Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Arsenal
I jos jedan zanimljiv podatak.
Chelsea je osvojio dvije titule, a najbolji strijelac im bio Lampard sa 13 i 16 golova. Cetvrtu je osvojio kad je Drogba dao 29 golova.
2008/09 United osvojio ligu, a najbolji strijelac imao 18 golova.
2006/07 United osvojio ligu, a najbolji strijelac dao 17 golova.
2013/14 City osvojio ligu, a najbolji strijelac(citya) dao 20 golova.
2011/12 City osvojio ligu, a Aguero dao 23 gola.
Dakle zadnjih 10 godina, 6 puta ekipa osvojila cij je strijelac imao 20 i manje golova(osim evo Aguera sa 23, ali to je manje vise tu negdje).
Chelsea je osvojio dvije titule, a najbolji strijelac im bio Lampard sa 13 i 16 golova. Cetvrtu je osvojio kad je Drogba dao 29 golova.
2008/09 United osvojio ligu, a najbolji strijelac imao 18 golova.
2006/07 United osvojio ligu, a najbolji strijelac dao 17 golova.
2013/14 City osvojio ligu, a najbolji strijelac(citya) dao 20 golova.
2011/12 City osvojio ligu, a Aguero dao 23 gola.
Dakle zadnjih 10 godina, 6 puta ekipa osvojila cij je strijelac imao 20 i manje golova(osim evo Aguera sa 23, ali to je manje vise tu negdje).
Celik!3,2,2.
ne treba neki extra napadac sve dok imas jednu kvalitetnu ekipu, koja pored dobre odbrane, ima ostale igrace koji ucestvuju u napadu, i njihov ucinak bude solidan, ekipa bude u skladu, a naravno da bi bolji napadac bio veliki plus za takvu ekipu
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
-
- Kontakt:
Naravno da su imale jak kolektiv za titulu ti nije potreban samo WC spic razumijemo se, niko to ne spori te ekipe su bile pune vrhunskih igraca i na ostalim pozicijama, ali nisam jos vidio sampionsku ekipu koja je osvojila titulu sa panjem ala Giroud u napadu da li si ti? Problem Arsenala jeste Giroud ali ne smao on jer tu jos dosta igraca ala on koji ne bi smjeli igrati u prvih 11 ukoliko planiramo nesto ozbiljnije od borbe za top4.Persie je napisao/la:Drug sve te ekipe koje si nabrojao su isto tako imale jak kolektiv i dosta jakih igraca i na ostalim pozicijama.. City je imao jednog Tourea koji je po meni bio igrac sezone, taj Chelsea je isto tako imao i Lamparda i nazad jaku odbranu uz Colea, Terrya, Cecha na golu, takodjer i Real ima Ronalda, ima Balea, nekad ranije imao najjaceg playmakera u Evropi Ozila, i tako dalje i tako dalje..BigBigBang je napisao/la:Aha haj nam jos nabroj te ekipe sto su sa prosjecnim napadacima tipa Giroud osvajale titulu, pogotovo u Engleskoj, na osnovu cega ces temeljiti to misljenje da sa Giroduom kao prvim spicem moze napasti titula da ne kazem osvojiti? Dakle United za zadnju titulu imao RVP i Rooneya, priej toga Rooneya i Teveza, nekad Van Nistelroja, Arsenal je ako cemo ici toliko unazad imao BErgkampa i Henrya, Chelsea Drogbu i Anelku, City Aguera, a one sezone Aguera i Teveza plus Dzeku kao treceg spica...dakle sampionske ekipe godinama unazad su sve odreda imale bar jednog napadaca svjetske klase a vecina njih i po dvojicu i ti pored ovih cinjenica vidis da nas kao prvi spic do titule vodi Girodu?
I u ostalim jacim ligama nije nista drugacije, prosle sezone Atletico je osvojio sa Costom u spicu, sezonu prije Barcelona osvojila sa Messijem kao najisturenijim plus Alexisom, prije njih Real sa Benzemom kao spicem, dakle sampioni u dvije najjace lige su u sampionskim sezonaama svi odreda imali igraca svjetske klase u napadu, ne kontam na cemu temeljis svoje tvrdnje da mi sa Giroudom u bilo kakvom scenariju mozemo biti prvaci?
Problem Arsenala nije Giroud, po meni je sasvim solidan napadac.. Ne vjerujem da je on kriv sto Arsenal 120+ dana provede na prvom mjestu pa odjednom ga na kraju nema nigdje..
