FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 19 feb 2015, 00:59

samozeljo1987 je napisao/la:E moje dijete još si ti zelen, kad je zadnji put Željo otisao na pripreme dalje od Međugorja? Cuj ti price kako je dobro bit navijač kad su rezultati dobri kad je loše odmah kritika?Nisam ja za rezultate ništa rekao, govorim za stanje u klubu, nema se para nemaš 10 godina generalnog spoznora , jel to tebi uredu? meni nije ako ćeš iskreno..Mnoogi ovde zive od stare slave al nazalost nemamo od tog ništa,stara slava nam neće izgradit Mercedes Arenu i dovest kvalitetne igrače i poslat igrače na pripreme negdje drugo osim Međugorja , neće sinko dragi.
Prvo, tvoje odredjivanje ko je zelen a ko nije je totalno nerelevantno.. Zbog rezultata se igra fudbal.. Cilj je biti najtrofejniji i samim tim najuspješniji.. To je bit sporta.. Volio bih vidjeti neki tvoj post kojim kritikujes sto nemamo sponzora a da si ga napisao u vrijeme kada smo dominirali i postavljali raznorazne rekorde i hajde ti reci zasto 10 godina nemamo generalnog sponzora a ti bas sad nesto nasao supljirati.. Ti si navijac najtrofejnijeg BH kluba i treba da se ponosis tim a ne da bališ za pitarskim milionima.. Drugo, sa svojih 34 godine ti nisam nikakav "sinko" bez obzira koliko si ti mator..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 feb 2015, 01:53

Joj navijaca i govana... Dodjite na Grbavicu i zacepite, svi seru, svi pametni a 1000 ljudi ce nam biti prosjek ove sezone jer smo ucmali debili, al ce zato na fcb 150.000 navijaca aktivno komentarisati, srati i lajkati.

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 feb 2015, 04:05

Real je Real pa naiđe susni period.... ja ne znam sta ste istripovali. Nasa najveca prednost je sto ekipa nema pritiska jer realno izuzev tog 4. mjesta koje bi trebalo doci 99%, od njih niko nista i ne ocekuje, a sto se tice pojacanja ja se samo nadam da ce uzelac pokazat makar malo vise od bogdanovica i kosorica tj. da makar ne bude kriv za vise primljenih golova od protivnickih napadaca. Đelmić i Kokot su sigurno top kategorija igraca koja se moze naci u nasoj ligi ne racunajuci ove sto komsije trenutno dovode. Kad se sve pogleda mislim da je Evropa sigurna, a za nesto vise ce se znati nakon dvije tekme u Hercegovine jer ako bude 0 ili 1 bod titulu smo izgubili.

Ovi sto hvale komsije ...sta ih imam hvalit pricali su i na pocetku sezone o setanju ligom i stvarno sam pomislio da ce to uradit i sta bi na kraju ? Tresla se gora rodio se mis. Nikakvi milioni ne igraju nego igraci, imaju vjerovatno najjacu ekipu od postanka lige i ako ne osvoje neg predju na vaterpolo znaci ogroman pritisak imajua na sebi a sto se tice nekog podje.bavanja sta cu ja raspravljat sa klubom koji nije ni drugi po titulama u drzavi, a iza nas je pet titula u 16 gopdina lige.... na kraju krajeva j.ebo njih sta se imam njima zamarat.

Sto se tice sastava imam samo par zelja: Da bogdavnoic i kosoric ni kom PONAVLJAM ni u kom slucaju ne igraju zajedno, da se benjo colic odstrani iz prve postave jer samo pokazuje iz tekme utekmu da je fulio profesiju i da se varea ne gura na pozicije na kojima ne pripada...ostalo sve nek stab slozi kako misli da treba ja vjerujm njima.

Sto se tice pisanja ovdje o igracima ja ruku dajem da bi 99.9% vas reklo za oba Sadikovica i Turkovica da su tarabe najvece klase da igraju u nekom drugom klubu, al et satro nasa skola odmah su neki talenti.... i zbog takvog razmislkjanja i pretjerivanja dobijate bespotreben frustracije..

Idemo tekmu po tekmu pa dokle dodjemo :)

:bih: 1921.
=\_1921_/=

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 19 feb 2015, 08:37

Za mnoge mladje ovdje na forumu cu reci jednu stvar. Uzmite knjigu Ivica Osim "Utakmica života" i detaljno je procitajte i razmislite o svemu sta pise u toj knjizi. Željo nije klub koji postoji zadnjih 10 godina vec je Željo klub sa 94 godine tradicije. Željo nikad nije bio kapitalistički vec je bio narodni, nikad nije imao puno para, ali je imao drustvo-raju koja ga je voljela i voli bas iz tog razloga sto je bio klub iz naroda tj.radnički. Mi nikada nismo pripadali niti jednoj partiji ni stranci nismo se prodavali za kojekakve pare i milione mi smo klub koji živi i radi kao i svaki obični radnik i koji preživljava od plate do plate.
U bivšoj Jugoslaviji bilo je barem 4-5 klubova koji su bili jači i bolji od nas ali smo im ipak uzimali titule i uvijek ispunjavali nasu Dolinu ćupova. Igrao je naš Željo i u drugoj ligi ali je igrao pred 10 000 navijaca, zbog cega zbog toga sto je bio klub iz naroda i kada mu je bilo najteže taj isti narod-navijači su ga podržavail.

