FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Milionski dug
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.
Od fudbalskih klubova, na crnoj listi najvećih neplatiša su još Velež, čiji je dug u iznosu od 215.572 KM praktično zanemariv u odnosu na vodeću trojku, Gradina s ukupnim obavezama od 80.687 KM te Troglav, koji je dužan 64.929 KM.
Zakljucno sa 31.12.2014 izvjestaj poreske uprave FBiH
Ispred nas su Celik,Sarajevo i Zeljo.
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.
Od fudbalskih klubova, na crnoj listi najvećih neplatiša su još Velež, čiji je dug u iznosu od 215.572 KM praktično zanemariv u odnosu na vodeću trojku, Gradina s ukupnim obavezama od 80.687 KM te Troglav, koji je dužan 64.929 KM.
Zakljucno sa 31.12.2014 izvjestaj poreske uprave FBiH
Ispred nas su Celik,Sarajevo i Zeljo.
Zlatan Nalić sin tuzlanski
Svi mi znamo da je Ciro samo bio tu marketinski trik,da privuce kako sponzore tako i raju na stadion,ni cemu vise..strujasamo je napisao/la: Ja ću samo jedno reći kad je Sloboda obezbijedila ulazak u premijer ligu Azmir je na sastanku rekao slijedeće Za ulazak u premijer ligu zaslužni su IGRAČI I VUGDALIĆ Čiro je ustao i izašao napolje

Za nas ulazak u premijer ligu je zasluzan samo AZMIR HUSIC,jer da tog covjeka nije bilo danas bi i dalje isli po Lukavcu,Rodocu,Sanskom Mostu itd.. Usla bi Sloboda u premijer ligu da sam ja,ti ili neko deseti bio umjesto Vugdalica,kada imas tako "jakog" covjeka iza ledja kao sto je gospodin Husic !

Jos mi niko nije nabrojao sta je to Vugdalic uradio dok je u Slobodi ?

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Uradio je sigurno da dobijemo licencu za takmicenje, to smijem garantovati da je njegovom zaslugom i on nije sportski direktorharry_90 je napisao/la:Svi mi znamo da je Ciro samo bio tu marketinski trik,da privuce kako sponzore tako i raju na stadion,ni cemu vise..strujasamo je napisao/la: Ja ću samo jedno reći kad je Sloboda obezbijedila ulazak u premijer ligu Azmir je na sastanku rekao slijedeće Za ulazak u premijer ligu zaslužni su IGRAČI I VUGDALIĆ Čiro je ustao i izašao napolje![]()
Za nas ulazak u premijer ligu je zasluzan samo AZMIR HUSIC,jer da tog covjeka nije bilo danas bi i dalje isli po Lukavcu,Rodocu,Sanskom Mostu itd.. Usla bi Sloboda u premijer ligu da sam ja,ti ili neko deseti bio umjesto Vugdalica,kada imas tako "jakog" covjeka iza ledja kao sto je gospodin Husic !![]()
Jos mi niko nije nabrojao sta je to Vugdalic uradio dok je u Slobodi ?
Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo.PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći dužnici
Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći su dužnici među fudbalskim klubovima kada je riječ o neplaćenim porezima i kamatama na njihove glavnice, objavila je jučer Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine.
Kao i prethodnih godina, najveći dužnik među njima je Čelik. Zbog velikih iznosa neplaćenih poreza, ukupna suma kamata prešla je glavnicu pa Zeničani tako sada duguju više od 4.828.276 KM, od čega je 2,259.331 KM glavnice, a 2.568.945 KM zateznih kamata.
Drugi najveći dužnik je FK Sarajevo. Zaključno sa posljednjim danom prošle godine, bordo klub na ime poreznih obaveza duguje 3.198.248 KM, od čega skoro 1,7 miliona glavnice i 1,4 miliona zateznih kamata. Njihov komšija s Grbavice Željezničar duguje 2.638.292 KM, a baš poput Čelika, veći dio te sume otpada na kamate - skoro 1,4 miliona KM, dok je iznos glavnice nešto manji od 1,2 miliona KM.

