FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 11 feb 2015, 00:43

Mi imamo idealan skup napadaca. Imamo teskase Benka i Bekica koji su idealni za igru protiv bunkera, imamo Krstu koji moze igrati na svim ofanzivnim pozicijama, defanzivno najodgovorniji od svih nasih napadaca. Dalje, imamo Bicu koji je majstor za asistencije, izvlacenjem iz 16m otvara prostor za suteve sa distance ili za lakse proigravanje. Koliko je recimo u Tuzli stvorio prostora Stojcevu za soliranje itd. Ovim hocu reci da imamo odlicne napadace bilo za igru protiv bunkera, cuvanje rezultata ili opreznu igru i cekanje svoje sanse. Dodajmo jako brza i prodorna krila i do sad najboljeg realizatora koji je dosao u klub, nemam sta da ocekujem nego pobjede.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 11 feb 2015, 00:45

Nemanja igra napokon na poziciji gdje moze dati svoj maksimum. I za razliku od onog spica gdje je forsdiran i gdje je bio los, na ovoj novoj poziciji je dva nivoa iznad onoga sto je pruzao u igri u sesnestercu. To da li ce ostati ili ici to je do Kodre. Ali cinjenica je i ovo sto sam prije napisao.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 11 feb 2015, 00:46

hare28 je napisao/la:Ja vala nemam pojma sta ste toliko navalili na Nemanju ha ja,kad mu Meho vjeruje onda nema daljnje price,kao sto su gore vec naveli najbolji je asistent kluba,tolko sve govori,i jeste imao promasaja al sta ces Boze moj,al da momak nije kvalitet za Sarajevo se ne bi slozio !!!
Pitanje je koliko i Kodro na njega računa ako je istinito što su ovdje neki iznijeli kako je upravo Meho dao zeleno svijetlo Ibraku da proda Dupovca i Bilbiju ako u klubu dobiju neke pristojne ponude za iste! Evo Dupovac je otišao pa se iskreno ne bi iznenadio i da Bića ode, možda ne sada ali na ljeto...vidjet ćemo!
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 11 feb 2015, 00:47, ukupno mijenjano 2 puta.

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 00:46

MCMXLVI je napisao/la:@MortemHZ, postujem ja tvoje misljenje i imas pravo na to, ali kao sto je faruk napisao on NIJE klasicni napadac. Bilbija je vise timski igrac. Ja mislim da je on jednostavno imao previse pritiska na pocetku. Jeste, kriv je za 2 izgubljena boda, i to je ga mnogo oslabilo posle. Pa onda klupa i taktika. Sve u svemu ipak nam je mnogo vise toga dao. Evo sada lupam, ali uzmi npr. Torresa ili Falcao, zamisli koja su oni valuta a gola ne mogu da postignu. Samo zelim reci da je Bilbija trenutno dobar za nase uslove. Mislim da problem sto ti to nevidis i mislim da ce u nastavku samo jos bolji biti. Meho zna sta radi. Pogledaj utakmicu protiv melje i vidi sta je uradio i kako se bori. Za mene je Bilbija dobar igrac, i nadam se da ce uprava produziti,,, jer to i ocekujem!
kratka je pamet kod nas brate skroz,,,svi pamte samo ono lose,,a dobro,,e to je kao nebitno,,i mnogi se ponasaju kao da smo PSG,,sta ce nam ovaj,,sta ce nam onaj,,treba otjerati protica,,barica,,purica,,,bilbiju,,bandovica,,,a dovesti Brozovica,, jajala,, ibisevica,,ili koga vec,
po razmisljanjima mnogih ljudi na forumu i Velkovski bi trebao napustiti klub,,on je klasicni napadac a Okic je dao vise golova od njega,,jos je Krste placen,,,,sluzbeno,,,ali sreca nogomet je igra kolektivna,,,pa se tako i ucinak gleda,,,pozz

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 00:49

BordoArmy88 je napisao/la:
hare28 je napisao/la:Ja vala nemam pojma sta ste toliko navalili na Nemanju ha ja,kad mu Meho vjeruje onda nema daljnje price,kao sto su gore vec naveli najbolji je asistent kluba,tolko sve govori,i jeste imao promasaja al sta ces Boze moj,al da momak nije kvalitet za Sarajevo se ne bi slozio !!!
Pitanje je koliko i Kodro na njega računa ako je istinito što su ovdje neki iznijeli kako je upravo Meho dao zeleno svijetlo Ibraku da proda Dupovca i Bilbiju ako u klubu dobiju neke pristojne ponude za iste! Evo Dupovac je otišao pa se iskreno ne bi iznenadio i da Bića ode, možda ne sada ali možda na ljeto...vidjet ćemo![/quot

ocekujem ubrzo info... da je kodro dao i zeleno svjetlo da Tan moze napustiti klub,,jer nam vise ne treba. imamo sve sada sto nam je potrebno,,nismo vise u minusu,,,moze ici

