FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 21 feb 2015, 00:07

Danas cujem da je oko Nyeme problem taj da nemaju smjestaj za njeg. Pa što ne rekoše ranije, evo čitav sprat prazan i opremljen, svadbu bi odgodio za jedno pola godine, ne moram se ni ženiti na proljeće, halal mu sve bilo. I režije bi po pola plaćali :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 feb 2015, 00:15

[quote="Minjore"]Danas cujem da je oko Nyeme problem taj da nemaju smjestaj za njeg. Pa što ne rekoše ranije, evo čitav sprat prazan i opremljen, svadbu bi odgodio za jedno pola godine, ne moram se ni ženiti na proljeće, halal mu sve bilo. I režije bi po pola plaćali :D[/quote]

Ma daaaj :lol:

Raja ne sekirajte se, ne mogu Bogi i Aco zayebati koliko Baja može natrpati :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 feb 2015, 01:10

Bio sam do 60te minute na utakmic i bez obzira sto je prijaetljska utakmica ostao sam razocaran iz jednog razloga. Napad je dobro funkcionisao, djelmic, kokot, varea fino prema naprijed guraju,,,,ali odbrana...PA STA STE UIGRAVALI KOJE PI.CKE MATERINE :evil: u prvom pol nam ljudi dva put centar presli i prvi put fule nemoguce drugi put penal izbore :crazy: :crazy: :crazy: ma ovo vise nije ni smijesno
=\_1921_/=

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 feb 2015, 01:21

Minjore je napisao/la:Ma Memija mali se zaljubio, svaku noc ovdje po mahali se vrti s djevojkom. Eldar se puno krije pri prenosu lopte, tako da krila moraju prenositi loptu ako Amir ne moze. Od rezervi mi se najvise dopao mali Kašić. Momak trči, borben je, ima tu hrabrost da probije po strani, dosta na Višću podsjeća.
Dva pitanja : Šta je sa onim Bečirovićem i zašto je Hadžović odstranjen iz ekipe ????
Zaljubio se tek sad? 2 godine je u vezi :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 21 feb 2015, 01:29

