Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 19:42

Kad se ja sjetim da mi je bilo zao Facchetija kad je umro..i jos ga predstavio kao veliku legendu talijanskog fudbala........e tad mi se place :( :(

Jbem li im majku :x :x .....sta su nam uradili od Juventusa....

Joj tuge....samo se strah da se cigani ne izvuku iz svega ovog...ipak nema vise Agnellija...a ovi koji vode klub su nesposobni.... :| :|

@Trasimaco...ima 140 000 tih transkripta a ti su postojali i prvi put kad su nas izbacili...uopste nisu htjeli slusat to..jer kao nema veze sa slucajem :roll: :roll: slusali su samo moggija....a te dokaze uopste nisu uvrstili...

al eto sad se preokrenulo sve...13. aprila ce biti nova saslusanja i iskazi....do sada je preslusano oko 30 000 od tih 140 000...mogijevi advokati kazu da ce se jos cuti o tome...

I sto ba svi branite inter....pa po svoj logici inter je imo najvise koristi od ovoga...a i mnogi su dokazi protiv njih samo sto necete da realno gledate......pa jbemu majku 9 igraca iz te generacije juventusa je igralo u Finalu SP............. :roll: :roll: :| ...valjda je i to nastimano
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 04 apr 2010, 19:43

Moratti je ubjedljivo najveci lopov a ne gospodin kakim ga neki smatraju, posto su oslobodili Mogija trebaju Juvetu vratiti sve njihove zasluzno osvojene trofeje iako neki misle da je bilo lopovluka ali eto dokazalo se da nije bilo. Koliko god puta rane Juventus oni ce se uvijek jaci vracati jer je to odlika velikih ekipa, ja uopste nesumnjam da ce Juve ove godine u Ligu prvaka.Juve spada medju 3 najveca tima u svijetu i ekipa koja u svijetu ima najvise navijaca zasluzuje mnogo vise od 8 mjesta... ;) ;) ;)
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 04 apr 2010, 19:45

ma da.. stara prica.. kad dodje dokaz koji ide na ruku Juventusu nije validan.. ali kada se nepostojeci dokazi koriste protiv Juventusa, pa normalno da je validan..

molim vas idite sa teme.. kao da ste zanimljivi nekome.. samo sebe blamirate sa tim teorijama glupim.. ne mozete da prihvatite da je Juve bio najjaci u to vrijeme i da bi harao da nije dosao Farsopoli..

naravno da ce branit inter.. jer intera niko ( osim nas naravno ) nema razlog da mrzi.. jer kome to sta inter moze u europi? Chelsea jedva izbacio ove sezone, a do tada taraba citavu historiju.. isto kao da ja sad krenem mrzit CSKA.. logika..

tacnije, ima 171.000 transkripta..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 apr 2010, 19:56

sarajlija89 je napisao/la:@Trasimaco...ima 140 000 tih transkripta a ti su postojali i prvi put kad su nas izbacili...uopste nisu htjeli slusat to..jer kao nema veze sa slucajem :roll: :roll: slusali su samo moggija....a te dokaze uopste nisu uvrstili...

al eto sad se preokrenulo sve...13. aprila ce biti nova saslusanja i iskazi....do sada je preslusano oko 30 000 od tih 140 000...mogijevi advokati kazu da ce se jos cuti o tome...

I sto ba svi branite inter....pa po svoj logici inter je imo najvise koristi od ovoga...a i mnogi su dokazi protiv njih samo sto necete da realno gledate......pa jbemu majku 9 igraca iz te generacije juventusa je igralo u Finalu SP............. :roll: :roll: :| ...valjda je i to nastimano
Ma ne branim ih, samo mi cudno sto kazete da je u ovoj utakmici sudija navlacio njima (transkritpt je kao dokaz), a on im ne svira siguran penal na samom kraju utakmice. Odmah vidis da taj dokaz jako sumnjiv.

