Daleko mu kuca bilazeljovolim je napisao/la:Ja sam navijac kao i ti. Al Tomica cijenim. On i Stanic su mi daleko najdrazi.struja je napisao/la:ja jarane nikog ne tražim na lomaču ali ako si upratio ovog lika on il je tomić lično il mu je menadžer il mu je neki rod,stalno pljuje po klubuChWilla je napisao/la:neko tomića, neko gredića, neko šiljka, neko i amara...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Vide menadzeri koliko koji klub ima para pa mu tako i ponude.Znaju da smo mi u buli sa lovom pa onda skontaju daj im 300K njima dosta. jeb.. to je trgovina ko i svaka druga. Ne slazem se sa ovima sto napadaju Gredu i Siljka, ono normalno vazda moze bolje, ali za sada rade dobro. Lako je praviti dobre i bolje poteze kad imas stabilnu firmu,ali kad si u dugovima bogami je zahebano. Vjerujte mi iz licnog iskustva, imo sam firme i ovde i u inostranstvu pa kad imas love zacas napravis jos bolji posao sa manje truda, ali kad okreces svaku markicu po pet puta onda ....ChWilla je napisao/la:uprava je u tom procesu. može se reći upravo da pokušaj traje, a hoće li uspjeti znaćemo dosta brzo. i pisanje po forumima, lijepo i ružno, neće u tom procesu promijeniti ništa, ni nabolje ni nagore.
i realna vrijednost bajića, sadikovića i memije, sutra malog amira, je dosta veća i biće još veća. na početku ove sezone je za sadikovića i memiju odbijeno po 300.000 eur od plzena, prije nego što je memija uopšte počeo igrati u PL. oni imaju duge ugovore i otići će za dobre pare, samo polako. igrač ili vrijedi ili ne vrijedi, ljudi u inostranstvu koji žive od toga i čiji poslovi ovise od toga znaju bolje nego da slušaju spinove. naravno zahebu se i oni, ali ne na osnovu foruma i mahalskih. nema odavde prodavanje igrača "na vrhuncu" za dobre pare, samo vrlo mladih igrača, jer liga katastrofalno kotira.
jeste debili svi vi koji psujete Tomicu, pa shvatite momka nas klub,tj. ljudi koji ga vode nisu u stanju momku isplatiti pisljivih 40000 KM i produziti mu ugovor.Najbolji nam igrac i onda momka ****, nasa uprava je cisti krivac i ja kao bolesnik ovog kluba sutra da igram u Želji nikada ne bih pristao da me levati hebu u zdrav mozak ko da sam sa kruske pao. Mi trebamo pogledati istini u oci a ne zataskavati i lagati sebe, a sd se odjednom digla halabuka oko svega jer komsije je krenulo u nekim segmentima. **** mi se za njih iskreno al ko je nama kriv sto godinama imamo sansu da se odlijepimo, nadjemo sponzora, kupimo igrace, unaprijedimo se ne jarane mi jos se unazadili, a ko je kriv za sve ovo to je rukovodstvo mog kluba jer su na tim pozicijama ljudi koji nemaju veze sa tim poslom. Iskreno da i mi krenemo naprijed moramo se kao klub max trznuti a necemo nista uraditi sve dok budemo istu pricu mlatili i godinama se zavaravali. Jedino sto hvala dragom bogu smo uspjeli to su ove titule sto ce rijetko ko u buducnosti stici, al bgm. ovo kako mi radimo je neozbiljno skroz od prijasnje uprave pa do danasnje.
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.
shvatili bi mi momka da je momak htio produziti ugovor i razgovarati o uslova tog ugovora onda bi se licno pojavio na sastanku,a ne izradio nepojavivsi se na istom,shvatili bi mi momka da je pokusao da nadje neki modus s upravom da produzi ugovor a ne da vuce upravu za nos.ispao je shupak pa sada nek ispasta na tribini.QWERTZ je napisao/la:jeste debili svi vi koji psujete Tomicu, pa shvatite momka nas klub,tj. ljudi koji ga vode nisu u stanju momku isplatiti pisljivih 40000 KM i produziti mu ugovor.Najbolji nam igrac i onda momka ****, nasa uprava je cisti krivac i ja kao bolesnik ovog kluba sutra da igram u Želji nikada ne bih pristao da me levati hebu u zdrav mozak ko da sam sa kruske pao. Mi trebamo pogledati istini u oci a ne zataskavati i lagati sebe, a sd se odjednom digla halabuka oko svega jer komsije je krenulo u nekim segmentima. **** mi se za njih iskreno al ko je nama kriv sto godinama imamo sansu da se odlijepimo, nadjemo sponzora, kupimo igrace, unaprijedimo se ne jarane mi jos se unazadili, a ko je kriv za sve ovo to je rukovodstvo mog kluba jer su na tim pozicijama ljudi koji nemaju veze sa tim poslom. Iskreno da i mi krenemo naprijed moramo se kao klub max trznuti a necemo nista uraditi sve dok budemo istu pricu mlatili i godinama se zavaravali. Jedino sto hvala dragom bogu smo uspjeli to su ove titule sto ce rijetko ko u buducnosti stici, al bgm. ovo kako mi radimo je neozbiljno skroz od prijasnje uprave pa do danasnje.
