Ali u svetim knjigama ne stoji ....i Bog gurnu ljude prema zemlji... jel, da?Donnie Darko je napisao/la:
@cons, pa i gravitacija, po Ajnštajnu barem, je posljedica velikog praska. A ne vjerujem da je isti išta manje sporan od evolucije.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ali u svetim knjigama ne stoji ....i Bog gurnu ljude prema zemlji... jel, da?Donnie Darko je napisao/la:
@cons, pa i gravitacija, po Ajnštajnu barem, je posljedica velikog praska. A ne vjerujem da je isti išta manje sporan od evolucije.
Interesantno je kako na ovom forumu ne možes post napisat a da ti ljudi ne pocnu iskrivljavat ono sto si napisao kako bi njihova recenica imala smisla.Donnie Darko je napisao/la: A nisam znao da možemo posmatrati, testirati i iskrivljavati vrijeme i prostor.
Sissoko je napisao/la:
Djelovanje gravitacije možes posmatrati, testirati i ponoviti.
Nije valjda da se nekad desio veliki prasak?Consigliere je napisao/la:Ali u svetim knjigama ne stoji ....i Bog gurnu ljude prema zemlji... jel, da?Donnie Darko je napisao/la:
@cons, pa i gravitacija, po Ajnštajnu barem, je posljedica velikog praska. A ne vjerujem da je isti išta manje sporan od evolucije.![]()
Ma, jok, ba... Za sedmicu sve bilo gotovo.Hendo je napisao/la:
Nije valjda da se nekad desio veliki prasak?![]()
Nemoj ih zaboraviti zalijepiti ovdje kad ih objaviHendo je napisao/la: Evo kaže Putin da će objaviti sve dokaze o 11. septembru. Inside job bio.
"U početku bješe Logos, i Logos bješe u Boga i i Logos bješe Bog.AllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljiv koncept velikog praska, ali kao da sam negdje u nekoj svetoj knjizi vec o tome citao.
jao kako ga je fibi razbilaOtelo je napisao/la:Previse gledanja serije "Friends"Consigliere je napisao/la:Mislim da svi znamo zasto pojedincima gravitacija nije problem a evolucija jeste.
[youtube][/youtube]
A sto se gravitacije tice :
[youtube][/youtube]
![]()
Cista logikacalcio je napisao/la:U svemiru sve evoluira: zvijezde, planete, galaksije.... pa i sam univerzum za koji znamo da se siri, i znamo da je nekad bio zbijen, najvjerovatnije u jednoj tacci.
Zasto bi oblici zivota na Zemlji bili drugaciji? Zar nije logicno da u univerzumu u kojem se sve mjenja, i mi budemo dio toga? Cijeli svemir je dinamican i promjenljiv, samo smo mi uvijek konstantni? Nema logike. Nismo uvijek izgledali i ponasali se kao danas. Osim toga postoji brdo dokaza koji ukazuju na evoluciju.
Teške laži iznosiš.Consigliere je napisao/la:Ali u svetim knjigama ne stoji ....i Bog gurnu ljude prema zemlji... jel, da?Donnie Darko je napisao/la:
@cons, pa i gravitacija, po Ajnštajnu barem, je posljedica velikog praska. A ne vjerujem da je isti išta manje sporan od evolucije.![]()
AllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljiv koncept velikog praska, ali kao da sam negdje u nekoj svetoj knjizi vec o tome citao.
Iznenadio bi se koliko određene stvari u svemiru moraju biti konstantne da bi svemir uopste postojao a i zivot na zemlji.calcio je napisao/la:Cijeli svemir je dinamican i promjenljiv, samo smo mi uvijek konstantni?
Jesi. U Geografiji za prvi razred srednje.... Ne znam zasto je nazivas svetomAllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljiv koncept velikog praska, ali kao da sam negdje u nekoj svetoj knjizi vec o tome citao.
Kakve, sine Almire?Almir9 je napisao/la:
Teške laži iznosiš.
Sissoko je napisao/la:Iznenadio bi se koliko određene stvari u svemiru moraju biti konstantne da bi svemir uopste postojao a i zivot na zemlji.calcio je napisao/la:Cijeli svemir je dinamican i promjenljiv, samo smo mi uvijek konstantni?
Covjek evoluira svakog dana. Moje dijete ce bit drugacije od mene, evoluirace, ali to ne znaci da proces evolucije moze objasnit svu raznolikost zivota na zemlji.
U ovakvim raspravama, veoma je bitno da se definise evolucija prije nego se da neki zakljucak, jer evolucija znaci dosta toga.
tuzlak1987 je napisao/la:
Nije da vrijedjam ali za 50-100 godina nece biti religija jer su uzrok svih problema pa tako i ovdje kada napadaju teoriju evolucije da bi zastitile svoj kapital...
I religija sama evulira. Od Zeusa i drustva sa Olimpa pa drustva koje pije i jede u Valhali, rimskih bogova pa preko Slavena i onda dolazi jedan bog, sveto trojstvo, Allah tako da ce u nekom narednom periodu biti nesto drugo sto ce ljudi obozavati. Mozda to bude ovaj forumDANTES je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:
Nije da vrijedjam ali za 50-100 godina nece biti religija jer su uzrok svih problema pa tako i ovdje kada napadaju teoriju evolucije da bi zastitile svoj kapital...
u zabludi si teškoj. ljudi nikad neće prevazići religije. možda hoće ove, ali će biti neke druge, jer to je u ljudskoj prirodi. religije su konstantne.
ko zna za 1000 godina možda će se ljudi svađati je li sveti tuzlak bio iz tuzle ili iz zenice...