Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

legenda reala
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 23:27

Ni da se zahvali na skijama, a bere medalje :mrgreen:

Odlična trka, ponvo sam uživao, al ono sinoć je ipak nešto što se ne može nadmašiti tek tako, jel tako Vojvodo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 23:39

legenda reala je napisao/la:Ni da se zahvali na skijama, a bere medalje :mrgreen:

Odlična trka, ponvo sam uživao, al ono sinoć je ipak nešto što se ne može nadmašiti tek tako, jel tako Vojvodo
Pošto skije?

Ono što je Ligety sinoć skijao jedan je od najboljih laufa u historiji skijanja bez ikakve sumnje.

Šejla Merdanović današnju trku završila je na diobi 40. mjesta sa zaostatkom +11.64 s, a treba reći da je drugu vožnju završilo 48 od 60 skijašica. Vrlo dobar nastup britanskih skijašica, Alexandra Tilley na 24. mjestu, a Charlotte Guest na 32.

I da konstatujemo da je Šejla Merdanović ostvarila naš najvrijedniji rezultat na ovom prvenstvu. Rudić i Laikert imat će šansu sutra da budu bolji.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2015, 23:43

Miki clutch, nešto lošiji i oprezniji prvi dio u drugom laufu, ali onda kad je pustila skiju i krenula agresivnije u zadnjem dijelu pokazala zašto je dvostruka prvakinja svijeta sa 19 god :tokralju:

Frida i Sarka zasluženo na podijumu, Čehinja podsjetila na one okršaje sa Janicom i ekipom iz zlatnih dana, kako se samo daleko to doba iz ove perspektive čini, jedino ona još aktivna ostala. :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 23:45

ja to samo za Miki,Tinu,Feninnger,drugu Tinu i Lindsy radim :mrgreen:

To sam i ja odma reko, odavno nisam vidio superiorniji nastup kao ono sinoć :cool:

Sutra će ti isto biti dobra vožnja, samo da ne bude neka jednostavna postavka, gdje će brzina biti najbitnija pa da Hirscher napravi veliku prednost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 23:50

legenda reala je napisao/la:ja to samo za Miki,Tinu,Feninnger,drugu Tinu i Lindsy radim :mrgreen:

To sam i ja odma reko, odavno nisam vidio superiorniji nastup kao ono sinoć :cool:

Sutra će ti isto biti dobra vožnja, samo da ne bude neka jednostavna postavka, gdje će brzina biti najbitnija pa da Hirscher napravi veliku prednost
A za Laru Gut i mene? Takve velikane si zapostavio, ne valja ti to :nene:

Hajde što će meni bit' dobra vožnja, al' što će tebi bit' :D Nadam se da se Neureuther oporavio, rekao bih da on jedini garantovano može biti bolji od Hirschera, svi ostali ipak zavise od toga kako će odvesti Marcel. Kristoffersen, Khoroshilov, Gross, Thaler, Dopfer, možda Grange ili Lizeroux, a možda i neko iznenađenje u rangu Cooka? Jedva čekam :njanjanja: Dave Ryding top 20, možda i top 15 :pray:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 23:56

ojjjjjj zaboravio sam Laru, izvinjavam joj se, i za nju idu skije, tebi ništa

Ma jednostavno mi djeluje ova staza, ima samo jednu zamku, Hirscher će dominantno uzeti zlato i uništiti neizvjesnost već nakon prvih pet takmičara :thumbdown:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 23:58

legenda reala je napisao/la:ojjjjjj zaboravio sam Laru, izvinjavam joj se, i za nju idu skije, tebi ništa

Ma jednostavno mi djeluje ova staza, ima samo jednu zamku, Hirscher će dominantno uzeti zlato i uništiti neizvjesnost već nakon prvih pet takmičara
Evo ti biznismena, ja pare nudim on neće :stop:

I kapije mogu biti zamke, dok ne vidim postavku ništa ne bih unaprijed prognozirao. Voli i Neureuther brze slalome.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 feb 2015, 00:21

Nista nisam gledao danas, ko je uzeo danasnji slalom?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 15 feb 2015, 00:30

Lijepo da je Sejla Merdanovic zavrsila na 40. mjestu, s obzirom da je ona jos mlada (17. godina). Sigurno mala nada sto se tice nasih takmicara, jos otac zeli ulagat u nju.

