FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

OdaVeliki
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la OdaVeliki » 10 feb 2015, 14:07

ChWilla je napisao/la:dado je pod lupom jer slabo ulazi u duele i generalno igra slabo kad nemamo loptu. slabo markira, pokriva, malo lopti oduzima. bukvalno je igrač manje kad ga "ne ide", a ni ostatak ekipe ne uspijeva držati loptu (kako to jesenas najčešće nije uspijevao) u nas ljudi to ne vole. memija je još mlađi i neiskusniji, ali njemu se puno više toleriše jer kidiše na svaku loptu, pa raja progledaju kroz prste i momente kad je nevidljiv u napadu (a igra odmah iza špica, što se dešavalo itekako jesenas) to nije skroz objektivno ni pravedno ali je tako.
On je takav tip igraca. Samo je bitno dati mu slobodu u igri, bez nekih posebnih zadaka i pustit ga da igra bez konstantni kritika. Jasno ko dan nema trku i to mu nece moci niko nadograditi jednostavno je tako...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 10 feb 2015, 14:08

OdaVeliki je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:dado je pod lupom jer slabo ulazi u duele i generalno igra slabo kad nemamo loptu. slabo markira, pokriva, malo lopti oduzima. bukvalno je igrač manje kad ga "ne ide", a ni ostatak ekipe ne uspijeva držati loptu (kako to jesenas najčešće nije uspijevao) u nas ljudi to ne vole. memija je još mlađi i neiskusniji, ali njemu se puno više toleriše jer kidiše na svaku loptu, pa raja progledaju kroz prste i momente kad je nevidljiv u napadu (a igra odmah iza špica, što se dešavalo itekako jesenas) to nije skroz objektivno ni pravedno ali je tako.
On je takav tip igraca. Samo je bitno dati mu slobodu u igri, bez nekih posebnih zadaka i pustit ga da igra bez konstantni kritika. Jasno ko dan nema trku i to mu nece moci niko nadograditi jednostavno je tako...

Sa 19 godina se može svašta nadograditi pa i trka. Hoće li ili ne, vidjećemo.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 10 feb 2015, 14:10

on mora popraviti fiziku i kad se od njega ne bi tražilo da igra odbranu (a što je danas manje više neodrživo) jer nestane i u napadu kad protivnici fizički agresivno idu. i onda je bukvalno igrač manje.

ali sve se to može, a naučiti ono što on zna se ne može.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 10 feb 2015, 14:12

vrbanjusa je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:

Sa 19 godina se može svašta nadograditi pa i trka. Hoće li ili ne, vidjećemo.
Do kraja priprema mu staviti po dva kamena oko noge i zalijepiti i tako nek trci nekih 15 dana.Kasnije kad ih skine ima da leti :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 feb 2015, 14:12

vrbanjusa je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ma smiješna je ta priča, čuj sad ili nikad a momak tek puni 20. to bi bilo tačno da mi pucamo da je on kategorija miralema pjanića, ali hebiga nije. opet se sjetite cocalića - 22 pune su mu bile kad je prestao teško griješiti iz utakmice u utakmicu. a zadnjih 5 godina je vrlo ozbiljan evropski igrač.
Znaš kako to kod nas ide, kada se apsolvira jedno pljuvanje ide se u drugo pljuvanje. Sljedeći na redu za pljuvanje je Amir pa onda Mujagić, Beganović itd. Samo zato što su naša djeca. Dok su neki drugi sa strane heroji. I po njima nema pljuvanja.
Malo se pljucne po igraču (mora biti naše djete) pa po upravi, pa po stadionu, pa po Amaru i opet u krug.
Znaš ti nas... :oops:
Dođe Baša proglasiše ga za Robbena, Asanović postade Thiago Silva. A naša djeca se konstantno pljuju i traže im se mane. Od Šehića, pa evo sad je Dado na redu. Al' jjebi ga, takvi smo...
DRUG NEBI TI PUNCA

