FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la amypitar » 15 feb 2015, 12:53

NKMramor je napisao/la:
PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći dužnici

Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći su dužnici među fudbalskim klubovima kada je riječ o neplaćenim porezima i kamatama na njihove glavnice, objavila je jučer Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine.
Kao i prethodnih godina, najveći dužnik među njima je Čelik. Zbog velikih iznosa neplaćenih poreza, ukupna suma kamata prešla je glavnicu pa Zeničani tako sada duguju više od 4.828.276 KM, od čega je 2,259.331 KM glavnice, a 2.568.945 KM zateznih kamata.
Drugi najveći dužnik je FK Sarajevo. Zaključno sa posljednjim danom prošle godine, bordo klub na ime poreznih obaveza duguje 3.198.248 KM, od čega skoro 1,7 miliona glavnice i 1,4 miliona zateznih kamata. Njihov komšija s Grbavice Željezničar duguje 2.638.292 KM, a baš poput Čelika, veći dio te sume otpada na kamate - skoro 1,4 miliona KM, dok je iznos glavnice nešto manji od 1,2 miliona KM.
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.
Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo. :D :tokralju:

Evo ti odgovor.

FK Sarajevo: U 2014. uplatili smo skoro milion KM

- Fudbalski klub Sarajevo je, u skladu s nedavno donesenim zakonom, potpisao jednogodišnji ugovor sa Poreznom upravom FBiH o načinu i dinamici isplate duga. Tako smo u posljednjoj godini na ime starog duga uplatili skoro 1.000.000 KM, a redovno izmirujemo tekuće obaveze.

Zato smatram da cifre u vezi s našim klubom nisu tačne, odnosno nisu ažurirane. Očekujemo da do oktobra ove godine izmirimo kompletan dug - rekao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 15 feb 2015, 12:55

Druze sva dugovanja klubova su sa 31.12.2014
Zlatan Nalić sin tuzlanski

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 feb 2015, 13:07

emirzlaTu je napisao/la:Druze sva dugovanja klubova su sa 31.12.2014
Znam da je sa 31.12 .2014 god.
Na taj dan se oglasio i dir.Selimović te demantovao te navode oko našeg duga.Kako kaze cifre duga u vezi s našim klubom nisu tačne,da su mnogo manje,odnosno još nisu ažurirane od strane Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine,na taj dan kad su iste objavljene u Avazu.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 feb 2015, 13:17

UEFA skraćuje Premijer ligu BiH
Autor: mondo.ba 15.01.2015.
Elektronski semafori, natkrivene tribine, reflektori, posebni ulazi za invalide, određeni broj toaleta, soba za doping kontrole… samo su neki od infrastrukturnih kriterijuma UEFA za sezonu 2016/17.

Samir Cacan Klubovi Premijer lige Bosne i Hercegovine mogli bi da se nađu u velikom problemu uoči sezone 2016/17.

Naime, Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je da će u pomenutoj sezoni biti drastično izmijenjeni kriterijumi za licenciranje klubova za takmičenje u elitnim rangovima, pa bi tako većina klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH morala da poradi na stadionima, kako bi dobili licencu za takmičenje.

Trenutno u Bosni i Hercegovine samo dva stadiona zadovoljavaju stroge kriterijume evropske kuće fudbala - "Bilino polje" u Zenici i Gradski stadion u Banjaluci.

Na svim ostalim objektima moraće da se odrade rekonstrukcije, kako bi bili spremni za dvije godine.

NOVI PRAVILNIK NA PROLJEĆE
Novi, izmijenjeni pravilnik o licenciranju trebalo bi na proljeće da stigne u FS BiH. Od marta 2016. na snazi će biti pooštreni kriterijum, koji će klubovi morati da ispoštuju od sezone 2016/17.

"Situacija je teška, a vremena je sve manje i to je ogroman problem. Na našim stadionima u BiH malo se ulagalo proteklih godina i sad sve to izlazi na vidjelo. Rekonstrukcija je obavljena na 'Bilinom polju' i na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali i tu ima nekih sitnih nedostataka. Jednostavno, primjetna je razlika između onih klubova koji su ozbiljno shvatili naša ranija upozorenja i onih koji su ih ignorisali. Ovi drugi će sada biti u velikim problemima", izjavio je za "EuroBlic" Adnan Džemidžić, zadužen za licenciranje bh. klubova.