Da li je Anelka WC ili ne nije ni bitno on je bio bolji igrac od Girouda ionako je on bio druga opcija pored Drogbe u napadu pa je Anelka i nebitan u cijeloj prici, to je isto ko da si se javio da kazes da Dzeko nije bas WC ali nije on ni bitan oni su pored njega imali jos i Aguera...
Opet AGB sve kroz statistiku gleda, steta samo sto se isto racuna gol Drogbe kad donese 3 boda u gutavim utakmicama ili Rooneya i onaj utjesni gol Girouda nebitni protiv Uniteda u zadnjoj minuti za 1-2. Dakle statisticki gledajuci svi oni su dali po jedan gol. Uostalom volio bi vidjeti u kojem to filmu Girodu moze zabiti i tih 17 a kamoli 20 ili preko golova u ligi

VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Ja sam vise puta razmisljao da je Wenger mozda u jendu ruku i previse dobar pa da tesko moze reci nekom da nije kvalitet za Arsenala i da trazi drugi klub. Mozda to stvarno jeste tako.
Vidis npr. Mourinho se rijesi jednog igraca kao sto je Mata jer mu ne treba. Wenger cuva skoro sve i produzuje ugovore skoro svakom ko zeli ostati. Mourinho je najboljeg spanskog golmana stavio na klupu, pa je i u Londonu isto uradio sa ponajboljim golmanom ali je nasao mozda boljeg, za buducnost svakako.
Jednostavno je i mora i u praksi mnogo lakse da se tako radi. Nisi dovoljno dobar ili ne uklapas se u sistem Arsenala i bolje ti je da ides jer na tebe necemo racunati. Vozdra.
Vidis npr. Mourinho se rijesi jednog igraca kao sto je Mata jer mu ne treba. Wenger cuva skoro sve i produzuje ugovore skoro svakom ko zeli ostati. Mourinho je najboljeg spanskog golmana stavio na klupu, pa je i u Londonu isto uradio sa ponajboljim golmanom ali je nasao mozda boljeg, za buducnost svakako.
Jednostavno je i mora i u praksi mnogo lakse da se tako radi. Nisi dovoljno dobar ili ne uklapas se u sistem Arsenala i bolje ti je da ides jer na tebe necemo racunati. Vozdra.
Al ironija je što je ta klada donijela titulu jednom timu koji ju je mogao samo sanjati inače
.
Ova paja kada se uvali, on se uvali da valja.
Ne branim Girouda, al da je dobar ove sezone, jest

Ova paja kada se uvali, on se uvali da valja.
Ne branim Girouda, al da je dobar ove sezone, jest
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
U Francuskoj ligi i to u vremenu prije danasnjeg PSG-a i Monaca, pa razni igraci su tamo donosili titule to je Francuska neko mjerilo?
Nije prije danasnjeg PSGa.
A jos nesto, tamo je klada bio prvi strelac lige a Cavani na kojeg se ovde baca kao velikog WCa ne moze osam golova da prebaci.
PS: Danas se pise kako se Cazorla dogovorio sa Atletico Madridom na ljeto.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A jos nesto, tamo je klada bio prvi strelac lige a Cavani na kojeg se ovde baca kao velikog WCa ne moze osam golova da prebaci.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
pa nije Češka jbt pa da nije neko mjerilo. Liga top 5, relativno je koliko toliko.
Pa ja sam prvi govorio da je klada i to je tako. Prošle godine je bio užasan, u 60 utakmice dao 20-ak golova a igrao svaku.
Al ove sezone je dobar sveukupno gledano i to je to. Nemaš tu ništa ni dodat ni odbit.
Čovjek je dao gol i sitiju i liverpulu i mančesteru i evertonu ako se dobro sjećam. Dakle postiže golove svima.
Pa ja sam prvi govorio da je klada i to je tako. Prošle godine je bio užasan, u 60 utakmice dao 20-ak golova a igrao svaku.
Al ove sezone je dobar sveukupno gledano i to je to. Nemaš tu ništa ni dodat ni odbit.
Čovjek je dao gol i sitiju i liverpulu i mančesteru i evertonu ako se dobro sjećam. Dakle postiže golove svima.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
Pa naravno, Giroud je bolji od Cavanija golovi u Francuskoj sve govore, nema veze sto npr. Giroud bi u PSGu da igra imao 0 golova jer ne bi nikako ni ulazio u igru...Gunner4 je napisao/la:Nije prije danasnjeg PSGa.
Gluposti a masas i poentu.
Hocu da kazem kako dati 60 miliona za Cavania bi bilo cista pljacka a nije mnogo bolji od Girouda.
