Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 12 feb 2015, 23:54

Sabinho je napisao/la:Kvalitet je trajan a forma je ta koja se tempira i nekad je dobra a nekada losa. Ne moze neko u godinu dana prvo biti kvalitetan pa onda nekvalitetan, ali moze biti u losoj pa u dobroj formi i obrnuto.
Naravno da je kvalitet trajan. SAMO AKO ne igras konstantno ili kao sto Dzeko igra vec petu godinu. Jednu igras pa onda drugu neigras tada nemas mogucnosti da ponudis svoj igracki maksimum u reprezentaciji i u klubu. Jer zbog nedovoljne i nepravilne minutaze nisi u mogucnosti da u potpunosti iskoristis svoj kvalitet, talenat. Za napadace je najbitnije da konstantno igraju i da se igra tima skoroji prema njima. Nista od ovoga nije tako kod Dzeko odnosno cak je i suprotno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2015, 23:56

Pjanić je bio ofanzivni vezni u Metzu, Lyonu i dobar dio utakmica u prve dvije sezone u Romi, više od pola.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 feb 2015, 23:59

Meni nije jasno sto su Papetovci protiv Pjanica kad im je sam vodja rekao da je on najbitniji igrac reprezentacije. :hmmmmm:

Sa Dzekom je cak i u sukobu bio. :hmmmmm:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 feb 2015, 00:01

mirzatele je napisao/la:Ja ga ne poredim sa Misimovicem, govorim da ocekujem da postane glavni u veznom redu, ako treba da odigra i desetku. Necu to ocekivati od TSS-a ili Prcica sigurno
Nemoze Pjanic biti desetka. Treba pozvati Stilica ili odigrati bez prave desetke. Znaci ovako:

4-1-4-1
slika

------------------------------------- Begovic ------------------------------------
Martic/Mujdza -------------- Spahic -- drugi stoper ----------------- Kolasinac
-------------------------------------- Besic -------------------------------------------
Hajrovic/Lulic/Hadzic ------ Pjanic -- drugi centralni vezni -- Lulic/Salihovic
--------------------------------------- Dzeko ------------------------------------------
ili ovo
slika
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 feb 2015, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 feb 2015, 00:03

Ja bih to ipak Mesi prepustio

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 feb 2015, 00:04

Pjanic je igrao jako dugo vremena u karijeri desetku, i neobjasnjivo mi je da se toliko izgubljeno ponasa na terenu kao da si ga prvi put stavio na tu poziciju. Znam i ja da mu lezi bolje kad igra pored DMF, ali kazem opet, nikakvo opravdanje to nije.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 feb 2015, 00:05

muhamedkonjic je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:[youtube][/youtube]
Fascinanto je da je ovo bilo prosle godine. Nezivi se od stre slave. Fernando Torres je primjer za to.Kontam da bas Fernando i Edin imaju nekako slicne karijere od vrijeme Atletica/Wolfsburga i toga se isto tako bojim, posto ova sezona mu je prava kriza i ovako je Torresu pocelo kada je bio u Chelseau. Sada se vratio u zivot u Atletico i igra super i opet zabija. Kao u slucaju Torresa mislim da bi takav jedan potez, prelazak nazad gdje je igrao svoj najbolji fudbal(Wolfsburg)gdje se osjeca dobro i gdje je istinska legenda kluba da bi mu podiglo samopouzdanje i da bi opet bio onaj stari. Ali nadam se da grijesim ali poenta je da se u fudbalu samo gleda trenutne igre i forma, kakav si danas a ne sta si uradio prosle ili pretprosle sezone. Zvjezdan Misimovc najbolji asistent Bundeske svih vremena pa nemoze da nadje klub u BuLigu zato sto je ofalio. Svaki dan, svaka utakmica koja dolazi se treba dokazivati i zato je Cristiano najbolji igrac svijeta zato hoce da stalno odigra bolje nego prethodnu utakmicu i nikada se zadovoljava onim sto je postigao, nego smatra da uvijek moze to bolje.
Fascinantno je to da su isti ljudi ostavljali iste komentare i prosle godine.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 feb 2015, 00:06

Goalgetter je napisao/la:Pjanic je igrao jako dugo vremena u karijeri desetku, i neobjasnjivo mi je da se toliko izgubljeno ponasa na terenu kao da si ga prvi put stavio na tu poziciju. Znam i ja da mu lezi bolje kad igra pored DMF, ali kazem opet, nikakvo opravdanje to nije.
Nekad davno je igrao ne igra to vise u svom klubu vec neko vrijeme. Ako ce se igrati bez Stilica ( sto izgleda da hoce ) onda je najbolja varijanta 4-1-4-1 sa dvojicomk centralnih veznih bez klasicne desetke. To si cak i ti predlagao cini mi se nekad prije.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 13 feb 2015, 00:07

Ajax je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Kvalitet je trajan a forma je ta koja se tempira i nekad je dobra a nekada losa. Ne moze neko u godinu dana prvo biti kvalitetan pa onda nekvalitetan, ali moze biti u losoj pa u dobroj formi i obrnuto.
Naravno da je kvalitet trajan. SAMO AKO ne igras konstantno ili kao sto Dzeko igra vec petu godinu. Jednu igras pa onda drugu neigras tada nemas mogucnosti da ponudis svoj igracki maksimum u reprezentaciji i u klubu. Jer zbog nedovoljne i nepravilne minutaze nisi u mogucnosti da u potpunosti iskoristis svoj kvalitet, talenat. Za napadace je najbitnije da konstantno igraju i da se igra tima skoroji prema njima. Nista od ovoga nije tako kod Dzeko odnosno cak je i suprotno.
Pet godina zaredom ne igraš konstantno, i tih istih pet godina zaredom si najbolji igrač reprezenatcije. Golemo.