U suprotnom, klubovima koji ne budu ispunili infrastrukturne, ali i finansijske kriterijume, neće biti dozvoljeno da se takmiče u Premijer ligi BiH.

"Pravilnici o licenciranju se moraju poštovati bez pogovora, posebno što dolaze iz UEFA. Naši klubovi su se uglavnom orijentisali na rješavanje finansijskih kriterijuma, ali ništa manje nisu važni ni oni infrastrukturni", tvrdi potpredsjednik Fudbalskog saveza Darko Ljubojević.

On dodaje da su stadioni u BiH trenutno u katastrofalnom stanju.

"Naši stadioni su u očajnom stanju i zahtijevaju mnogo ulaganja, a pitanje je da li klubovi imaju sredstva. Bojim se da oni to neće moći bez pomoći lokalnih zajednica, ali i države i entiteta. Mislim da ćemo biti prinuđeni da smanjimo broj klubova u Premijer ligi BiH, jer drugog izlaza nemamo. UEFA nam viši neće praštati", svjestan je Ljubojevič situacije u kojoj se nalaze bh. klubovi.

I domaći stručnjaci složni su da bi, prevashodno zbog kvaliteta, Premijer liga BiH morala da broji manje od 16 klubova, koliko ih se trenutno takmiči u "eliti" BiH.

Čini se da će odluka UEFA da pooštri kriterijumi samo ubrzati skraćenje lige u najvišem rangu fudbalskog takmičenja Bosne i Hercegovine.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 feb 2015, 13:23