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 11 feb 2015, 00:52

Bilbija je jedan od najborbenijih igrača na terenu, to je činjenica. I budala je mogla vidjet da ga je bio neki težak maler u jesenjem dijelu sezone, i ovo što je pokazao na pripremama ulijeva veliku nadu da će proradit u nastavku i svima nam začepit usta.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

hare28
Kontakt:

Post Postao/la hare28 » 11 feb 2015, 00:53

Moje je misljenje da je Bića dobar igrac i neka ga barem do ljeta poslije sta ce biti vidjecemo,ja se slazem sa vama da su pojedinci umislili da smo ko PSG te nam ovaj nije potreban te onaj itd.; samo polako doce sve na svoje ;)

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 11 feb 2015, 00:59

MCMXLVI je napisao/la:"Sarajevo odbilo milionsku ponudu za Cimirota"

Hvala boze i ovo da dozivim! Kad se samo sjetim prije 2 godine...
Ovo je samo jos jedan dokaz sta smo postali!
A ti si mi govorio da cemo se nacekati za ovakve transfere...

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 feb 2015, 01:01

Ja sam cuo da ce Tan da otpusti navijace Sarajeva jer nemamo potpisan ugovor i malo mas dođe za ovaj kvalitet Sarajeva. Kaze da smo dostigli sboj limit a da ovaj kvalitet ekipe zahtjeva vise :D i razmatra da dovede nove koji ce ispuniti ocekivanja i dati 10000 glsova po utakmici hehehehehhe
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:03

ovo nisam mislio pisati..ali jos ovaj post i zavrsavam..da nebudem dosadan..Bilbiju poznajem licno nekoliko godina... Licno..Nemanja ima jako puno problema porodicnih i licnih...za neke se i zna... inace kroz svoju karijeru imao je dosta problema sa trenerima..sto svojom krivicom..temperamentom..a i krivicom trenera koji su ga trenirali.
dolazak u sarajevo je njemu pored mogucnosti da ponovo vrati svoju karijeru prema naprijed..donijelo i to da mu se desilo mlnekoliko nedaca..od pauze pola godine..do svih problema porodicnih i ostalih...u zadnje vrijeme stanje po tom pitanju je malo bolje...i nadam se da ce tako nastaviti
ljudi u klubu za sada ga postuju ali on njih i sve nas navijace...to znam licno i nadam se da cemo i uz pomoc i njegovu na kraju sezone se svi radovati. Pozz

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 11 feb 2015, 01:12

@faruk Upravu si, to i jeste problem sto narod brzo zaboravlja neke stvari. Tako je npr. i sa Dzekom, odigra lose odmah kloc. Treba to generalno sve gledati na jedan duzi period. Sjeti se upravo slike Nemanje u dresu sa ljiljanima na fb, kada je potpisao za nas! Koja je mene a sigurno i vas euforija tada uhvatila! Mortem ajd priznaj i tebe je :mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:19

MCMXLVI je napisao/la:@faruk Upravu si, to i jeste problem sto narod brzo zaboravlja neke stvari. Tako je npr. i sa Dzekom, odigra lose odmah kloc. Treba to generalno sve gledati na jedan duzi period. Sjeti se upravo slike Nemanje u dresu sa ljiljanima na fb, kada je potpisao za nas! Koja je mene a sigurno i vas euforija tada uhvatila! Mortem ajd priznaj i tebe je :mrgreen:
da..bas tako
Zadnja izmjena: farukzidane, dana/u 11 feb 2015, 01:23, ukupno mijenjano 1 put.

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:21

MCMXLVI je napisao/la:@faruk Upravu si, to i jeste problem sto narod brzo zaboravlja neke stvari. Tako je npr. i sa Dzekom, odigra lose odmah kloc. Treba to generalno sve gledati na jedan duzi period. Sjeti se upravo slike Nemanje u dresu sa ljiljanima na fb, kada je potpisao za nas! Koja je mene a sigurno i vas euforija tada uhvatila! Mortem ajd priznaj i tebe je :mrgreen:
Ja sam dva dana prije znao da ce potpisati...i nisam vjerovao dok ga nisam vidio u gradu...Kakav je on momak...znam brate dobro jer se poznajemo duzi period i slazem se s tim sto si napisao....dao si dobar primjer..Dzeko..dovoljno je samo on....srce nam bilo puno neke euforije kad je nemanja dolazio...zadnji derbi...radovao se vise od mene..a na terenu mu cijelu tekmu igraci zelje psovali..zna se sta... i jos udarali namjerno I njega i cimija...samo zbog jedne stvari.....zavolio je i grad i klub...i hvala mu za sve...i kad ode...treba mu se zahvaliti ljudski a ne pljuvati. Ko sto znamo raditi.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 11 feb 2015, 01:22

macahz je napisao/la:
MCMXLVI je napisao/la:"Sarajevo odbilo milionsku ponudu za Cimirota"

