TEŠNJAK ADEM HODŽIĆ (15) - ZASJAO U KADETIMA ZAGREBAČKOG „DINAMA“
[22.02.2012]
Piše: Miralem Begić
Vijest da je NK Dinamo bacio oko na mladog poletarca iz Kaloševića kod Tešnja, petnaestogodišnjeg Adema Hodžića , nije ostavila ravnodušnim ovdašnju sportsku javnost.Škole nogometa sa ove regije su pravi rasadnici budućih nogometnih asova među koje želi ići i perspektivni nogometaš Adem Hodžić.
Njegovom ocu Jasminu pljušte čestitke sa svih strana što mu je sin obukao dres moćnog Dinama i što su ga Zagrepčani prihvatili kao svog najrođenijeg, jer se na desetodnevnoj provjeri pokazao da se itekako može računati na njega. Adem se javio početkom jeseni prošle godine u nogometni kamp zagrebačkih modrih gdje se, zahvaljujući Dinamovoj školi nogometa okuplja do stotinjak nadarenih dječaka iz Hrvatske i okruženja, te se uz budno oko nekolicine trenera ovog kluba,po strogim nogometnim kriterijima, vrši odabir i selekcija za buduće Dinamove uzdanice.
Posebna ekipa stručnjaka zadužena za mlade u kampu posmatrala je dječake na treninzima u Maksimiru koji su se održavali dva puta dnevno i preporučila trenerima selekcije 1996. Hodžića,kazavši da je on ispunio normu.Nakon toga „preveslan“ je u kadete i zvanično registriran u HNS kao Dinamova nova nada.Tek što je završio osnovnu školu, ljubav prema nogometu je talentovanog Adema Hodžića odvela ,eto do Zagreba,gdje će nastaviti pohađati srednju ekonomsku školu i redovno se javljati u Maksimir na treninge.
Hodžić je lani bio pozvan u Fojnicu u bh. nogometnu selekciju U-15. Iskreno se nada da će se izboriti za mjesto bh. selekcije U-17,ako stručni štab naše reprezentacije baci oko na njega.
...... ......... ......... ............... ..............
Adem Hodzic je 17-godisnji clan NK
Dinamo.Svoju nogometnu karijeru zapoceo je u Tosku iz Tesnja.Vec
skoro tri godine je clan Dinama,da bi postao clan Dinam,dosao je na
kamp i nakon pet dana kampa pozvali su ga treneri na razgovor i rekli
mu da ce provesti 6 mjeseci u Dinamu na rigoroznim probama te nakon 6
mjeseci odgovor je bio pozitivan i postao je clan Dinama.Hodzic je
igrao za reprezentaciju BIH U 17 ali radi povrede propustio je
kvalifikacije za svjetsko prvenstvo,sada ceka poziv da igra za
reprezentaciju U 19.Hodzic u Dinamu u zadnje vrijeme i ne igra
bas,zasto,ni sam ne zna.
Stvarno ne znam zasto ne igram u
Dinamu,ali bio sam na probi u jednom klubu u Bundesligi i jako su
zadovoljni bili samnom,tako da vjerovatno Dinamo napustam.Zasad su
problem papiri ali rekli su mi ukoliko ne budu mogli srediti svu
papirlogiju da bi onda sa njima potpisao profesionalni ugovor kad
napunim 18 godina.A ne zelim jos spominjat ime kluba,dok sve ne bude
zavrseno,a sto se tice nase reprezentacije,mislim da mi je mjesto u
reprezentaciji i ocekujem poziv,kaze Hodzic,koji je porijeklom iz
Tesnja i igra veznog. DECEMBAR 2013
A.L.
.......... .................. .................. ............... ..................
Adem Hodžić (18) igra na poziciji centralnog veznjaka, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Rijeku (U-19), te zagrebački Dinamo (U-17 i U-19).
Ovaj rođeni Tešnjak odlučio se priključiti podmlatku našeg kluba, a važno je naglasiti da je Hodžić nastupao i za U-17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
(fksloboda.ba)juli 2014
Zadnja izmjena:
sloboda72, dana/u 09 feb 2015, 19:39, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City