I ja sam za WC napadaca ali takog nema na trzistu ljudi! A i kladina pozicija generalno nije prioritet ove ekipe.
Hocu da kazem kako dati 60 miliona za Cavania bi bilo cista pljacka a nije mnogo bolji od Girouda.
I ja sam za WC napadaca ali takog nema na trzistu ljudi! A i kladina pozicija generalno nije prioritet ove ekipe.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
Kako li će se Wilshere snaći u poziciji CM-a
.
Sad kad nema Ramseya pozicija mu se neće izmišljati, jedino to može igrat i neće lutat po terenu. Pa da vidimo..

Sad kad nema Ramseya pozicija mu se neće izmišljati, jedino to može igrat i neće lutat po terenu. Pa da vidimo..
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
Klasicna Wengerovska spika nema na trzistu boljih od Girouda?Gunner4 je napisao/la:Gluposti a masas i poentu.

Panjeva pozicija nije najveca potreba Arsenala kad je tu pozicija defanzivnog veznog ali eto ako racunaju da su stopera rijesili ovim Paulistom (kojem cu suditi kad ga vidim u pravim utakmicama) onda je prva slijedeca na meti pozicija napadaca tu negdje sa golmanskom jednim krilom. Naravno ako pricamo o nekim ambicijama da napadnemom titulu jer sa Giroudom kao spicem mi je nikad necemo osvojiti taman doveli Patricka Vieiru na DM iz najboljih dana.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nema rasprave sa nedokaznim ljudima. Fino mu napises da u sest sezona spicevi nisu prebacili on pocne srati o nekakavim odlukama. Kad bi zabio 17 u ligi? Prosle dao 16. Covjeku sve nacrtas, a on po svom.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Ti meni hoces nekakvim glupim statistikama i brojevima da dokazes da jedan francuski polovnjak i prosjek nije nista losiji od napadaca svjetske klase koji su igrali za klubove kojis u bili prvaci. Hebo ja sve te Giroudove glupe golove da nisam gledao svaku utakmicu mozda bi i povjerovao u te notorne gluposti, vjerujem kad bi se potrudio mogao bi nam statistcki dokazati i da je Gonzalo Higuain najbolji napadac na svijetu.
Tvoj cilj je da dokazes nama da se sa Giroduom u napadu moze osvojiti titula eto samo kad bi Wenger takticki bio bolji i dosao sebi pa postao dobar takticar i strateg. Samo problem je taj sto da je Wenger dobar takticar i strateg Giroud ne bi nikad vidio prvih 11...
Tvoj cilj je da dokazes nama da se sa Giroduom u napadu moze osvojiti titula eto samo kad bi Wenger takticki bio bolji i dosao sebi pa postao dobar takticar i strateg. Samo problem je taj sto da je Wenger dobar takticar i strateg Giroud ne bi nikad vidio prvih 11...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma smijesan si ba. Eto sad Giroudovi golovi vrijede samo pola, a Rooneyevi tri gola. Nije to statistika, nego sam pokazao da lazes i da nemas pojma o cemu pricas jer vise u pola osvajanja ekipa koja je osvojila NIJE imala dobrog spica.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Evo jos jednog i boljeg od Drogbe...
Romelu Lukaku zadnje dvije plus ova sezona u Engleskoj ligi 39 golova (21. godina)
Olivier Giroud dvije sezone plus ova 34 gola (28. godina)
Nagradno pitanje za statisticara AGB ko mu je bolji igrac Lukaku ili Giroud?
Romelu Lukaku zadnje dvije plus ova sezona u Engleskoj ligi 39 golova (21. godina)
Olivier Giroud dvije sezone plus ova 34 gola (28. godina)
Nagradno pitanje za statisticara AGB ko mu je bolji igrac Lukaku ili Giroud?
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 16 feb 2015, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Dakle sad se prebacujemo sa teme? Ne mora Giroud biti bolji od Drogbe, ekipa i sa takvim igracem moze osvojiti ligu. Dokazano.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Gdje je dokazano? Jedino sot je dokazano je da ekipa sa napadacem ala Giroud ne moze dalje od top4 to je dokazano...
Ko je bolji Lukaku ili Giroud?
Ko je bolji Lukaku ili Giroud?
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Aha, Drogba, Rooney i Aguero=Giroud a to sve <Lukaku
Volio bi da neko neutralan dodje i da se slozi sa ovim, pojeo bi svoje **** momentalno...
Volio bi da neko neutralan dodje i da se slozi sa ovim, pojeo bi svoje **** momentalno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.