Hvala boze i ovo da dozivim! Kad se samo sjetim prije 2 godine...
Ovo je samo jos jedan dokaz sta smo postali!
A ti si mi govorio da cemo se nacekati za ovakve transfere...
Da jesam, kao sto je i vecina ovde istog misljenja bila. Ali kao sto sam i napisao, HVALA BOGU konacno! I jos vise mi je draze sto sam pogresijo. Cimi moze se reci otvara kapiju za nase buduce rekordne transfere.
Zadnja izmjena: MCMXLVI, dana/u 11 feb 2015, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 11 feb 2015, 01:27

farukzidane je napisao/la:
ocekujem ubrzo info... da je kodro dao i zeleno svjetlo da Tan moze napustiti klub,,jer nam vise ne treba. imamo sve sada sto nam je potrebno,,nismo vise u minusu,,,moze ici
Na stranu te "insajderske" ali ČINJENICE su da mu ugovor ističe za koji mjesec (30.06. tačno) i da NISMO sa njim isti produžili pa je i LOGIČNO očekivati da će nas vjerovatno napustiti na ljeto! Zar nije tako ili imaš neku info da će produžiti?

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:37

BordoArmy88 je napisao/la:
farukzidane je napisao/la:
Na stranu te "insajderske" ali ČINJENICE su da mu ugovor ističe za koji mjesec (30.06. tačno) i da NISMO sa njim isti produžili pa je i LOGIČNO očekivati da će nas vjerovatno napustiti na ljeto! Zar nije tako ili imaš neku info da će produžiti?
ugovori na ljeto isticu ne samo njemu..vec jos troici ili cetvorici igraca...bandovicu..puzigaci..baricu i nezz kojem jos igracu..da li ce se njima produziti ugovor..to ce se znati do ljeta..s nekim se mozda produzi u martu..aprilu..mislim..tad se moze isto dogovoriti nastavak saradnje....ono sto ja znam...zavisice od nastupa u ovoj polusezoni..logicno...puzigaca je koliko znam..a ispravi me ako grijesim..najbolji igrac sarajeva u ovoj polusezoni..izabrali mi navijaci...a ugovor mu jos nije produzen..mislim da shvatas sta zelim reci. Konkurencija u ekipi je strasno velika..tako netreba se iznenaditi da neki igraci na ljeto za koje mi mislimo da su sigurni u ekipi..napuste istu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 11 feb 2015, 01:38

Ovo za Cimirota je sigurno tačno jer su zadnjeg veznog Veroljuba Salatića prodali u SIon pa su vjerovatno htjeli nadoknaditi taj gubitak sa Cimirotom..Samo me interesuje kad kazu ponuda u milionskom iznosu jel to 500.000 eura il je 1.000.000 eura

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 11 feb 2015, 01:43

Ja se nadam da će Nemanja produžiti još 1-2 godine. Kontra Partizana je igrao na poziciji centralnog veznog, i pokazao da može i to odigrati. Bori se, najbolji je asistent, a i bez obzira na te asistencije zna pasom otvarati igru u pravom smjeru. Istina teško će se izboriti u napadu, ali poprilično je svestran i može mnogo šta zakrpiti. Što bi se reklo "vrlo zahvalan igrač".

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:44

zgembo89 je napisao/la:Ovo za Cimirota je sigurno tačno jer su zadnjeg veznog Veroljuba Salatića prodali u SIon pa su vjerovatno htjeli nadoknaditi taj gubitak sa Cimirotom..Samo me interesuje kad kazu ponuda u milionskom iznosu jel to 500.000 eura il je 1.000.000 eura

u eurima..imas u pvt odgovor pa pogledaj

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 11 feb 2015, 01:47

Desole je napisao/la:Ja se nadam da će Nemanja produžiti još 1-2 godine. Kontra Partizana je igrao na poziciji centralnog veznog, i pokazao da može i to odigrati. Bori se, najbolji je asistent, a i bez obzira na te asistencije zna pasom otvarati igru u pravom smjeru. Istina teško će se izboriti u napadu, ali poprilično je svestran i može mnogo šta zakrpiti. Što bi se reklo "vrlo zahvalan igrač".
:tokralju: to ja brate cijelu noc pokusavam objasniti..svestran igrac..ali rijetko ko to zeli priznati da je tako...pozz

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], muhamedhulk i 25 gostiju.