E ovako i moje neko vidjenje danasnje tekme malo duže..
Znam da je pripremna tekma,ali ja sam danas pognute glave napustio stadion..loše je ovo po meni(iako sam vazda optimista bio),garantujem da je jaca ekipa bila danas npr.široki mi bi primili 5-6 hladno al baš hladno..
Valjda su teske noge i jos se to uigrava al eto nadam se do Olimpica da ce bit bolje..
Antolovic-nas novi kapiten,izvadio danas 2,3 zicera čista..svaka cast,vraca se u formu..primio go iz greske Uzelca koji izbacuje igraca 1 na 1 na golmana,a drugi iz penala koji je napravio sam,jer je Zeljkovic spustio glavom loptu prema njemu i dodao napadacu i ovaj morao krsit.
Memija-naprijed nikako ga nije bilo,2 put centar presao,nazad onako nekad dobro nekad loše(njihovo krilo ga je jedno 3 puta prelazilo nekim driblinzima i probijalo stranu)..losiji definitivno od jesenjeg dijela
Kvesa-od 5 ubacaja u 1pol jedna lopta pogadja napadaca,isao jest naprijed ali nekako bez ucinka,ugl aut izbori ili loptu izgubi,nazad onako dosta prostora je ostajalo kada ode gore i nestigne se vratiti..
Zeljkovic-po meni najgori igrac danas..nezainteresovan,kriv za go,2-3 mozda izbijanja da je imao i to je to..nez sto igra stopera kada se vidi da nmž
Kosoric-nijansu bolji od Mladena ali isto lose,dosta spor u kontrama gdje neisprati svog igraca do kraja..
Hasanovic-nez onako nit dobar nit los,trcao je,pokusavao je nesta ali vecinom greske u dodavanju i glupi faulovi..nez meni se nije svidio danas,imao je prije boljih partija duplo
Amir-voli sa loptom,nudi se,brz je,dosta je i gresaka pravio al eto pljeskalo mu se na svaku akciju ili šut mada nije nesto odskakao od vecine..
Varea-dobre lopte u prostor,ima znanje ali fizicki mozda najlosiji nas igrac trenutno..njegov limit je 50 min nazalost,imam dojam da je na škrge igrao,nije ni cudo sto je i prva izmjena bio..u defanzivi 0..jbg
Kokt-pa bgm nek prica ko sta hoce(navijacki da je ovakav ili onakav)ali meni danas uz Baju naljbolji na terenu,onaj trud npr sto je Nedo imao proslu polusezonu on sada pokazuje,ima sigurno 3-4 kg viska kila i vidi se,ali dosta se krece i ocekujem da explodira tamo u 5-6 kolu(zivi bili pa vidjeli)..probija dosta po strani,cak je i prelazio sa jednog krila na drugo,voli igru 1 na1
Djelmic-dosta pokretan,zanimljiv igrac,po meni volji nekad i peljati loptu,ali kad udje u 16-terac vraca na 5m pas(3 puta ista situacija),rekao bi napamet i ofirno,stoperi su izbili svaki put..zabio go,nije lose,nadam se da moze i bolje..trudio se sto jest jest
Baja-dobar,jak i brz,zabio dobar go..imao je jedan sut gdje golman jedva izbi u korner..nudio se otkrivao,vukao igrace na sebe,dobar nastup..igrac utakmice po meni
Od izmjena:
Nedo-borio se,ganjao imao škarice pred kraj steta sto nije zabio..
Uzelac-pocetnicka greska(mislim da je trema vise bila),kasnije se malo oslobodio i bolje odigrao al eto..
Enis-nije los bio,uspio je par puta izbaciti na krila nase igrace,trudio se ali nije puno igrao..
Kasic-nije mi nista pokazao specijalno,razumljivo mlad je,ima brzinu ali mislim da nije jos blizu prvog tima(al eto vidjecemo).
B.Čolic-nije los bio,par puta izbio napamet loptu,ali je igrao malo max 10 min
Mozda je jos ko ulazio al nmg se sjetiti..
Ono pozitivno danas po meni je sto dosta smo napadovali sa krila jedno 15 kornera smo imali sigurno..
I jos jedna stvar mi se svidjela a to je javljanje igraca(moja,ledja,izač,i ostale rijeci koje su normalne),sigurno je to Oda poslozio..
Nadam se da ce svaki igrac biti 20% bolji jer je prijateljska bila i razumljivo je al garantujem ako ovako budemo igrali protiv Zrinjskog ili Širokog da bi mogli stradati..(samo me toga strah pa sam vise negativan nego pozitivan)..
Nadam se da ce bit bolje i mora jer mi smo Željo..

Mozda neki se nebudu slagali sa misljenjem ali eto svako ima svoje vidjenje na utakmicu..pozz za Manijake sve
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 21 feb 2015, 01:56

Protivnicki igraci su stajali od nasih napadaca na par metara pa je zato izgledalo da je napad bio dobar, bas me interesuje hoce li se protiv Olimpica, i ovih zahebanijih, onako dodavati oko peterca. Imaju taj neki vic u napadu, ali previse je to tromo i usporeno, Varea nenormalno gusi protok lopte, a Kokotu ce jezik vaditi nakon 60. min, u odnosu na ostale izgleda ko tabure. Odbrane nema nikako tako da o tom segmentu igre nema sta da se kaze. Sredina melja loptu, previse skupljeni i sva dodavanja u par metara kvadratnih, nema sirine i generalno slabo se krecu bez lopte. Ova ekipa je jedva mogla izdrzati utakmicu gdje se lopta uglavnom nabijala, ovo sto Odovic pokusava je upravo ono kako sam od njega i ocekivao, da ih natjera da igraju lopte, samo je problem sto za to treba snaga koju ovi evidentno nemaju

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 feb 2015, 09:35

Minjore je napisao/la:Danas cujem da je oko Nyeme problem taj da nemaju smjestaj za njeg. Pa što ne rekoše ranije, evo čitav sprat prazan i opremljen, svadbu bi odgodio za jedno pola godine, ne moram se ni ženiti na proljeće, halal mu sve bilo. I režije bi po pola plaćali :D
garant je do toga... :mrgreen:

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 feb 2015, 10:12

Obzirom da sam gledao neke utakmice prije ove,nisam vidio nista sto nisam znao. I ne bih o igri. Poslije Slobode sam nesta napisao,i to je to,u pet deka.
Hocu o par drugih stvari. Ne svidja mi se pristup utakmici koja se zove generalna proba pred pocetak prvenstva.
Sta mi se ne svidja?
Jucer smo trebali vidjeti ekipu koja ce igrati prve utakmice u prvenstvu.Ocekivao sam da ta ekipa odigra 90 min,sa par izmjena,i to je to za Olimpik. Umjesto toga,mi smo vidjeli utakmicu u kojoj je nastupilo 20 nasih igraca,u trening dresovima... Situacija koja vise prilici prvim pripremnim utakmicama a nikako generalnoj probi. Sad imamo situaciju da nam od kraja jesenjeg dijela sezone ni jedna postava nije odigrala 90 min.
Ovo mi govori da trener nema viziju u glavi,sto nikako nije dobro. On nema veliki izbor,ali sad mora znati sta je najbolja opcija od ovog sto ima. Nisam siguran da je tako.
Dalje,ne svidja mi se pristup igraca.Puno je nediscipline u igri.Kao posljedica nediscipline i neodgovornosti,napravljeno je niz grsaka koje ozbiljne ekipe kaznjavaju. Nikako ne mozemo razmisljati na nacin kako ce se uozbiljiti kad krene prvenstvo. Zabrinjava me i to sto je nedopustive greske pravio veci broj igraca.Cak i oni koji bas i nisu skloni tome. E sad,sta od toga mozemo ipak istolerisati jer je prijateljska utakmica, a sta ne,ne znam.
Zabrinjava stanje terena. Zasto je tako los? Niko ne zna. Je li se mogao bolje pripremiti za ovu utakmicu? Jesta. Mogao se bolje uvaljati,osisati,naprskati prije utakmice...uciniti ga brzim,sto bi nam svakako trebalo odgovarati.
Jedino sto mi pada na pamet,racionalno,ili se malo tjesim,jeste to da se ipak probalo nesta i sakriti. Na zapadu je bila kompletna delegacija Olimpika.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 feb 2015, 10:18

prepoznatljiva po don vito frizurama i ko ih ne zna.

a što se tiče prvih 11 mislim da je to to što smo juče vidjeli. po ovim izvještajima mi se čini da je sve utakmice startalo 9 istih: antolović, kvesić, memija, kosorić i zeljković, bajić, varea, đelmić, hasanović. ove još dvije otpadaju na kokota ili eventualno seju i dadu ili amira.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 21 feb 2015, 10:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 feb 2015, 10:22

Umjesto Evropskog Zelje na nasu zalost bojim se rec ide neko drugi ka Evropskom putu.Ko je kriv ja nisam a ni igraci neznaju bolje.Nikad se nemoze naprjed ako niko nizasta ne odgovara.Umjesto naprjed mi odosmo jedno 2 stepenice nazad sto igracki sto finansijski.**** ti prijateljske sa Travnikom Bratsvom .Prodje i 2 godina nema pomaka ok da vidimo sta ce bit te trece.Hoce li mladi isplivat.Pa ako isplivaju odose dalje i hajde vi meni objasnite kako onda Zeljo moze biti ispred svih taj Evropski.Nikako.Onaj ko je zaduzen za pare marketing mora odgovarat sto nije nista uradio.Halo mi idemo lagano nize i nize.Mi navijaci cemo dolazit podrzavat ali vidite i sami da nas je sve manje i manje jer ako volis klub nije dovoljno hoces da vidis i malo fudbala.Nema para pa nisam ja zaduzen za pare valjda ima neko ko jest u klubu ako nezna pa nadji ko zna.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 21 feb 2015, 10:27

Jednu stvar zaboravljate.Ovo su jedine pripreme u kojima nemamo povrijedjenih igraca sto je cinjenica koja me jako raduje.Eh sad jeli to posljedica dobrog rada ili ne rada ostaje da vidimo.Misljenja sam da je ovo prvo.Pripremne utakmice nisu neko mjerilo kvaliteta ekipe.Svjedoci smo utakmica gdje smo gubili i igrali katastrofalno protiv puno slabijih protivnika pa poslije bi sta bi.Idu prventstvene utakmice kojima ce se pristupati puno ozbiljnije.Gdje ce se iz takav pristup polako sklapati kockice.Niti jedna ekipa iz priprema nije izasla u top formi.Pa jedan Bayern se jos uvijek dohavizava.Zato malo vise vjere u strucni stab i ekipu i malo manje pametovanja.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 21 feb 2015, 11:05