Juventus je bio u istoj poziciji kao i Inter sad. Sve je sam drzao. Jeste li se onda nesto bunili? Sad se osjecate kao pokradeni i prevareni, a za istu stvar ste osuđeni za sta se sad Inter optuzuje. Pa kako se onda osjecaju drugi timovi u Italiji? Kako se naprimjer Inter osjecao sve te godine? Sve je isto, samo sto su se uloge zamijenile.

Boli me briga i za Inter i za Juve i za citavu Serie A. Jedino sam Romu gotivio tamo, ali su i oni ispali supci. Tako da sad svi mogu propasti sto mene tice. Liga je korumpirana do srzi i to se nikad nece iskorijeniti. Mozda se to moze samo ublaziti, ali nikad potpuno ukloniti. Nije Calciopoli ni prvi ni zadnji skandal ove vrste.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 20:03

ma brate svim timovima u italiji je isto bilo..i kao sto vidis svi su igrali po istim pravilima,tako da se nema ko zalit....i sta imam mislit kako je interu bilo...pa jbemu majku...u tih 17 godina i napoli i sampdoria i lazio i roma i milan su bar 1 bili prvaci..ko je kriv interu sto nije???

Bili su losi i to je to.....i onda su izmislili Farsopoli

Poenta je da su svi isto radili...a ako je tako onda je liga regularna u toj mjeri da niko nije ostecen ili nesto tako....kao sto su pokusali predstavit....uostalom..juve je izbacen zbog tog...a evo sad dokaza i da je inter po istom principu radio a bio je amnestiran..i sta sad????....sve je jasno

FARSOPOLI je klasicna zavjera i nista vise...s ciljem da se prekine dominacija juventusa....i mislim da svako razuman i upucen kolko toliko moze to shvatit
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

C'e_solo_l'Inter
Kontakt:

Post Postao/la C'e_solo_l'Inter » 04 apr 2010, 20:08

[quote="Trasimaco"]Prvo, ne znam je li taj transkript uopste validan. Malo mi to sve glupo izgleda kad citam. A i neobicno mi je da je Bertini navlacio za Inter ovdje kad im nije svirao ocigledan penal na samom kraju. Pogledajte snimak. Volio bih jos jednom pogledati cijelu ovu utakmicu, pa da vidim sta je to sudija pomogao Interu. Ljudi su zabili tri gola na kraju gdje sudija nije imao nikakvog uticaja. Nije ni mogao imati.[/quote

Mislim da sam poslije ove utakmice najvise u zivotu skakao i urlao,pa ono je bila ludnica za nekih 8 minuta inter je uspio da postigne 3 gola,a ove juventusovce pusti ni sami ne znaju sta pricaju..vidis da je njima za sve kriv inter,pa sigurno je kriv i sto su sinoc izgubili od udina :shock:

Samo me zanima koja bi budala namjestala da bude 3 ili 4 u prvenstvu,pa sto nam namjesti da budemo prvaci..sto ne namjesti da inter osvoji dva prvenstva a ne da gubi u zadnijm kolima titulu..sto ne namjesti da kada je inter imao priliku da sustigne milan i juve da pobijedi u tim utakmicama,ali jok zavrse se nerijeseno :shock: i koji klinac bi neko namjestao utakmice u sezoni gdje je glavni konkurent bila roma i ona je na kraju zaostajala 20 bodova :shock: presmijesno da cujemo da je neko namjestao utakmice i na kraju zavrsi 3ili 4,pa sto interu ne sudise tolike penale koliko su sudili juvetu,sto inter nije igrao utakmicu dok ne da gol kao juve kad je namjestao utakmice:shock: :shock: :shock: kakve sve budalastine neces cuti,ali ja sam jos veca budala sto uopste odgovaram na ovakve budalstine

Cuj Inter jedva prosao celzi,pitam se jesi li ti gledao utakmicu..da si gledao vidio bi da se celzi nije vidio u drugom poluvremenu..Inter ce proci u polufinale LS,a sta je sa vama ova sezona opet zero tituli.. u ls ispadnu od bayerna,u el od strasnog fulama,ali za sve je to kriv inter :shock: pa vama jeza sve kriv inter,vi za nista ni ste krivi

Merda ostaje uvijek merda..ni malo mi nije zao sto ste pali na takve grane na kojima ste sada

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 apr 2010, 20:09

Kad smo vec kod telefonskih poziva i sl.

