Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 03 apr 2010, 19:07

Kako je L'kusen krenuo, i pozicija koja vodi u LP je skoro izgubljena. Ipak se predpostavka ispostavila tacna da ce kad tad posustati, a Hertha ide po bodove spasa. Trenutno vode protiv jarceva.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 03 apr 2010, 19:58

kajko rezultati i tabela mogu pogresno uticati na misljenje o jednoj ekipi. nisam puno utakmica švabske lige gledao uživo ali ovo je danas bila katastrofa šalkea. proslogodisnja herta je bila galaktikos za ove magatove igrače. imaju igrača vise od jednoga poluvremena a bili su inferiorni protiv bajerna. kao da smo gledali neku utakmicu druge engleske lige gdje se samo kerači lopta u šesnest metara. švajnštajger je definitivno najbolji njemački igrač, kako je samo umirio utakmicu. švabe bi već sada trebale da prave od njega vodju ekipe, vrijeme balaka je već prošlo. dva puta razvaliti magata na njegovom stadionu znači da bi trebalo čestitati ovima iz minhena na tituli, mada teške ruke napisano

ako ovi rudari udju u lp iduće godine mogli bi da po peticu primaju od španaca i engleza

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 apr 2010, 20:03

joj herthe 8-) 8-)

zasluzuju opstanak..bolji su od bar 5 ekipa
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2010, 20:06

Najjača ekipa na strani :mrgreen: . Davno sam rekao da po igračkom kadru nisu za ispadanje ali...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 apr 2010, 20:35

A jel' stvarno neko mislio da ce Schalke uzeti titulu...pa nije 50 godina mala stvar :D

P.S. Nije provokacija

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2010, 21:01

adnan24 je napisao/la:A jel' stvarno neko mislio da ce Schalke uzeti titulu...pa nije 50 godina mala stvar :D

P.S. Nije provokacija
O Leverkuzenu da i ne govorim. Kao sto neko rece "Vjecito drugi". Mada, kako igraju u posljednje vrijeme (jos sljedeca sa Bayernom), moguce je da ne vide ni LP, a kamoli da budu prvaci.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 apr 2010, 21:06

Gdje su sada oni koji su govorili da sam ljubomoran, da lijecim svoje frustracije na stetu nekih ekipa, da po meni niko u Bundesligi nema kvaliteta kao HSV itd itd, kada sam rekao da ce Leverkusen pasti kada to bude najpotrebnije, kada bude borba za pozicije koje vode u LP ili EL, jer i lahko bi u pitanje mogla doci i EL ukoliko se ne ostvari pobjeda protiv Bayerna i Stuttgarta. Bas bih volio vidjeti sta ovi sada imaju reci. Isto tam u Augustu prosle godine Wolfsburgu predvidio pad i rekao da su prosle sezone igrali iznad svojih mogucnosti i da su ove vraceni u sredinu Bundeslige, gdje realno pripadaju, tada sam isto proglasen izdajnikom.
Dortmundu od srca cestitam na danasnjoj pobjedi, jer svaka ekipa koja pobjedi protiv Smetljara ima moje simpatije. Sto se tice LP, i ako ih mrzim i ako su mi zadali dosta muke, po Njemacki fudbal bi bilo najbolje da Smetljari igraju LP, jer Dortmund ima slab keofcijent isto kao i Leverkusen, i cetvrto mjesto se tada bezpotrebno dovodi u pitanje, jer bi BVB i Bayer dobili teze protivnike nego Bremen. Adnan24 nista licno, mozda bi i po Vas bilo bolje da igrate prvo EL gdje mozete doci do 1/4 finala, pa sljedece godine onda stepenicu vise, jer treba nekako prestici Italijane i to mjesto ne dovoditi svake sezone u pitanje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 03 apr 2010, 21:06

kakav samo drugi gol frankfurta protiv leverkusena :o :o GOLČINA
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 apr 2010, 21:13

@amerosm

Polako stvari dolaze na svoje mjesto...mnoge stvari postaju jasnije...
Sto se tice BvB-a i lige prvaka potpuno te razumijem jer po ovom novom sistemu Dortmund ce igrati sigurno sa veoma teskim protivnikom ali mislim da ovaj tim uz dozu srece moze odigrati dobro i protiv onih najjacih iako je cinjenica da je Werder mnogo iskusniji tim u ovim utakmicama na izbacivanje... ali kako vidim ovo ce najvjerovatnije biti duel Leverkusen-BvB ...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 apr 2010, 23:18

Jel dvije prvoplasirane ekipe idu direktno u LP?

Treca u kvalifikacije za LP?

Koliko ide u ligu uefa?
nema potpisa

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 apr 2010, 23:31

Admir_Sa je napisao/la:Jel dvije prvoplasirane ekipe idu direktno u LP?

