Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Cartman » 12 feb 2015, 23:00

Goalgetter je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Da ne pobrkamo najvazniji i najkvalitetniji. Dzeko jeste vazan jer osim njega i Ibisevica kojem ce sad godina kako nije dao gol u njemackoj, nemamo napadaca, ali trenutno bolji od Miralema sigurno nije.
A zasto to Miralem onda ne pokaze na terenu? I ja tvrdim da je Pjanic bolji igrac od Dzeke, ali ja to na terenu ne vidim jednostavno.

Kad uporedimo kolike su Dzekine igracke mogucnosti i Miralemove, ne znam kako se to nije desilo da on u reprezentaciji recimo jednom ne odluci utakmicu, ludicnim potezom nekim donese prevagu na terenu, kao sto je to dosta puta uradio u Romi.
Pjanic je bio nas najbolji igrac na SP uz Besica, i u kvalifikacijama jedan od najboljih. Ne vidim problem nikakav tu. U ovim kvalifikacijama je los kao i Dzeko i kao svaki drugi igrac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 12 feb 2015, 23:01

Virtu4l je napisao/la:[youtube][/youtube]
Fascinanto je da je ovo bilo prosle godine. Nezivi se od stre slave. Fernando Torres je primjer za to.Kontam da bas Fernando i Edin imaju nekako slicne karijere od vrijeme Atletica/Wolfsburga i toga se isto tako bojim, posto ova sezona mu je prava kriza i ovako je Torresu pocelo kada je bio u Chelseau. Sada se vratio u zivot u Atletico i igra super i opet zabija. Kao u slucaju Torresa mislim da bi takav jedan potez, prelazak nazad gdje je igrao svoj najbolji fudbal(Wolfsburg)gdje se osjeca dobro i gdje je istinska legenda kluba da bi mu podiglo samopouzdanje i da bi opet bio onaj stari. Ali nadam se da grijesim ali poenta je da se u fudbalu samo gleda trenutne igre i forma, kakav si danas a ne sta si uradio prosle ili pretprosle sezone. Zvjezdan Misimovc najbolji asistent Bundeske svih vremena pa nemoze da nadje klub u BuLigu zato sto je ofalio. Svaki dan, svaka utakmica koja dolazi se treba dokazivati i zato je Cristiano najbolji igrac svijeta zato hoce da stalno odigra bolje nego prethodnu utakmicu i nikada se zadovoljava onim sto je postigao, nego smatra da uvijek moze to bolje.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2015, 23:04

mirzatele je napisao/la:Da ne pobrkamo najvazniji i najkvalitetniji. Dzeko jeste vazan jer osim njega i Ibisevica kojem ce sad godina kako nije dao gol u njemackoj, nemamo napadaca, ali trenutno bolji od Miralema sigurno nije.
A zasto to Miralem onda ne pokaze na terenu? I ja tvrdim da je Pjanic bolji igrac od Dzeke, ali ja to na terenu ne vidim jednostavno.

Kad uporedimo kolike su Dzekine igracke mogucnosti i Miralemove, ne znam kako se to nije desilo da on u reprezentaciji recimo jednom ne odluci utakmicu, ludicnim potezom nekim donese prevagu na terenu, kao sto je to dosta puta uradio u Romi.
Zato brate sto je na klupi sjedio Safet Susic koji ni iz jednog igraca nije izvukao maximum, pa tako ni iz Pjanica. Stavi mu 6 igraca oko njega, 0 krila, Avdiju kao beka, pa ni Iniesta iz 2012-e ne bi bolje odigrao. Ako kod Mese i u normalnoj postavci igre Pjana ne bude blistao, priznat cu da sam pogrijesio, vidjet cemo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2015, 23:06

mirzatele je napisao/la:Zato brate sto je na klupi sjedio Safet Susic koji ni iz jednog igraca nije izvukao maximum, pa tako ni iz Pjanica. Stavi mu 6 igraca oko njega, 0 krila, Avdiju kao beka, pa ni Iniesta iz 2012-e ne bi bolje odigrao. Ako kod Mese i u normalnoj postavci igre Pjana ne bude blistao, priznat cu da sam pogrijesio, vidjet cemo.
Zanemari posljednju godinu Papetovog mandata, šta ćemo sa tri prethodne godine kada je sve bilo u redu, tj. pretprošli i pola prošlog ciklusa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2015, 23:07

mirzatele je napisao/la:

Zato brate sto je na klupi sjedio Safet Susic koji ni iz jednog igraca nije izvukao maximum, pa tako ni iz Pjanica. Stavi mu 6 igraca oko njega, 0 krila, Avdiju kao beka, pa ni Iniesta iz 2012-e ne bi bolje odigrao. Ako kod Mese i u normalnoj postavci igre Pjana ne bude blistao, priznat cu da sam pogrijesio, vidjet cemo.
Jeste to naravno uticalo brate, ali se i Misimovic snalazio u ovim katastrofalnim Papetovim postavkama, tako da mislim da to nije potpuno opravdanje. Meni je Pjanic medju najdrazima u reprezentaciji, ali morace ''da zapne'' posteno.

Rekao sam odmah kad je Mesa stigao, da treba jedan od primarnijih zadataka treba da bude da izvuce apsolutni maksimum iz Pjanica, pod uslovom naravno, da i Pjanic pruzi svoj maksimum. Pjanic me je jedino na SP odusevio u reprezentaciji, sto je ipak dokaz i odraz njegovog kvaliteta, i vidi se da zna/moze, kad hoce.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2015, 23:11

@Virtual

Momku su tada bile 22-23 godine, on je tek sad u najboljim godinama, pa da vidimo sta ce uraditi. Isto tako, slozio bi se da nije u svakoj utakmici blistao, da nije pokazao ono sto mozda jeste u Romi, ali i kao takav je uvijek bio medju 3-4 nasa najbolja igraca na terenu.
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 12 feb 2015, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.

mazluminho
Kontakt:

Post Postao/la mazluminho » 12 feb 2015, 23:12

[quote="Cartman"]1. Pjanic
2. Begovic
3. Dzeko

:shh:

1. Igrač bez trofeja,bez znanja a i mjesta u 11 kada se vrati Strootman
2. Puni ga ko stigne,lanjski bljesak u tri utakmice se pokazao kao lažan
3. E on u prošlom kolu nije uspio zabiti panju pod rednim brojem 2,šta reći

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 feb 2015, 23:14

Stanite, kvalitet Dzeke na svojoj poziciji i kvalitet Pjanica na svojoj je na strani ovog drugog? :? :wtf:
Naravno, ne mozemo porediti veznog i klasicnog napadaca ali daj Boze da Pjanic na svojoj poziciji dosegne ono sto je Dzeko na svojoj, a to je da je u par trenutaka bio mozda i najbolja devetka na svijetu a istovremeno da je to dalo rezultate njegovom klubu. Sretno Miki.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2015, 23:19

Sabinho je napisao/la:Stanite, kvalitet Dzeke na svojoj poziciji i kvalitet Pjanica na svojoj je na strani ovog drugog? :? :wtf:
Naravno, ne mozemo porediti veznog i klasicnog napadaca ali daj Boze da Pjanic na svojoj poziciji dosegne ono sto je Dzeko na svojoj, a to je da je u par trenutaka bio mozda i najbolja devetka na svijetu a istovremeno da je to dalo rezultate njegovom klubu. Sretno Miki.
Ti se u stvari trudiš da dokažeš da je mlijeko bijelo?
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2015, 23:21

