FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Kako se osloboditi igrača pod pritiskom

Iako su igrači Barcelone juče imali slobodan dan, Leo Messi je proveo tri sata u trening centru
Ove sezone ne fali motivacije uopšte. Rezultat vidimo
A od mogucih transfera sada je aktuelan i Lars Bender
Ove sezone ne fali motivacije uopšte. Rezultat vidimo
A od mogucih transfera sada je aktuelan i Lars Bender
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Znači neće Samper vidjeti prvog tima ako Enrike ostane 

Bježi ba, čuj traže zamjenu za Xavija a oće Lars Bendera .. pa jel on taj fantazista koji može diktirati tempo i koji se uklapa u sistem ?MisterGuardiola je napisao/la:Znači neće Samper vidjeti prvog tima ako Enrike ostane
Enrique bi ovim transferom definitivno odustao od tika-take, posjeda i trokuta.
Sacekajmo prvo ljeto i novu upravu, bice tu dosta kandidata.
Možda na izborima pobjedi ona opcija i struja koja ce više gurati La Masiju i produkciju domaceg proizvoda (koja je zapostavljena u zadnje 2 godine) - zato što je sve teže biti konkurentan u Evropi i Španiji sa tom politikom.
Možda na izborima pobjedi ona opcija i struja koja ce više gurati La Masiju i produkciju domaceg proizvoda (koja je zapostavljena u zadnje 2 godine) - zato što je sve teže biti konkurentan u Evropi i Španiji sa tom politikom.
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Lars je DMF ne bi on ni bio zamjena Xaviju.E sad ako dovedu Pogbu to bi po meni bilo definitivno odustajanje od striktno pas igre i tog stila (ne volim ga zvati tika-takom jer od odlaska Pepa ta fraza nema smisla).
Ako Enrike ostane na klupi za ovaj kontra napad stil Lars kao DMF ima smisla.Samper je kao Busquets pa vjerovatno Enrike ne bi 2 ista tipa igrača na toj poziciji.
Opet bih ja volio Sampera vidjeti pa nek gori.
Ako Enrike ostane na klupi za ovaj kontra napad stil Lars kao DMF ima smisla.Samper je kao Busquets pa vjerovatno Enrike ne bi 2 ista tipa igrača na toj poziciji.
Opet bih ja volio Sampera vidjeti pa nek gori.

Zar nije centralni ?
Busquets je siguran, njega neće dirati. A imaš Rakitića već kao centralnog koji je više trkač nego playmaker pa mi nije jasan transfer Bendera.

Busquets je siguran, njega neće dirati. A imaš Rakitića već kao centralnog koji je više trkač nego playmaker pa mi nije jasan transfer Bendera.
Pa Enrique je vec odavno odstupio od tiki-taka trokuta, to je prošlost (bar dok je on na klupi)....posjed je ostao i neka hibridna tiki-taka koja u jednoj dugoj dijagonali Piquea ili Mascherana (što gledamo na svakoj utakmici) gubi sav svoj smisao....kod Lucha ima i previše okomite igre za moj ukus, 1 na 1 prodora Neymara, Messija, Suareza, dubinskih lopti itd....razjebao je sve ono što je Pep stvorio.Rajaz je napisao/la:Bježi ba, čuj traže zamjenu za Xavija a oće Lars Bendera .. pa jel on taj fantazista koji može diktirati tempo i koji se uklapa u sistem ?MisterGuardiola je napisao/la:Znači neće Samper vidjeti prvog tima ako Enrike ostane
Gledam Pepov Bayern kako pravilno izvodi tiki-taku i dođe mi da se ranim