- SaltCityAttack
- Kontakt:
ato sto nas problem nije bio dug prema drzavi nego nismo platili novac za Mujica kad je prvi put dosao u Slobpodu..medjutim mi smo to platili samo sto je tadasnja uprava nije radila na nacin kako svi kljbovi rade, odnosno da se sta unosi u papire i da postaju dokazi ..Buducnost je naplatila pare ali dok su se dopkazi prikupili onaj Bevanda iz saveza gledao d utrpa po drugi put u Evropu svoj Siroki Brijeg ..ranije su umjesto Sarajeva otisli u evropu zbog slicnih stvari , a onda i umjesto nas koji smo ipak uspjeli dokazti da smo isplatili novac za MujicaNKMramor je napisao/la:Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo.PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Čelik, Sarajevo, Sloboda i Željezničar najveći su dužnici među fudbalskim klubovima kada je riječ o neplaćenim porezima i kamatama na njihove glavnice, objavila je jučer Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine.
Kao i prethodnih godina, najveći dužnik među njima je Čelik. Zbog velikih iznosa neplaćenih poreza, ukupna suma kamata prešla je glavnicu pa Zeničani tako sada duguju više od 4.828.276 KM, od čega je 2,259.331 KM glavnice, a 2.568.945 KM zateznih kamata.
Drugi najveći dužnik je FK Sarajevo. Zaključno sa posljednjim danom prošle godine, bordo klub na ime poreznih obaveza duguje 3.198.248 KM, od čega skoro 1,7 miliona glavnice i 1,4 miliona zateznih kamata. Njihov komšija s Grbavice Željezničar duguje 2.638.292 KM, a baš poput Čelika, veći dio te sume otpada na kamate - skoro 1,4 miliona KM, dok je iznos glavnice nešto manji od 1,2 miliona KM.
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.![]()
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
SaltCityAttack je napisao/la:ato sto nas problem nije bio dug prema drzavi nego nismo platili novac za Mujica kad je prvi put dosao u Slobpodu..medjutim mi smo to platili samo sto je tadasnja uprava nije radila na nacin kako svi kljbovi rade, odnosno da se sta unosi u papire i da postaju dokazi ..Buducnost je naplatila pare ali dok su se dopkazi prikupili onaj Bevanda iz saveza gledao d utrpa po drugi put u Evropu svoj Siroki Brijeg ..ranije su umjesto Sarajeva otisli u evropu zbog slicnih stvari , a onda i umjesto nas koji smo ipak uspjeli dokazti da smo isplatili novac za MujicaNKMramor je napisao/la:Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo.PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Milionski dug ima i FK Sloboda, koji duguje 2.801.246 KM, od čega 2.254.066 KM glavnice.![]()
LAPSUS. ZA SLOMIĆA.
Ja volim FK Tuzla City
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma nema veze hajde Slomic svejedno jos gore u pm kad pomislis da zbog Slomica nismo otisli u evropu ...ali dobro ipak su isplattili sve , ali smo vise nedizsciplinom i jer se sve radilo na svoju ruku tih godina, a ujedno i ljudi su zeljeli da Siroki ide u evropu, tako da nam nije bilo spasa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Hebem mu misa,gledam sad...citava europa provede dan na tribinama
kod nas jos pauza...14 hebenih dana 

