Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Skijanje

Post Postao/la JoseMourinho » 13 feb 2015, 23:43

Kako odvozi majstor, zasluzeno zlato :clap:

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 feb 2015, 23:51

Igor Laikert na kraju na 46. poziciji (zaostatak +14.47), naš najvrijedniji rezultat na prvenstvu do ovog momenta. Drugu vožnju završila su 52 od 60 skijaša.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 13 feb 2015, 23:57

Teddy kralj ove discipline svaka cast majstore
Nek se i ameri malo raduju skromno prvenstvo za njih valjda ih sifrin izvuce sa svojim slalomom

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 00:03

UnSub je napisao/la:Teddy kralj ove discipline svaka cast majstore
Nek se i ameri malo raduju skromno prvenstvo za njih valjda ih sifrin izvuce sa svojim slalomom
Da ti kažem, tri medalje (po jedna svake vrste) plus Shiffrin sa velikom šansom da uzme medalju, nije to ni loše prvenstvo za njih, imaju šansu da po u poretku medalja završe na drugom mjestu odma iza Austrije kojoj svakako niko ne može vode polit'. Jedino gdje su računali medalju a nisu je dobili je Vonn u spustu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2015, 10:06

Kakav drugi lauf Teddya, maestralno je to odradio na stazi na kojoj je 4 puta uzastopno slavio u SK prije ove utrke i potvrdio da je nepobjediv na svom terenu :tokralju:

Pogledah snimku na NBC-u, stvarno je strašnu vožnju odradio, ovi je usporediše sa onom iz Soldena prije par godina kad je napravio 2.75 ispred drugoplasiranog. Kako je samo prenio brzinu na ravninu, a tek na ravni dio gdje je većina gubila prednost iz gornjeg dijela (i gdje je i on u prvom laufu napravio jednu grešku koja ga je koštala izgubljene prednosti), mekan gdje treba, direktan gdje treba, agresivan da legne na snijeg na strmini, kakva kombinacija kombinirane, pametne i izvrsno izvedene vožnje :cool:

Ostatak podijuma očekivan, Marcel je iako ove sezone u daleko boljoj formi od Teddya morao da se zadovolji sa srebrom, a Panta je pokazao da je nakon ove dvojice ipak the best from the rest :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2015, 10:40

I ja upravo pogledah drugi lauf, strašno skijanje velikog majstora. Ironija je što je on nekad bio u stanju odvoziti dvije takve vožnje. Da je to bio slučaj jučer, bilo bi to brutalno pišanje po konkurenciji. Mada je i ovako demonstrirao svoju dominaciju uzevši treće zlato u veleslalomu na tri uzastopna WC-a.

Da kojim slučajem nije skijao legendarni Ingemar Stenmark, Ted Ligety bi bio bez dileme najveći u svojoj disciplini, iako i ovako pripada ATG skupini.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2015, 10:58

Dobar članak o njegovoj tehnici skijanja, kažu da je praktično izmislio novi način :kafa:

http://www.nytimes.com/newsgraphics/201 ... lalom.html
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 feb 2015, 11:03

Ligety mrak druga vožnja! Vidjelo se golim okom da je brži od ostalih.

Inače izvrsno svjetsko prvenstvo. Evo pokušavam da se sjetim kad je zadnji put bilo ovako dobro ... vjerovatno opet u Vailu zadnji put.

Sad još da ili Felix ili Rujo iz pizde materine dobiju slalom i to bi bio kec na desetku :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2015, 15:17

[youtube][/youtube]

:tokralju:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 16:47

Vojvodo šta je ono sinoć bilo, a najavio sam ti ja vrhusnki drugi lauf :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 16:52

legenda reala je napisao/la:Vojvodo šta je ono sinoć bilo, a najavio sam ti ja vrhusnki drugi lauf :mrgreen:
Znaš da to znači da moraš i večeras i sutra geldati drugi lauf. Prema mom viđenju stvari to je sinoć donijelo dodatna uzbuđenja.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 17:05

večeras i sutra ću i prvi i drugi, inače ja volim više ove tehničke discipline, brze mi nisu toliko zanimljive
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 17:16

legenda reala je napisao/la:večeras i sutra ću i prvi i drugi, inače ja volim više ove tehničke discipline, brze mi nisu toliko zanimljive
:nene:

Sve discipline su zanimljive ali spust je spust :tokralju:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 19:16

