Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

shzna
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la shzna » 10 feb 2015, 12:15

A sve i da postoje sirene, nisam baš siguran da su one sexy :mrgreen:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 feb 2015, 12:22

AllGunsBlazing je napisao/la:Niko ne obara teoriju evolucije, vec teoriju da je covjek nastao od majmuna. A evolucija kao evolucija svima se desava(dobro ne bas svima). Evolucija je i to sto su eskimi recimo bolje naviknuti na minuse nego mi. To je i logicno, i nema se sta dodavati niti oduzimati.
A, ko podrzava teoriju da je covjek nastao od majmuna?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 feb 2015, 12:30

shzna je napisao/la:A sve i da postoje sirene, nisam baš siguran da su one sexy :mrgreen:
slika

:kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 feb 2015, 16:53

Prije da joj je gornji dio tijela sličan onim raspalim likovima iz filma "Cabin Fever" :kafa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 feb 2015, 18:07

Vidim samo jednu potencijalno korisnu rupu. Ništa od toga :zviz:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 feb 2015, 17:36

Consigliere je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Niko ne obara teoriju evolucije, vec teoriju da je covjek nastao od majmuna. A evolucija kao evolucija svima se desava(dobro ne bas svima). Evolucija je i to sto su eskimi recimo bolje naviknuti na minuse nego mi. To je i logicno, i nema se sta dodavati niti oduzimati.
A, ko podrzava teoriju da je covjek nastao od majmuna?
Pa ja sam rekao ko ne podrzava. A evolucija je normalna stvar. Kao sto rekoh to sto su Eskimi prilagodjeniji zimi, Arapi toplini itd., je ocit primjer evolucije i prilagodbe na okolinu. Isto kao sto ona bakterija nije evoluirala 2 milijarde godina jer nije bilo potrebe za to. Dakle, gdje ima potrebe ima i evolucije, nista posebno, nista oko cega bi se ljudi trebali cuditi.
Celik!3,2,2.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 feb 2015, 17:53

AllGunsBlazing je napisao/la: Pa ja sam rekao ko ne podrzava. A evolucija je normalna stvar. Kao sto rekoh to sto su Eskimi prilagodjeniji zimi, Arapi toplini itd., je ocit primjer evolucije i prilagodbe na okolinu. Isto kao sto ona bakterija nije evoluirala 2 milijarde godina jer nije bilo potrebe za to. Dakle, gdje ima potrebe ima i evolucije, nista posebno, nista oko cega bi se ljudi trebali cuditi.
Jel bilo potrebe za evolucijom covjeka?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2015, 17:56

AllGunsBlazing je napisao/la: Pa ja sam rekao ko ne podrzava. A evolucija je normalna stvar. Kao sto rekoh to sto su Eskimi prilagodjeniji zimi, Arapi toplini itd., je ocit primjer evolucije i prilagodbe na okolinu. Isto kao sto ona bakterija nije evoluirala 2 milijarde godina jer nije bilo potrebe za to. Dakle, gdje ima potrebe ima i evolucije, nista posebno, nista oko cega bi se ljudi trebali cuditi.
Mikroevolucija je normalna, vidiljiva svaki dan, kad se krene sa makroevolucijom onda dodjes do milion problema, al mnogi bi je da striktno predstave kao fakt, poput mikroevolucije.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 feb 2015, 18:07

Sissoko je napisao/la: Mikroevolucija je normalna, vidiljiva svaki dan, kad se krene sa makroevolucijom onda dodjes do milion problema, al mnogi bi je da striktno predstave kao fakt, poput mikroevolucije.
Evolucija je fakt. A ti imas slobodu da mislis sta god hoces.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 feb 2015, 18:12

Znate koliko je covjek samo napredovao u npr zadnjih 10 000 godina. A kolika je praznina od homo erectusa do homo sapiensa od 2 mil godina.

Homo erectus je kao neka vrsta primata, a 2 mil godina je dovoljno da se dogura do ovog nivoa i poveca kapacitet mozga. Ipak 2 miliona godina, nije to mali period.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 feb 2015, 18:17

Pa naucno je dokazano da covjek svake godine evuliira.
Pojavi se neki novi oblik bakterije i covjek ima odredjene posljedice. Naredne sezone kad ga ta bakterija napadne posljedica nema, zasto ?

Covjekovo organizam je razvio nacin da se obrani protiv tog napada. Evolucija.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2015, 18:18

Sissoko je napisao/la: Mikroevolucija je normalna, vidiljiva svaki dan, kad se krene sa makroevolucijom onda dodjes do milion problema, al mnogi bi je da striktno predstave kao fakt, poput mikroevolucije.
Evolucija je fakt. A ti imas slobodu da mislis sta god hoces.
Kad je nešto fakt, onda se i veoma lako dokaže, kao recimo mikroevolucija ili gravitacija.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 feb 2015, 18:24

Sissoko je napisao/la: Kad je nešto fakt, onda se i veoma lako dokaže, kao recimo mikroevolucija ili gravitacija.
Dokazano je dovoljno za one koji ne zele da zatvore jedno oko na sve ono sto im neodgovara. Mislim, ucio si je u OSNOVNOJ skoli, uvedena je u udzbenike...