sloboda72 je napisao/la:Manje ekipa, više kvaliteta
VEDRAN RADENOVIĆ - 12.02.2015 21:02 , Nezavisne novine.
Manje ekipa, više kvaliteta
Inicijativa o smanjivanju broja klubova učesnika BH telekom Premijer lige s odobravanjem je primljena u fudbalskim krugovima u BiH.
Manji format bi trebalo da za posljedicu ima povećanje kvaliteta bh. fudbala, a komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (Darko Ljubojević, Josip Bevanda i Nurdin Peštalić) napravila je dvije verzije mogućeg rješenja ovog pitanja od kojih prvi predviđa da od sezone 2016/17 takmičenje sa 16 bude smanjeno na 12 ekipa. Druga zamisao je postepeno skraćivanje, odnosno 2016/17 na 14, a godinu kasnije na konačnih 12 ekipa.
Slaven Musa, strateg aktuelnog jesenjeg šampiona Širokog Brijega, poziva da se u proces krene što je prije moguće. Apeluje da se odmah prihvati prva opcija od 12, ili čak i manje ekipa.
"Ja sam odmah za varijantu od 12 klubova, a u budućnosti je optimalan broj 10. To bi donijelo značajno poboljšanje u Premijer ligi BiH. Imali bismo sigurno jedno od boljih ili zapaženijih fudbalskih takmičenja u regionu i nešto šire. Što prije skratimo ligu prije ćemo vratiti gledaoce na tribine, investitore i samim tim biti konkurentni na međunarodnoj sceni", istakao je Musa.
Ovo pitanje trebalo bi da bude i na dnevnom redu naredne sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH, zakazane za 26. februar. Potvrdio je to potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević, koji takođe podržava veliko skraćenje već u jednom potezu:
"Sve reforme su bolne, pa sam lično za njihovo što brže provođenje, odnosno da se liga odmah smanji sa 16 na 12 klubova za sezonu 2016/17. To je najkraći mogući rok jer prema Statutu N/FS BiH odluka o promjeni sistema takmičenja mora biti donesena najkasnije godinu prije početka prvenstva", pojasnio je Ljubojević.
A konačnu odluku donosi Skupština bh. kuće fudbala, na čijoj je sjednici 2011. godine odbačen prijedlog za smanjenje broja timova. Ljubojević tvrdi da su se vremena promijenila.
"Ovaj put puno je kvalitetnija priprema da bi rezultat bio pozitivan. Članovi IO, čelnici entitetskih saveza, dobili su već nacrt prijedloga i svi su dali podršku. Sada čekamo njihove dodatne prijedloge i sugestije", kaže Ljubojević.
Iako je trener Milomir Odović sa rezervom prokomentarisao vijest o mogućem skraćenju, u Željezničaru se, takođe, ne protive inicijativi.
"Iskren da budem, nisam se previše bavio tim razmišljanjima, ali možda ne bi bilo loše pokušati i na takav način osvježiti takmičenje. Što se tiče samog kvaliteta, ne vjerujem da će skraćenje donijeti neko veliko poboljšanje. Za jaku ligu ipak će nam trebati prije svega više sredstava i poboljšanje infrastrukture, što objektivno većina bh. klubova nema", smatra Odović.
Iz gradskog rivala sa "Koševa" smatraju da bi upravo skraćenje elitnog razreda moglo donijeti i veći priliv sredstava jer bi zanimljivije takmičenje bilo privlačnije ne samo za publiku, već i za sponzore.
"Mi u FK Sarajevo već duže vrijeme podržavamo inicijativu za skraćenje lige. Smatramo da će to kvalitet skoncentrisati u manji broj klubova, a samim tim imaćemo jake i zanimljive utakmice. Ono što je bitno - dobili bismo sigurno veći broj gledalaca, te samim tim sve bi bilo puno zanimljivije i sponzorima", kaže Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.
Da bi manje klubova u najjačem fudbalskom bh. takmičenju donijelo više kvalitetnijih utakmica slaže se i Robert Zrilić, direktor banjalučkog Borca, koji dodaje da bi zahtjevi za takmičenje u elitnom rangu trebalo da budu rigorozniji. On kaže da sa transformacijom ne treba ići na prečac.
"Mi u Borcu smo svakako za smanjenje lige, ali postepeno. Prvo bi trebalo smanjiti broj klubova sa 16 na 14, pa tek onda na 12. Sigurni smo da bismo tako dobili na kvalitetu lige i to bi sigurno privuklo više navijača na stadione, a bio bi i veći interes medijskih kuća", rekao je direktor ekipe sa Gradskog stadiona i dodao:
"Zahtjevi za takmičenje bi morali da budu rigorozniji i da se odnose na infrastrukturu, reflektore, pomoćne terene, ulaganje u omladinsku školu... Sigurni smo da bismo tada dobili na kvalitetu".
Sistem takmičenja
S eventualnim smanjenjem broja klubova doći će vjerovatno i do izmjene sistema takmičenja. Tako bi klubovi umjesto trenutnih 30 utakmica u sezoni i jednom od najdužih zimskih pauza igrali nešto veći broj mečeva i, što je najvažnije, imali mnogo neizvjesnije prvenstvo. Naime, zamisao je da nakon dvokružnog bod sistema šest prvoplasiranih sačini Ligu za prvaka. Šest preostalih bi razigravalo za opstanak. Po pitanju nižeg ranga nisu predviđene izmjene. Nastavljaju se Prve lige Republike Srpske i Federacije BiH, iz kojih će po jedan tim svake sezone ulaziti u najviši rang.
Ovo citiram radi preglednosti.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 feb 2015, 13:26

sloboda72 je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći dužnici

Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći su dužnici među fudbalskim klubovima kada je riječ o neplaćenim porezima i kamatama na njihove glavnice, objavila je jučer Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine.
Kao i prethodnih godina, najveći dužnik među njima je Čelik. Zbog velikih iznosa neplaćenih poreza, ukupna suma kamata prešla je glavnicu pa Zeničani tako sada duguju više od 4.828.276 KM, od čega je 2,259.331 KM glavnice, a 2.568.945 KM zateznih kamata.
Drugi najveći dužnik je FK Sarajevo. Zaključno sa posljednjim danom prošle godine, bordo klub na ime poreznih obaveza duguje 3.198.248 KM, od čega skoro 1,7 miliona glavnice i 1,4 miliona zateznih kamata. Njihov komšija s Grbavice Željezničar duguje 2.638.292 KM, a baš poput Čelika, veći dio te sume otpada na kamate - skoro 1,4 miliona KM, dok je iznos glavnice nešto manji od 1,2 miliona KM.
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.
Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo. :D :tokralju:
Ovo je stanje sa obračunatim kamatama i za 2014g.Valja nam potpisati Reprogam duga , 2.254.066km glavnice , na 10g t.j. 120 rata.Jedna rata iznosi 18. 783,883 KM. Ovde Grad Tuzla mora stati uz FK Slobodu.
Isto radi preglednosti.
Ja volim FK Tuzla City