Manje ekipa, više kvaliteta
VEDRAN RADENOVIĆ - 12.02.2015 21:02 , Nezavisne novine.
Inicijativa o smanjivanju broja klubova učesnika BH telekom Premijer lige s odobravanjem je primljena u fudbalskim krugovima u BiH.
Manji format bi trebalo da za posljedicu ima povećanje kvaliteta bh. fudbala, a komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (Darko Ljubojević, Josip Bevanda i Nurdin Peštalić) napravila je dvije verzije mogućeg rješenja ovog pitanja od kojih prvi predviđa da od sezone 2016/17 takmičenje sa 16 bude smanjeno na 12 ekipa. Druga zamisao je postepeno skraćivanje, odnosno 2016/17 na 14, a godinu kasnije na konačnih 12 ekipa.
Slaven Musa, strateg aktuelnog jesenjeg šampiona Širokog Brijega, poziva da se u proces krene što je prije moguće. Apeluje da se odmah prihvati prva opcija od 12, ili čak i manje ekipa.
"Ja sam odmah za varijantu od 12 klubova, a u budućnosti je optimalan broj 10. To bi donijelo značajno poboljšanje u Premijer ligi BiH. Imali bismo sigurno jedno od boljih ili zapaženijih fudbalskih takmičenja u regionu i nešto šire. Što prije skratimo ligu prije ćemo vratiti gledaoce na tribine, investitore i samim tim biti konkurentni na međunarodnoj sceni", istakao je Musa.
Ovo pitanje trebalo bi da bude i na dnevnom redu naredne sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH, zakazane za 26. februar. Potvrdio je to potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević, koji takođe podržava veliko skraćenje već u jednom potezu:
"Sve reforme su bolne, pa sam lično za njihovo što brže provođenje, odnosno da se liga odmah smanji sa 16 na 12 klubova za sezonu 2016/17. To je najkraći mogući rok jer prema Statutu N/FS BiH odluka o promjeni sistema takmičenja mora biti donesena najkasnije godinu prije početka prvenstva", pojasnio je Ljubojević.
A konačnu odluku donosi Skupština bh. kuće fudbala, na čijoj je sjednici 2011. godine odbačen prijedlog za smanjenje broja timova. Ljubojević tvrdi da su se vremena promijenila.
"Ovaj put puno je kvalitetnija priprema da bi rezultat bio pozitivan. Članovi IO, čelnici entitetskih saveza, dobili su već nacrt prijedloga i svi su dali podršku. Sada čekamo njihove dodatne prijedloge i sugestije", kaže Ljubojević.
Iako je trener Milomir Odović sa rezervom prokomentarisao vijest o mogućem skraćenju, u Željezničaru se, takođe, ne protive inicijativi.
"Iskren da budem, nisam se previše bavio tim razmišljanjima, ali možda ne bi bilo loše pokušati i na takav način osvježiti takmičenje. Što se tiče samog kvaliteta, ne vjerujem da će skraćenje donijeti neko veliko poboljšanje. Za jaku ligu ipak će nam trebati prije svega više sredstava i poboljšanje infrastrukture, što objektivno većina bh. klubova nema", smatra Odović.
Iz gradskog rivala sa "Koševa" smatraju da bi upravo skraćenje elitnog razreda moglo donijeti i veći priliv sredstava jer bi zanimljivije takmičenje bilo privlačnije ne samo za publiku, već i za sponzore.
"Mi u FK Sarajevo već duže vrijeme podržavamo inicijativu za skraćenje lige. Smatramo da će to kvalitet skoncentrisati u manji broj klubova, a samim tim imaćemo jake i zanimljive utakmice. Ono što je bitno - dobili bismo sigurno veći broj gledalaca, te samim tim sve bi bilo puno zanimljivije i sponzorima", kaže Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.
Da bi manje klubova u najjačem fudbalskom bh. takmičenju donijelo više kvalitetnijih utakmica slaže se i Robert Zrilić, direktor banjalučkog Borca, koji dodaje da bi zahtjevi za takmičenje u elitnom rangu trebalo da budu rigorozniji. On kaže da sa transformacijom ne treba ići na prečac.
"Mi u Borcu smo svakako za smanjenje lige, ali postepeno. Prvo bi trebalo smanjiti broj klubova sa 16 na 14, pa tek onda na 12. Sigurni smo da bismo tako dobili na kvalitetu lige i to bi sigurno privuklo više navijača na stadione, a bio bi i veći interes medijskih kuća", rekao je direktor ekipe sa Gradskog stadiona i dodao:
"Zahtjevi za takmičenje bi morali da budu rigorozniji i da se odnose na infrastrukturu, reflektore, pomoćne terene, ulaganje u omladinsku školu... Sigurni smo da bismo tada dobili na kvalitetu".
Sistem takmičenja
S eventualnim smanjenjem broja klubova doći će vjerovatno i do izmjene sistema takmičenja. Tako bi klubovi umjesto trenutnih 30 utakmica u sezoni i jednom od najdužih zimskih pauza igrali nešto veći broj mečeva i, što je najvažnije, imali mnogo neizvjesnije prvenstvo. Naime, zamisao je da nakon dvokružnog bod sistema šest prvoplasiranih sačini Ligu za prvaka. Šest preostalih bi razigravalo za opstanak. Po pitanju nižeg ranga nisu predviđene izmjene. Nastavljaju se Prve lige Republike Srpske i Federacije BiH, iz kojih će po jedan tim svake sezone ulaziti u najviši rang.
VEDRAN RADENOVIĆ - 12.02.2015 21:02 , Nezavisne novine.