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 11 feb 2015, 18:32

Otelo je napisao/la:Pa naucno je dokazano da covjek svake godine evuliira.
Pojavi se neki novi oblik bakterije i covjek ima odredjene posljedice. Naredne sezone kad ga ta bakterija napadne posljedica nema, zasto ?

Hehe nije evoluirao nego organizam je samo upamtio prijašnji napad i sad se zna efikasnije boriti protiv iste bakterije. Čini mi se da evolucija podrazumjeva promjenu vrsta, a ne običnu prilagodbu na neke uslove.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2015, 18:32

Sissoko je napisao/la: Kad je nešto fakt, onda se i veoma lako dokaže, kao recimo mikroevolucija ili gravitacija.
Dokazano je dovoljno za one koji ne zele da zatvore jedno oko na sve ono sto im neodgovara. Mislim, ucio si je u OSNOVNOJ skoli, uvedena je u udzbenike...
Ne znam zasto si se toliko uzbudio na jedno obicno razmisljanje otvorenog uma, tako nauka napreduje.
To otvoreno razmisljanje potakla je molekularna biologija i istrazivanje DNK.
Al eto ko hoce dogme u nauci, neka im. Samo nemoj se ti toliko uzbudjivat iako se tebi nisam obratio.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 feb 2015, 18:33

Pa dobro ovi koji ne vjeruju u evoluciju kada je covjek u ovom obliku nastao tacno, gdje, kako i sta je radio?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 feb 2015, 18:34

delija je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Pa naucno je dokazano da covjek svake godine evuliira.

Hehe nije evoluirao nego organizam je samo upamtio prijašnji napad i sad se zna efikasnije boriti protiv iste bakterije. Čini mi se da evolucija podrazumjeva promjenu vrsta, a ne običnu prilagodbu na neke uslove.
Pa sama prilagodba na odredjene uslove vodi prema toj evoluciju.
Tako je i sve pocelo.

Pogledaj Cosmos i vidjet ces o cemu pricam. Sve u detalje objasnjeno. Ne znam tacno koja epizoda ali pogledaj sve, vrijedi.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2015, 18:38

tuzlak1987 je napisao/la:Pa dobro ovi koji ne vjeruju u evoluciju kada je covjek u ovom obliku nastao tacno, gdje, kako i sta je radio?
To je otvoreno pitanje, a ljudi koji postavljaju takva pitanja vjeruju u evoluciju al ne vjeruju da samo evolutivni procesi(mehanizmi) mogu objasniti svu raznolikost zivota na zemlji, mnogo je to komplikovanije, sto i sama kako vec rekoh molekularna biologija i istrazivanje celija i razvoja istih govori.
Al hajd , da ne idemo u off topic.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 feb 2015, 18:42

Ima naučnika koji smatraju da smo nastali križanjem svinje i majmuna :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 feb 2015, 18:46

Sissoko je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa dobro ovi koji ne vjeruju u evoluciju kada je covjek u ovom obliku nastao tacno, gdje, kako i sta je radio?
To je otvoreno pitanje, a ljudi koji postavljaju takva pitanja vjeruju u evoluciju al ne vjeruju da samo evolutivni procesi(mehanizmi) mogu objasniti svu raznolikost zivota na zemlji, mnogo je to komplikovanije, sto i sama kako vec rekoh molekularna biologija i istrazivanje celija i razvoja istih govori.
Al hajd , da ne idemo u off topic.
Po meni svaka vrsta na zemlji je imala vremena da se prilagodi i razvije u proteklih par miliona godina. Sve vrste su produkt nekih drugih vrsta koje su bile prije. Npr mamut je evoluirao od odredjene vrste slona prije par miliona godina ali nije docekao ovo doba jer je istrebljen ili ga je pogodila klimatska promjena. Dok imas ove obicne slonove koji su produkt razvoja nekih drugih vrsta iz porodice slonova i koji su tu i danas. Tako je i za macke i za biljke i za ribe i sve ostalo. Po meni..

Valjda nakon izumiranja dinosaura su mnoge vrste izumrle, sto je cista slucajnost jer je biljni i zivotinjski svijet tada drasticno promijenjen i trebalo mu je dosta miliona godina da se povrati.

Ipak zemlja je cudo, a milion godina je dug period da se svasta desi.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 77 gostiju.