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 15 feb 2015, 13:27

harry_90 je napisao/la:
strujasamo je napisao/la: Ja ću samo jedno reći kad je Sloboda obezbijedila ulazak u premijer ligu Azmir je na sastanku rekao slijedeće Za ulazak u premijer ligu zaslužni su IGRAČI I VUGDALIĆ Čiro je ustao i izašao napolje :salut:
Svi mi znamo da je Ciro samo bio tu marketinski trik,da privuce kako sponzore tako i raju na stadion,ni cemu vise.. ;)

Za nas ulazak u premijer ligu je zasluzan samo AZMIR HUSIC,jer da tog covjeka nije bilo danas bi i dalje isli po Lukavcu,Rodocu,Sanskom Mostu itd.. Usla bi Sloboda u premijer ligu da sam ja,ti ili neko deseti bio umjesto Vugdalica,kada imas tako "jakog" covjeka iza ledja kao sto je gospodin Husic ! :tokralju:

Jos mi niko nije nabrojao sta je to Vugdalic uradio dok je u Slobodi ? :kafa:
Najzasluzniji sto smo dobili licencu za PL, najzasluzniji sto visoko kotiramo u Savezu trenutno (sto je proslih sezona bilo u domenu naucne fantastike), doveo Owen Howell-a u UO koji je iskesirao 50 (citaj:PEDESET) hiljada KM, ili ako ti je lakse recimo proslogodisnje slovenske pripreme i jedna tuzba igraca je pokrivena tim novcem... ;)
075

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 feb 2015, 14:01

Slobodin dug na osnovu poreza u odnosu na 31. 12. 2013 g uvećan je za 63. 234 KM.
Glavnica je uvećana za ............................................................37. 764 KM
Kamata je uvećana za ............................................................25. 471 KM
Ja volim FK Tuzla City

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 15 feb 2015, 14:10

amypitar je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:Druze sva dugovanja klubova su sa 31.12.2014
Znam da je sa 31.12 .2014 god.
Na taj dan se oglasio i dir.Selimović te demantovao te navode oko našeg duga.Kako kaze cifre duga u vezi s našim klubom nisu tačne,da su mnogo manje,odnosno još nisu ažurirane od strane Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine,na taj dan kad su iste objavljene u Avazu.
:thumbup:

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 15 feb 2015, 14:20

Kad pogledamo ove novine UEFE i FIFE,pa otplatu dugova,borba za europu sto povlaci ozbiljniji igracki kadar...velike cifre su ispred Azmira i UO.Bojim se hocel se moc izdrzat i stici pokrit sve ovo???Velika borba nam predstoji u buducnosti samo da opstanemo u ligi i budemo ravnopravni...a jos europa!!!Nek nam je Bog na pomoci.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 feb 2015, 14:48

sloboda72 je napisao/la:Slobodin dug na osnovu poreza u odnosu na 31. 12. 2013 g uvećan je za 63. 234 KM.
Glavnica je uvećana za ............................................................37. 764 KM
Kamata je uvećana za ............................................................25. 471 KM
Moze li neko da objasni ovo?Kako je doslo do ovoga ako su placeni svi doprinosi i stale zafkancije?
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 feb 2015, 14:53

popljuju Vugdalića i onda pitaju šta je to dobro uradio za Slobodu?! znači ne znaju, a popljuju čovjeka :roll: lijepa pamet :kafa: da se razumijemo, ne znam ni ja šta je uradio za Slobodu, niti šta je njegov posao, al' baš iz tog razloga nisam popljuvao čovjeka