Razgovor izmedju Bergamo-a i Moratti-ja. Vrijedno je napomenuti da je "posteni gospodin" javno rekao da 2006 nikad nije obavljano razgovore sa Bergamom i Pairettom....hmmmm cudno skroz :roll:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bergamo: "President, I talked with Facchetti to confirm this climate of cordiality which of course is something that you and I know, however, the group appreciated the work that we did with Gabriele and Palanca, and then I thought to bring them back for the Coppa Italia, one for the Inter game and the other for Milan"..

Moratti: "Okay ..."

Bergamo: "We wanted to give them a good image..."

Moratti:´´Sure, sure ...".

Bergamo: "Facchetti said yes, yes I agree ...".

Moratti: "Okay, I´ll go talk to him on Wednesday before the game ..."

Bergamo: "This will please him ...".

Moratti: "I´ll go say hi ...".

Bergamo: "Since there is no draw I sent you Gabriele accompanied by 2 very good assistants ..."

Moratti: "No, no, Gabriele has always been a good referee, regular, I never had any complaints ..."

Bergamo: "A greeting will fill him with joy ..."

Moratti: "Thank you, I will be there on Wednesday if needed, I´m going to meet him before the game ...".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 20:14

C'e_solo_l'Inter je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Prvo, ne znam je li taj transkript uopste validan. Malo mi to sve glupo izgleda kad citam. A i neobicno mi je da je Bertini navlacio za Inter ovdje kad im nije svirao ocigledan penal na samom kraju. Pogledajte snimak. Volio bih jos jednom pogledati cijelu ovu utakmicu, pa da vidim sta je to sudija pomogao Interu. Ljudi su zabili tri gola na kraju gdje sudija nije imao nikakvog uticaja. Nije ni mogao imati.[/quote

Mislim da sam poslije ove utakmice najvise u zivotu skakao i urlao,pa ono je bila ludnica za nekih 8 minuta inter je uspio da postigne 3 gola,a ove juventusovce pusti ni sami ne znaju sta pricaju..vidis da je njima za sve kriv inter,pa sigurno je kriv i sto su sinoc izgubili od udina :shock:

Samo me zanima koja bi budala namjestala da bude 3 ili 4 u prvenstvu,pa sto nam namjesti da budemo prvaci..sto ne namjesti da inter osvoji dva prvenstva a ne da gubi u zadnijm kolima titulu..sto ne namjesti da kada je inter imao priliku da sustigne milan i juve da pobijedi u tim utakmicama,ali jok zavrse se nerijeseno :shock: i koji klinac bi neko namjestao utakmice u sezoni gdje je glavni konkurent bila roma i ona je na kraju zaostajala 20 bodova :shock: presmijesno da cujemo da je neko namjestao utakmice i na kraju zavrsi 3ili 4,pa sto interu ne sudise tolike penale koliko su sudili juvetu,sto inter nije igrao utakmicu dok ne da gol kao juve kad je namjestao utakmice:shock: :shock: :shock: kakve sve budalastine neces cuti,ali ja sam jos veca budala sto uopste odgovaram na ovakve budalstine

Cuj Inter jedva prosao celzi,pitam se jesi li ti gledao utakmicu..da si gledao vidio bi da se celzi nije vidio u drugom poluvremenu..Inter ce proci u polufinale LS,a sta je sa vama ova sezona opet zero tituli.. u ls ispadnu od bayerna,u el od strasnog fulama,ali za sve je to kriv inter :shock: pa vama jeza sve kriv inter,vi za nista ni ste krivi

Merda ostaje uvijek merda..ni malo mi nije zao sto ste pali na takve grane na kojima ste sada

Niko nije namjestao..prventvo je bilo REGULARANO i to je poenta...svi su po istim pravilima igrali kao sto vidis al uspjeli ste predstaviti to kao da je juve namjestao i vi ste rekli da je namjestano...ne mi...i mi smo jedini platili a i vi ste imali posla sa sudijama....a niste za to odgovarali...jel tako il nije onda

prventsvo je regularno bilo...i jos vaznije juve je zasluzeno bio prvak....