Bojim se onda i pomisliti kakav će biti sada kada pređe u Espanjol i bude standardan

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2015, 00:07

Goalgetter je napisao/la:Pjanic je igrao jako dugo vremena u karijeri desetku, i neobjasnjivo mi je da se toliko izgubljeno ponasa na terenu kao da si ga prvi put stavio na tu poziciju. Znam i ja da mu lezi bolje kad igra pored DMF, ali kazem opet, nikakvo opravdanje to nije.
Da bi to znao, morao si ga pratiti od početka karijere. 80% karijere je proveo na poziciji ofanzivnog veznog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 feb 2015, 00:10

Ajax je napisao/la:
Nekad davno je igrao ne igra to vise u svom klubu vec neko vrijeme. Ako ce se igrati bez Stilica ( sto izgleda da hoce ) onda je najbolja varijanta 4-1-4-1 sa dvojicomk centralnih veznih bez klasicne desetke. To si cak i ti predlagao cini mi se nekad prije.
Moze Pjanic igrati i desetku ako se zna ko sta igra na terenu. A ne da Lulic sam igra po jednoj strani a on se sudara sa Medunjaninom i Tintinom. Samo se nadam da se Misimovic nece vracati u reprezentaciju.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 feb 2015, 00:14

alibi, alibi, alibi svuda oko nas :kafa:

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 13 feb 2015, 00:14

Poređenje ove dvojice je prije svega apsurd, međutim kada uopšteno gledamo doprinos reprezentaciji od strane njih dvojice Dzeko je neprikosnoven.Pjanic je definitivno igrač sa najvećim privilegijama u reprezentaciji, za svaku loše odigranu utakmicu njemu se od većine forumasa nalaze opravdanja dok se prema ostalim momcima kritike ne štede. Pjanić jeste igracina, sve predispozicije za svjetskog igrača ima ali u posljednjih nekoliko utakmica reprezentacije on je bio jedan od najtanjih u ekipi,sad ce početi priče da ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, da je žrtva taktike,..žrtvovali smo i Salihovića na beku, Medunjanina na zadnjem veznom ali jok samo je Pjanić žrtva taktike. Gušio ga Miske eto nema ga vise, sad ga guši Medunjanin, za par godina će ga i Besic gušiti.Misketu nije smetao ni on,ni Hare, ni Ibricic.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 feb 2015, 00:15

adoo11 je napisao/la:
Poređenje ove dvojice je prije svega apsurd, međutim kada uopšteno gledamo doprinos reprezentaciji od strane njih dvojice Dzeko je neprikosnoven.Pjanic je definitivno igrač sa najvećim privilegijama u reprezentaciji, za svaku loše odigranu utakmicu njemu se od većine forumasa nalaze opravdanja dok se prema ostalim momcima kritike ne štede. Pjanić jeste igracina, sve predispozicije za svjetskog igrača ima ali u posljednjih nekoliko utakmica reprezentacije on je bio jedan od najtanjih u ekipi,sad ce početi priče da ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, da je žrtva taktike,..žrtvovali smo i Salihovića na beku, Medunjanina na zadnjem veznom ali jok samo je Pjanić žrtva taktike. Gušio ga Miske eto nema ga vise, sad ga guši Medunjanin, za par godina će ga i Besic gušiti.Misketu nije smetao ni on,ni Hare, ni Ibricic.
Sve si rekao. :thumbup:

Trazio sam i ja dugo vremena alibije, branio ga, ali ne moze jednostavno vise. Jeste on meni jedan od najdrazih reprezentativaca, ali mora se popraviti.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 feb 2015, 00:19

Opet ovaj Espanyol pa Espanyol. Ko je ikad igdje spomenuo Espanyol covjece. To ti i jos jedan forumas ovdje spominjete Espanyol sa ciljem da bi skrenuli sa teme i da bi na neki nacin ismijali Espanyol pa i svaku buduci evantualni Dzekin transfer. Najlosiji klubovi koji su se spominjali su bili Inter, Wolfsburg i Valencia. I to ne jer je to nekome palo na pamet nego zato jer su bas ti klubovi pokazali interes za Dzeku.

I sta je golemo bolan nebio. Covjek umjesto da napreduje on je nazadovao odnosno nije dozivio svoj igracki maksimum ( i to je misljenje vecine ovdje i svakoga ko imalo prati fudbal ) ni blizu. Svake godine ga zele sve losiji i losiji klubovi. A tebi je bitno da je on najbolji nas igrac :facepalm: :facepalm: Golemo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 feb 2015, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 00:20

Aferim @adoo11

@ajax ne opterecuj se i budi opusten. Raju ponese malo :D ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 feb 2015, 00:21

ma, ide on u Juve k'o hljeb :D

to bi mu i bilo najbolje :thumbup:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 feb 2015, 00:22

slika

Samo za @gost. :rol: :bih:

Nego, ko je bio onaj celavi, isto sto je dugo igrao u Espanyolu i harao zajedno sa Tamudom u Kup UEFA cini se ofanzivni veznjak je bio.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 feb 2015, 00:24

adoo11 je napisao/la:
Kako ce Misimovicu iko smetati kad ima radijus kretanja sestara?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 feb 2015, 00:26

Goalgetter je napisao/la:Nego, ko je bio onaj celavi, isto sto je dugo igrao u Espanyolu i harao zajedno sa Tamudom u Kup UEFA cini se ofanzivni veznjak je bio.
Ivan de la Pena, inače flop Lazija :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Zglavkar i 18 gostiju.