FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 12:57

Uopste nije bila rijec o bajramu nego o papcima koji se sjate i kako ga slave na taj dan, tako da "ne diraj bajram" nema nikakvog smisla i skroz je pogresno shvacena recenica (mada neznam kako je to moguce al hajd)...isto ko da kazem da je onaj sto je uletio i udario golmana glupan, a meni neko kaze "ne diraj mi Zelju"...nidje veze...

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 05 apr 2010, 12:58

Mirza_Hordas je napisao/la:
blablabla je napisao/la:nasao jedva...ali nije kompletna ja mislim

http://www.transfermarkt.de/de/premijer ... _BOS1.html

pogledajte ozbiljnog kluba i naziva stadiona :D :D :D

ASIM FERHATOVIC HARE HAHAHAHAHA

pa ja koliko znam nije FKS pisao po transfermarkt.de....eto koliko znas :roll: ja ako sam u krivu ispravi me.....kod mene pise hase
~ Idi kod ZELJE , na jednu peticu :lol:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 05 apr 2010, 12:58

vendetta87 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:cuj ne pika se gol iz penala, oj drameeee, stvarno cirkus
Ma nije da se ne pika al' ga Šeha ne piše u svoju teku jer to ko biva nije do njega bilo :lol:
Alo ba carobnjaci velikog mozga iz oza protiv zrinjskog je bio KUP a ovo je PL BiH
svoj ti pos'o !

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 05 apr 2010, 13:03

Grbavica moj zivot je napisao/la:
Ma nije da se ne pika al' ga Šeha ne piše u svoju teku jer to ko biva nije do njega bilo :lol:
Alo ba carobnjaci velikog mozga iz oza protiv zrinjskog je bio KUP a ovo je PL BiH

Znas ti da mos mi prije kupa igrali u Mostaru u ligi sa njima 1-1 i dali nam gol iz penala, branio Sehić biseru :D
Mes Que Un Club

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 13:04

http://www.fkzeljeznicar.com/najave-i-i ... an-bod.php

grbavice prvo provjeris pa optuzujes ;)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 apr 2010, 13:04

Protiv Zrinjskog u Mostaru NIJE bio kup.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 apr 2010, 13:17

Može li mi neko molim vas opisati situaciju u kojoj je Rovčanin bio sebičan? Znam za ono protiv Zrinjskog, ali svi vrlo dobro znamo da bi 99,99% napadača nakon onakvog prodora šutiralo! Dakle, samo jednu još priliku opišite. Nemoguće da mislite na ovo protiv Travnika, jer je lik bio sam oči u oči s golmanom i odlično je šutirao, Nurković ekstra obje odbranio. Nakon trećeg prodora je ubacio u sredinu.
I još ovi komentari "može igrati na Otoci" ili "još pure za prvih 11". Pa lik je skoro najbolji bio kad god je dobio priliku. Bez ovih njegovih prodora, u prvom poluvremenu protiv Travnika ne bismo ništa uradili. Ako on nije za prvih 11, Lazar nije za prvih 111! Ovim ne bih da ga omalovažavam, nadam se da će i on pročepiti. Lazo dijeli lopte, ali on ne može napraviti prodor ni slučajno, pa mu je to pod moranje. Dakle, samo jednu sebičnost Rovčanina opišite, a poželjni su i video dokazi. ;)
Ja, zaboravih, kako i to da je sad pitar? :roll: Čini mi se da sam čuo da je čak bio i član neke podrgupe na jugu, a evo i ljubio je grb, ako to šta znači, jer vidim da u Višćinom slučaju znači.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

jug je samo jedan
Kontakt:

Post Postao/la jug je samo jedan » 05 apr 2010, 13:17

mozeli mi neko reci imali danas trening i ukolko,hitno je
-----za želju se ne navija zeljo se voli-----

------------amar amar osim osim------------

----------------žeeeeeeljoooo--------------

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 13:31

Plavo-bijelo proljeće

Na Grbavici je Željezničar pobjedom nad Travnikom izbio na čelo Premijer lige, nakon što je Borac pregažen u Mostaru kod Zrinjskog. Plavi sa Grbavice ovo proljeće izgledaju kao da su ekipa sa neke druge planete. Izabranici trenera Amara Osima u šest utakmica proljetnog dijela prvenstva imaju pet pobjeda i jedan remi, dakle još su uvijek bez poraza.