- MisterGuardiola
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nije
Nije

Ima i toga, ali ne zaboravi da su mu veznjaci duže vrijeme bili u kurcu. Ono šte je on uradio je to da ih je povukao dobrih 20 metara nazad, zarad defanzive koja trpi zbog trojke u vrhu napada. Veznjaci sada imaju cilj osvojiti loptu i sto prije je proslijediti napadačima koji uvijek mogu riješiti utakmicu na individualnost. Zato gledamo neprepoznatljivog Iniestu. Zato gledamo Rakitica kako krpi i igra defanzivu za Alvesa umjesto da diktira tempo. Medjutim u zadnje vrijeme, ključni igrači su podigli formu ( koliko toliko ) i dobro to izgleda, pressing je tu, prave se dobre akcije, Enrique im je sredio fizičku formu. U 2015. Barcelona izgleda kao najjača ekipa u Evropi. Vidjećemo dokle će trajati.let3 je napisao/la:Pa Enrique je vec odavno odstupio od tiki-taka trokuta, to je prošlost (bar dok je on na klupi)....posjed je ostao i neka hibridna tiki-taka koja u jednoj dugoj dijagonali Piquea ili Mascherana (što gledamo na svakoj utakmici) gubi sav svoj smisao....kod Lucha ima i previše okomite igre za moj ukus, 1 na 1 prodora Neymara, Messija, Suareza, dubinskih lopti itd....razjebao je sve ono što je Pep stvorio.Rajaz je napisao/la:Bježi ba, čuj traže zamjenu za Xavija a oće Lars Bendera .. pa jel on taj fantazista koji može diktirati tempo i koji se uklapa u sistem ?MisterGuardiola je napisao/la:Znači neće Samper vidjeti prvog tima ako Enrike ostane
Gledam Pepov Bayern kako pravilno izvodi tiki-taku i dođe mi da se ranim
Meni bi transfer Bendera bio potpuno nejasan. Busquets je siguran, Rakitić sve bolji ..
- MisterGuardiola
- Kontakt:
let3 Nije Enrike upropastio tika-taku,upropašćena je ona davno.Nakon Smrti Viljanove sa tim se trebalo prestati jer nema smisla zahtjevati od nekog drugog trenera da fura taj stil kada realno niko to dovoljjno dobro ne zna osim Gvardiole da bi bilo uspješno.Ali teško je navijačima i upravi da izbiju tu igru iz glave,previše je opila sve pa su doveli jednog Martina da sluša Xavija dok mu soli pamet o posjedu
I šta smo dobili i šta bi dalje dobijali da se igra tako mislim da je svima jasno kroz sve ove sezone i pola prve = Barcu prije Gvardiole koja igra na dodavu (ne tika- taku) nešto više od ostalih timova i ne osvaja baš često bitne trofeje.
Od Enrikea i ne treba zahtjevati da igra taj stil kada on to ne zna,džaba što je nekad vodio B tim,nije to ni blizu isto.Treba iskoristiti ovaj napad maksimalno a ne da se dave u dodavanjima koja nemaju smisla.Kontra je u ovom rasulu jedino rješenje i to podržavam.Problem je samo što ne vjerujem Enrikeu da će naći rješenje u tekmi kada ni ovo ne funkcioniše ali ostaje nam da vidimo.
U jednom dijelu sezone sam mislio da on ima svezane ruke tika-takom od strane drugih i da ne može svoju ideju sa kojom je došao u klub da sprovede.Međutim izgubio sam vjeru da je to u pitanju poslije njegovih ostalih apsurdnih poteza.
Tika-taka ima smisla tj. isplati se igrati i davala bi max. rezultate sa Gvardiolom i Bijelsom.
Sa svakim drugim trenerom to je traćenje vremena ovakvom napadu jer se ništa neće osvojiti.
Znači daj provjerenog trenera i mijenjaj komplet sve,od pogrešnih transfera i igračkog kadra pa do stila.

