FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavipatriota
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavipatriota » 10 feb 2015, 16:43

Iskreno, nisam osoba koja vidi crno tamo gdje nema crnog, i ne volim biti general poslije bitke i pravit se pametan, ali nikada mi iskreno nisu izgledali ovi naši iz uprave (znači sve što nije stručni štab i igrači), i kad pričaju dobre stvari, pozitivne nekako, vidim tu neku "prefriganost", manipulativnost, seljački mangupluk i sl...
Nekako smo u svemu TMURNI, nema neke radosti kad ih slušaš i gledaš šta pričaju, uvijek postoji osjećaj da još nešto kriju! Naravno ne trebaju sve informacije u javnost, ali mi svaki osmijeh njihov, gestikulacija izgledaju već spremljeno, lažno nekako :)

Druga stvar, ne mogu da vjerujem da imamo ime Željezničar, tradiciju i ugled, a sklapamo poslove i ugovore koje ne možemo platiti, kakav je to seljakluk? Amaterizam? Šanerski način nekakav, haj ti igraj, svašta ću ti obećat, ali ćeš dobit onu stvar...

Definitivno se na čovjeka ne treba ljutiti što traži pare, nek traži, nije da ih nije zaradio!
Ali definitivno puno toga kod nas ne štima, ne sjećam se kad smo imali dobar marketing, amaterizam je prisutan u svemu, svaka uprava je do sad imala mane! Ali baš naglašene, normalno je da svi imaju mane, ali ni za jednu našu upravu ne možemo reći da je bila BAŠ DOBRA!

Vjerujte dosta ljudi koje ja lično znam da su baš ogromni željovci dolaze na utakmice samo ljubavi i podrške našoj djeci i borbenoj igri... Smučile su im se mnoge stvari, kao i meni iskreno, osjećam da se nekako pogrešni ljudi vrte oko institucije kluba, koji nisu dostojni imena kluba starog 94 godine!

Ali valjda će biti bolje!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 10 feb 2015, 16:44

od 25 igraca svi zadovoljni samo Tomo nije , i uprava kriva , kao da nesto smrdi

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 feb 2015, 16:46

Pa normalno da ce se igrač braniti pred navijačima, nece reci nisam potpisao ugovor jer cekam da mi ovaj istekne da mogu džaba da odem. I on i Kvesa su usmeno pristali na nove ugovore, kad je trebalo doci na sastanak sa upravom Kvesa došao, Tomo nije, neću da branim ni upravu a ni Tomića, istina je uvijek negdje između..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 feb 2015, 16:47

Ma jašta, svi bi vi igrali besplatno, ono ljubav bi vas hranila :crazy:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 10 feb 2015, 16:52

shzna je napisao/la:Ma jašta, svi bi vi igrali besplatno, ono ljubav bi vas hranila :crazy:
za dug imas sud i arbitrazu , normalno . ovdje se radi o igracu koji nije pristao na prodaju , nije produzio ugovor , a njegov novac mu mora biti isplacen po ugovoru i bice, ali da je sad vazniji i veci od kluba koji ti tako pljujes a avatar ti kaze nesto savim drugo

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 feb 2015, 16:53

shzna je napisao/la:Ma jašta, svi bi vi igrali besplatno, ono ljubav bi vas hranila :crazy:
Druže niko ne kaže da bi igrao besplatno,sve što zaradi bilo ko u našem klubu treba da mu se isplati,ali meni nije jasno kako naši imaju para za Kvesu, Đelmića, Uzelca, Odu a nemaju za Tomića jedino ?
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 10 feb 2015, 16:56

Željooooo je napisao/la:
Druže niko ne kaže da bi igrao besplatno,sve što zaradi bilo ko u našem klubu treba da mu se isplati,ali meni nije jasno kako naši imaju para za Kvesu, Đelmića, Uzelca, Odu a nemaju za Tomića jedino ?
E mene to nervira u Želji, to "hiljadu zašto bez hiljadu zato"!
Kao da svaki član uprave i kluba svoju politiku vodi, ali da se usaglase samo pri izjavi medijima!
Kao da postoji još milion stvari koje se "kriju" da ne bi se stvorila neka hajka ili sl...
Komunikacija sa navijačima je očajna! Pod tom komunikacijom ne mislim samo na video gdje se odgovara na pitanja navijačima!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 10 feb 2015, 16:57

