Po ko zna koji put De Gea... kapa do poda dječače...
Ostali... zaboravili damu u svlačionici i nijedan nije vrijedan spomena večeras. Zato je WHU imao svaku ničiju loptu i davio nas 90 minuta. Na ovakim utakmicama naprosto moraju igrati ili Herrera ili belgijski čupo, jer su jedini koji znaju odalamiti protivnika, čvaknuti, zadati "ono nešto" zvog čega će protivnički igrač naredni put dvaput razmisliti prije nego što se zafura. Čim je Fella ušao, premjesti se težište igre, ali eto, naš filozof zna bolje. Bodu se ne radujem za razliku od nekih - glavu za glavu, poziciju za poziciju jači smo od svakog igrača WHU. Ovo se moralo dobiti.
LVG je na ovoj utakmici dobro provaljen: stari Sam ga pročitao, složio visoki presing i od naše "tiki taka wannabe" ne osta ništa.
Brine i forma napadača: Robin je odavno zreo za klupe, Radamel je odradio dobar workrate danas, ali samopouzdanje nula. Ako je LVG ozbiljan sa rotacijom napadača, hajde neka stisne i proba varijantu Rooney i Radamel ili Rooney i Wilson gore. Meni se povraća od nazor guranja takve klase kakva je Rooney u vezu iako je i bez jedne noge bolji od sadašnjeg dvojca u napadu.
Iako ne mogu dobaciti do njega, stvarno bih volio da LVG-u postavim pitanje motivacijskog faktora ekipe. Ne kontam, u gostima počnu igrati tek onda kada prime gol, dok je kod kuće to hajde i prolazno (ono očekuje se da se pobjedi na OT, pa moraju zapeti od prve minute). fakat ne znam šta rade osam sati dnevno u Carringtonu, ali djeluju ko da su tek jučer počele pripreme.
Uglavnom, nadajmo se boljem i čekamo onaj "klik" da se desi od kojeg ćemo početi igrati onako kako se očekuje, ali isto nikako da se desi.