BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la geronimo » 20 mar 2010, 20:54

Hvala Borussia, hvala Lucas. :D
Bez ikakvog ulizivanja prema navijacima Dortmunda, pogotovo prema Adnanu (koji je jedini pravi navijac BvB ovdje na forumu), zelim reci da se radujem povratku njihovog tima. Onakava historija, te navijaci (veceras opet preko 80 hiljada, premasena cifra od milion posjetilaca u ovoj sezoni), zasluzuje da ima tim koji se bori za sam vrh.
Oni to zasigurno imaju, uz sjajnog trenera i jos kakva pojacanja, definitivno ce biti u samom vrhu.

Borussiu najvise pamtim iz '90-tih (pod vodstvom neprikosnovenog Otmara) i tada su uvijek imali sta pokazati. Taj spoj lucidnih tehnicara, karaktera, boraca, sidrasa i cega sve ne, obiljezilo je Bundesligu.
Zelim im od srca da se konacno vrate u borbu za titulu, jer to nedostaje Bundesligi. Uz Bremen ste uvijek bili prva opasnost za Bayern, nekada je to bio i Bayer, Stuttgart pa u zadnje vrijeme i Schalke, evo i Hamburg, dinosaurus ove lige je postao stalni kandidat za "velika" mjesta.

Toi, toi, toi. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2010, 00:28

geronimo je napisao/la:Hvala Borussia, hvala Lucas. :D
Bez ikakvog ulizivanja prema navijacima Dortmunda, pogotovo prema Adnanu (koji je jedini pravi navijac BvB ovdje na forumu), zelim reci da se radujem povratku njihovog tima. Onakava historija, te navijaci (veceras opet preko 80 hiljada, premasena cifra od milion posjetilaca u ovoj sezoni), zasluzuje da ima tim koji se bori za sam vrh.
Oni to zasigurno imaju, uz sjajnog trenera i jos kakva pojacanja, definitivno ce biti u samom vrhu.

Borussiu najvise pamtim iz '90-tih (pod vodstvom neprikosnovenog Otmara) i tada su uvijek imali sta pokazati. Taj spoj lucidnih tehnicara, karaktera, boraca, sidrasa i cega sve ne, obiljezilo je Bundesligu.
Zelim im od srca da se konacno vrate u borbu za titulu, jer to nedostaje Bundesligi. Uz Bremen ste uvijek bili prva opasnost za Bayern, nekada je to bio i Bayer, Stuttgart pa u zadnje vrijeme i Schalke, evo i Hamburg, dinosaurus ove lige je postao stalni kandidat za "velika" mjesta.

Toi, toi, toi. 8-)

Uvijek je dobro vidjeti da navijac Bayerna ima dobro misljenje o BvB-u :D

Bayer je igrao odlicno u prvom poluvremenu kada su zasluzili da povedu sa 0-1 ali nevjerovatan je napredak napravila Borussia u drugom poluvremenu sto je vjerujem velika zasluga Klopp-a.Barrios je strijelac kakvog bvb dugo nije imala(jos od Amorosa)...covjek koji jednostavno zna kako davati golove...Jos jedan igrac se posebno istice a to je S.Kehl koji nevjerovatno znaci ovom timu...nadam se da cemo zadrzati ovu formu do kraja sezone a samim tim izlazak u europu je zagarantovan...u svakom slucaju klub ide uzlaznom putanjom u posljednje 2 sezone a dolazak klopp-a je najbolji potez u posljednjh nekoliko godina...

p.s. Mislim da je Bayer otpao iz trke za titulom a posto je drugi kandidat Schalke onda ne sumjam da ce Bayern uzeti titulu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 mar 2010, 00:31

Cestitke na razbijanju Farmaceuta. Odlicno ste odigrali, stavise na vrhunskom nivou.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 mar 2010, 01:19

Ne mogu da vjerujem da nas ima još u BiH....BvB forever.......svaka cast Adnane za ovu temu.....Od kad znam za sebe navijam sa BvB znaci negde 95. sa osam godina liga prvaka na tv-u i bvb-juve prenose i odmah su srcu prirasli milioneri..jbga izgubili smo tad 3-1 nakon vodstva 1-0, na vestfalenu se igralo.... i tak je počelo.....