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 10 feb 2015, 14:14

bagrcavi je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ma smiješna je ta priča, čuj sad ili nikad a momak tek puni 20. to bi bilo tačno da mi pucamo da je on kategorija miralema pjanića, ali hebiga nije. opet se sjetite cocalića - 22 pune su mu bile kad je prestao teško griješiti iz utakmice u utakmicu. a zadnjih 5 godina je vrlo ozbiljan evropski igrač.
Znaš kako to kod nas ide, kada se apsolvira jedno pljuvanje ide se u drugo pljuvanje. Sljedeći na redu za pljuvanje je Amir pa onda Mujagić, Beganović itd. Samo zato što su naša djeca. Dok su neki drugi sa strane heroji. I po njima nema pljuvanja.
Malo se pljucne po igraču (mora biti naše djete) pa po upravi, pa po stadionu, pa po Amaru i opet u krug.
Dođe Baša proglasiše ga za Robbena, Asanović postade Thiago Silva. A naša djeca se konstantno pljuju i traže im se mane. Od Šehića, pa evo sad je Dado na redu. Al' jjebi ga, takvi smo...
Jamak primi loptu cijeli sjever zviždi, Lazo ne može more s broda pogoditi pjesme mu se pjevaju.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 10 feb 2015, 14:16

ok toga ima al vjeruj i tomi su svasta psovali frajer primi loptu to oca mater a nista pogrijesio nije!! Opcenito mi ne pomazemo , vise odmazemo u pojedinim situacijama .. Ja kazem MI iako to ne cinim JA al cini 75% Sjevera ! Tako da moras reci mi

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 10 feb 2015, 14:16

Kad vidim koliko neki zale ovaj ovakav rasplet oko Tomica i kritikuju upravu tacno pomislim da smo imali novog Pirla u ekipi, pa se sad raspadamo ...
SLOBODA NAVIJAČIMA

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 feb 2015, 14:17

Lazar Popovic je jedna od najvecih taraba koja je kročila na Grbavicu, pa su ga navijači u zvijezde dizali, pružali mu podršku, pjevali mu pjesme i kad je fulao mrtve zicere koje bi i dijete bukvalno od 7 godina davalo, dok sa druge strane da je neki igrač koji je ponikao kod nas ono radio prvo bi mu se zviždalo, psovalo sve po spisku, spominjali bi mu mrtve, itd, sve dok ga ne bi ubili u pojam, a to smo uradili sa Jamakom, Svrakom itd, koji su čak i oprostili dugove klubu, i koji nisu nikad naštetili klubu. To je glupi naš mentalitet da nam je tuđe uvijek bolje od našeg, i ovim mladićima sad u našem timu bi podrška puno značila nakon neke njihove greške, ta podrška bi ga ponijela da igra još bolje. ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 10 feb 2015, 14:18

Buba00 je napisao/la:ok toga ima al vjeruj i tomi su svasta psovali frajer primi loptu to oca mater a nista pogrijesio nije!! Opcenito mi ne pomazemo , vise odmazemo u pojedinim situacijama .. Ja kazem MI iako to ne cinim JA al cini 75% Sjevera ! Tako da moras reci mi
Ne mogu reći MI jer ima puno ljudi koji to ne rade. I na tribinama a i ovdje na forumu. Znači ima ih prilično koji pljuju ali NAS ima prilično koji ne pljujemo. Ni ovdje na forumu ni na tribinama.

P.S. Da se razumijemo, nisam ni Lazu ni Bašu ni Asanovića niti bilo kojeg igrača Želje sa strane pljuvao ni psovao. Uzeti su samo kao primjer.

Svaki igrač koji nosi Željin dres zaslužuje podršku u svakom trenutku dok igra u tom dresu.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 10 feb 2015, 14:21, ukupno mijenjano 2 puta.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 10 feb 2015, 14:20

Tomic je dobar igrac ali ne treba ga zaliti. Ko zna mozemo bez njega igrati puno bolje. Tip igraca kojeg Oda voli imati ali cemo vidjeti kaf krenu utakmice. Ovako samo lupamo a niko nije gledao utakmice...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 feb 2015, 14:24

ChWilla je napisao/la:on mora popraviti fiziku i kad se od njega ne bi tražilo da igra odbranu (a što je danas manje više neodrživo) jer nestane i u napadu kad protivnici fizički agresivno idu. i onda je bukvalno igrač manje.

