FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 17 feb 2015, 09:09

revolt je napisao/la:U ovom svemu ima jedan bitan elemnt, da li su nashi znali od ranije za ovaj cjenovnik ili je on naknadno napravljen pa naknadno ispostavljena faktura. Ako smo znali i ako je ugovor s MUPom potpisivan sa uresnim cijenama onda mi tu nemamo sta se zaliti. Nazalost.

Naravno da se znalo, ali ovo nije bila ponudu uzmi ili ostavi. Jednostavno je nametnut takav zakon i tu se nista ne moze.
Ovo je dug koji se mora platii, osim ako drzava ne intervenise i ne kaze tako i tako.
Kao sto moras platiti struju, moras i ovo.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 17 feb 2015, 09:20

revolt je napisao/la:U ovom svemu ima jedan bitan elemnt, da li su nashi znali od ranije za ovaj cjenovnik ili je on naknadno napravljen pa naknadno ispostavljena faktura. Ako smo znali i ako je ugovor s MUPom potpisivan sa uresnim cijenama onda mi tu nemamo sta se zaliti. Nazalost.

Naravno da su znali, pred svaku tekmu se dogovora koliko će biti drotova, cuka,ograda, kakvog je tekma značaja, imaš sastanak bezbjednjaka i slično, po potrbi povečavaš i tako. Tu je po meni samo vlast u kantonu kriva, jbt ako je murija zadužena za narušavanje javnog reda i mira, onda naravno mora da bude prisutna u i oko stadina po službenoj dužnosti, znaći mi sad ko organizatori ne želimo više muriju, već samo zaštitarsku službu, znaći ako su oni takvi plačenici neće ni poviriti šta se dešava na stadionu i jel sve OK :stop:
Mosa RajvoSa

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 17 feb 2015, 09:58

Ne mozes organizovati nista bez murije.
Za Hz turnir je morala biti policija tu sto su nam uredno fakturisali

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 17 feb 2015, 10:02

Orton je napisao/la:Ne mozes organizovati nista bez murije.
Za Hz turnir je morala biti policija tu sto su nam uredno fakturisali

Upravo tako, ama baš ništa, ni javno okupljanje, ni turnir, a pogotovo utakmicu.Još kad se tome doda obavezno prisustvo vatrogasaca, hitne pomoći, skupi se tu puno toga.
S tim što o broju policajaca ne odlučuje klub nego komesar za bezbijednost i organizaciju sportske manifestacije, koji dodjeljuje ili ne epitet "utakmice visokog rizika", gdje se obično udvostručuje broj policije
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

wwwfcsarajevoba
Kontakt:

Post Postao/la wwwfcsarajevoba » 17 feb 2015, 10:04

[youtube][/youtube]

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 feb 2015, 10:27

Bezveze se ovdje napada MUP KS-a i nazivate ljude pogrdnim imenima. Kao prvo nijedan javni skup se ne moze odrzati bez znanja i odobravanja policije. Kada se u ovom slucaju predaju papiri za odrzavanje javnog skupa recimo fudbalske utakmice FK Sarajevo-FK Borac BL, onda se ovi iz sarajeva cuju sa policijom iz banja luke, u vezi dolaska gostujucih navijaca i onda se pravi operativni plan navedene utakmice. E sad ja ne znam kakav je zakon Sarajevu, npr po zakonu Tuzlanskom kantonu, policija nije duzna obezbijediti skup, fakticki to treba da urade osiguravajuce kuce, dok policija ulazi samo u slucaju velikih nereda gdje security ne moze da smiri situaciju. A ako organizator zeli policiju unutar stadiona onda mora i da plati i ima odredjeni cjenovnik gore je vec neko napisao. Ima tu krivice i klubova ali i same drzave.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 17 feb 2015, 10:42

Kako god uskoro ćemo biti lakši za 300 000 kerma pa neka naši vide šta i kako dalje, ako nemaju namjeru opet u skorije vrijeme da plate ponovno 300 000 kerma. Jasno kao dan kada vide da te lopatom mogu uzimati nastaviti će tom praksom sve dok mu se ne suprostaviš jer državnoj guz..ci nikada nije dosta.
SRETAN BROJ - 1725

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 17 feb 2015, 10:52

Odlicna reportaža, a najviše mi se svidio ovaj dio Edina Rustemovica. Znam da je došao kao prinova, ali mislim da ce se brzo pokazati kao pojacanje.

''Jedva cekam da zaigram, pred navijacima o kojima mi drugari iz svlacionice pricaju sve najbolje. Zaista, jedva cekam. Imao sam priliku da igram, ali ne na strani na kojoj sam sad. Cekam da zaigram, da cujem taj huk i to sve...''
Das Ist Walter

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 17 feb 2015, 10:54

:D :D :D Naši odoše u Čitluk u 11:30 , nek im je hairli :salut: :salut:
Mosa RajvoSa

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 17 feb 2015, 11:04

Ekipa Sarajeva će odigrati dvije utakmice u petak.
Prvo od 13 sati sa trebinjskim Leotarom, a potom od
15 sati sa Slobodom.