Koliko ide u ligu uefa?
Dvije prvoplasirane ekipe idu direktno u LP, treci u kvalifikacije, 4. i 5. u Ligu EUFA, i pobjednik kupa u ligu UEFA, ali pošto su u finalu werder i bayern onda će i 6. ekipa na tabeli ići u ligu UEFA...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 apr 2010, 23:47

amerosm je napisao/la:Gdje su sada oni koji su govorili da sam ljubomoran, da lijecim svoje frustracije na stetu nekih ekipa, da po meni niko u Bundesligi nema kvaliteta kao HSV itd itd, kada sam rekao da ce Leverkusen pasti kada to bude najpotrebnije, kada bude borba za pozicije koje vode u LP ili EL, jer i lahko bi u pitanje mogla doci i EL ukoliko se ne ostvari pobjeda protiv Bayerna i Stuttgarta. Bas bih volio vidjeti sta ovi sada imaju reci. Isto tam u Augustu prosle godine Wolfsburgu predvidio pad i rekao da su prosle sezone igrali iznad svojih mogucnosti i da su ove vraceni u sredinu Bundeslige, gdje realno pripadaju, tada sam isto proglasen izdajnikom.
Dortmundu od srca cestitam na danasnjoj pobjedi, jer svaka ekipa koja pobjedi protiv Smetljara ima moje simpatije. Sto se tice LP, i ako ih mrzim i ako su mi zadali dosta muke, po Njemacki fudbal bi bilo najbolje da Smetljari igraju LP, jer Dortmund ima slab keofcijent isto kao i Leverkusen, i cetvrto mjesto se tada bezpotrebno dovodi u pitanje, jer bi BVB i Bayer dobili teze protivnike nego Bremen. Adnan24 nista licno, mozda bi i po Vas bilo bolje da igrate prvo EL gdje mozete doci do 1/4 finala, pa sljedece godine onda stepenicu vise, jer treba nekako prestici Italijane i to mjesto ne dovoditi svake sezone u pitanje.
Ma četvrtog predstavnika ima da osiguraju sada tvoj HSV ,Vukovi i Bayern, . Vukovi bi trebali izbaciti Fulham, puno su kvalitetniji i u stanju su izbaciti mnogo jače ekipe od fulhama,, koji je zaista jedna prosječna ekipa van svog stadiona...HSV je jedva dobio 2-1 :( , ali ipak su puno kvalitetniji tim, izbacili su Anderlecht koji je puno jača ekipa od Standarda ove godine, pa bi trebali na iskustvo i kvalitet proći belgijance :D . Ako vi i vukovi odradite posao kako treba et nam predstavnika u funalu LIge Uefa i puno puno bodova :D :D :D , a žabara nema ni na mapi i ovom takmičenju. Bayern bi trebao iskoristiti šok Uniteda s dva vezana poraza + nedostatak Rooneya + povratak Robbena. Uz ove činjenice a i igru koju Bayern pruža ove sezone u tim odlučujućim utakmicama, bavarci imaju velike izglede da prodju dalje u polufinale gdje ih čeka vjerovatno Lyon. Ako prodje Bayern Uniteda 90% šansi imaju da igraju u finalu , a onda je sve moguće. Žabarima je osto samo Inter, koji se na guzove provlači od samih grupa (svaka im čast za Chelsea), i oni će vjerovatno u polufinale na noge Barci gdje nemaju nikakvih šansi, barem je tako bilo u grupama. S ovakvim scenarijem mi bi ostavili talijane miljama iza nas, jer je njihova prednosta prepolovljena nakon ovosedmičnih tekmi u LP i ligi uefa, pala je hiljadu i nešto na 500-600 bodova..

Zato ne pričaj o tome kako će BvB ujebati BL ako bude treći, sad tvoj HSV treba pokazat muda i osigurat nam i cetvrtog predstavnika u LP 2011/2012 :D :D :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 apr 2010, 00:00

Hare_BvB je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Jel dvije prvoplasirane ekipe idu direktno u LP?

Koliko ide u ligu uefa?
Dvije prvoplasirane ekipe idu direktno u LP, treci u kvalifikacije, 4. i 5. u Ligu EUFA, i pobjednik kupa u ligu UEFA, ali pošto su u finalu werder i bayern onda će i 6. ekipa na tabeli ići u ligu UEFA...
E hvala

Ovaj HSV sutra ne smije kalkulirati, mora ici na pobjedu. Isto bodova kao Stutgart :roll:
nema potpisa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 apr 2010, 00:21

Trenutna tabela izgleda ovako:

1.Bayern 59
2.Schalke 58
3.L'kusen 53
4.Dortmund 52
5.Werder 48
6.HSV 44 (-1)
7.Stuttgart 44
8.Frankfurt 44
9.Wolfsburg 40 (-1)
10.Mainz 38
11.Hoffenheim 34 (-1)
12.Gladbach 34
13.Koln 31
14.Nurnberg 28
15.Bochum 28
16.Freiburg 25
17.Hannover 23 (-1)
18.Hertha 22

Sto se tice titule, L'kusen ocigledno otpada iz utrke, ali poznavajuci Bundesku, sve je moguce. Prije ce biti da ce se boriti za LP, jer im je Dortmund stigao na samo bod zaostatka. Werder po svemu sudeci ide u EL, iako nije iskljuceno da se i oni bore za LP. Dalje, za EL i to posljednje mjesto koje vodi u Europu, grcevito ce se boriti HSV koji ima utakmicu manje, Stuttgart koji se vratio iz mrtvih i Frankfurt. Vjerujem da ce u ovoj borbi Frankfurt posustati, jer definitivno nisu kalibar HSV-a i Stuttgarta. Takodjer Vukovi imaju sansu da se bore za EL, ali samo ako danas dodju do pobjede. Dakle 4 tima ce traziti to jedno preostalo mjesto koje vodi u Europu.
Sto se tice opstanka, tu je situacija takodjer veoma zakomplikovana. Hertha se uspjela malo vratiti, da li je to dovoljno vidjecemo u narednim utakmicama. Uz njih u kriticnoj situaciji su jos Hannover, Freiburg, Bochum i Nurnberg, dok Koln vjerujem da nece napustiti drustvo najboljih. Treba napomenuti da posljednja 2 ispadaju a da ce 16-ti iz prve lige razigravati sa 3-im iz druge lige za opstanak u Bundeski ili odlazak u Cvajtu.

Parovi 30-tog kola:
Gladbach-Frankfurt
Hertha-Stuttgart
Mainz-Dortmund
Hannover-Schalke
Hoffenheim-Koln
Werder-Freiburg
L'kusen-Bayern
Bochum-HSV
Nurnberg-Wolfsburg
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 apr 2010, 00:38

leverkusen nije sve šanse izgubio za titulu, kući sada igraju sa vodećim bayernom i ako pobijede prilaze im na tri boda a i pobjedom nad bavarcima pomoći će schalkeu koji je po meni 98% osvojio sva tri boda kod hannovera
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 apr 2010, 00:47

nije ako gledas matematicki, brojevi se slazu. :mrgreen:
leverkusen je izdahnuo sto se tice borbe za prvaka njemacke. dugo su se drzali na limitu svojih mogucnosti i zato im treba odati postovanje. za nesto vise nisu sposobni.
ne kazem to sada kada je lako biti pametan, nego sam to govorio i pred pocetak sezone. njihovo realno mjesto je negdje izmedju 4-7 pozicije.
bit ce interesantna borba za mjesta izmedju 2 i 6 pozicije. :D
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2010, 00:57

geronimo je napisao/la:nije ako gledas matematicki, brojevi se slazu. :mrgreen:
leverkusen je izdahnuo sto se tice borbe za prvaka njemacke. dugo su se drzali na limitu svojih mogucnosti i zato im treba odati postovanje. za nesto vise nisu sposobni.
ne kazem to sada kada je lako biti pametan, nego sam to govorio i pred pocetak sezone. njihovo realno mjesto je negdje izmedju 4-7 pozicije.
bit ce interesantna borba za mjesta izmedju 2 i 6 pozicije. :D
Eh drug da ste imali i sekund pameti, pa da Vam ekipe iz sredine tabele dva puta preokrenu rezultat i dodju do pobjede sada bih slavili titulu prvaka Njemacke, no ovako je jos sve otvoreno, kiks protiv Bayera i opet mozda gubite prvu poziciju. U neku ruku bi mi bilo drago kada ne bih osvojili, jer podcjenjujete protivnika (Frankfurt, Stuttgart), ali opet je bolje Vi nego onaj antifudbal, koji je posljednjih sedmica licio na nesto.

PS: Kako su danas dali gol, je li iz igre ili iz prekida ?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 apr 2010, 01:02

neka amere, bolje ovako. :) sta ces, kada volimo uzbudjenja i dramaticne zavrsnice.
gol je uslijedio nakon centarsuta i sjajnog udarca glavom kuranyi-a.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2010, 02:08

Eh Gero samo da Vam se jednom ta uzbudjena ne obiju od glavu. U LP ste poceli vracati milo za drago, samo se nadam da Vama Schalke nece vratiti milo za drago, i da vi ne spominjete utakmice u Frankfurtu i protiv Svaba 08.05.10 oko 17.20 h.

MaliMemo
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la MaliMemo » 04 apr 2010, 17:11

Kako slabo igraju, mislim da bi im i Zeljo dao makar 3 gola. :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.