Portland Trail Blazers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Evil Genius II

Re: Portland Trail Blazers

Post Postao/la Evil Genius II » 12 feb 2015, 06:51

wes :tokralju:

na istom smo omjeru kao i prosle sezone u ovo doba, sto je uz sve povrede koje smo imali (a kojih smo bili postedjeni prosli put, osim lamarcusove) za svaku pohvalu :thumbup:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 feb 2015, 23:17

" onclick="window.open(this.href);return false;

:kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

blazer13
Kontakt:

Post Postao/la blazer13 » 19 feb 2015, 01:00

Afflalo,Chandler,Prince tko god dodje dobro dodje, vec godinama je to kriticna pozicija na klupi jer nema zamjene za Batuma, a pogotovo se to ove sezone vidi kad je Nick povrijedjen i izvan prave forme

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 feb 2015, 07:31

Evo nakon Duckwortha umro je i Kersey, jos jedan igrac prve petorke Blazersa koja je igrala 2 NBA finala 1990 & 1992.
RIP Jerome Kersey.

Jerome & Kevin

slika

Former NBA player Jerome Kersey died Wednesday at the age of 52, a Trail Blazers communications official confirmed to KGW News in Portland. Marc J. Spears of Yahoo Sports and Joe Freeman of The Oregonian also reported the news.
No cause of death has been announced.
Kersey played 17 seasons in the NBA, including 11 with the Trail Blazers. The 6-foot-7 small forward was known for his explosiveness and rugged playing nature, participating in the NBA All-Star Dunk Contest from 1986-89. Kersey won an NBA title with San Antonio in 1999, when the Spurs defeated the New York Knicks in five games.
Kersey enjoyed his best individual years in the 1987-88 and 1988-89 seasons. In the former, he averaged 19.2 points and 8.3 rebounds per game. In 1988-89, Kersey averaged 17.5 points and 8.3 rebounds. He later started on Portland's 1990 and 1992 NBA Finals teams.
Kersey also played for the Golden State Warriors, Los Angeles Lakers, Seattle SuperSonics and Milwaukee Bucks. He retired in 2001 with 11,825 points, 6,339 rebounds, 2,134 assists and 799 blocks.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 feb 2015, 07:58

Maybe Kevin Duckworth needed him in the front court for his team in heaven.
slika

pocivaj u miru, majstore.
blazer13 je napisao/la:Afflalo,Chandler,Prince tko god dodje dobro dodje, vec godinama je to kriticna pozicija na klupi jer nema zamjene za Batuma, a pogotovo se to ove sezone vidi kad je Nick povrijedjen i izvan prave forme
to je to.
chandler bi bio moj prvi izbor ali sirom otvorenih ruku cekam ko god da dodje (ako iko dodje).

blazer13
Kontakt:

Post Postao/la blazer13 » 19 feb 2015, 18:34

blazer13 je napisao/la:Afflalo,Chandler,Prince tko god dodje dobro dodje, vec godinama je to kriticna pozicija na klupi jer nema zamjene za Batuma, a pogotovo se to ove sezone vidi kad je Nick povrijedjen i izvan prave forme
to je to.
chandler bi bio moj prvi izbor ali sirom otvorenih ruku cekam ko god da dodje (ako iko dodje).[/quote]
evo ceka se jos potvrda al eto dobili smo sto smo htjeli, mislim da smo mozda i puno dali no puca se na naslov i morao se povuci neki potez

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 feb 2015, 18:51

Odlican posao Oshleya. Neki ce rec' da je dao previse, ali ne slazem se. S tim ako jos pogledamo da je Affalo bas ono sto ova momcad treba, onda nea brige. Jos Gee moze dodat valjda nesto, nisam bas upucen u njega najbolje.
Drago mi je da je C.J ostao, a Barton i kompanije nisu davali nikakav doprinos s klupe.

I cini se da je to to od Portlanda.
btw.
Arron Afflalo: shooting 50.2% on mid-range shots this season, #1 among players w/at least 200 such FGA.

POR shoots 39.5%, 21st in the NBA
Alonzo Gee has been shooting the ball well this season.