Ma ludilo ove sezone...kloppo je naložio onu dječurliju samo trče....odlično 4. smo ali malo fali za ligu prvaka 4 boda iza leverkuzena i puno lakši raspored za nas pošto kući čekamo verdera, vukove i hoffaš..a vani su nam davljenici ostali nurnberg i frajburg i prva naredna mainz u gostima kojem nista ne treba, valjda ce ih dobit sad kloppo uzeli su nam bod na wetfalenu 0-0...leverkuzen ima i bajerna kuči i stutgart vani i par jos zafrknih tekmi na strani a jos im se i kisling povrijedio...... bas bi se moglo nekako do LP-a, samo je ključ ova sad sa verderom... samo nam hummels (vraca se za 10-15 dana) od bitnijih fali ali i santana moze dobro odigrat, barem je dosad bio siguran... werderu je frings dobio crveni ali su nesto zalili pichka im materina, al ak ne bude igro stvarno velika prednost za nas jer im jedini dobar defanzivac od vezista a uz to je i kapiten i vodja ekipe... trebali bi ih dobit, jesenas smo trebali dobit na wesseru valdez je imo zicer u finišu al 1-1 opet nije loše....odgovaraju nam u zadje vrijeme redovno ih dobivamo na westfalenu ai titulu smo u zadnjem kolu protiv njih 2002. osvojili... :D :D :D :D bilo je to dobro vrijeme

w'feller - owo, santana , subota, schmelzer - sahin, kehl - kuba, zizu, grosse - tata lucas
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2010, 18:12

Hare_BvB je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da nas ima još u BiH....BvB forever.......svaka cast Adnane za ovu temu.....Od kad znam za sebe navijam sa BvB znaci negde 95. sa osam godina liga prvaka na tv-u i bvb-juve prenose i odmah su srcu prirasli milioneri..jbga izgubili smo tad 3-1 nakon vodstva 1-0, na vestfalenu se igralo.... i tak je počelo.....

Ma ludilo ove sezone...kloppo je naložio onu dječurliju samo trče....odlično 4. smo ali malo fali za ligu prvaka 4 boda iza leverkuzena i puno lakši raspored za nas pošto kući čekamo verdera, vukove i hoffaš..a vani su nam davljenici ostali nurnberg i frajburg i prva naredna mainz u gostima kojem nista ne treba, valjda ce ih dobit sad kloppo uzeli su nam bod na wetfalenu 0-0...leverkuzen ima i bajerna kuči i stutgart vani i par jos zafrknih tekmi na strani a jos im se i kisling povrijedio...... bas bi se moglo nekako do LP-a, samo je ključ ova sad sa verderom... samo nam hummels (vraca se za 10-15 dana) od bitnijih fali ali i santana moze dobro odigrat, barem je dosad bio siguran... werderu je frings dobio crveni ali su nesto zalili pichka im materina, al ak ne bude igro stvarno velika prednost za nas jer im jedini dobar defanzivac od vezista a uz to je i kapiten i vodja ekipe... trebali bi ih dobit, jesenas smo trebali dobit na wesseru valdez je imo zicer u finišu al 1-1 opet nije loše....odgovaraju nam u zadje vrijeme redovno ih dobivamo na westfalenu ai titulu smo u zadnjem kolu protiv njih 2002. osvojili... :D :D :D :D bilo je to dobro vrijeme

w'feller - owo, santana , subota, schmelzer - sahin, kehl - kuba, zizu, grosse - tata lucas

