barca_87 je napisao/la:barca ovako dobro igra i citava odbrana vi nadjete neku manu ,cuj alba los ,ove sezone je super
,u napadu ne smeta bas nikom ,
Super je ali ovih zadnjih 5 tekmi (nadam se da će nastaviti),primjeti se da više ne smeta mnogo u napadu a razlog tome je što smo prešli na kontre,prije toga 0 bodova no ne krivim njega već Enrikea.Zbog tog načina igre u defanzivi se više ne osjeti mnogo njegova slabost u duelima jer ima veću potporu drugih igrača (najviše Maskerana) i svojim ubitačno eksplozivnim startom reaguje na vrijeme presijecajući lopte ili ih kupi ispred protivnika.
Ali ne zaboravljam ddruge njegove slabosti kao loše postavljanje kod centaršuta protivnika sa boka (vazda skače negdje u stranu i okreće se ko balerina kao da se boji lopte i slabo slabo blokira) i nemogućnost skidanje lopte kada ide centrirana na prvu stativu.

(ovo je ništa naspram nekih golova koju su pali zbog njega i Alveša,no ne krivim njih jer Enrike je bio taj koji je trebao znati koga i kad u sastav donedavno mrtve nam Barcelone)
Ne bi taj Alba možda ni bio problem prije da se u isto vrijeme na terenu nije nalazio jedan Alveš pa onda isti problem imamo i sa druge strane.Svaki centaršut protivnika belaj,ne može u duel ni sa kime,idu previsoko obojica ,centaršut napamet kod obojice i šut 0 itd.Znači rupe sa obje strane a igralo se visoko
Pola sezone mi smo to gledali i živce jeli ,ja pogotovo jer mi nije jasno da pored tolikih slabosti u ekipi što smo imali od veznog(nema trokuta-krili se od lopte),loše forme Inieste/Busqetsa,nemogućnosti razbijanja bunkera lik još drži dva mikro beka na terenu u jačim tekmama od kojih je jedan krepao davno,a drugi ne zna šta radi.Oduvaju ih ljudi u duelu i nadskoče a da ne skoče kako treba
Sjetim se samo prve tekme PSG šta su nam radili zbog njih dvojice
Poslije te tekme Enrike je iduću protiv Raya stavio Mathieua na beka

ali opet veliki fail jer ne treba te otvorene i slabe tekme da igra kruti Robocap već upravo Alba.Izgledao je smiješno u ofanzivi malo je reći i mislim da ga je izveo u drugom pol.Jače tekme = defanzivni bek + ofanzivni tako se trebalo igrati prije jer je Iniesta-Neymar strana već bila preofanzivna a Alveš penzionerski šetao na drugoj strani i čekao loptu u noge.
Kada smo dostigli vrhunac nemoći prije par mjeseci i one očajne tekme protiv Getafea (ako se ne varam) pogledah blog generalposlijebitke gdje je čovjek fino analizirao igru Barce od početka sezone.Svo vrijeme Enrike forisira napad preko bekova gdje nam lako neutarališu loptu i blokiraju prostor ka veznom redu koji se ioanko odavno krije od lopte/odsječen 100%.Tad sam skontao OK, lik ne zna od veznog nešta uraditi pa zato mu igraju stalno dva off.beka da preko njih nešta pokuša ali eto ni tu ništa ne uspjeva u napadu a u odbrani znamo već šta se dešava sa njima lol
Pao mi je u očima kao trener skroz,jasno je bilo da poooojma nema (zato se i sada protivim kad neko kaže da je dobar).Jedino rješenje je bilo kao i većinu polusezone što sam mislio da igramo na kontre jer kad je tim očaj na svim poljima to ti jedino preostaje ili popraviti vezni Mesijem kao čistim CMF što je bilo naučna fantasitka njega na to nagovoriti.Ali jok,svi su se smijali tome gdje će to Barca igrati.
Evo nas danas gdje smo,došlo iz guzice u glavu.Nema davljenja Inieste,Neymara,Albe više.
Sada Alba bolje izgleda na terenu zadnjih nekoliko tekmi jer igramo drugačije a prije toga prebrojte koliko je krš bio...
Ne krivim njega nego trenera i vjerujem da ćemo opet imati belaj ,bez obzira što smo sad kontraši u polukontraši, sve dok i Alveš igra u prvih 11 sa Albom u jačim tekmama.Sad nas čupa
MSN ali do kad?
Zato i govorim da bi Adriano trebao mijenjati u jačim tekmama koje dolaze (što će se i pokazati) jednog od trenutna dva beka,a to se prosto i nameće ako ništa zbog prevelike miutaže Alveša.
Nadam se da mu to i spada u onaj plan sa rotiranjem/svježinom što je + za kraj sezone.
U Ligi protiv ubleha neka igra ko hoće ,onako MSN sve nadoknađuje trenutno mada ja sam i i tu vazda za Adriano > Alveš pogotovo sad.
@xaves da mene pogrešno ne shvatiš,dobar je sada trenutno zbog stila i ne smeta mi većinom
Samo spominjem za neke tekme da će biti bolje da ne igra ili da Alveš ne igra.Prosta taktika.
Adriana ne možeš kriviti što ne može da izdrži tempo jer je bio povrijeđen i slabo igrao,pripremni dio sezone nije odradio zbog problema sa srcem ,mada zadnju tekmu je cijelu odigrao na 100% pa...