51%--------49%
Evo ja se izvinjavam. Oćito nisam dobro informisan pošto ne znam da nam je iko davao 600.000 maraka za Memiju, a pogotovo 600.000 maraka za Sadikovića.Ali očito ti to bolje znaš, jer nebi se do sada oglasio 3190 puta ili 1,6 puta dnevno da ne znaš o čemu pišeš.ChWilla je napisao/la:uprava je u tom procesu. može se reći upravo da pokušaj traje, a hoće li uspjeti znaćemo dosta brzo. i pisanje po forumima, lijepo i ružno, neće u tom procesu promijeniti ništa, ni nabolje ni nagore.
i realna vrijednost bajića, sadikovića i memije, sutra malog amira, je dosta veća i biće još veća. na početku ove sezone je za sadikovića i memiju odbijeno po 300.000 eur od plzena, prije nego što je memija uopšte počeo igrati u PL. oni imaju duge ugovore i otići će za dobre pare, samo polako. igrač ili vrijedi ili ne vrijedi, ljudi u inostranstvu koji žive od toga i čiji poslovi ovise od toga znaju bolje nego da slušaju spinove. naravno zahebu se i oni, ali ne na osnovu foruma i mahalskih. nema odavde prodavanje igrača "na vrhuncu" za dobre pare, samo vrlo mladih igrača, jer liga katastrofalno kotira.
-
- Kontakt:
Jedina konkretna ponuda koju je Zeljo imao to je ova za Tomica
-
Za početak moja puna podrška upravi kluba. Nisam insajder- samo zaljubljenik u PLAVU BOJU i kako rekoh prisutan od 1964.godine.Svim Željovcima pozdrav.
kod nas raja jos zivi u socijalizmu, davno je dosao kapitalizam realno klub krivac jedini, ljetos su trebali zavrsiti posao sa ug. u protivnom prodaja, boli racku tomica za zelju kao pola igraca,za par godina ce reci hvala zelji itd. a ovdje ce raja svrsavati i to je to , bez tomica se moze i idemo dalje uprava nek fura ovo vracanje dugova al ako kroz 1,5 godinu opet pocne pricati rez. nisu imperativ i slicno vjerujem da ce biti mahanje ovo oko memije i ostalih za 300 hiljada ma daj da su nudili mislim da bi ladno prihvatitli pa zolotica smo furali da je milionski proizvod i za koliko je otisao ...zeka_tm87 je napisao/la: shvatili bi mi momka da je momak htio produziti ugovor i razgovarati o uslova tog ugovora onda bi se licno pojavio na sastanku,a ne izradio nepojavivsi se na istom,shvatili bi mi momka da je pokusao da nadje neki modus s upravom da produzi ugovor a ne da vuce upravu za nos.ispao je shupak pa sada nek ispasta na tribini.
nakon što je odigrao pet takmičarskih utakmica poslije godinu dana povrede i neigranja. pa nemojmo baš tako kratkog sjećanja biti. momak je preskočio godinu razvoja od 20. do 21. povrijeđen, nije postigao ni staru formu 100% umjesto da napreduje i opet je otišao za fine pare za naše uslove.
a sto smo ga morali tada prodavati, mlad je oporavio se mogao je + godinu igrati i onda prodati mislim ne kritikujem ja ovu upravu nek rade ljudi al ne treba ih pravadati za neke glupe poteze ...ChWilla je napisao/la:nakon što je odigrao pet takmičarskih utakmica poslije godinu dana povrede i neigranja. pa nemojmo baš tako kratkog sjećanja biti.
nismo bili u takvoj situaciji. i sa tim parama smo kratki, ako ovo ne prođe.
-
Lijepo je bilo vidjeti slike uređenih svlačionica na Grbavici.Ipak idu stvari naprijed.Samo strpljenja,doći će na red i kompletna infrastruktura. Ovu silnu energiju koju pojedini troše na ovom forumu sačuvajte za 28.02.2015.g.
Upravni odbor Zelje nema potrebe razbijati glavu kako da dodje do dobrog trenera,do vrhunskog menadzera,do direktora,do strucnjaka svih fela...Otvore forum,tema FK Zeljeznicar i proberu.