FKZ1921 je napisao/la:Obzirom da sam gledao neke utakmice prije ove,nisam vidio nista sto nisam znao. I ne bih o igri. Poslije Slobode sam nesta napisao,i to je to,u pet deka.
Hocu o par drugih stvari. Ne svidja mi se pristup utakmici koja se zove generalna proba pred pocetak prvenstva.
Sta mi se ne svidja?
Jucer smo trebali vidjeti ekipu koja ce igrati prve utakmice u prvenstvu.Ocekivao sam da ta ekipa odigra 90 min,sa par izmjena,i to je to za Olimpik. Umjesto toga,mi smo vidjeli utakmicu u kojoj je nastupilo 20 nasih igraca,u trening dresovima... Situacija koja vise prilici prvim pripremnim utakmicama a nikako generalnoj probi. Sad imamo situaciju da nam od kraja jesenjeg dijela sezone ni jedna postava nije odigrala 90 min.
Ovo mi govori da trener nema viziju u glavi,sto nikako nije dobro. On nema veliki izbor,ali sad mora znati sta je najbolja opcija od ovog sto ima. Nisam siguran da je tako.
Dalje,ne svidja mi se pristup igraca.Puno je nediscipline u igri.Kao posljedica nediscipline i neodgovornosti,napravljeno je niz grsaka koje ozbiljne ekipe kaznjavaju. Nikako ne mozemo razmisljati na nacin kako ce se uozbiljiti kad krene prvenstvo. Zabrinjava me i to sto je nedopustive greske pravio veci broj igraca.Cak i oni koji bas i nisu skloni tome. E sad,sta od toga mozemo ipak istolerisati jer je prijateljska utakmica, a sta ne,ne znam.
Zabrinjava stanje terena. Zasto je tako los? Niko ne zna. Je li se mogao bolje pripremiti za ovu utakmicu? Jesta. Mogao se bolje uvaljati,osisati,naprskati prije utakmice...uciniti ga brzim,sto bi nam svakako trebalo odgovarati.
Jedino sto mi pada na pamet,racionalno,ili se malo tjesim,jeste to da se ipak probalo nesta i sakriti. Na zapadu je bila kompletna delegacija Olimpika.
Ima Odovic viziju ali nema kvalitetnih igraca na nekim pozicijama.. Ne moze on od losih stopera i bez zadnjeg veznog napraviti ozbiljnu odbranu kao ni idealan protok lopte bez kvalitetnog centralnog veznog.. Gdje je skripalo jesenas skripi i sad, cak i vise nego jesenas.. Odgovoran je onaj ko je trebao dovesti kvalitetnija rjesenja na tim diskutabilnim pozicijama.. Ne razumijem ponasanje ljudi u klubu kada poredim njihovo djelovanje kada je ekipa u pitanju i ambicije i ciljeve koje su postavili na pocetku sezone..

Kao sto neko rece: "Daj Boze neraspolozenih protivnika i sumnjivih penala" jer kada smo se patili protiv Bratsva mogu predpostaviti kako cemo izgledati protiv ozbiljnijih ekipa..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 21 feb 2015, 12:40

u ovoj ekipi se svidja najvise "navala" i golman... dok su odbrana i sredina nako... vidjecemo na sta ce to sve liciti... u svakom slucaju Oda ima podršku do kraja... VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 21 feb 2015, 14:42

Hajde da malo pozitivnije gledamo na ovo sve, jer ako budemo gledali negativno, tako ce nam stalno biti.

Svi smo mi ovdje vrlo dobro svjesti sitvacije, tj, gdje skripi najvise.
Ali ajde da pustimo malo da vidimo koliko oni zapravo stvarno mogu u sluzbenim utakmicama.