Željooooo je napisao/la:
I oni ce svi biti izlevaceni na kraju, ili bar ce se to pokusati, jer je to ocito politika kluba. Ti nama sve halalis fino i lijepo, a mi tebi ciste papire. Pa hebote koliko ih je tako otislo, kompletna jedna ekipa

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 10 feb 2015, 16:59

@materazzi Čim si mi rekao da ja pljujem klub koji volim shvatio sam koliko je sati i da ne vrijedi ulaziti u bilo kakvu dalju raspravu sa tobom. Znači, ako mi se ne sviđa rad ove uprave, ja pljujem klub koji volim?

@Željooooo
Buraz, nije ni Tomićevo maslo za Ramazana, ali znam da oni ne žele da mu isplate ranije dugove, a naravno niko ne bi potpisao novi ugovor ako mu ni stari nisu ispoštovali do kraja. Tu se završava sva priča. Mi gubimo igrača, on gubi 4 mjeseca igranja fudbala pa ko bolje na kraju prođe, prođe. Opet, nešto i ne mislim da će on puno ispaštati, jer će tu sigurno na kraju sezone biti i Sarajevo i Široki pa čak i Zrinjski da ga dovedu, a možda ode i negdje vani, dok za nas on može predstavljati nešto krucijalno u toj borbi za Evropu.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 10 feb 2015, 17:00

OPCIJA : moramo izabrati jednog od dvojice kojeg treba podrzati
KVESA - produzio ugovor
TOMO- nije produzio

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 feb 2015, 17:07

shzna je napisao/la:@materazzi Čim si mi rekao da ja pljujem klub koji volim shvatio sam koliko je sati i da ne vrijedi ulaziti u bilo kakvu dalju raspravu sa tobom. Znači, ako mi se ne sviđa rad ove uprave, ja pljujem klub koji volim?

@Željooooo
Buraz, nije ni Tomićevo maslo za Ramazana, ali znam da oni ne žele da mu isplate ranije dugove, a naravno niko ne bi potpisao novi ugovor ako mu ni stari nisu ispoštovali do kraja. Tu se završava sva priča. Mi gubimo igrača, on gubi 4 mjeseca igranja fudbala pa ko bolje na kraju prođe, prođe. Opet, nešto i ne mislim da će on puno ispaštati, jer će tu sigurno na kraju sezone biti i Sarajevo i Široki pa čak i Zrinjski da ga dovedu, a možda ode i negdje vani, dok za nas on može predstavljati nešto krucijalno u toj borbi za Evropu.
Ja mislim da to što mu se duguje da mu je bilo obecano usmeno, da nema ništa na papiru. To se moglo riješiti transferom u onu Češku ekipu, ne vjerujem da su ljudi u upravi toliko glupi da mu ne vrate npr. 30 hiljada od transfera koji iznosi 300 hiljada maraka. Teško ce biti bez Tome ako se ne dovede neka zamjena ali idemo dalje..

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 10 feb 2015, 17:07

Ako mu suguju ko sto kaze nek ne potpise reprogram i mirna bosna,medutim on zeli slobodne papire ne nasjedajte na njegove price

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 10 feb 2015, 17:10

@shzna , Amar , Greda su vec par puta objasnjavali kojim pravcem se klub treba kretati u buducnosti da dodje na zdrave noge i da bude bolji i jaci iz godine u godinu , ukoliko jedan igrac ma kako se zvao i kako igrao ugrozava taj put a ti ga podrzavas onda ne udaras na upravu nego na klub .
druga stvar ukoliko klub zeli da smanji svoje troskove trazeci otpis nekih dugova od igraca , ovaj moze na to da pristane ili ne , Tomo nije pristao i kraj price ,
citam prije par dana Mamic kaze da je Gojak najprijatnije iznenadjenje u Dinamu , hajmo malo i za njim plakati i optuzivati klub , tad je Amar Osim uradio slicnu stvar , nitko nije veci od kluba . ne pristajes na nase uslove sretno ti i hvala

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 feb 2015, 17:17

Nidje veze vam je prica,tacno se vidi da mnogi prate zelju,prakticno,od juce. Jedni brane tomu,kude klub :crazy: ,drugi brane klub,kude tomu i sl. Ako do sad niste naucili da je istina uvjek negdje izmedju,nema svrhe da vam se bilo sta pise.
Prije svega trebate sve lijepo procitati na zvanicnoj stranici sta pise,s razumjevanjem,naravno,pa onda sklopiti pricu. Al jok,vecina ovdje cita raznorazne portale,ala marijanov sp0rt.ba,poznat po tome,da naslov nema nikakve veze s tekstom i slicne.