Ne bih se složio sa komentatorom da je ovo nešto pretjerano zatvorena staza, a u prilog tome govori i činjenica da još uvijek niti jedna skijašica nije odustala. Gornji dio izgleda nešto teži međutim tu se još uvijek ne postiže maksimalna brzina pa se to prolazi puno lakše nego da se takva postavka nalazi nešto niže. Drugi dio već sa pravom brzinom je nešto teži iako je postavka u izgledu manje teška, dok su u trećem dijelu sve same vertikale i to se prolazi prilično brzo. Prvi dio Shiffrin je odvezla doktorski, i druga dva dijela skoro savršeno, generalno jedina skijašica bez lošeg sektora i zasluženo prva uz finu prednost. Hansdotter kao da se pretplatila na druga mjesta, ali je tu konstantno i po tome joj ove sezone niko ne može parirati. Očekujem njenu sličnu vožnju i u drugom laufu pa ako Shiffrin podbaci možda može i do zlata. Strachova nekoliko odličnih slaloma ove sezone i evo prilike da okruni sezonu medaljom, ko zna. Kirchgasser definitivno i u kombinaciji i juče a evo i sada pokazuje da je u boljoj formi od Hosp i Zettel, rekao bih da je jedina Austrijanka koja može do podijuma osim ako Zettel odveze neku vrhunsku vožnju što mi se čini nevjerovatnim u ovom momentu i osim ako Thalmann ne bude ponovo izvanredna pa čak i još bolja, što je realno jako teško očekivati. MPH užasna, nakon one pobjede iz Area van svake ozbiljne forme. Najveći upitnik mi je Tina Maze, spominjalo se da možda i neće startovati pa je opet startovala, ne znam šta je u pitanju i šta se može očekivati u drugoj vožnji.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2015, 19:45

joj kako mi to Strachova ružno zvuči :mrgreen: ona ima svoje prezime
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 14 feb 2015, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 19:47

legenda reala je napisao/la:joj kako mi ružno zvuči to Strachova ružno zvuči :mrgreen: ona ima svoje prezime
E nek Zahrobska mili uhu k'o Radetzky marš Straussa starijeg.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 20:16

Nakon prvog laufa Šejla Merdanović (startni broj 75) završila je na 51. mjestu sa zaostatkom +6.04 s i gledat ćemo je i u drugoj vožnji u kojoj kao što je poznato starta najboljih 60 iz prve vožnje. Žana Novaković (68) i Amira Halilović (100) nisu završile prvu vožnju. Prvu vožnju završilo je 85 od 120 takmičarki koliko je bilo prijavljeno.

Indijka Devi Varsha više nije u modi, nakon što je u veleslalomu zaostala 53.53 s, danas u slalomu razočarala s odličnih 42.58 s i pretposljednjom pozicijom, ali zato imamo novu zvijezdu, to je Tajvanka Meng-Chien Wu sa zaostatkom 63.30 s i apsolutno zasluženim fenjerom.

Nydalen
Kontakt:

Skijanje

Post Postao/la Nydalen » 14 feb 2015, 20:48

Na cemu se ona spustala? Na zagorelom pretis loncu?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 20:58

Nydalen je napisao/la:Na cemu se ona spustala? Na zagorelom pretis loncu?
http://www.eurovisionsports.tv/vail2015/index.html

Biće tu uploadiran snimak, a već sada se može pogledati snimak prve vožnje veleslaloma za dame gdje ćeš ako prebaciš na 1:59:40 vidjeti kako izgleda vožnja ove Indijke.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 feb 2015, 23:19

Velika šampionka sa nepunih 20 godina, e to je nešto :tokralju: Šta reći na onaj zadnji sektor, kakav način da se osvoji zlato, fasciniran sam ovom skijašicom :clap: Hansdotter ima tu nesreću što se takmiči u doba Shiffrin jer ovakva konstantnost jednostavno nije adekvatno nagrađena, već može da piše knjigu 'Leđa Mikaele Shiffrin'. I ona je odvezla šampionski. Strachovoj se sve otvorilo ispadanjem Kirchgasserove i ona je to naravno iskusno iskoristila. Šteta za Zuzulovu ali tatin drugi lauf nije bio dovoljan nakon skromnog prvog laufa. Maze čini se ipak umorna od svega, a nije nikakva tajna da u zadnje vrijeme bolje vozi brze discipline tako da je pametno stavila akcenat na njih. I još jedna odlična utrka koja izaziva vrhunska uzbuđenja i emocije, kakvo prvenstvo :tokralju: I ko će dočekati sutrašnje finale :salut:

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.