ali sve se to može, a naučiti ono što on zna se ne može.
Nije on toliko los ficki, lose smo se izrazili. Ima on vrlo dobre ficke predispozicije ali ih ne zna koristiti, jedino se uspio snaci u skok igri. A sto se tice brzine, i ne treba mu nesto posebno, pozicioniranje je bitnije, uloga mu je takva da mu je potrebnija tehnika i da moze duel izdrzati, stati na loptu, razigrati. U defanzivi su svi generalno bili losi, pa tako i on, pa cu taj segment zaobici dok se stvari generalno tu ne popraave, a i pod Odovicem ce vise dolaziti do izrazaja posjed lopte sto ce mu vise odgovarati od Adzemove postavke, ako bude igrao naravno.
Uostalom, vidjet cemo, mlad je i moze jos napredovati, ali ne trebamo mu mi odmagati nego ga podrzati u opstem interesu.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Amerigo
Kontakt:

Post Postao/la Amerigo » 10 feb 2015, 14:35

vrbanjusa je napisao/la:
Je.. nas !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 feb 2015, 14:48

doduše mladi i neiskusni igrači će najčešće i biti iz našeg pogona, a rijetko sa strane.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 10 feb 2015, 14:51

Nasi ako kontaju da nekog dovedu, to trebaju uciniti dok nisu otisli za Medjugorje.Poslije ja ne bih nikog ni dovodio.Dovedes igraca koji nije prosao pripreme i koji se vuce po terenu.Takvi nam ne trebaju.Evo nekog sastava po meni:
-------------------Antolovic------------------
Memija--------Kosoric----------Uzelac---------Kvesic
-------------Hasanovic---Sadikovic(Amir)---
Djelmic--------------Varea-----------------Nuspahic
-----------------------Bajic------------------
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 10 feb 2015, 15:00

Schwarz je napisao/la:Nasi ako kontaju da nekog dovedu, to trebaju uciniti dok nisu otisli za Medjugorje.Poslije ja ne bih nikog ni dovodio.Dovedes igraca koji nije prosao pripreme i koji se vuce po terenu.Takvi nam ne trebaju.Evo nekog sastava po meni:
-------------------Antolovic------------------
Memija--------Kosoric----------Uzelac---------Kvesic
-------------Hasanovic---Sadikovic(Amir)---
Djelmic--------------Varea-----------------Nuspahic
-----------------------Bajic------------------
Nije loš sastav, ali po mom mišljenju fali nam jedan pravi destruktivac. Sadikovic to nemoze biti ni u kom slucaju jer je ko mlohava ću.a :D a ni Hasanović nije neko riješenje. Ja bih volio da jos nekoga "iskopaju" na toj poziciji i onda je to sasvim solidno za borbu za UEFA league
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 10 feb 2015, 15:04

Starkelja je napisao/la:posto svi Vi udarate samo po igracu i samo po igracu...

pogledajte malo upravu ne znaju sta bi piskili ili kakili sve sto je amar " usmeno" izdogovarao upropastili su , ono za rovinj kofa losi uslovi nije vise ni bitno...

Zasto tomic nije produzio ugovor ?
Odgovor je vrlo kratko jasan nece da se odrekne duga od 13 000 maraka a uprava po tom pitanju daje "ultimatum" ako hoces ostat oprosti nam !!!!

Zasto nije otisao za 150 000 ?
iako svi znamo da su u drugoj ponudi od 150 K njegova primanja Fixirana i smanjena za 30% on je jasno upravi rekao moze nije problem dajte meni 10 000 eura od transfera i prica gotova ....
ne Uprava je pohlepna nema amara mogu se taliti ...

a sto se tice evrope ove sezone daj boze da je i vidimo ....
Svaka ti cast.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 feb 2015, 15:09

i tal od 150.000 eur propao radi 10.000?

gdje ste se vi prije talili...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 feb 2015, 15:10

Pola toga sto pisete uopste nije istina. Ja na nasim terenima nisam gledao boljeg veznog igraca od Jamaka(jedino je Jajalo bio, po meni, nesto bolji od njega). Ono sto je bitno je to da je Jamak u sezoni odigrao dvije ili tri utakmice na mogucem nivou, ali ostalo je bilo katastrofa. Logicno je da ce ga raja prozivati, mozda i za njegovo dobro, jer momak je mogao sta je htio s loptom i imao sve ono sto jedan veznjak treba imati. Ono sto mu je bilo u glavi ga je sputalo u karijeri i to jedina cinjenica. Sjecam se i Svrake prije per ili sest godina, tacnije kada se tek provovisao u prvotimca, momak je probijao i po krilu, imao brzinu, dribling, nevidjen osjecaj za igru i prostor, sto ga je na kraju dovelo i do reprezentacije. Znamo svi sta se desilo s jos jednim momkom koji je mogao napraviti pravo dobru karijeru.

