Postao/la Mirza_Hordas » 05 apr 2010, 11:33
Turković: Ne mogu vjerovati šta nam se dešava
Ekipa Sarajeva i sa trećeg gostovanja u proljetnom dijelu sezone, vratila se kratkih rukava.
Nakon Slobode i Travnika, ovaj put su od tima sa Koševa bili bolji Laktaši koji su slavili pobjedu rezultatom 2-1.
Sarajevo ni ovaj put kraj utakmice nije dočekalo kompletno jer je sudija Bjelica crvene kartone pokazao Maksumiću i Muminoviću.
Almir Turković neće po dobrom pamtiti svoj debi na klupi Sarajeva jer je i njemu prije vremena pokazan put u svlačionicu.
Stvarno ne znam šta bih rekao. Ne mogu vjerovati da smo tako korektan meč završili sa toliko kartona. Sa Laktašima imamo sjajne odnose i dočekali su nas veoma lijepo. Iako su tražili bodove spasa, težili su nadigravanju. Oni imaju ekipu koja se, jednostavno, ne zna tući.
Nije bilo nijednog prljavog starta, a sudija nam pokaže dva crvena i osam žutih kartona. Pa to, zaista, nema smisla. Kada sam mu to rekao, isključio je i mene. Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari mogu dešavati Sarajevu, rekao je Turković za dnevni avaz.
Po njegovom mišljenju, da nije bilo crvenih kartona, Sarajevo bi se iz Laktaša vratilo neporaženo.
Prvo poluvrijeme odigrali smo loše. Čini se da smo i mi i oni počeli susret sa previše respekta. Gol smo zabili sami sebi. Kako smo igrali, čudi me da to u nervozi nismo uradili još koji put. No, drugo poluvrijeme bilo je odlično. Sa deset igrača smo nadigrali Laktaše, a borili smo se čak i sa devet, barem onoliko koliko smo mogli. Imam osjećaj da bismo pobijedili da smo ostali kompletni.
Borba za titulu sada je gotovo nemoguća misija za ekipu Sarajeva ali se od plasmana u Evropu nije odustalo.
Moramo ići dalje i nastaviti se boriti za Evropu. Sada se trebamo nadati da će u finale Kupa ući Željezničar i Borac, pa da se možemo boriti za četvrto mjesto. Igrači su u Laktašima pokazali veliku želju, pokazali su da mogu igrati. Uz takav odnos, ako sudije promijene stav prema nama, mislim da možemo u Evropu, rekao je Turković.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"