Frings nece igrati 100%...djaba njima zalbe :D .A cak je moguce da Hummels bude u sastavu iako nije ocekivan njegov oporavak u ovako kratkom periodu...pobjeda u ovom mecu nas vodi do europske lige minimalno a zasto ne i do lige prvaka jer ocigledno je Bayer u losoj formi

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 apr 2010, 02:04

Ovo nam je najvažnija tekma u sezoni, k'o što kažeš pobjeda osigurava europsku ligu, ali ako i ne dobijemo mislim da ne bi trebali ispustit ovakvu priliku jer bjezimo sedmom stutgartu 7 bodova,,,ali burazeru liga prvaka odavno nije bila bliža..ovo se mora iskorisit. Taman se oporavilo dosta igraca i sada treba zapet punom snagom. Werdera moramo dobiti ako hocemo u LP, prvo kako bi izvrsili pritisak na ovaj leverkusen koji je u zestokom padu forme,a drugo kako bi se od werdera malo odlijepili samo su bod iza nas a ispali su iz europa lige tako da ce sad 100 % na BL koncentristati i borbu za ligu prvaka jer su samim plasmanom u finale kupa obezbjedili i naredne sezone europu. Igrat ce rastereceno pa su opasni, ali mislim da je izostanak fringsa preveliki hendikep za njih, posebno trkački a mi smo u tom ove sezone uz Scheize 04 neprikosnoveni. Taktički i trkački smo jedna od jačih ekipa u ligi, a protiv werdera se baš tako mora odigrat jer ako krenu u otvorenu paljbu na obe strane sa njima nemamo šanse. :(

Leverkusen ima sad frankfurt vani, pa bajern doma i onda stutgart vani, jako teske utakmice, ja im maksimalno dajem 4 boda, a pošto su u katastrofalnoj formi mislim da nece ni toliko uzet akbda ;) ......Glavni je prolem gdje gledat tekmu protiv werdera, svi rade u prenosu scheize-bayern :x , ma valjda ce biti negdje na digitalnoj..... :idea:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 apr 2010, 12:03

Hare_BvB je napisao/la:Ovo nam je najvažnija tekma u sezoni, k'o što kažeš pobjeda osigurava europsku ligu, ali ako i ne dobijemo mislim da ne bi trebali ispustit ovakvu priliku jer bjezimo sedmom stutgartu 7 bodova,,,ali burazeru liga prvaka odavno nije bila bliža..ovo se mora iskorisit. Taman se oporavilo dosta igraca i sada treba zapet punom snagom. Werdera moramo dobiti ako hocemo u LP, prvo kako bi izvrsili pritisak na ovaj leverkusen koji je u zestokom padu forme,a drugo kako bi se od werdera malo odlijepili samo su bod iza nas a ispali su iz europa lige tako da ce sad 100 % na BL koncentristati i borbu za ligu prvaka jer su samim plasmanom u finale kupa obezbjedili i naredne sezone europu. Igrat ce rastereceno pa su opasni, ali mislim da je izostanak fringsa preveliki hendikep za njih, posebno trkački a mi smo u tom ove sezone uz Scheize 04 neprikosnoveni. Taktički i trkački smo jedna od jačih ekipa u ligi, a protiv werdera se baš tako mora odigrat jer ako krenu u otvorenu paljbu na obe strane sa njima nemamo šanse. :(

Leverkusen ima sad frankfurt vani, pa bajern doma i onda stutgart vani, jako teske utakmice, ja im maksimalno dajem 4 boda, a pošto su u katastrofalnoj formi mislim da nece ni toliko uzet akbda ;) ......Glavni je prolem gdje gledat tekmu protiv werdera, svi rade u prenosu scheize-bayern :x , ma valjda ce biti negdje na digitalnoj..... :idea:

Slazem se da je veoma vazan mec...fazon je da ako pobjedimo onda nece biti pritiska od borbe za europsku ligu vec cemo moci opusteno igrati do kraja i onda tako eventualno izboriti ligu prvaka.Sa Werderom su to uvijek zanimljive utakmice ali nadam se da ovaj put bodovi ostaju u Dortmundu.Frings je veliki dubitak za njih ali dovoljno su oni opasni i bez njega.
Ne kontam zasto nisu ovu utakmicu stavili u 18:30,ipak je ovaj mec zajedno sa Schalke-Bayern najzanimljiviji u ovom kolu a tako bi onda bio prijenos na eurosportu a ovako ostaje nam neki stream :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 apr 2010, 19:09

Hummells će vjerovatno igrati u startnoj postavi :D , idemo po veliku pobjedu sutra... :D :D :D :D :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 apr 2010, 17:38

Fantastična pobjeda BvB-a 2-1 :D :D :D :D :D , golovima Groskreutza i Subotića u prvom poluvremenu, dok je za Werder gol postigao Hunt sredinom drugog poluvremena.....Leverkusen izgubio u Frankfurtu 3-2 :D :D tako da ja zaostatak za trecim mjestom i plasmanom u LP samo jedan bod :D :D :D :D :D , a u narednom klou Leverkusen čeka Bayern ;) , a mi pobjedom u Mainzu sigurno idemo na treću poziciju :D :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 apr 2010, 17:50

hebo euro ligu kada se moze u elitni dio. ;) drago mi je za milionere da se uzdizu, ovo danas je bio big point.
3 mjesto je na dohvat ruke. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 apr 2010, 20:32

geronimo je napisao/la:hebo euro ligu kada se moze u elitni dio. ;) drago mi je za milionere da se uzdizu, ovo danas je bio big point.
3 mjesto je na dohvat ruke. 8-)

Champions league-here we come :D

Velika pobjeda protiv odlicnog protivnika uz poraz leverkusena otvara mogucnost borbe za ligu prvaka iako na pocetku sezone mislim da niko nije ni sanjao tako nesto...leverkusen je u losoj formi i ako bi mi odigrali kako treba do kraja onda je sve moguce iako meni je najvaznije da se tim vraca na stare staze a onda doci ce i liga prvaka- kad-tad

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 03 apr 2010, 21:01

Cestitke na pobjedi... ;)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2010, 21:18

A svaka cast za sezonu. Nebitno kako ce na kraju zavrsiti, Klopp je ukomponovao ekipu od koje boli glava. Barrios jeste dosao da postize golove, ali moram priznati da nisam ocekivao u prvoj sezoni ovakvo "raspucavanje". Kapa dolje za sve, posebno za navijace, koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da su jedni od najboljih u Evropi. Volio bih da ih vidim u LP, bez obzira da li imaju kvalitet da prezime ili ne.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 apr 2010, 21:21

Monolog je napisao/la:A svaka cast za sezonu. Nebitno kako ce na kraju zavrsiti, Klopp je ukomponovao ekipu od koje boli glava. Barrios jeste dosao da postize golove, ali moram priznati da nisam ocekivao u prvoj sezoni ovakvo "raspucavanje". Kapa dolje za sve, posebno za navijace, koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da su jedni od najboljih u Evropi. Volio bih da ih vidim u LP, bez obzira da li imaju kvalitet da prezime ili ne.

Klopp je legenda-najbolji mladi trener u Europi...ja se nadam kvalifikacijama za ligu prvaka pa ako se ispadne onda mozemo u Europa ligi napraviti nesto vise...kad je Hertha uspjela proci grupe onda moze i BvB...sto se tice navijaca-iza barcelone drugi prosjek u europi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2010, 21:27

Velika je razlika u novcu koji se dobije u LP i Euroligi, a njima bi taj novac znacio vise nego ista. Klopp je majstor svog zanata; pocevsi od Mainza pa i do sadasnjosti u Dortmundu. Bas bih volio da konacno ustanu iz pepela, te da nas podsjete kako je bilo u vemenu velikog Otmara Hitzfelda (mada je tad i ekipa bila znatno bolja).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 apr 2010, 21:28

