ligom, veliki bi to dobitak bio za klub da se poslje toliko susnih godina nesto osvoji. kao sto se moglo primjetiti, sasvim drugu igru pokazuju na ino-sceni. davno su digli ruke od bundeslige, misleci da ce bez velikih muka zadrzati to 5 mjesto. kad su vec ostali bez sansi za plasman u ligu prvaka.

skandal-guerrero bi trebao sutra igrati protiv standarda.
Eh drug krenut cu redom. Martin Jol je trazio nesta sto u historiji ni jednog kluba dosad nije bilo u Bundesligi (izuzev Schalke-a i Wolfsburg-a) tj. da se jednom covijeku da cjela vlast u klubu. HSV to nije mogao uraditi ni radi tradicije ni radi navijaca, a uprava je znala ukoliko ovo dopustiti da joj nema spasa. A Brunu su izvukli iz naftalina, i oni sami ne znaju odakle su ga nasli, no nadam se da se njegovo vrijeme blizi kraju, iapk je HSV iza Bayerna najveci klub u Njemackoj i nije ni vrijeme ni mjesto da ga vodi amater. Ja licno mislim da su oni Bundesligi otpisali od poraza protiv Leverkusena, kada je izgubljena i posljedna sansa za plasman u LP, a kloc je svojim zamislima doveo u pitanje i EL naredne godine. Slazem se s tobom da njega jedino titula moze odrzati na mjestu trenera HSV-a, u protivnom mu slijedi otkaz, a sam je Hoffmann rekao jucer u novinama da ce sve sracunati poslje utakmice 12.maja, a ako ovaj kloc ne konta sta to znaci onda ni sam ne znam ko bi mogao pomoci. Labbadia je sutrasnja utakmica prekretnica u karijeri, i mislim da mu ona zavisi od sutrasnje utakmice. Kao sto rece Sammer, vozio je Audi pa ga je slupao, vozio je Bentley pa ga je slupao, eh sljedece auto ce mu maksimalno biti Golf 2, i ja se slazem s ovom konstatacijom.
Isto je svoj kvalitet pokazao sto se Guerrero nalazi na spisku igraca protiv Standarda, to dovoljno ogovori o kakvom se treneru radi. Sutra ce mo do ponoci znati kakva je sudbina kloca, jer u slucaju ispadanja slijedi mu noga, jer je i Hoffmann se nasao u kritikama navijaca, a vec se po medijima spominju Hort Hurbesch, Matthias Sammer, Joachim Loew, pa cak i neki spekulisu povratkom Martina Jola.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 apr 2010, 16:59

Cisto sumnjam da ce se Jol vratiti. A sto se tice Labadie..ja se nadam njegovom opstanku. Uz duzno postovanje,ni mnogo kvalitetniji treneri ne bi mogli napraviti vise s nekom ekipom kojoj bi u isgto vrijeme bilo odsutno 5-6 standardnih prvotimaca zbog povrede. Dok su bili svi tu.imao je on jako dobre reultate. Bili smo odmah uz Leverkusen. HSV ce osvojiti EL ako on ostane na klupi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2010, 00:23

Sto se Labbadie tice vise necu komentarisati, znat ce se sve veceras oko 23 h ili mozda oko ponoci. Inace Hoffmann je dao interviju za Kicker gdje kaze da ce na kraju sezone krenuti i novu reformaciju ekipe, i da ce igraci koji tu vise ne zele igrati biti pusteni uz adekvatnu odstetu, tu se prvenstveno misli na Trochowskog, Boatenga, Pitroipu, Rozehnala koji samo kritikuju kada se ne nalaze u prvoj posatvi. Isto tako danasnji Kicker pise da je Wolfsburg zainteresovan za Trochowskog (print verzija), i da HSV ga je spreman pustiti za sedam miliona eura, a kao moguca zamjena se spominje Affelay ili Ruiz koji vazi za novg Elia-u u Twente-u.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 apr 2010, 13:57

Afelay bi bio pravo pojacanje. Odlican igrac a jako mlad. Veceras ce HSV dobiti u gostima,vidjet cete.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2010, 14:15

majestic24 je napisao/la:Afelay bi bio pravo pojacanje. Odlican igrac a jako mlad. Veceras ce HSV dobiti u gostima,vidjet cete.
Eh to hocemo li proci dalje ostaje da se vidi, no iza zatvorenih vrata planovi su vec spremni. I Affelay je moja zelja na poziciji desnog veznog igraca, no ukoliko njega ne bih mogli dovesti pokusao bih dovesti Kubu iz Dortmunda, sorry Adnan24, nekako nam lezite sto se tih transfera tice. Vi vama doplatimo 5 miliona eura i posaljemo Trochowskog i svi zadovoljni, nesta slicno kao Petric-Zidan.
Evo sta je rekao Bernd Hoffmann predsjednik kluba za Kicker - print verzija :

"Es ist ein wichtiges spiel, fuer den verein, die mannschaft und den trainer. Dennoch hat Bruno Labbadia heute die chance etwas anderes zu bewiesen. Hoffentlich wird erst am 13.05. alles anaylisiert".

"Veceras je veoma vazna utakmica za klub, ekipu i trenera. Isto tako Bruno Labbadia moze veceras dokazati nesto drugo (valjda je covijek mislio da jos moze doprijeti do ekipe i pokazati da umiju igrati fudbal). Nadam se da ce analiza tek usljediti 13.05.".

Kratko receno, ukoliko veceras ispadnemo Labbadia vec sutra nije trener Hamburga ako se da po ovim izjavama zakljuciti. Kao njegovog nasljednika bih volio vidjeti Magatha ili Sammera.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 08 apr 2010, 14:20

Magath kad bi vodio ovu nasu trenutnu ekipu,bili bi na celu Bundeslige,a Bayern bi bio iza nas s najmanje 15 bodova zaostatka. Imam neki feeling da ce veceras Standard da nastrada,RVN ce ih da siluje. Ja se nadam dolasku iduce sezone jednog Bosanca u ekipu. Nekako mi je tu najblizi Ermin Zec. Mlad je,uz dobar rad trenera moze postati veliki igrac.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: ronaldo99 i 2 gosta.