Sada je doslo novo vrijeme vrijeme kapitalizma ako imas para u vrhu si a ako nemas onda si negdje u sredini, ali djaba sve to, pare budu i prodju ali ljubav i taj osjecaj da negdje pripadas kada odes u Dolinu cupova se ne može kupiti nikakvim parama.

Nemojte biti zavisni i ljubomorni, jedan Široki je uvijek imao više para od nas pa smo im redovno uzimali titule,a zbog cega ne zbog toga sto smo bili puno kvalitetniji,vec iz razloga sto je na Grbavici uvijek bilo 7-8000 navijaca koji su navijali za svog Želju.

Zato slijedeci vikend trebamo otici u sto vecem broju na Grbavicu i podržati naseg Želju, to su naši jarani prijatelji,to su naši radnici a mi smo radnički navijači i zbog toga se kaže "ZA ŽELJU SE NE NAVIJA ŽEJO SE VOLI, ŽELJO JE DIO NAS, NAŠEG ŽIVOTA I MI SMO DIO ŽELJE"

Pare budu i prodju ali našu ljubav niko ne može kupiti.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 feb 2015, 08:40

ne mogu se trpati u isti koš igrači '95, '93 i '89 godište. ovaj prvi je talenat, ovaj drugi može još napredovati, a kod ovog trećeg je to to što vidiš. svašta se pisalo, ali da su enis sadiković i nedo talenti, to nije. vrh pozitivnog je bio da je enis dobro odigrao stopera u tuzli (i stvarno jeste), i da je nedo koristan i požrtvovan.

a dado je super talenat sa izraženim manama, o kojima se piše puno više nego o kvalitetima.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 19 feb 2015, 09:23

Kad će više pojedincima doći u glavu:
1. titule za finansijski uspon Želje nije iskoristila bivša uprava (Žujo, Đelo, Buki itd) i njih više nema, a ovi sada su za mnogo manje vremena više uradili pogotovo Šiljak i Greda
2. ako se već kritukuje ova uprava onda treba preskočiti dvojicu gore navedenih i još neke koji rade a treba načepiti ove što ne rade i ove što opstruiraju sve (njih pogotovo). Dajte imena i da vidimo ko to nije vidio Grbavice zadnjih godina i daj da ga načepimo ovdje, a da @boccacio npr uđe u skupštinu
3. ne može ništa preko noći i ovaj statut što sad treba da se izglasa je trebalo pripremiti, znači potrebano je vrijeme
4. opština nam je potrebna, a ne Koldžo ko individua i ne možemo je pljuvati i nadati se pomoći
5. igrački kadar je takav kakv jeste i treba mu dati podršku jer su to momci koji u ovim uslovima izgaraju za Želju. Evo ni Real nije dogovorio sa Kedirom i on ode na ljeto džaba. Vjerujte i Realu znači 10tak milion i više koliko je mogao uzeti na frajeru. I da smo ko Real vi bi rekli joj jest onaj Marcelo kanta treba nam neko ko Carlos jer mi smo ipak Real
6. Ima stvari koje se ni meni ne sviđaju, prije svega ovo članstvo u kojem se ne slažem ni blizu sa Gredom, ali da bi sve to funkcionisalo treba odraditi ovo što sam rekao pod tačkom dva
EDIT:
7. mi smo Željo i libo me naka stvar za Koševske avione. Taman mogu aerodrom napraviti gore da se parkiraju ovi Turkish avioni. Svakako je stadion za sletove. Pratite Želju, pokušavajte ga učiniti boljim. Od pljuvanja nema ništa nego konkretan prijedlog i ako možeš pomoći pomozi. Evo hajmo napuniti Grbavicu protiv Olimpica, ovi gore bi tad i muda pojeli i pored miliona i svega ako vas već oni interesuju. Ima mnogo klubova u Evropi koji igraju i treće lige ali im je pun stadion. Klub se voli a svi imaju i padove i uspone.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 19 feb 2015, 09:43, ukupno mijenjano 1 put.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 19 feb 2015, 09:26