Inicijativa o smanjivanju broja klubova učesnika BH telekom Premijer lige s odobravanjem je primljena u fudbalskim krugovima u BiH.
Manji format bi trebalo da za posljedicu ima povećanje kvaliteta bh. fudbala, a komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (Darko Ljubojević, Josip Bevanda i Nurdin Peštalić) napravila je dvije verzije mogućeg rješenja ovog pitanja od kojih prvi predviđa da od sezone 2016/17 takmičenje sa 16 bude smanjeno na 12 ekipa. Druga zamisao je postepeno skraćivanje, odnosno 2016/17 na 14, a godinu kasnije na konačnih 12 ekipa.
Slaven Musa, strateg aktuelnog jesenjeg šampiona Širokog Brijega, poziva da se u proces krene što je prije moguće. Apeluje da se odmah prihvati prva opcija od 12, ili čak i manje ekipa.
"Ja sam odmah za varijantu od 12 klubova, a u budućnosti je optimalan broj 10. To bi donijelo značajno poboljšanje u Premijer ligi BiH. Imali bismo sigurno jedno od boljih ili zapaženijih fudbalskih takmičenja u regionu i nešto šire. Što prije skratimo ligu prije ćemo vratiti gledaoce na tribine, investitore i samim tim biti konkurentni na međunarodnoj sceni", istakao je Musa.
Ovo pitanje trebalo bi da bude i na dnevnom redu naredne sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH, zakazane za 26. februar. Potvrdio je to potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević, koji takođe podržava veliko skraćenje već u jednom potezu:
"Sve reforme su bolne, pa sam lično za njihovo što brže provođenje, odnosno da se liga odmah smanji sa 16 na 12 klubova za sezonu 2016/17. To je najkraći mogući rok jer prema Statutu N/FS BiH odluka o promjeni sistema takmičenja mora biti donesena najkasnije godinu prije početka prvenstva", pojasnio je Ljubojević.
A konačnu odluku donosi Skupština bh. kuće fudbala, na čijoj je sjednici 2011. godine odbačen prijedlog za smanjenje broja timova. Ljubojević tvrdi da su se vremena promijenila.
"Ovaj put puno je kvalitetnija priprema da bi rezultat bio pozitivan. Članovi IO, čelnici entitetskih saveza, dobili su već nacrt prijedloga i svi su dali podršku. Sada čekamo njihove dodatne prijedloge i sugestije", kaže Ljubojević.
Iako je trener Milomir Odović sa rezervom prokomentarisao vijest o mogućem skraćenju, u Željezničaru se, takođe, ne protive inicijativi.
"Iskren da budem, nisam se previše bavio tim razmišljanjima, ali možda ne bi bilo loše pokušati i na takav način osvježiti takmičenje. Što se tiče samog kvaliteta, ne vjerujem da će skraćenje donijeti neko veliko poboljšanje. Za jaku ligu ipak će nam trebati prije svega više sredstava i poboljšanje infrastrukture, što objektivno većina bh. klubova nema", smatra Odović.
Iz gradskog rivala sa "Koševa" smatraju da bi upravo skraćenje elitnog razreda moglo donijeti i veći priliv sredstava jer bi zanimljivije takmičenje bilo privlačnije ne samo za publiku, već i za sponzore.
"Mi u FK Sarajevo već duže vrijeme podržavamo inicijativu za skraćenje lige. Smatramo da će to kvalitet skoncentrisati u manji broj klubova, a samim tim imaćemo jake i zanimljive utakmice. Ono što je bitno - dobili bismo sigurno veći broj gledalaca, te samim tim sve bi bilo puno zanimljivije i sponzorima", kaže Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.
Da bi manje klubova u najjačem fudbalskom bh. takmičenju donijelo više kvalitetnijih utakmica slaže se i Robert Zrilić, direktor banjalučkog Borca, koji dodaje da bi zahtjevi za takmičenje u elitnom rangu trebalo da budu rigorozniji. On kaže da sa transformacijom ne treba ići na prečac.
"Mi u Borcu smo svakako za smanjenje lige, ali postepeno. Prvo bi trebalo smanjiti broj klubova sa 16 na 14, pa tek onda na 12. Sigurni smo da bismo tako dobili na kvalitetu lige i to bi sigurno privuklo više navijača na stadione, a bio bi i veći interes medijskih kuća", rekao je direktor ekipe sa Gradskog stadiona i dodao:
"Zahtjevi za takmičenje bi morali da budu rigorozniji i da se odnose na infrastrukturu, reflektore, pomoćne terene, ulaganje u omladinsku školu... Sigurni smo da bismo tada dobili na kvalitetu".
Sistem takmičenja
S eventualnim smanjenjem broja klubova doći će vjerovatno i do izmjene sistema takmičenja. Tako bi klubovi umjesto trenutnih 30 utakmica u sezoni i jednom od najdužih zimskih pauza igrali nešto veći broj mečeva i, što je najvažnije, imali mnogo neizvjesnije prvenstvo. Naime, zamisao je da nakon dvokružnog bod sistema šest prvoplasiranih sačini Ligu za prvaka. Šest preostalih bi razigravalo za opstanak. Po pitanju nižeg ranga nisu predviđene izmjene. Nastavljaju se Prve lige Republike Srpske i Federacije BiH, iz kojih će po jedan tim svake sezone ulaziti u najviši rang.
Ja volim FK Tuzla City
Radim pomalo, ubijam dosadu... Već i neke grafike isprobavam za snimke.emirzlaTu je napisao/la: To ti poceo pravit materijal![]()