Od prve utakmice ce mnogo zavisiti, tako da kako god mi izgledali, negativna nam slika pred pocetak drugog dijela prvenstva zaista ne treba. Ne kazem sada da trebamo da lazemo sebe i da bjezimo od cinjenica, ali makar da spustimo lotpu dok sve sluzbeno ne krene pa cemo onda stvarno znati i imati potvrde svega, tj gdje smo i koliko zaista mozemo...-

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 feb 2015, 15:48

Najvaznija stvar za nas trenutno je kako ce proci skupstina i statut.

Jer badava nam sad ova ekipa kad je klub bez novca, sve i da se izbori europa to nije dovoljno.

Ne mozemo ziviti od europe do europe, a istu ce u buducnosti jos teze biti izboriti.

Nikakva "nasa" djeca jer od njih nema hajra, nego samo pare, sponzori, ozbiljna pojacanja i jos ozbiljnji rad prvenstveno uprave a onda i trenera, igraca.

Tjesite se koliko hocete ali tako je, ako skupstina ne usvoji statut i ako se ne pocnu traziti partneri mi smo donji !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 feb 2015, 16:45

partneri su u suštini već nađeni. a to što smo dosad opstali trebamo zahvaliti transferima igrača koji su ponikli i afirmisani u želji. to bi u budućnosti trebao biti još veći izvor prihoda našli se partneri ili ne. ni najbogatiji klubovi u regionu ne mogu da ne prodaju igrače i da ne računaju na prodaju igrača, to se ne može i ne smije potcjenjivati.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 21 feb 2015, 22:59

ChWilla je napisao/la:partneri su u suštini već nađeni. a to što smo dosad opstali trebamo zahvaliti transferima igrača koji su ponikli i afirmisani u želji. to bi u budućnosti trebao biti još veći izvor prihoda našli se partneri ili ne. ni najbogatiji klubovi u regionu ne mogu da ne prodaju igrače i da ne računaju na prodaju igrača, to se ne može i ne smije potcjenjivati.
Naravno da je prodaja vazan faktor a mogao bi biti jos veci u finansiranju kluba, jer ako prodje statut i stvari krenu onako kako je planirano onda bi smo teoretski imali mogucnosti praviti bolju ekipu samim tim bolji rezultati a kad je klub u pozitivi onda te nemogu ucijenjivati sa malim ciframa za prodaju igraca. Ovako svi znaju da smo u buli pa ko vele daj im neku sicu moraju pristati jer im treba svaka markica.
Vec sam pisao vise puta da je ovaj statut vazniji od bilo kakvih rezultata ove godine.
A po ovom zadnjem intevjuu sa Amarom, evo ga nazad u maju.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 21 feb 2015, 23:04

KontraNogama je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:partneri su u suštini već nađeni. a to što smo dosad opstali trebamo zahvaliti transferima igrača koji su ponikli i afirmisani u želji. to bi u budućnosti trebao biti još veći izvor prihoda našli se partneri ili ne. ni najbogatiji klubovi u regionu ne mogu da ne prodaju igrače i da ne računaju na prodaju igrača, to se ne može i ne smije potcjenjivati.
Naravno da je prodaja vazan faktor a mogao bi biti jos veci u finansiranju kluba, jer ako prodje statut i stvari krenu onako kako je planirano onda bi smo teoretski imali mogucnosti praviti bolju ekipu samim tim bolji rezultati a kad je klub u pozitivi onda te nemogu ucijenjivati sa malim ciframa za prodaju igraca. Ovako svi znaju da smo u buli pa ko vele daj im neku sicu moraju pristati jer im treba svaka markica.
Vec sam pisao vise puta da je ovaj statut vazniji od bilo kakvih rezultata ove godine.
A po ovom zadnjem intevjuu sa Amarom, evo ga nazad u maju.
Po kojem intervju to vezano za Amara šta je govorio

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 21 feb 2015, 23:05

Izgleda je Rastoder Izet stigao u Sarajevo veceras razovorali i velika vjerovatnoca da ce ulagati u Želju.
51%--------49%

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 21 feb 2015, 23:07

http://sportsport.ba/ino_fudbal/osim-u- ... aju/154369" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo nama naseg Brke, ostalima kape mrke.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo i 3 gosta.