FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 17 feb 2015, 22:49

Neandertalac je napisao/la:
Ipee je napisao/la:Uspješna saradnja FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo

http://fkzeljeznicar.ba/uspjesna-saradn ... evo/13364/" onclick="window.open(this.href);return false;
I ovo je fuj. Izlazi se sa izjavama kako se slabo pomaze sport, kako od opstine nemamo nista, kako nas je nacelnik kostao gradnje stadiona opstruiranjem ili nepomaganjem svejedno, i onda na ovim "sitnim" projektima dopustimo hinjavim politicarima da nam se pribleze, i da minimalnim prilozima i crkavicama upisu plus. Otjeraj djubre javno, proglasis ga nepozeljnin i zdravo. Nek hebu mater, njihovih 100 milja u 10 godina nam nista ne znaci....A natovari ti drotove da te pocijepaju, cjenovnik ko da u Afganistanu utakmice obezbjedjuju, smrde jedne, sjeme vam se zatrlo parazitsko...
Ovo mi se stvarno gadi, glavu bi nekome odvrno za ovo, hebo vas on a vi njega, i opstinu, i grad, i kanton, i drzavu, sve zajedno...

Ma moramo i mi politicari biti u cijeloj ovoj prici. Politikom do cilja. Ali jel to opet izbori idu?? :mrgreen:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 feb 2015, 22:55

načelnik je političar i to vrlo uspješan za sebe samog. i on mudro šuti, i sad i kad ga je gredić nalijepio.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 17 feb 2015, 23:26

Nema nama puno napredka ako ovaj statut ne prodje. To ne znaci da ako prodje da ce sve biti pjesma, ali bar nam se otvaraju mogucnosti koje neko pametan treba da kanalise. A ako nedaj boze ne prodje , onda se nastavlja ovo dosadasnje stanje kad se nema nizasta.
Ova situacija kad se nemozes dogovoriti sa svojim igracem se nikad vise ne smije desiti. To se treba nekako u ugovorima srediti da negubimo vrijeme i pare. To sto je TT trebao dobiti za platu ja bih mu oduzeo pa dao nekom drugom, jer ne odradjuje ono za sta je placen.
A ovo sa MUPom je takav bezobrazluk, ali sta ces kad ti politicari je.. majku u svim segmentima zivota pa onda i u sportu.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 feb 2015, 23:46

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 18 feb 2015, 00:04

fedeltafrotta je napisao/la:slika
Bi nam valjo, samo mekan je u duelu :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

Ajzea
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Ajzea » 18 feb 2015, 00:06

champions1921 je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:slika
Bi nam valjo, samo mekan je u duelu :lol:

Ja ga upravo zbog tog ne bi volio vidjeti kod nas :lol: :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 18 feb 2015, 00:13

Fuj objava od zvanicne stranice!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 feb 2015, 00:23

Joj opet Koldžo i europska Grbavica :facepalm:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 18 feb 2015, 08:02

Fudbaleri Željezničara i Travnika su u Međugorju odmjerili snage u prijateljskom susretu, a Plavi sa Grbavice slavili su sa 2:0 golovima Juana Manuela Varee i Seada Bučan. Po rezultatu bila je to rutinska pobjeda tima sa Grbavice, ali na terenu to i nije bilo tako. Travnik se vrlo borbenom igrom suprostavio Plavima te zabrinuo Milomira Odovića i njegove pomoćnike.

Željo bez Tomislava Tomića sigurno neće biti ista ekipa, svjesni su toga u struci Želje, ali vremena za kukanje i nema, susret za Olimpicom sve je bliže. Samo zahvaljujući sreći i neefikasnosti Musića te dva puta Dudića mreža Antolovića jučer je ostala netaknuta.

U drugom poluvremenu trener Odović jučer je priliku pružio i rezervistima,a mnogi od njih su za 45 minuta pokazali koliko je zapravo teška situacija na Grbavici, dok su se malobrojni gledaoci u Sportskom centru Međugorje u čudu komentarisali njihovo “znanje“.