Ili je neregularno...ali onda sve treba izbaciti zar ne???

I vi bi po tom trebali u drugu ligu jel???

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 apr 2010, 20:17

DOKAZI PROTIV INTERA I MILANA: Unatoč novim dokazima, nogometna Italija se nije spremna do kraja obračunati s korupcijom

Mnogim navijačima Juventusa nije bilo iznenađenje kada su na svjetlo dana izašli novi dokazi vezani za skandal poznat pod nazivom Calciopoli, koji pokazuju kako su telefonske razgovore sa delegatom sudaca Paolom Bergamom imali i čelni ljudi Intera i Milana.

Sada brojni među onima koji žive kako bi branili ime Juventusa upiru prstom krivnje u Inter. Većini talijanskih ljubitelja nogometa teško je ne biti sumnjičav prema klubu koji je toliko toga dobio propadanjem najtrofejnijeg talijanskog kluba. Kada se sasluša tzv. teorija zavjere, još je teže odbaciti ulogu Intera u cijelom skandalu.

U osnovi, Calciopoli je bio termin kojim se nazivao skandal sa namještanjem utakmica 2006. godine. Međutim, kad se bolje prouči cijeli slučaj, Juventusu zapravo nikada nije niti dokazano namještanje utakmica. Zapravo, jedino zbog čega su im oduzeti naslovi prvaka i zbog čega su izbačeni u drugu ligu jeste činjenica da je tadašnji predsjednik Luciano Moggi imao brojne telefonske razgovore sa delegatom sudaca i samim sucima, čime je stvorio Juventusu nepošteno stečenu prednost.

Ovo još interesantnijom čini činjenicu da je, prema pouzdanom listu La Stampa, sud u Napulju u kojem još uvijek traje suđenje oko ovog skandala preslušao brojne snimke razgovora čelnika Intera sa istim ljudima i ostao hladnokrvan prema njima. I Giacinto Facchetti i Massimo Moratti su obavili brojne telefonske razgovoe sa Bergamom kako bi se žalili na situaciju sa sucima. Kada je glavni istražitelj ovog slučaja Colonel Auricchio upitan o istrazi, izjavio je kako su svi zabilježeni relevantni razgovori prijavljeni sudu. Upitan o snimci razgovora prilikom kojeg su Facchetti i Moratti organizirali večeru sa Bergamom i njezinom nestanku, on je zanimljivo odgovorio: "Ne mogu vam to objasniti. Facchetti je vjerojatno birao neki drugi broj telefona."

Bila to istina ili ne, za Inter će se uvijek smatrati kako je odigrao veliku ulogu u cijelom skandalu. Ipak, ono što je uistinu zabrinjavajuće jeste da sud iz dana u dan dobija nove i sve jasije dokaze o tome koliko je talijanski nogomet (bio?) korumpiran.

U trenutku kada je zaposlenica telekoma Caterina Platea priznala kako joj je naređeno da uništi transkripte nekih snimki i izmijeni imena na drugima, postalo je jasno da je ovaj skandal zahvatio puno više klubova od Juventusa. Milan, kojemu je, za razliku od Juventusa, uistinu dokazano da je njihov zaposlenik Meani verbalno prijetio sucima i od njih tražio suđenje u korist njegovog kluba, izvukao se sa minimalnom kaznom tvrdeći kako je Meani radio na svoju ruku, iako je bio zaposlenik Rossonera. Unatoč svemu, snimci na kojima on o tome diskutira sa Adrianom Gallianijem i Silviom Berlusconijem postoje, ali su iz nekog razloga izbačene iz istrage. A sada su u sudu doznali kako postoje čak i snimke razgovora između Gallianija i Bergama.