-
- Kontakt:
Nekad sam bio aktivni clan ovog foruma,ali sam tada bio mozda,malo premlad za to. Sada kao malo stariji mudonja i osoba sa svojim stavom i misljenjem mogu da ucestvujem u raspravama i iznošenjem zdravih ideja u vezi naseg kluba. Postoje dvije kljucne stvari,za stvaranje trenutacne energije u i oko naseg kluba. Globalni pesimizam i razocarenje vlada svime sto je vezano za Zelju. Prvi je naravno veliki uspon nasih komsija koji htjeli mi to ili ne utice psihicki na sve navijace Želje,jer ono dobro sto se kod nas desi pada u vodu jer je kod nekog drugog bolje,ljudi moji fudbal se igra na terenu i lopta je okrugla i trava zelena i nemojmo se predavati prije nego zavrsi utakmica a i tamo nije sve med i mlijeko i svaka dobra stvar tri put je veca zbog tog mentaliteta pitarsko megalomanskog,a kod nas sve obrnuto sve sto valja se omalovazava.A druga stvar je veliki amaterizam koji vlada nasim klubom i koji je svakome vidljiv i vrlo jasan,s tim stvarima ne mozemo se borit preko noci nego sistematski i sa nekim kvalitetnim ljudima Siljak takav jeste,a ostali bas i ne znam.Ali to nije razlog ni za jednog od nas da ga manje volimo ili omalovazavamo. Moramo biti svjesni da je Zeljo ono sto jeste upravo zbog nas i svaki od nas treba da se ponosi svojim klubom i nasom tradicijom i nasom historijom,mi nikada nismo bili ni najbogatiji ni najveci na Svijetu,mi smo uvijek bili ŽeljO onaj produkt zdravog razuma i ljubavi prema sportu,zelje za jedinstvom i tolerancijom,kasnije je to preslo u filozofiju razmisljanja i zivota. Za mene je Zeljo veći od nacija,od religija,od boje koze,od para,od Arapa,od Kineza,Malezijaca i ostalih svjetski parazita. Zeljo je mala utopija za svakog čovjeka i jedina stvar na svijetu koja ce uvijek biti tu svako jutro kad se probudim i svaku noc kada legnem spavati,zato mi moramo biti tu za njega i kada je njemu i najbolje i najgore,trebamo ostaviti ovaj klub u amanet iducim generacijama i ljubav prenjeti na budućnost,Zeljo je prikaz svega onoga sto je naš mentalitet. Ljubav,jedinstvo,snaga i ona mala stvar koja nas cini sretnima u dobru i zlu. Zato ljudi uzivajte u tome sto ste Zeljovci i zato sto imate svoju filozofiju i svoju religiju,ja je imam i uzivam u njoj! VOLIM TE ŽELJO!
Da su ga ijednom otvorili, sad bi veznog igrača imaliFKZ1921 je napisao/la:Upravni odbor Zelje nema potrebe razbijati glavu kako da dodje do dobrog trenera,do vrhunskog menadzera,do direktora,do strucnjaka svih fela...Otvore forum,tema FK Zeljeznicar i proberu.
Sto? Saznali bi na forumu da im treba vezni igrac? Dajte ljudi,uozbiljite se malo.
-
- Kontakt:
S obzirom na kompetentnost tih u upravi,mozda bi i mogli počet traziti savjete na forumu.
Da je uprava upola ozbiljna kao mi forumasi sad ne bi bilo ove rasprave.
Svi mi znamo da nam fali taj vezni igrac. Ali nemojmo sad praviti od toga tragediju ako nismo nikog doveli.Trenutno nismo u situaciji da mozemo dati platu od nekih 5000 koliko sigurno kosta neki dobar veznjak.Vecina ovih igraca koji su nudjeni su bili igraci koji imaju po 32-33 godine.Nijedan od njih ne bi potpisao ugovor na duze od pola godine. E sad da je neko takav dosao i da na prvoj utakmici pogrijesi svi bi i njemu i upravi skresali citavu zensku populaciju.I govorilo bi se kako bi bilo bolje da smo gurnuli neke juniore nego sto smo dovodili polovnjake pri kraju karijere. Opet govorim dajte da sacekamo pocetak prvenstva, da vidimo kako ce sve to djelovati na terenu pa cemo onda donositi sud. Nekako vecina jedva ceka neki pogresan potez da bi popljuvali nasu upravu, igrace.To nam u ovom trenutku ne treba, jer sad svi moramo da budemo ko jedan i da pomognemo nasem Zelji kad mu je najpotrebnije. Niko od nas ne dolazi na tekme zbog Gredica, Alihodzica, Siljka, Sadikovica, Antolovica, Turkovica vec zbog toga sto volimo Zelju.lazar je napisao/la:Da su ga ijednom otvorili, sad bi veznog igrača imaliFKZ1921 je napisao/la:Upravni odbor Zelje nema potrebe razbijati glavu kako da dodje do dobrog trenera,do vrhunskog menadzera,do direktora,do strucnjaka svih fela...Otvore forum,tema FK Zeljeznicar i proberu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
- Kontakt:
Realno nam fali ono što smo izgubili sa Tomom,ali samo prilika vise za Hadziahmetovica. Mi veci problem imamo u odbrani gdje imamo dva balvana i jednu budalu.
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921 i 36 gostiju.