48% and 42% from three.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 feb 2015, 19:28

odlican posao za nas. aferim olshey :clap: t-rob i barton, nazalost, nisu imali buducnost u ovoj ekipi i, iako puni potencijala, nisu skoro pa nikakav gubitak (kao i claver) u poredjenju s tim koliki je dobitak ovaj dvojac sto dolazi. mada sam kako gore napisah favorizovao chandlera, ali eto.

eh sad, ljeto ce da bude jako zanimljiva prica :hmmmmm:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 feb 2015, 06:57

steve blake ce u znak postovanja i sjecanja na jeromea kerseya #25 zamijeniti za #5 jer je dvajest petica bila kerseyov broj dok je nastupao za blazerse izmedju 1984-95. novi broj ce nositi vec veceras protiv jazzera.
“Jerome Kersey meant a lot to this team and to this city,” said Blake. “I've known Jerome for a long time now and wanted to honor him and his vast contributions both on and off the court. I consider it an honor to wear the number 25, but this just seemed like the right thing to do.”
slika
:salut:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 feb 2015, 05:29

jednostavno poor decision making od strane lillarda. prvo ubija flow igre tako sto prvih 16 sekundi napada bezveze carini loptu, a onda isforsira ostatak napada nekim nepromisljenim sutem ili pasom za nekoga u situaciji iz koje je skoro nemoguce zabiti . . . ili se zabije u 2, 3 covjeka odma u prvim sekundama napada kao da igra protiv nekih levata, a ne protiv najbolje defanzivne ekipe lige. dok ne nauci kada da uspori, a kada da ubrza mi necemo biti contenderi. takodje, trenutni kaman ne lici na kamana s pocetka sezone i to je drugi nas najveci problem nakon lillarda. mislim, sitnice su u pitanju ali te sitnice nikako da se poprave kroz cijelu sezonu :evil:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 feb 2015, 09:53

cim usporimo, odigramo pametnije i odigramo nesto duzi napad sa kvalitetnim protokom lopte odma se to osjeti na rezultatu, a cim bi ubrzali i zaletili se dozvolili bi spursima da se vrate u utakmicu. to je sablon koji se provlaci kroz cijelu sezonu i nadam se da je to nesto sto ce se srediti do pocetka PO. gledam post game intervjue i svi su pricali o tom ball movementu i pametnijim igrama tako da se nadam da ce te gluposti konacno iskorijeniti.

eh sad, s obzirom da sam ih proslu tekmu izdvojio i kritikovao ovaj put cu ih pohvaliti. lillard i kaman su odigrali odlicno. s obzirom da je wes bio u beast modeu :tokralju: a nikola konacno povezao dvije dobre utakmice (kako sam rece osjeca se dobro i vjeruje da se konacno vratio) :salut: za lillarda nije bilo potrebe da forsira i ono malo tj 'malo' sto je uradio uradio je odlicno :clap: kaman s druge strane golem doprinos sa klupe, konacno je pruzio ono sto se od njega ocekuje. kao i blake, meyers, a bgm i AA koji ce nam itekako valjati jednom kada se uklopi :ljepota: lamarcus je imao nesto slabiju utakmicu, kao i (donekle) rolo koji se nikada nije naigrao protiv spursa ali opet je radio prljave poslove bez kojih nasa igra ne bi bila to sto jeste.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 feb 2015, 09:53

takva je utakmica bila da je i stotts poludio i zaradio tehnicku.

ko je propustio zajeb'o se :D

inace, ponovo smo nasim glupostima (pogotovo onaj wesov faul) i do zadnjih minut dva odlicnim westbrookom zamalo izgubili utakmicu, ali srecom zadnja cetvrtina je odradjena perfektno. lamarcus i dame odradili svoje, wes i nikola ofanzivno tanki osim par bitnih trica ali su zato poderali koljena u odbrani :salut: afflalo se zagrijava :opaopa:

ChrisBoyd
Kontakt:

Post Postao/la ChrisBoyd » 28 feb 2015, 11:18

Haha tko će drugi ako neće compadre zločesti genije komentarisat u 4 izjutra ... Joj jaro stvarno glasam za tebe kao najvatrenijeg blejzera .... A meni su već živce pojeli zadnjih 15-20 utakmica , slabo skroz i ovo večeras loše pa da je KD ljudi bi nas pojeli u po Mode centra

blazer13
Kontakt:

Post Postao/la blazer13 » 28 feb 2015, 12:56

gledao sam samo drugo poluvrijeme i to me podsjetilo na proslogodisnja vracanja u igru nakon velikog minusa
raduje vidjeti dobru partiju afflaloa al mislim da je najbitnije da lillard iskontrolira igru jer je ove godine imao previse nepromisljenih akcija, pogotovo onaj dio kad nije bio pozvan na all star
sve u svemu standardna igra ove godine ali doprinos s klupe je sad veci i to je to, jako bitna utakmica da se zadrzi dominacija u diviziji

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: Portland Trail Blazers

Post Postao/la Lillard » 02 mar 2015, 02:32

Lillard se vraca. Ovi njegovi ulazi bgti koliko je samo to popravio. Manje suta trice, ali neka drago mi je.
RoLo uzasno bitan veceras, Afflalo odlican u obrani, ali bome nije uzimao neke suteve... Gee prve minute, mozda da mu trener da vise cini mi se kao dobar.

Glavo da se pobjede nizu!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 mar 2015, 08:25

dobar je gee ali nesto sumnjam da ce ga stotts pretjerano puno ubacivati u igru. nadam se da nisam u pravu jer moze biti koristan igrac.

leonard se vratio starim navikama :oops:

a to sto lillard sve cesce ulazi pod kos je nesto najbolje sto se moglo desiti ovoj ekipi jer cesto pogadja ili iznudi faul, a kada bi promasio tu su lma, rolo i/ili kaman da pokupe skok tako da ce procentualno gledano taj njegov ulaz dodatno popraviti nas ionako saren ofanzivni arsenal.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 03 mar 2015, 07:48

slika
ChrisBoyd je napisao/la:Haha tko će drugi ako neće compadre zločesti genije komentarisat u 4 izjutra ... Joj jaro stvarno glasam za tebe kao najvatrenijeg blejzera .... A meni su već živce pojeli zadnjih 15-20 utakmica , slabo skroz i ovo večeras loše pa da je KD ljudi bi nas pojeli u po Mode centra
sad tek vidjeh da si pisao. maksuz pozdrav za tebe i tvoje :salut:

p.s. you've got mail.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 mar 2015, 07:31

kakvu je utakmicu odigrao nikola. strasno. STRASNO :tokralju:

[youtube][/youtube]
Nicolas Batum scored or assisted on Portland's final 19 points
kao i obicno, lillard je kleknuo pred si pijem (ali je uhvatio cak 18 skokova), a blazersi su cijelu tekmu sebi bili veci rivali nego clippersi.

no, pobjeda je pobjeda.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 mar 2015, 13:51

hahaha kraljevi :kralj: ekipa je napravila 'crveni tepih' za nikolu u svlacionici :D slika

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 mar 2015, 07:02

na kraju 5. pobjeda u nizu i to daleko lakse nego sto sam ocekivao ali radije bi da smo izgubili ovu utakmicu nego wesa :( bice zanimljivo kako cemo se izboriti sa njegovim izostankom (koji je evidentan, pitanje je samo na koliko). srecom dobili smo AA koji ce sada biti starter, a tu su CJ i gee (koji je veceras bio odlican) po potrebi sa klupe tako da je situacija daleko od katastrofalne. medjutim, wesovu statistiku i mozemo zamijeniti ali srce i hustle nema sanse.

jedine dvije stvari koje su me malo oraspolozile su zvizduci za debelog feltona :guz: i dobacivanja MVP! kada je leonard sutirao slobodna pred kraj :D

edit: zajebi gore napisano. wes je out ostatak sezone. upitan za pocetak iduce? zivot je okrutan. blazersi su ukleti. dan/sedmica/mjesec pokvaren.

Odgovori

Natrag na “Portland Trail Blazers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.