Ono što zavređuje još veću pozornost među fanovima Johna Elkanna, koji je propustio čuti ovu vijest u vrijeme skandala, jeste da je gospođica Platea također priznala da je na sastancima čelnika telekoma viđala i čelne ljude Fiata, vlasnika Juventusa. Elkan navodno nije želio da trojac koji je tada bio na čelu Juventusa tu i ostane, a niti da im ostane otvorena mogućnost prelaska u neki drugi klub. Stoga kada se zna da nije uspio obraniti Staru Damu i za njegovo rivalstvo sa rođakom Andreom Agnellijem, pa se tome još doda i spomenuto svjedočenje djelatnice telekoma, teško je razumjeti kako su u Juventusu ukazali povjerenje čovjeku koji je prema ovim optužbama pomogao uništavanju reputacije svog kluba.

Giuliano Tavaroli, djelatnik zadužen za sigurnost u telekomu je uhićen zbog prodavanja privatnih snimaka, priznao je da je jedan od njegovih klijenata bio i Massimo Moratti. Međutim, nevjerojatna je činjenica da ta stvar nikada nije dovedena u vezu sa skandalom i nikada nije kažnjena je gotovo nevjerojatna, kao i činjenica da Milan nije dobio ozbiljnu kaznu za svoju ulogu u skandalu. Bergamo je sam priznao da čelnici Juventusa nisu bili jedini sa kojima je razgovarao, no u Italiji mnogi žele cijeli ovaj skandal ostaviti u prošlosti, iako je jasno da brojni ljudi koji su uključeni u korupciju još uvijek rade u klubovima.

Ovaj članak ne želi prikazati Luciana Moggija kao nevinu žrtvu, niti ustvrditi kako je Juventus bio nevin u cijeloj priči, nego bi trebao poslužiti kao pokazatelj da korupcija u talijanskom nogometu nije bila djelo jednog kluba, bila je i vjerojatno još uvijek jeste uobičajena u velikom broju talijanskih prvoligaša, od kojih je veliki broj bio dovoljno sretan da izbjegne ozbiljnu kaznu.

Oni klubovi koji jesu kažnjeni trebali su biti kažnjeni na isti način kao i Juventus, no unatoč zanimljivom razvoju događaja u posljednje vrijeme i otkrivanju velikog broja novih dokaza, teško je vjerovati da će talijanski nogomet zadati sebi još jedan težak udarac, iako bi to možda bio jedini način da se riješe korupcije i vrate na stare staze slave u europskim okvirima.

IZVOR: nogometni-magazin.com
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 20:24

Odlican text..upravo sam to gore rekao...svi su igrali po istim pravilima...u tom slucaju sve je regularno...a ako nije regularno...zasto je Juve jedini kaznjen kad su svi igrali po istim pravilima ??????????

pa jel vidite kolko je dokaza...cak su i mnogi priznali da su radili odredjene stvari....zasto ti dokazi prvi put nisu uzeti u obzir..nego iskuljucivo samo oni gdje se spominje moggi i juve....a sta je sa interom i milanom postoje jasni dokazi da su i oni isto radili...zasto je samo juve kaznjen????

OVO JE NEPRAVDA NEVIDJENA...a kao sto rekoh mene je smao strah da sve ne ostane na ovome....iako je valjda svima jasno da je JUVENTUIS SAMO ZRTVA JEDNE VELIKE ZAVJERE

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 apr 2010, 20:27

sarajlija89 je napisao/la:ma brate svim timovima u italiji je isto bilo..i kao sto vidis svi su igrali po istim pravilima,tako da se nema ko zalit....i sta imam mislit kako je interu bilo...pa jbemu majku...u tih 17 godina i napoli i sampdoria i lazio i roma i milan su bar 1 bili prvaci..ko je kriv interu sto nije???