Mali Dado moze mnogo, mnogo vise od ovoga. Ne bih se slozio da u njemu nema potencijala, jer itetako ima, ali on to ne pokazuje. Raja ga proziva jer se vidi da on moze mnogo bolje. Ja od njega ocekujem jako dobre partije ove polusezone i vjerovatno ce biti jedna od glavnih poluga na terenu,a mali Amir ce biti njegova zamjena. Eldar i Dado ce drzati tu vezu, ako sve ostane ovako i trebali bi vidjeti sasvim drugacijeg igraca nego do sada. Pravo je vrijeme da pokaze svoj potencijal, i slazem se da je ovo za njega DA ili Ne polusezona. Ne u losem smislu, ali da je ovo vrijeme kada on mora odluciti sta zeli biti i posvetiti se apsolutno napretku, sto fizickom, sto psihickom. Tehniku ima, dobar preged igre, fantastican sut i zadnji pas, a uz to ima i Bajica s kojim se dobro razumije, pa smo nerijetko mogli vidjeti dobre kombinacije medju njima. Dado je igrac koji ima tu potrebnu krativnost, a ostlo je samo do samopouzdanja i mogucnosti da bez straha preuzme dirigentsku palicu u nasoj ekipi.

Od Eldara takodjer ocekujem mnogo bolje parije, jer znam da je Odovic trener koji izvlaci najbolje iz svakog igraca, cak i nesto vise od toga. Kako se mijenjaju treneri tako se i odredjeni igraci promjene, neki budu bolji, a neki losiji. S obzirom na Odovica, nas, iako destkovan, vezni red ce doci na svoje. Imace tu loptu u nogama, igrati kratke pasove i tako ce im samopuzdanje rasti i svi kvaliteti isplivati. Imamo Djelmica, Vareu i Bucana koji su jako iskusni, i htjeli mi priznati ili ne mogu mnogo pomoci ekipi. Memija, Amir, Uzelac, Beganovic su fantasticni mladi igraci koji mogu biti taj faktor X. Igraci koji se podcjenjuju, ali sam ubjedjen da ce barem dvojica od njih bljesnuti i eto prevage na nasu stranu. Namjerno ne spominjem Bajica koji je prvi strijelac lige. Dovoljno je samo to reci, a sada je jaci za jos jedne pripreme i iskusniji za mnogo utakmica. Ja sam odusevljen njegovim napretkom do sada i, s pravom, ocekujem od njega da povede ovu ekipu naprijed. Nije ovo toliko lose koliko smo se mi uplasili. Jos cu samo dodati Kvesica i Stanica kada se oporavi i to je to. Sasvim dovoljno za borbu do zadnjeg kola. Samo hrabro i opusteno pa cemo opet iznenaditi i sebe i druge.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 10 feb 2015, 15:12

zeljovolim je napisao/la:
Starkelja je napisao/la:posto svi Vi udarate samo po igracu i samo po igracu...

pogledajte malo upravu ne znaju sta bi piskili ili kakili sve sto je amar " usmeno" izdogovarao upropastili su , ono za rovinj kofa losi uslovi nije vise ni bitno...

Zasto tomic nije produzio ugovor ?
Odgovor je vrlo kratko jasan nece da se odrekne duga od 13 000 maraka a uprava po tom pitanju daje "ultimatum" ako hoces ostat oprosti nam !!!!

Zasto nije otisao za 150 000 ?
iako svi znamo da su u drugoj ponudi od 150 K njegova primanja Fixirana i smanjena za 30% on je jasno upravi rekao moze nije problem dajte meni 10 000 eura od transfera i prica gotova ....
ne Uprava je pohlepna nema amara mogu se taliti ...

a sto se tice evrope ove sezone daj boze da je i vidimo ....
Svaka ti cast.
Cuj svaka mu cast hahah..

Nalupa glupost ko maksim po diviziji..Lik smrdi na pitarluk ali ona lazljivi. Vidis mu posta gdje pise da je Asanovic igracina, a ne zna kako izgleda. :lol:
Zadnja izmjena: OdaVeliki, dana/u 10 feb 2015, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, ErosViverosViv, svrakino1921 i 41 gost.