Sabinho je napisao/la:Stanite, kvalitet Dzeke na svojoj poziciji i kvalitet Pjanica na svojoj je na strani ovog drugog? :? :wtf:
TRENUTNI druze, govorimo o trenutnoj situaciji, barem ja. Nema ni smisla ni potrebe porediti dosadasnji uspjeh, prvenstveno zbog godina. Dzeko je uradio nevjerovatne stvari, nas najbolji igrac u historiji, zar to uopste neko osporava ? Pjanic ce nadam se ici njegovim stopama, ali ako govorimo o trenutnoj formi mislim da ces se slozit samnom da je Pjanic ispred Edina

EDIT:

Cartman, ajde vamo vidi ovih lijandera sto su se skupili, pusti se TSS-a :mrgreen: :rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2015, 23:23

mirzatele je napisao/la:ali ako govorimo o trenutnoj formi mislim da ces se slozit samnom da je Pjanic ispred Edina
Suludo je pričati o Džekinoj formi u situaciji u kojoj se Edin sad nalazi. Kad bi tako gledali, onda je i Višća trenutno bolji od njega. Koliko puta smo rekli da je forma prolazna, a kvalitet vječan...
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 feb 2015, 23:24

Virtu4l je napisao/la:
Ne nego mi nije jasno. U Begovim i Pjanketovim godinama Dzeko je kidao, pogotovo u reprezentaciji plus je igrao u jakom klubu. Beg malo mladji od Dzeke, brani za Stoke a Miralem mladji, nije postigao nista sto Dzeko jeste u njegovim godinama i ne igra u nista jacem klubu nego Dzeko tad. Da dodam, Pjanic i Begovic na pocetku u Engleskoj i Francuskoj a Dzeko u PLBIH. Pa vise je Spahic napredovao i napravio u karijeri od ove dvojice.

@mirzatele, onda se ovdje brka forma i kvalitet. Kvalitet je trajan a forma je ta koja se tempira i nekad je dobra a nekada losa. Ne moze neko u godinu dana prvo biti kvalitetan pa onda nekvalitetan, ali moze biti u losoj pa u dobroj formi i obrnuto.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 feb 2015, 23:28

DonCorleone je napisao/la:Kakav Nastasic, Dzeko ga ispratio :lol: .
:roll: :roll:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 feb 2015, 23:31

Džeko klasu u reprezentaciji nije pokazao od Amerike na Koševu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2015, 23:32

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:ali ako govorimo o trenutnoj formi mislim da ces se slozit samnom da je Pjanic ispred Edina
Suludo je pričati o Džekinoj formi u situaciji u kojoj se Edin sad nalazi. Kad bi tako gledali, onda je i Višća trenutno bolji od njega. Koliko puta smo rekli da je forma prolazna, a kvalitet vječan...
Naravno da je kvalitet vjecan, zato ce Dzeko jos dugo biti nas prvi napadac, ali takodjer od Pjanica ocekujem da vodi ovu reprezentaciju i nakon Dzeke. Za njegove 24 godine kazem jos jednom sam zadovoljan, eh sad ocekujemo puno vise, nema Misimovica, ocekujemo da napokon preuzme tu ulogu vodje, kreatora, ma ulogu glavnog kakvu je Miske imao. Ako ne uspije, pored normalne ekipe, normalnog selektora prvi cu negodovati i "napasti" ga.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 12 feb 2015, 23:36

Sabinho je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ne nego mi nije jasno. U Begovim i Pjanketovim godinama Dzeko je kidao, pogotovo u reprezentaciji plus je igrao u jakom klubu. Beg malo mladji od Dzeke, brani za Stoke a Miralem mladji, nije postigao nista sto Dzeko jeste u njegovim godinama i ne igra u nista jacem klubu nego Dzeko tad. Da dodam, Pjanic i Begovic na pocetku u Engleskoj i Francuskoj a Dzeko u PLBIH. Pa vise je Spahic napredovao i napravio u karijeri od ove dvojice.