zaboljisportuBiH je napisao/la:Kad će više pojedincima doći u glavu:
1. titule za finansijski uspon Želje nije iskoristila bivša uprava (Žujo, Đelo, Buki itd) i njih više nema, a ovi sada su za mnogo manje vremena više uradili pogotovo Šiljak i Greda
2. ako se već kritukuje ova uprava onda treba preskočiti dvojicu gore navedenih i još neke koji rade a treba načepiti ove što ne rade i ove što opstruiraju sve (njih pogotovo). Dajte imena i da vidimo ko to nije vidio Grbavice zadnjih godina i daj da ga načepimo ovdje, a da @boccacio npr uđe u skupštinu
3. ne može ništa preko noći i ovaj statut što sad treba da se izglasa je trebalo pripremiti, znači potrebano je vrijeme
4. opština nam je potrebna, a ne Koldžo ko individua i ne možemo je pljuvati i nadati se pomoći
5. igrački kadar je takav kakv jeste i treba mu dati podršku jer su to momci koji u ovim uslovima izgaraju za Želju. Evo ni Real nije dogovorio sa Kedirom i on ode na ljeto džaba. Vjerujte i Realu znači 10tak milion i više koliko je mogao uzeti na frajeru. I da smo ko Real vi bi rekli joj jest onaj Marcelo kanta treba nam neko ko Carlos jer mi smo ipak Real
6. Ima stvari koje se ni meni ne sviđaju, prije svega ovo članstvo u kojem se ne slažem ni blizu sa Gredom, ali da bi sve to funkcionisalo treba odraditi ovo što sam rekao pod tačkom dva
:thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 19 feb 2015, 10:13

Oni nama Crnova,mi njima Tomića dobro nama,dobro njima !šupljak,ali ne bi bilo loše ;) ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 feb 2015, 10:18

jesi ti to smislio ili? :mrgreen:

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 19 feb 2015, 10:21

Zašto je meni,među mnogim lijepim datumima u Željinoj istoriji,najdraži 05.06.1998?
Mi opljačkani,popaljeni,bez igdje išta.Oni, pod okriljem vlasti i novopečenih gazda,favoriti.Niko nam nije davao ni promil šanse.I šta bi?! E,ali tad je Željo imao navijače i pun stadion,a ne babetine koje vire u tuđu avliju.PRESTANITE KAKITI I NAPUNITE STADION!!!
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 19 feb 2015, 10:25

mamaSmurf je napisao/la:Zašto je meni,među mnogim lijepim datumima u Željinoj istoriji,najdraži 05.06.1998?
Mi opljačkani,popaljeni,bez igdje išta.Oni, pod okriljem vlasti i novopečenih gazda,favoriti.Niko nam nije davao ni promil šanse.I šta bi?! E,ali tad je Željo imao navijače i pun stadion,a ne babetine koje vire u tuđu avliju.PRESTANITE KAKITI I NAPUNITE STADION!!!
:thumbup:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 19 feb 2015, 11:04

ChWilla je napisao/la:jesi ti to smislio ili? :mrgreen:
Šupljak brate rekao sam već ;) Mada ne bi bilo loše

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 19 feb 2015, 12:08

Bravo @ zaboljisportBiH

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 19 feb 2015, 12:27

Jos malo do pocetka, idemo Zeljovci, Manijaci jaci nego ikad !!!!

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 19 feb 2015, 12:33

shzna je napisao/la:Jos malo do pocetka, idemo Zeljovci, Manijaci jaci nego ikad !!!!

Baš sporo prolazi ovo vrijeme :)
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 feb 2015, 12:54

Fidelito je napisao/la:Oni nama Crnova,mi njima Tomića dobro nama,dobro njima !šupljak,ali ne bi bilo loše ;) ;)
Može može, svakako nam fali lijevo krilo :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 feb 2015, 13:26

Znaci 28.2.2015 je ovaj sastanak koji nam određuje buducnost ! :kafa:

P.S. Da li su stigao ostatak novca od turaka ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 feb 2015, 13:29

Elegant je napisao/la:Znaci 28.2.2015 je ovaj sastanak koji nam određuje buducnost ! :kafa:

Ma garant nije, vidiš da svi naši iz uprave povodom toga šute k'o qurve :crazy:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 19 feb 2015, 13:42

Elegant je napisao/la:Znaci 28.2.2015 je ovaj sastanak koji nam određuje buducnost ! :kafa:

kakav sastanak moze na pp i da li je skupstina u vezi statuta 4.3.??
51%--------49%

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 19 feb 2015, 13:56

RADNA AKCIJA (Pomoć voljenom klubu)
Pokrenuta je akcija s ciljem da očistimo stadion. Ulazi na sjever su okrečeni i ušminkani sada su na redu stolice, a poslije stolica ko zna..
Raspravljamo o mnogim stvarima od pločica do igrača i stručnog štaba.. Hajde da pređemo s riječi na djela i da uradimo nešto što će biti od koristi svima nama. Mi bolji stadion nemamo, to je naš dom i ako ga mi ne sredimo neće niko. Pokažite ko je radnička klasa i pokažite šta je nama svetinja. Organizirat ćemo sredstva za čišćenje i sve što je potrebno, na vama je samo da dođete i da date svoj doprinos pa bilo to radom ili to bio koji sokić za radnike nije bitno.
Da skratim, svi ste skontali namjeru i na vama je da odlučite..
Datum: 22.02.2015.
Vrijeme: 12:00
BUDI ŽELJO!
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Redfire16 i 26 gostiju.