Bili su losi i to je to.....i onda su izmislili Farsopoli

Poenta je da su svi isto radili...a ako je tako onda je liga regularna u toj mjeri da niko nije ostecen ili nesto tako....kao sto su pokusali predstavit....uostalom..juve je izbacen zbog tog...a evo sad dokaza i da je inter po istom principu radio a bio je amnestiran..i sta sad????....sve je jasno

FARSOPOLI je klasicna zavjera i nista vise...s ciljem da se prekine dominacija juventusa....i mislim da svako razuman i upucen kolko toliko moze to shvatit
To ti tako shvatas zato sto si pristrasan. Svi koji su neutralni drze Juventus kao glavnog krivca, dok se ne dokaze suprotno. Isto tako je Inter nevin dok se ne dokaze suprotno. To je temeljno pravilo prava.

Juventus je po meni sigurno kriv, bez ikakve sumnje. Znaci potpuno su zasluzili da budu izbaceni u Serie B, iako je pocetna osuda bila jos teza, pa je ublazena. Jedina farsa za mene u svemu tome je sto nisu svi klubovi osuđeni propisno. Mnogi su se provukli bez ogrebotine. Ali ne mozes mi poreci da je Juventus nevin. Znas dobro da su namjestali utakmice. I sam Moggi je rekao, ili smo svi krivi ili niko nije kriv. Ja vjerujem da je ovo prvo u pitanju. Ne moze biti da niko nije kriv, kad se jasno vidi na sta liga lici. Pa pobogu, zna se da ce biti remi u nekoj utakmici 7 dana prije nego sto se ona odigra.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 apr 2010, 20:28

ma nema braco nista od ovoga ... iako dobiju kazne bice veoma male tj. zanemarljive ... najvjerovatnije ce dobiti novcane kazne
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 20:32

I znaci sad ipak smatrate da JUVE NIJE JEDINI "KRIVAC"???

i da..ILI SMO SVI KRIVI...ILI NIKO NIJE???..i u tom slucaju...ova recenica pokazuje da su svi jos jednom kazem igrali po istim pravilima....I ZNACI PRVENSTVO KAO TAKVO JE REGULARNO...ili nije??? :roll:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 apr 2010, 20:43

sarajlija89 je napisao/la:I znaci sad ipak smatrate da JUVE NIJE JEDINI "KRIVAC"???

i da..ILI SMO SVI KRIVI...ILI NIKO NIJE???..i u tom slucaju...ova recenica pokazuje da su svi jos jednom kazem igrali po istim pravilima....I ZNACI PRVENSTVO KAO TAKVO JE REGULARNO...ili nije??? :roll:
Pa kako oni mogu biti jedini krivci kad su Milan i jos neki klubovi tad osuđeni? Niko nije ni rekao je samo Juventus kriv. Ali se smatra da su najveci krivci i zato su dobili najvecu kaznu.

Uostalom, brzo su se vratili u Serie A, mnogo je novca dozirano u taj klub nakon povratka i opet nisu uspjeli da se podignu. Stalno krivite sopstvenu upravu, sto je i opravdano. Bilo je sasvim dovoljno vremena i novca da se sve sredi. Je li tu Inter nesto kriv? Normalno da nije. Ne upravlja Inter finansijama Juventusa niti njihova uprava vodi Juventus.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 21:05

Juventus je nakon farsopolija krenuo od nule... cak iz minusa...izgubio kompletan tim skoro..a da ne govorim o kazni na odnosu ostalih..nema se sta tu reci..ukratko..JUVENTUS JE UNISTEN i smjesno je poredit sa drugim kaznjenim timovima

ovo sto je juventus danas..expressni povratak...igranje lige sampiona....to je objektivno gledajuci odlican rezultat,rijetko koji tim bi se odmah vratio i opaoravio u toj mjeri

ali...MI SMO JUVENTUS...SVE OSIM TROOFEJA JE NEUSPJEH

A je li inter kriv...nista nije kriv osim da je tvorac zavjere koja nem je sve uzela...ZNACI ZA SVE JE KRIV

al opet dzaba pricat..vidim iako je jasno da su svi krivi ili da niko nije kriv ko sto moggi rece jer su svi isto radili....opet je za vas juve kriv(cast izuzecima)...sramotno je nakon svega da neko pokusava kritizirat juventus i opet govoriti da je kriv...a da ni rijec ne kaze o interu,milanu i osatlim iako se jasno vidi da su i oni krivi isto...tj ako smo mi onda su i oni..al eto...sta ja znam sto....niko to ne spominje nego se i dalje samo govori o juventusu