@mirzatele, onda se ovdje brka forma i kvalitet. Kvalitet je trajan a forma je ta koja se tempira i nekad je dobra a nekada losa. Ne moze neko u godinu dana prvo biti kvalitetan pa onda nekvalitetan, ali moze biti u losoj pa u dobroj formi i obrnuto.

Sabe brate kada jedan igrac neigra redovno, kada igra svaku drugu kada nezna kada ce ga trener izvesti iz igre, te sve faktore utjece na igraca i kvalitet pada postepeno. Isto tako obrnuto ako igras imas povjerenje trenera stalno igras onda je uvijek kvalitet tu i odrzavas ga. Ali ovako bogami gubis kvalitet, pogledaj Adebayora, Osvalda i drugih primjera utjece to itekako. Kada stalno igras i igras lose par utakmica onda si u losoj formi, kada zabijas 6,7 gola u 5 utakmica onda si u dobroj formi ali kada zabijas svaku drugu onda to radis zato sto si kvalitetan. Znaci formu mozes puno lakse odrediti kada igras, ali kada neigra onda gubis formu i uz to kvalitet, vrlo zafrkano. Pogledaj naprimjer Bilbiju kod nas, mali je bio bolji igrac sa 18 godina nego sto je sada. Sada je on u super formu utreniran i sve ali nije isti kvalitet izgubio ga jednostavno zbog one periode u Vojvodinu kada nije igrao redovno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 feb 2015, 23:47

Dali je vama jasno da niko ni od Modrica ne ocekuje da jednim potezom odluci utakmicu a ipak je njihov najskuplji i najbolji igrac ili od naprimjer Matica. Pjanic jeste malo ofanzivniji igrac od Modrica samo on jos uvijek nije desetka.

PJANIC NIJE DESETKA PA NI OFANZIVNII VEZNI. PJANIC JE CENTRALNI VEZNI KOJI IZ DRUGOG PLANA NAPADA I MOZE STVORITI PROTIVNIKU PROBLEME. OFANZIVNI I CENTRALNI VEZNI NISU IDENTICNE POZICIJE. Od njega se ni u njegovom klubu ne ocekuje da igra Misketovu poziciju. Prosao voz sto se toga tice. Poredite igrace koji (NE) igraju iste pozicije Misimovic-Pjanic u timu. Kako vam to nije jasno :roll: :roll:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 12 feb 2015, 23:50

Ajax je napisao/la:Dali je vama jasno da niko ni od Modrica ne ocekuje da jednim potezom odluci utakmicu a ipak je njihov najskuplji i najbolji igrac ili od naprimjer Matica. Pjanic jeste malo ofanzivniji igrac od Modrica samo on jos uvijek nije desetka.

PJANIC NIJE DESETKA PA NI OFANZIVNII VEZNI. PJANIC JE CENTRALNI VEZNI KOJI IZ DRUGOG PLANA NAPADA I MOZE STVORITI PROTIVNIKU PROBLEME. OFANZIVNI I CENTRALNI VEZNI NISU IDENTICNE POZICIJE. Od njega se ni u njegovom klubu ne ocekuje da igra Misketovu poziciju. Prosao voz sto se toga tice. Poredite igrace koji (NE) igraju iste pozicije Misimovic-Pjanic u timu. Kako vam to nije jasno :roll: :roll:
Hvala bogu neko objasnio ovo vise po 1000 put ali eto nek se zna jos jednom :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2015, 23:52

Da, vazno je da on ima 90% statistiku tacnih pasova, a koliko ti pasovi zapravo doprinose igri, je nevazno. Daj boze pa da Pjanic pokazuje u reprezentaciji onoliko koliko Modric u Hrvatskoj a isti su tip igraca, slazem se.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 feb 2015, 23:52

Ja ga ne poredim sa Misimovicem, govorim da ocekujem da postane glavni u veznom redu, ako treba da odigra i desetku. Necu to ocekivati od TSS-a ili Prcica sigurno

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.