Ovo sa Leotarom ocekujem, ekipu sa klupe.
Ekipa koja istrci na teren sa Slobodom,je vjerovatno pocetna i sa Zvijezdom.Mislim da Kodro vec u glavi ima 7-8 igraca u prvih 11.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 feb 2015, 12:10

Ima se moze se.
Vidim nasi odose na pripreme sa STARLINER-om ubijedljivo najboljim i najskupljim autobusom kojeg ima Centrotrans.
Do sada su se uvijek vozali MAN-om 49+1.
Iznajnamljivanje STARLINER-a je skuplje minumum 30%.
Jos jednom, ima se, moze se :kafa:

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 17 feb 2015, 12:14

Nije ima se moze se nego je Centrotrans jedan od sponzora kluba.
Nismo mi nista iznajmili

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 17 feb 2015, 12:15

esprit24 je napisao/la:Bezveze se ovdje napada MUP KS-a i nazivate ljude pogrdnim imenima. Kao prvo nijedan javni skup se ne moze odrzati bez znanja i odobravanja policije. Kada se u ovom slucaju predaju papiri za odrzavanje javnog skupa recimo fudbalske utakmice FK Sarajevo-FK Borac BL, onda se ovi iz sarajeva cuju sa policijom iz banja luke, u vezi dolaska gostujucih navijaca i onda se pravi operativni plan navedene utakmice. E sad ja ne znam kakav je zakon Sarajevu, npr po zakonu Tuzlanskom kantonu, policija nije duzna obezbijediti skup, fakticki to treba da urade osiguravajuce kuce, dok policija ulazi samo u slucaju velikih nereda gdje security ne moze da smiri situaciju. A ako organizator zeli policiju unutar stadiona onda mora i da plati i ima odredjeni cjenovnik gore je vec neko napisao. Ima tu krivice i klubova ali i same drzave.

Ne napadaju se bezveze ovi delegati jednocelijski, jer ok da moraju prisustvovati utakmicama, ali se ne mora uspostaviti tako reketaki cjenovnik za sve to. To je poenta. Znaju da se mora platiti, i onda ti nabesaju takve cijene da poadnes u nesvjest.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 17 feb 2015, 12:17

Po njihovoj satnici, plata jednog drota prasinara iznosi 2800 KM za 25 radnih dana... lijepo su ga smislili junaci... pohlepna dzubrad...

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 17 feb 2015, 12:18

Nije MUP napravio cjenovnik.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 17 feb 2015, 12:28

Ma najbolje da naši iz Uprave sjednu da ljudima iz Kanton Sarajevo i ono para sto trebaju ili žele dati/donirati klubovima,prebace na MUP KS ,i saniraju te dugove.A poslije sjesti i dogovoriti neke normalne cjenovnike, i to na neki ljudski nacin rijesiti.
Bilo kako bilo ovo MUP-u neko mora platiti,ili nam slijede sankcije blokade racuna,i problem za evropsku licencu.Sad bi na celo KS trebao doci Konakovic,on je dobro upoznat sa sportskom problematikom,te se nadam nekom pozitivnom ishodu.
Opet kad pogledaš,mi smo ovom tuzbom najviše pogođeni.Od svih sarajevskih sportskih kolektiva, jedino mi imamo neke ambicija za igranje u Evropi.Ovim ostalim sarajevskim klubovima,manje vise je i svejedno.Vecina se bori za goli zivot. :roll:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 17 feb 2015, 12:35, ukupno mijenjano 2 puta.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 17 feb 2015, 12:29

Orton je napisao/la:Nije MUP napravio cjenovnik.

Jesi ti drot? Šta ih braniš više?! :facepalm:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 17 feb 2015, 12:31

Nisam drot al ne treba ko krava kroz kukuruz.
Prije nego sto pocnes nekog napadat u ovom slucaju MuP prvo vidis jel to uopste njihova krivica

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 17 feb 2015, 12:37

Av av kerovi. Dabogda vam za lijekova zatrebalo

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 17 feb 2015, 12:38

Orton je napisao/la:Nisam drot al ne treba ko krava kroz kukuruz.
Prije nego sto pocnes nekog napadat u ovom slucaju MuP prvo vidis jel to uopste njihova krivica
Možda nije njihova krivica ali jest njihov bezobrazluk, zamisli imašm neki kvar u kući, nešto oko vode, zovneš vodoinstalatera, dođe lik, poplavi ti kuću ali ti ipak naplati svoj 'posao' koji nije ni uradio. ;)
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: galia95, Hajdeee, simurgh i 22 gosta.