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 15 feb 2015, 14:59

emirzlaTu je napisao/la:Kad pogledamo ove novine UEFE i FIFE,pa otplatu dugova,borba za europu sto povlaci ozbiljniji igracki kadar...velike cifre su ispred Azmira i UO.Bojim se hocel se moc izdrzat i stici pokrit sve ovo???Velika borba nam predstoji u buducnosti samo da opstanemo u ligi i budemo ravnopravni...a jos europa!!!Nek nam je Bog na pomoci.
Eh, kad bi se napravio nekakav kompromis sa Savezom pa da se postojeci dug preusmjeri na infrastrukturu stadiona, bilo bi zmaj. :)
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 15 feb 2015, 15:34

Batva je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:Kad pogledamo ove novine UEFE i FIFE,pa otplatu dugova,borba za europu sto povlaci ozbiljniji igracki kadar...velike cifre su ispred Azmira i UO.Bojim se hocel se moc izdrzat i stici pokrit sve ovo???Velika borba nam predstoji u buducnosti samo da opstanemo u ligi i budemo ravnopravni...a jos europa!!!Nek nam je Bog na pomoci.
Eh, kad bi se napravio nekakav kompromis sa Savezom pa da se postojeci dug preusmjeri na infrastrukturu stadiona, bilo bi zmaj. :)
Poreska je problem...ne znam koliko smo duzni savezu i jesmo li uopste!?

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 15 feb 2015, 16:23

Mislim da su oni pravili neku kompenzaciju sa Savezom po pitanju duga prema njima, Sjeverna tribina i naziv BH Telecom i ti fazoni (parafraziram). Ali zato i kazem kada bi se i ostali dug preko Saveza kako mogao kompenzirati, da izmajmunisu kako, a da se odredjeni novac od duga (ili sav, u narednim godinama) preusmjeri na infrastrukture stadiona, jer su i sami priznali da ce tesko klubovi uspjeti srediti sve to do sezone 2016/17, jer su nam stadioni fakat katastrofa.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 feb 2015, 16:29

ne moze se tako nesto raditi sa dugovima za porez..svako bi onda trazio nacin da ne plati porez :P
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 15 feb 2015, 16:33

Zamislite dresovi i na njima pise " POREZNA UPRAVA FEDERACIJA BIH " koji bi to makreting bio :urnebes:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 15 feb 2015, 16:35

Moj tebra,kad bi moglo,al sto ultrasstyle kaze,svi bi trazili neki modus da se izbjegne porez.Nadajmo se na dobro,ali mi svi kao gradjani Tuzle trebamo ukljucit u stvaranje bolje Slobode...ne dopustit da sve padne na ledja UO i Azmira.Bogami,velike pare ce bit u igri :(

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 15 feb 2015, 22:15

Azmir je u jednom intervju rekao da stadion je najmanji problem mi imamo kapacitet dvije tribine iako izgleda malo cudno to se da srediti imali bi stadion ko bombonu..azmir nije protiv da ulaze u stadion barem da se zavrsi i sredi postojece tribine.ali trenutno treba druge stvari da se posloze..da se klub sredi..pa covjek ulozio u slogin stadion oko 600 hiljada..za 6 mjeseci sve se da srediti i sjever i zapad..to je najmanji problem.uprava je koncentrisana na tuzbe i dug.doce i tusanj na red.zivio predsjednik..zar ima jos onih koji sumnjaju...pa prije dvije godine malo manje dok sam bio na sjeveru protiv bosne kalesija u kupu da mi je neko reko vraticete cetiri mil duga trenirace vas musemic dovest cete zebu nabio bi mu cipelu u usta hahaha
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 feb 2015, 23:09

kad igramo s Ljubuškim?

ne sviđa mi se što Ahmetović ne počinje tekme, možda još nije spreman? nadam se da je to u pitanju, sigurno da je bolji napadač od Krpe i Mujića :D a možda i Husref to zna, pa želi ipak više testirat' Krpu i Mujića :D Mujić iako se odlično pokazuje na pripremama, imam dojam da će bit' iza Krpe

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.