Fantastična serija Željezničara donijela im je i prvo mjesto tabeli, gdje imaju isti broj bodova sa Borcem, ali i mnogo bolju gol-razliku.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-34140.htm

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 13:36

Bekrić: Veliki pobjeđuju i kada ne igraju najbolje
Ekipa Željezničara sinoć je teže od očekivanog došla do pobjede na Travnikom i nakon dugo vremena zasjela na vrh premijerligaške tabele.

Ključni igrač tima sa Grbavice ponovo je bio, ko drugi nego Samir Bekrić.

Veznjak koji je odavno prerastao Premijer ligu BiH postigao je gol te upisao asistentciju za pogodak Edina Višće što je bilo dovoljno da ponese epitet igrača utakmice.

Drago mi je zbog moje dobre igre ali mi još draža i mnogo važnija pobjeda. Željezničar je sada konačno na vrhu tabele, dobre igre u proljetnom dijelu prvenstva dale su rezultat. Tek sada kreću prava uzbuđenja, do kraja prvenstva ima još dosta da se igra ali se mi moramo potruditi da nas više niko ne skine sa prve pozicije i da od utakmice do utakmice povećavamo bodovnu prednost u odnosu na konkurente,
rekao je Samir Bekrić za S_portin.ba.

Travnik se na Grbavici sinoć pokazao kao dosta tvrda ekipa, Željezničar je došao do pobjede iako će se mnogi složiti da to nije bila igra kao u proteklih nekoliko kola.

Slažem se da nismo igrali baš najbolje, igrali smo bez nekoliko važnih igrača što se i osjetilo na terenu. Kada god postignemo gol u prvom dijelu onda i dođemo do pobjede. Sinoć je prvo poluvrijeme završilo 0-0 ali smo na sreću došli do važna tri boda. Uostalom, odlika velikih je da pobjeđuju i kada ne igraju najbolje, kazao je Bekrić.

Ekipu Željezničara u narednom kolu očekuje gostovanje kod prijedorskog Rudara koji je u prvom dijelu sezone sa Grbavice odnio bod odigravši sa Željezničarom 1-1.

Sigurno je da nas ne očekuje ni malo lako gostovanje. Rudar može biti zaista neugodna ekipa što smo i mi osjetili na svojoj koži ali idemo se boriti. Nismo bez šansi i moramo pokušati sve da i u Prijedoru dođemo do pozitivnog rezultata i nastavimo niz bez poraza u proljetnom dijelu prvenstva, mišljenja je Samir Bekrić.

Ne znam jel neko postavio...

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 05 apr 2010, 13:45

Seyo_TM je napisao/la:
Fantastična serija Željezničara donijela im je i prvo mjesto tabeli, gdje imaju isti broj bodova sa Borcem, ali i mnogo bolju gol-razliku.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-34140.htm
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 14:15

Osim: Borac ima povoljniji raspored, ali vidjet ćemo kako će završiti
Ne želimo se opterećivati titulom, polako sakupljamo bodove • Tim koji pobjeđuje se mijenja

Posljednja era u kojoj je Željezničar blistao u Premijer ligi završena je odlaskom Amara Osima 2003. godine nakon dvije osvojene titule i dva Kupa BiH. Otkaz mu je uručen nakon poraza u Škotskoj od Hartsa (0:2), što je, vjerovatno, najgluplji potez u historiji kluba. Tada je Željo počeo sa godinama tavorenja.
Povratak Osima na klupu "Plavih" uljeto prošle godine nagovijestio je i povratak kluba u vrh, ali to se dogodilo mnogo brže nego što su čak i najveći optimisti očekivali. Cilj kluba bio je izlazak na evropsku scenu. No, nakon serije od sedam pobjeda i jednog remija, Željezničar je od subote novi lider Premijer lige. Ekipa sa Grbavice poravnala se sa Borcem prema broju bodova, ali ima bolju gol-razliku. Također, Željo je u polufinalu Kupa BiH.