Navijači tima sa Grbavice nakon odlaska menadžera Amara Osima ali i ponajboljeg igrača tima Tomislava Tomića su velikoj nedoumici da li njihov tim može izboriti Evropu, ali proljeće je za njih uvijek bilo u plavom!
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 18 feb 2015, 08:52

Sad čitam u Avazu da je naš dug prema muriji oko 287.000 maraka. Izjavio onaj njihov portparol. Isto tako i Olimpicov je manji nego što je objaljeno. Pitarski je isti. Krivo mi je što naši odmah nisu demantovali dug jer je očigledno neko namjerno predstavio naš i Olimpicov dug većim.
Što se tiče objave na zvaničnoj za opštinu, podržavam, ako se ovim mi malo bavimo politikom tj milujemo šupka po glavi, pa ćemo ga onda kad se najmanje nada opalit flašom u glavu ako opet krene kakit. Kako sam razumio iz teksta vjerovatno je blizu dogovor oko urbanističkog plana sa opštinarima pa je zato i ovaj fini tekst prema tome nemojte odmah osuđivati.
Veznjak, eh, nadam se da će ga dovesti pa makar igrao tek od petog kola. Do tad svi na tekme i dati podršku ovim mladima.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 feb 2015, 09:23

Još ljetos sam pisao o situaciji oko onemogućavanja investitora da uđu u investiciju izgradnje stadiona.
Kao i većina, bio sam danima ljut i kivan na općinsku administraciju, a posebno na njenog čelnog čovjeka.
Još više sam bio kivan zbog toga sto se javno deklarira o kao zeljovac, a još više kivan znajući da je tu činjenicu u dobroj mjeri zloupotrebljavao zarad ličnih interesa.
Nanesena je šteta klubu,bez daljnjeg. Međutim, to ne može biti razlog da se prekinu odnosi sa općinskom administracijom. Naprosto, klub ne može funkcionirati bez saradnje sa organima općine na čijoj teritoriji obitava,igra,trenira,ima nekretnine...
Posebno je bitno,u ovom,za klub tranzicijskom periodu,da ta sa radnja bude što bolja. U tom kontekstu,strategijski važno pitanje je promjena regulacijskog plana.Ta promjena klubu treba odvezati ruke kad je namjena zemljišta koje je u vlasništvu kluba u pitanju.
Osim tog strateškog pitanja, puno je važnih pitanja za klub,koje ne može riješiti bez općine, ili je rješavanje tih pitanja puno teže bez njih. Npr:postavljanje rasvjete na pomoćni sa plastikom,korištenje dvorane za potrebe kluba,postavljanje balona ili manjeg otvorenog terena sa plastikom iza istočne tribine,urbanističke saglasnosti za postavljanje reklamnih panoa na određenim pozicijama...
Dakle,ne možemo odnos kluba i općine s voditi na individualnu razinu,personalnu...Treba graditi dobar sistem,dobar institucionalni odnos. Načelnici općine i predsjednici Želje su promjenjive kategorije.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 18 feb 2015, 09:27

aleksandar_veliki je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Sad čitam u Avazu da je naš dug prema muriji oko 287.000 maraka. Izjavio onaj njihov portparol. Isto tako i Olimpicov je manji nego što je objaljeno. Pitarski je isti. Krivo mi je što naši odmah nisu demantovali dug jer je očigledno neko namjerno predstavio naš i Olimpicov dug većim.
Što se tiče objave na zvaničnoj za opštinu, podržavam, ako se ovim mi malo bavimo politikom tj milujemo šupka po glavi, pa ćemo ga onda kad se najmanje nada opalit flašom u glavu ako opet krene kakit. Kako sam razumio iz teksta vjerovatno je blizu dogovor oko urbanističkog plana sa opštinarima pa je zato i ovaj fini tekst prema tome nemojte odmah osuđivati.
Veznjak, eh, nadam se da će ga dovesti pa makar igrao tek od petog kola. Do tad svi na tekme i dati podršku ovim mladima.
Opet zavjera neka. I ja sad citam sta kaze Nefic, no kontam opet da direktor kluba ima bolje informacije. Eh, sad ako direktor laze, a cisto sumnjam, onda je to vec za diskusiju...
Ne vjerujem ni ja da bi rekao da je veći dug nego što jeste. Evo čitam kod vas da je rekao da su ispostavljene fakture u iznosu 430.000 što znači možda je plaćeno ostalo itd. Nedorečena informacija. Nije precizno postavljeno pitanje tj čovjek je dao jedan info a nije pitano na šta se odnosi. Isto tako I Kusturica je dao opet info za koji nije pitan na šta se odnosi ili možda sad Kusturica laže, možda je on predstavio svoj manjim :) ali ne vjerujem da lažu nego niste pitali na šta se odnosi. Očigledno da ovdje klubovi rade zajedno i onda ne vjerujem da laže iko nego ne napišete kako treba informaciju ili vi ili Avaz.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 18 feb 2015, 09:40