NKMramor je napisao/la:Radim pomalo, ubijam dosadu... Već i neke grafike isprobavam za snimke.emirzlaTu je napisao/la: To ti poceo pravit materijal![]()

-
- Kontakt:
Nije bez razloga ovaj "stari" tu, ali evo i verzija sa novim...

Samo trebaš naći bolju sliku grba ili da ti pošalju, ili sam da izrežeš ovu bijelu pozadinu. 

Zna li neko da li cemo imati novu garnituru dresova sa novim grbom ???
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Tesko brate..imas vec 3 garniture i sad da se rade nove..hmmmSlobodas je napisao/la:Zna li neko da li cemo imati novu garnituru dresova sa novim grbom ???
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ovo malo bijele pozadine je namjerno tu...Coraco je napisao/la:Samo trebaš naći bolju sliku grba ili da ti pošalju, ili sam da izrežeš ovu bijelu pozadinu.

Možda naredne sezone, jer ne vjerujem da bi ove sezone radili nove garniture dresova radi grba.Slobodas je napisao/la:Zna li neko da li cemo imati novu garnituru dresova sa novim grbom ???

Ovo je stanje sa obračunatim kamatama i za 2014g.Valja nam potpisati Reprogam duga , 2.254.066km glavnice , na 10g t.j. 120 rata.Jedna rata iznosi 18. 783,883 KM. Ovde Grad Tuzla mora stati uz FK Slobodu.NKMramor je napisao/la:Sad' nek' neko meni objasni kako to da Sarajevo svake godine dobije licencu za Evropu, a mi ne možemo.PREMIJERLIGAŠI Ko je na crnoj listi Porezne uprave Federacije BiH
Ja volim FK Tuzla City
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.