Inace, nas najbolji rezultat na jednom SP-u je ostvarila Mojca Rataj, 19. mjesto u slalomu, 2005. ili 2007. godine, ne sjecam se tacno.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 feb 2015, 00:58

icetea01 je napisao/la:Lijepo da je Sejla Merdanovic zavrsila na 40. mjestu, s obzirom da je ona jos mlada (17. godina). Sigurno mala nada sto se tice nasih takmicara, jos otac zeli ulagat u nju.

Inace, nas najbolji rezultat na jednom SP-u je ostvarila Mojca Rataj, 19. mjesto u slalomu, 2005. ili 2007. godine, ne sjecam se tacno.
Uz konstataciju da je Mojca Rataj naravno Slovenka koja je u Sloveniji naučila sve o skijanju, de facto je samo nastupala za nas. To je bilo na SP-u 2005.

Šejla definitivno liči na skijašicu koja će konačno donijeti neke bodove u SK-u u narednim godinama, toliko sam želio da imamo takvu jednu skijašicu i konačno se čini da ju imamo. Njen otac je heroj, nemam riječi da opišem svoje divljenje na svemu što radi i pokušava, al' kako da uhljebljeni idioti razumiju ono o čemu on priča? Samo se nadam da mu neće puknut' film i da neće otići sa Šejlom u neku normalnu zemlju.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 feb 2015, 09:05

vrlo interesantno je bilo kako je shiffrin odvezla tu drugu vožnju, vrlo slično kao maze u kombi slalomu. prvo oprezno dok ne uhvati ritam a onda vozi miško.

e sad da li one fakat mogu dozirati na tim razmacima od pola sekunde, to nisam siguran, ali fakat ispada tako

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 feb 2015, 18:14

Kakva imena se takmice u slalomu. Bice dobra trka vjerujem. Jao kolika je staza.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 feb 2015, 18:20

Au kakve su ovo muke. Ovo je savršena staza za Dopfera, vidjećemo da li je spreman danas. Hirscher nije izgledao ništa posebno, ali na ovoj stazi svi izgledaju kilavo. Staza ala Gips.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 feb 2015, 18:26

Staza ubi ritam. Sve djeluje kilavo do sad a i skijasi nekako preoprezno skijaju, cini mi se samo da dodju u drugi lauf.

Evo Khoroshilov odlicno odvezao.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 feb 2015, 18:29

Skijaši dolaze u cilj iscrpljeni kao nakon spusta, šta je uradio Norvežanin sa ovom postavkom, čini se da je najviše odmogao svom glavnom adutu.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 feb 2015, 18:33

Ma ljudi jedva skijaju. Ovdje ko bude imao snage taj ce ici na podijum. Nadam se da druga staza nece biti ovakva.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 15 feb 2015, 18:40

idu li nasi danas?? i koji su startni broj?? hvala
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 feb 2015, 18:53

vrebac86 je napisao/la:idu li nasi danas?? i koji su startni broj?? hvala
Rudić 63, Laikert 69. Na startnoj listi 99 skijaša.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 feb 2015, 19:26

A baš si mor'o da se baciš na glavu na ovakvoj stazi. Šteta, top 20 plasman je bio skoro izvjestan.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 15 feb 2015, 19:56

DukeOfWellington je napisao/la:A baš si mor'o da se baciš na glavu na ovakvoj stazi. Šteta, top 20 plasman je bio skoro izvjestan.
tko??
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.