Sarajevu se dug za godinu dana povecao za 110 hiljada.
Prosle godine u ovo doba je bio dug 200 hiljada sada je 310.
@Aco jel to znaci da nasi klubovi nisu nikako placali usluge Mup-a?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 feb 2015, 10:26

Orton je napisao/la:Sarajevu se dug za godinu dana povecao za 110 hiljada.

Evropa i utakmica s Borusijom su u dobrom uvecali ovu fakturu upucenu Sarajevu.. Mogu misliti kolike su tu cijene organizacije ako se za derbi placa po 30-40 hiljada..
Em sto nemas od drzave nikakve koristi, oni nas jos unistavaju.. pa to nema nigjde na svijetu..
Et ne moras pomagati, al nemoj ni odmagati.. snaci ce se bosnjo vec nekakoo.. ovo je bas skandalozno i sramotnoo

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 18 feb 2015, 11:16

Ne daj Bože samo kakve nesreće, sva kola bi se slomila na Odoviću. Taj dug trenutno nije bitan toliko, koliko je bitno ono što imamo na terenu. Ne možeš da ne budeš skeptičan, al' nikako. Dug će se nekako riješiti, rate i to fazoni, al ovo vamo nam je najveći problem. Al' hajd, šta mi znamo..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 18 feb 2015, 11:20

Ne znam cemu skepticizam.Koliko Vas je pogledalo barem jednu pripremnu utakmicu da bi moglo donijeti zakljucak da smo losi i da Nam je europa i pitanju?Hajmo malo spustiti loptu na zemljiu i malo vise vjerovati sefu i njegovim pomocnjcima.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 feb 2015, 11:24

neki skepticizam je svakako realan i opravdan u situaciji gdje je otišao glavni veznjak, a zamjene nema, tj. zamjena bi trebali biti jedan mladić koji puni 18 u martu i drugi koji puni 20 u aprilu.

a da raja ne zna kako to stvarno izgleda, to se slažem, i piscu ovog članka na prošloj stranici se iz aviona vidi da je ovo iz treće ruke sročio.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 feb 2015, 11:32

Finta je sto ce Amir jedini izgledati dobro u toj nasoj sredini.. Razlog zbog kojeg sam ja skeptik je sto nemamo niti jednog trkaca na tim pozicijama.. Odbrana bi mogla biti izlozenija nego sto je bila jesenas.. Prema naprijed se ne sikiram. Tu smo kvalitetno popunjeni ali prema nazad neka nam je Bog na pomoci..
BUDI ŽELJO !!!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 18 feb 2015, 11:42

Zip je napisao/la:

Evropa i utakmica s Borusijom su u dobrom uvecali ovu fakturu upucenu Sarajevu.. Mogu misliti kolike su tu cijene organizacije ako se za derbi placa po 30-40 hiljada..
Em sto nemas od drzave nikakve koristi, oni nas jos unistavaju.. pa to nema nigjde na svijetu..
Et ne moras pomagati, al nemoj ni odmagati.. snaci ce se bosnjo vec nekakoo.. ovo je bas skandalozno i sramotnoo

red bi bio poslati na hladjenje 24 h kao opomenu

Strpiti se jos 10 dana. Od 1. utakmice nam zavisi citava sezona, poslije nje ce biti ili drvlje i kamenje ili podrska kakva nema vec 5 godina.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 feb 2015, 11:54

Od prve utakmice ništa ne zavisi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.