RANILI STE NAS AL NAS NISTE UBILI ;)

IPAK JE TO 113 GODINA PONOSA I SLAVE NAJVECEG KLUBA NA SVIJETU

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 apr 2010, 21:15

"Dvije titule koje smo pobjedili na terenu su pobjedjene jer smo bili najjaca ekipa. To niko od mene ne moze uzeti. Osjecam se sampionom Italije.- rijeci su brazilskog igraca sredine terene Emersona za Tuttosport.

Nije jedni koji je ovako nesto izjavio. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 21:22

ma Brate onaj osjecaj i onu radost mi niko ne moze uzet..ja sam to proslavio,mi smo to proslavili a ko to moze uzet....a sta su oni???? probudili se i skontali da su sampioni :lol: :lol:

i Bog zna da je 29 ;) ....vidite i avatar :D

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 apr 2010, 21:27

chiaretto je napisao/la:Opet priča o namjestaljkama, ccc, Inter ovo, Milan ono, pa Juve je samo bio protjeran u Seriju B.. Sad to ko je kriv i kakve se igre desavale neznam, a valjda bi se ti vaši dokazi o upletenosti Intera i Milana dosad prikazali negdje pa nesto bi se i poduzelo valjda...
A sad neznas, kakve su se igre desavale. :roll: :roll:

A do juce si direktno optuzivao da smo mi jedni krvci za cijeli skandal. Ne samo ti, nego svi redom. Eh, sad kad na vidjelo izlaze neke druge stvari, sad eto niko nezna sta se desavalo, ali eto opet Juve je kriv. Normalno da je kriv, kad je ovo bila klasicna zavjera protiv Juventusa , jer ocito zli ljudi nisu mogli gledati dugotraju moc Juventusa i ligi.

Sjecam se, nije davno bilo kad se ovde na forumu pricalo s nase strane da ce neke stvari dokazati, svi se smijali i izmijavali i direktno optuzivali Juve kao JEDNOG krivac za sve ovo, a danas vidim neki su poceli da stvari gledaju s druge strane. Samo se pitam sta ce biti kad sve izadje na vidjelo. :D

Kako je krenulo, izgleda da cemo biti svjedoci da ponovo posle SP, mozda vidimo neke klubove u Serie B zajedno sa Torom. ;) ....Eh, sad ostaje da se vidi ko ce to biti. Nadam se samo da ce pravda biti zadovoljena. :)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 apr 2010, 21:30

tesko brate...jos jedan skandal talijanima bi sve unistio..ionako je liga prelosa u svim segmentima...jos jedan skandal....ma ne bi ih na mapi bilo....al eto..nezz sta da kazem...samo da je agnelli ziv....niste od ovog ne bi bilo

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 04 apr 2010, 21:52

Ja fkt vas ne kontam, sta vi hocete da vam se vrate titule iako ste glavni optuzeni (dokazano)...e sad sto sarajlija govori il su svi krivi ili niko.,pa kako ce vama vratiti titule ako ste i vi krivi,..sad i da je inter kriv sto se treba dokazati nikakav problem titula se vraca ali naravno ne vama vec nekom sljedecem klubu koji nije kriv ili je manje kriv u odnosu na inter ili juve ili milano odnosno nekog treceg....ako ni tog nema ima klubova u seriji b i tamo nekoj salernitani dodijeliti titulu iz te famozne 05/06....i svi zadovoljni,...
P.s. Ovo mi je zadnji post na tu temu...zivi bili ;-)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.