Postao/la sergejevic » 10 feb 2015, 15:10
Pola toga sto pisete uopste nije istina. Ja na nasim terenima nisam gledao boljeg veznog igraca od Jamaka(jedino je Jajalo bio, po meni, nesto bolji od njega). Ono sto je bitno je to da je Jamak u sezoni odigrao dvije ili tri utakmice na mogucem nivou, ali ostalo je bilo katastrofa. Logicno je da ce ga raja prozivati, mozda i za njegovo dobro, jer momak je mogao sta je htio s loptom i imao sve ono sto jedan veznjak treba imati. Ono sto mu je bilo u glavi ga je sputalo u karijeri i to jedina cinjenica. Sjecam se i Svrake prije per ili sest godina, tacnije kada se tek provovisao u prvotimca, momak je probijao i po krilu, imao brzinu, dribling, nevidjen osjecaj za igru i prostor, sto ga je na kraju dovelo i do reprezentacije. Znamo svi sta se desilo s jos jednim momkom koji je mogao napraviti pravo dobru karijeru.
Mali Dado moze mnogo, mnogo vise od ovoga. Ne bih se slozio da u njemu nema potencijala, jer itetako ima, ali on to ne pokazuje. Raja ga proziva jer se vidi da on moze mnogo bolje. Ja od njega ocekujem jako dobre partije ove polusezone i vjerovatno ce biti jedna od glavnih poluga na terenu,a mali Amir ce biti njegova zamjena. Eldar i Dado ce drzati tu vezu, ako sve ostane ovako i trebali bi vidjeti sasvim drugacijeg igraca nego do sada. Pravo je vrijeme da pokaze svoj potencijal, i slazem se da je ovo za njega DA ili Ne polusezona. Ne u losem smislu, ali da je ovo vrijeme kada on mora odluciti sta zeli biti i posvetiti se apsolutno napretku, sto fizickom, sto psihickom. Tehniku ima, dobar preged igre, fantastican sut i zadnji pas, a uz to ima i Bajica s kojim se dobro razumije, pa smo nerijetko mogli vidjeti dobre kombinacije medju njima. Dado je igrac koji ima tu potrebnu krativnost, a ostlo je samo do samopouzdanja i mogucnosti da bez straha preuzme dirigentsku palicu u nasoj ekipi.
Od Eldara takodjer ocekujem mnogo bolje parije, jer znam da je Odovic trener koji izvlaci najbolje iz svakog igraca, cak i nesto vise od toga. Kako se mijenjaju treneri tako se i odredjeni igraci promjene, neki budu bolji, a neki losiji. S obzirom na Odovica, nas, iako destkovan, vezni red ce doci na svoje. Imace tu loptu u nogama, igrati kratke pasove i tako ce im samopuzdanje rasti i svi kvaliteti isplivati. Imamo Djelmica, Vareu i Bucana koji su jako iskusni, i htjeli mi priznati ili ne mogu mnogo pomoci ekipi. Memija, Amir, Uzelac, Beganovic su fantasticni mladi igraci koji mogu biti taj faktor X. Igraci koji se podcjenjuju, ali sam ubjedjen da ce barem dvojica od njih bljesnuti i eto prevage na nasu stranu. Namjerno ne spominjem Bajica koji je prvi strijelac lige. Dovoljno je samo to reci, a sada je jaci za jos jedne pripreme i iskusniji za mnogo utakmica. Ja sam odusevljen njegovim napretkom do sada i, s pravom, ocekujem od njega da povede ovu ekipu naprijed. Nije ovo toliko lose koliko smo se mi uplasili. Jos cu samo dodati Kvesica i Stanica kada se oporavi i to je to. Sasvim dovoljno za borbu do zadnjeg kola. Samo hrabro i opusteno pa cemo opet iznenaditi i sebe i druge.