Recimo da ste pratili,hronoloski,su dogadjaji tekli ovako:

Uprava dogovara produzenje saradnje sa tomom i kvesicem,u medjuvremenu dolazi ponuda za tomica 100000€,za koju da je prihvacena,svi bi ljudima hebali sve po spisku,i kad je ponuda odbijena,onda dolazi do zakuhavanja,jer tomo nece da prihvati novu ponudu od 150000€ i manju platu (niko ne zna koliko,da se ne lazemo).
Onda dolazi to famozno produzavanje ugovora od strane tomica i kvesica,na koje samo kvesa dolazi(svaka mu cast na tome). Onda se vuce trakavica i sapunica oko tominog potpisa,gdje se dogovaraju par dana i na kraju sjednu za sto i skontaju da nema nista od toga
Bilo ko,ko ima mozga moze skontati da je klub citavo vrijeme povlacio najlogicnije poteze,trazio bolju ponudu(za klub),trazio produzenje ugovora(sto odgovara klubu) i na kraju kaznio igraca koji osim sto gazi preko svojih rijeci(da klub zaradi na meni),pravi taj isti klub ,koji ga je afirmisao budalom,ne dolazeci na dogovoreni sastanak.
Po meni,su napravili jednu gresku,a ta je da ga jos zesce kazne za taj nedolazak na sastanak!

Tomic je s druge strane,koliko cujem,na svu pricu i preokret nagovoren od strane menadzera.Ok,jarane,povodljiv si i to je tvoje pravo,dokle ce te to dovesti,to me vise ne interesuje!

Hvala mu za sve dosad,hvala sto je uskocio na zolino mjesto kad je najvise trebao,ali nek mi izvine i tomic i svi igraci prije tomica i mozda neki buduci koji ce se naci u slicnoj situaciji,JA NAVIJAM ZA FK ŽELJEZNIČAR,A NE ZA IGRACE ILI UPRAVU!

Željo je Željo,bio u pravu ili ne,mi smo tu,bar ja,makar sam bio.

A vi ostali komotno mozete,razvijati teorije zavjere i poprimati pitarki mentalitet,boli me tuki ;)

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 10 feb 2015, 17:20

Traži li Hare zamjenu ?

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 10 feb 2015, 17:26

Nije Tomo ovo dobro izračunao, bolje mu je da je pristao na uslove koje su mu postavili i vjerovatno bi odigrao korektnu polusezonu i lakše se prodao na kraju, ovako ga nema nigdje pola godine i boga pitaj kakav će biti na ljeto. UPRAVA CINI mi se radi kolko može,produžili su ugovor s najboljim igračem doveli si boljeg trenera,uradio se pomoćni i svlačionice, ako dovedu adekvatnu zamjenu za Tomu ja im kapu skidam kapu. I Nemoj te ovde potencirati da neko pljuje po Damiru Sadikovicu ako ga iskritikujes nije to pljuvanje.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 feb 2015, 17:28

lazar je napisao/la:Traži li Hare zamjenu ?
Trazi ne vjerujem u nista pektakulRno...bio bi presretan ako uspije dovesti nekog perspektivnog igraca jer kvalitetnog ne vjerujem da ce.
Istini za volju ma sta tomo pricao on zeli otici cim je Amaru vidio ledja...sva druga je prica onda suvisna.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 feb 2015, 17:33

perspektivnih mi imamo. nama treba neko da uleti sad, sličnog kvaliteta i profila.

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 10 feb 2015, 17:38

ChWilla je napisao/la:perspektivnih mi imamo. nama treba neko da uleti sad, sličnog kvaliteta i profila.
Ma uletio je nama, i to dobro :lol:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 10 feb 2015, 17:39

Za spektakularno mora platiti. Sad neka se pati, ima fore još 1 dan. Kad čeka 5 do 12, a Kokota ganja mjesec dana. I treba mu tako.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Blackwargreymon, Blueforce21, Cwirek i 84 gosta.