I šta smo dobili i šta bi dalje dobijali da se igra tako mislim da je svima jasno kroz sve ove sezone i pola prve = Barcu prije Gvardiole koja igra na dodavu (ne tika- taku) nešto više od ostalih timova i ne osvaja baš često bitne trofeje.
Od Enrikea i ne treba zahtjevati da igra taj stil kada on to ne zna,džaba što je nekad vodio B tim,nije to ni blizu isto.Treba iskoristiti ovaj napad maksimalno a ne da se dave u dodavanjima koja nemaju smisla.Kontra je u ovom rasulu jedino rješenje i to podržavam.Problem je samo što ne vjerujem Enrikeu da će naći rješenje u tekmi kada ni ovo ne funkcioniše ali ostaje nam da vidimo.
U jednom dijelu sezone sam mislio da on ima svezane ruke tika-takom od strane drugih i da ne može svoju ideju sa kojom je došao u klub da sprovede.Međutim izgubio sam vjeru da je to u pitanju poslije njegovih ostalih apsurdnih poteza.
Tika-taka ima smisla tj. isplati se igrati i davala bi max. rezultate sa Gvardiolom i Bijelsom.
Sa svakim drugim trenerom to je traćenje vremena ovakvom napadu jer se ništa neće osvojiti.
Znači daj provjerenog trenera i mijenjaj komplet sve,od pogrešnih transfera i igračkog kadra pa do stila.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Meni vala bolje odgovara ovaj trenutačni stil nego forsiranje tika-take na silu kao zadnje dvije godine.
Upravo tako. I opet imaš posjed ( pod Enriqueom je na 67% ), odlicne akcije i najbolju gol-razliku u Evropi.Donnie Darko je napisao/la:Meni vala bolje odgovara ovaj trenutačni stil nego forsiranje tika-take na silu kao zadnje dvije godine.
mislio sam da nikad ovo necu reci al' fuck it svidja mi se ovaj Luisov stil
jos jedan odlican box-to-box veznjak s finom kontrolom lopte(citaj Koke) i to je to
pun mi je qrac te tiki take
jos jedan odlican box-to-box veznjak s finom kontrolom lopte(citaj Koke) i to je to
pun mi je qrac te tiki take
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- MisterGuardiola
- Kontakt:
Pa naravno da je ovo sada bolje.Svi misle tika-taka je nešto jednostavno samo daj stari kadar na teren i znaju oni šta će raditi.
A niko nije gledao da ta tika-taka 80% zavisi od Xavija koji već 3 godine nije sav svoj + star,da se je Fabregas bolji od Inieste,da nemamo dovoljno dobru odbranu za presinga pa je zato od 2012/13 rupa između veznog i odbrane samo takva bila,da nema rotacija/trokuta (zato što nema trenera da zna šta radi) ,da treninzi nisu isti kao kod Gvardiole pa se izgubila igra na prvu,nema igre na prvu = nema tika take.
E sad ti skontaj koliko treba treninga,rondoa,novih igrača u formi- sinonima Xaviju i Iniesti itd da bi se opet igralo na prvu = tika taka.
2 godine se fula i sve se pokvarilo živo bukvalno na svakom polju i onda opet od ove sezone traže tika-taku ...
ne me re
Pep je tekmu pripremao do najsitnijeg detalja ,3 puta duže vremena posvećivao nego ijedan do sada trener poslije njega.
A niko nije gledao da ta tika-taka 80% zavisi od Xavija koji već 3 godine nije sav svoj + star,da se je Fabregas bolji od Inieste,da nemamo dovoljno dobru odbranu za presinga pa je zato od 2012/13 rupa između veznog i odbrane samo takva bila,da nema rotacija/trokuta (zato što nema trenera da zna šta radi) ,da treninzi nisu isti kao kod Gvardiole pa se izgubila igra na prvu,nema igre na prvu = nema tika take.
E sad ti skontaj koliko treba treninga,rondoa,novih igrača u formi- sinonima Xaviju i Iniesti itd da bi se opet igralo na prvu = tika taka.
2 godine se fula i sve se pokvarilo živo bukvalno na svakom polju i onda opet od ove sezone traže tika-taku ...
ne me re
Pep je tekmu pripremao do najsitnijeg detalja ,3 puta duže vremena posvećivao nego ijedan do sada trener poslije njega.
- MisterGuardiola
- Kontakt:
@miki92 nadam se da je ovo Enrikeov stil a ne samo nužni dogovor između njega i igrača koji je nastao nakon nedavnog kolapsa u klubu.Zato mu još ne vjerujem,čekamo sada tekme jače pa da vidimo šta će biti.
Ne moze mi niko reci da bi vise gledao onaj polumrtvi bayern nego ovaj uzbudljivi napadacki fudbal, i sve dok je napadacki i uzbudljiv Barcelona ne odmice od tradicije, igramo mozda najljepsi i najefikasniji fudbal u Evropi ove kalendarske godine i treba odat priznanje Enriqueu, a sad kako ce to ici dalje vidjet cemo
I da, miki92 slazem se za Kokea, ubio se za ovu igru koju igramo
E pa sad je lako to reci...zašto su prodavali Thiaga i Fabregasa koji su koliko-toliko mogli nasljediti Xavija i Iniestu....i mogla bi se i dalje igrati tiki-taka....sad je gotovo svakako.MisterGuardiola je napisao/la:Pa naravno da je ovo sada bolje.Svi misle tika-taka je nešto jednostavno samo daj stari kadar na teren i znaju oni šta će raditi.
ne me re
I ne slažem da se sa prethodnom konstatacijom kako je samo Pep i Bielsa mogu pravilno postaviti

npr. Paco Jamez sa qrcevim Rayo Vallecanom konstantno traži posjed i kombinaciju kroz trokute, igraju lijepo i zabijaju dosta golova....a pogledaj mu jeftine ekipe i prosjecnih igraca.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 18 feb 2015, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Najefikasniji sigurno ne igraju. Najljepši vjerovatno, ali su sigurno prvi po broju promašenih zicera ove sezone.xaves je napisao/la:Ne moze mi niko reci da bi vise gledao onaj polumrtvi bayern nego ovaj uzbudljivi napadacki fudbal, i sve dok je napadacki i uzbudljiv Barcelona ne odmice od tradicije, igramo mozda najljepsi i najefikasniji fudbal u Evropi ove kalendarske godine i treba odat priznanje Enriqueu, a sad kako ce to ici dalje vidjet cemo
Pa bila je ta priča. Nakon Sociedada i one afere oko Messija i Enriquea. Xavi i ostali kapiteni su održali sastanak, Bartomeu je takođe bio prisutan i dogovorili su da Luis ostane ako neće talasati ekipu. Rezultat nakon toga je 5 utakmica u nizu sa identičnim sastavom, dobili su Atletico 3 puta u 10 dana i otada sve ide kao po loju.MisterGuardiola je napisao/la:@miki92 nadam se da je ovo Enrikeov stil a ne samo nužni dogovor između njega i igrača koji je nastao nakon nedavnog kolapsa u klubu.Zato mu još ne vjerujem,čekamo sada tekme jače pa da vidimo šta će biti.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.