Prošle sedmice bili ste 24 sata lider, a sada ste osigurali sedam dana na prvom mjestu. Može li Željo do kraja?
- Dobro, ali tek ako budemo lideri nakon 23. ili 24. kola, bit će idealno. Realno, Borac je u boljoj situaciji nego mi, ima povoljniji raspored. Ne želimo se opterećivati titulom, polako sakupljamo bodove, vidjet ćemo kako će završiti - kaže Osim u razgovoru za "Dnevni avaz".

Tim koji pobjeđuje se mijenja, kao da je Željina krilatica ove sezone. Nijednu utakmicu nije počeo isti sastav?

- To je činjenica, ali nisam baš siguran da je to dobro. Na nekim mjestima imamo po dva-tri slična igrača. Iako to može biti prednost, isto tako utječe na uigranost. Srećom, to se za sada ne osjeti na rezultatima. Protiv Travnika smo izveli nešto drugačiji sastav pa je bilo dosta kilavo, ali slijedi serija baš teških utakmica i svi su nam potrebni.

U proljetnom dijelu sezone Željezničar u pravilu lomi protivnike u posljednjih 20 minuta utakmice. Je li riječ o nekom specijalnom receptu za pripreme?

- Ekipa jeste spremna, ali nije samo to razlog što nam se dogodilo da dominiramo u finišu. Realno je da protivnik padne, posebno kada gostuje, a domaćin vrši pritisak.

Uporedite Ligu iz prošlog vremena kada ste vodili Željezničar i današnju?

- Tada su bile bolje ekipe, bolji igrači, bilo je i više novca. Danas je suđenje bolje, mnogo više bodova osvajaju gosti i mnogog je lakše igrati na strani nego prije.

U posljednjih nekoliko godina sa Grbavice su za male pare otišli Edin Džeko, Semir Štilić, Edin Cocalić, a nisu angažirani Ervin Zec i Mehmed Alispahić, koji su trenirali sa ekipom. Danas ti igrači vrijede desetine miliona eura. Može li Željo postati klub koji će pristojno zarađivati od transfera?
- Tome ćemo težiti. Bitno je da klub ojača pa da mlad igrač od 17 ili 18 godina može napredovati i dostići vrijednost od 500 hiljada eura, a ne od 50. Džeko se rađa jednom u sto godina, jer je on svjetska klasa, ali kvalitetnim radom u klubu i ekipi može se napraviti da se popnemo na neki pristojan nivo.

Klubovi na ovim prostorima mogu funkcionirati jedino prodajama igrača i, eventualno, svake tri-četiri godine da naprave neki iskorak u Evropi. Za BiH, iskorak bi bio, recimo, da se neko plasira u grupu Evropske lige.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 apr 2010, 14:21

Seyo_TM je napisao/la:_______________Shvatam ja pile zelju da zabije gol, al od 4-5 morao je vala jednu i to svaki put lazo bio tamo :mrgreen:
To je zavjera protiv ljubimca :mrgreen:
Sta cu kad gotivim Lazu! Pa i ja kazem da je morao dodati al neka ga ako Amar misli tako :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 14:50

RUDAR PRIJEDOR - ŽELJEZNIČAR
Prijedor, 10.04.2010. 16.00

Sudija: Golać Edin (Banovići)
A 1: Drašković Dalibor (I.Sarajevo)
A 2: Bečirović Zlatan (Srebrenik)
4: Živković Anto (Orašje)
Delegat: Martinović Lazo (Čapljina)
Kont.suđenja: Čovčić Edib (Vitkovići)

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 05 apr 2010, 14:58

Seyo_TM je napisao/la:RUDAR PRIJEDOR - ŽELJEZNIČAR

treba li napominjati da je golac zeljin sudija

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 apr 2010, 15:00

otok je napisao/la:treba li napominjati da je golac zeljin sudija
Ima li i jedan da nije ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 05 apr 2010, 15:01

Nek si nam rekao :roll: :roll: :roll:
Cuva Bog Zelju svog!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 apr 2010, 15:18

Stole iz Bora je napisao/la:
otok je napisao/la:treba li napominjati da je golac zeljin sudija
Ima li i jedan da nije ... ;)
Jaci smo od NATO-a

Mashke

Post Postao/la Mashke » 05 apr 2010, 15:32

otok je napisao/la:

ti izgleda nisi vidio sliku na prethodnim stranicama :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko ne voli Želju,ne voli ni ljude

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 apr 2010, 15:41

otok je napisao/la:

i kontrolor je nas

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.