Milioneri se vracaju. Nakon niza godina u kojim su uvijek bili u sredini i tako daleko od LP, ova godina bi mogla biti vrlo uspjesna. Velika sansa je za momke Jurgena Kloopa da se vrate na stare staze slave. Sljedeca sedmica bi mogla biti presudna. Bayern ide direktnom konkurentu BvB-a za LP, i pobjednom bi sirom otvorili vrata velikog uspjeha za zutu jedanaestorku. :D

Mogao bi vama Bayern vratiti slavu? :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2010, 21:53

Ma bolje i Borussia u LS nego ovaj Bayer.Ofirni su sa ovim upadanjem na kraju :shock:
80 000 je 80 000 :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 apr 2010, 23:18

Ne zovu Kloppa džabe ''Westfallische Mourinho'' ;) , definitivno je taktički najprofinjeniji trener u BL. BvB koji ima tek 9. tim po vrijednosti igrača (Transfermarkt.de) je na 4.poziciji i ako ovako nastavi bice sigurno na jednoj od prve tri pozicije, što je svakako najveća zasluga Kloppa,,,napravio je dobre igrače od totalnih anonimusa kao što su Schmelzer-lijevi bek, Bender- jedan od najbolje ocijenjenih igrača BL, Hummells, uz Badstubera možda i najbolji mladi defanzivac lige, Groskreutz......Stvarno je nevjerovatna borbenost i požrtvovanost igrača BvB koji nadomješta nedostatak kvaliteta...Otkako je Klopp promjenio sistem igre iz 4-4-2 u 4-2-3-1 (u 8. kolu) Borussia je osvojila najviše bodova poslije Bayerna i to samo 2 boda manje,, što navodi na zaključak da je od početka igrao sa ovim sistemom igre Borussia bi bila uveliko u borbi za titulu, jer smo u prvih 7 kola osvojili samo 6 bodova :( ...
Ja sam uvjeren da možemo pobjediti svaku utakmicu do kraja, znači 15 bodova tako da mislim da možemo čak i do drugog mjesta ispred 'Scheize 04' :D :D :D i direktnog plasmana u LP...možda malo preoptimistično ali moguće je 8-) 8-) 8-)

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 apr 2010, 01:23

svaka čast za pobjedu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 apr 2010, 02:13

Hare_BvB je napisao/la: Ja sam uvjeren da možemo pobjediti svaku utakmicu do kraja, znači 15 bodova tako da mislim da možemo čak i do drugog mjesta ispred 'Scheize 04' :D :D :D i direktnog plasmana u LP...možda malo preoptimistično ali moguće je 8-) 8-) 8-)
Ne, ne i ne. Nije ovo mjesto da se iskazuje svoj loš kućni odgoj. Ne, ne sine! Ne mogu da vjerujem da se ponovno javljaju novopečeni forumaši sa grbom BVB-a nakon jednog "boljeg niza" u BL. Isto je, čini mi se, bilo pred derbi. Pojave se dječica i počnu da hvale svoj kluba a nakon što dobiju po p***i niko se više ne javlja.
Sad ozbiljno, ovo je samo bio niz sretnih rezultata.
1. Leverkusen razvalio u prvom poluvremenu i trebalo je tad da bude 5:0 za apotekare no sretne vile donijeli pčelicama tri boda.
2. Hertha. Očitali vam ljudi fudbalsku lekciju. Niz 100% šansi i jedan nepravedno poništen pogodak. Bod je bio previše za vas (adnan24 je samo zapazio promašaj lažova Sahina u 90 minuti).
3. Werder. U nekim trenucima se ljudi igrali sa pčelicama kao sa djecom. Međutim, opet je sreća bila na vašoj strani jer imate glavate igrače. (Dortmund je među vodećim ekipama po postignutim golovima iz kornera i slobodnjaka. To je, naravno, kad je Dortmund u pitanu znanje, a kad je Schalke u pitanju, "antifudbal. Je li tako a24?)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.