Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

haris92
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la haris92 » 08 feb 2015, 13:22

Izuzetno teška situacija za selektora ukoliko se stanje reprezentativaca kada je riječ o formi ne popravi
Begovic standardan,
Spahic standardan,
Bicakcic-standardan,
Mujdza ne igra,
Kolasinac povreda (još uvijek ne znamo sta ce biti sa njim)
Besic standardan
Susic igra,
Hadžić povreda
Miralem nije ni u nekoj top formi
Medunjanin ne igra
Hajrovic ne igra
Prcic ne igra
Vrancic ne igra
Lulic povreda
Ibisevic nije u formi
Dzeko nije standardan
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 feb 2015, 14:17

http://****/20049-selektor ... -holandiji
Selektor Baždarević posjetio BH Fanaticose u Holandiji

slika

Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, jučer je boravio u Holandiji gdje je posjetio pripadnike navijačke skupine BH Fanaticose, piše “****.ba”.

Od kada je preuzeo selektorsku funkciju Baždarević mnogo putuje kako bi obišao sve naše igrače, a ovaj put posjetio je navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Povodom 15. rođendana ove navijačke skupine održan je turnir, a selektor našeg nacionalnog tima uručio je priznanja najboljima.
:clap:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 feb 2015, 14:58

Svaka cast Mesa jos jednom, po pitanju obilazaka i vrebanja igraca te transparentnosti prema medijima i odrzavanja odnosa sa navijacima daleko ispred Papeta. Nadam se da ce uspjeti i na rezultatskom planu da bude bolji od Papeta, ne u ovim kvalama jer nemamo pravo nista ocekivati od Mese nego u iducim.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 08 feb 2015, 16:22

Sad ćete vidjeti kad Hajradinović izbaci Lulića iz prvih 11 :mrgreen:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 08 feb 2015, 16:30

bordobijeli je napisao/la:ja mislim da je safet kriv sto je Mesa selektor :crazy: :crazy: :crazy:
Pa, djelomično :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 feb 2015, 16:32

rishaaa je napisao/la:Sad ćete vidjeti kad Hajradinović izbaci Lulića iz prvih 11 :mrgreen:
Zasto da ne. Sa druge strane momak igra i lijevom i desnom, strasan sut i centarsut i moze igrati i na desnom krilu. Po mom misljenju prva opcija za krilne pozicije uz Lulica.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 08 feb 2015, 16:35

Svidja mi se kako taj mali Hajradinovic bez neke pompme dodje i izbori se da igra u jednom Gentu :clap:
Mlad, dobru paznju na njega obratiti.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 feb 2015, 16:37

Zivim za dan kad Lulic nece bit standardan u reprezentaciji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 feb 2015, 16:39

Takodje.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 feb 2015, 16:39

Ukoliko Hajradinovic ce izbori za poziciju na beku/krilu pored onog Zidova, ne vidim nekog razloga zasto ga ne pozvati u martu. Mesa je takodjer najavio da su mu zanimljivi Hajradinovic i Cocalic.

Sto se tice Lulica, on nikad nece ispasti iz prvih 11 repke, moze pokriti 4 pozicije, cak i petu (CM igra u Laziju), tako da mu treba traziti poziciju na osnovu koliko kvalitetnih igraca posjedujemo na tim pozicijama.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 08 feb 2015, 16:43

Hajradinovic me prijatno iznenadio, gledao sam pola tekme i dobro je igrao, jako dobro s obzirom da je tek dosao iz skromne slovacke lige. Mogao bi se ustaliti u prvih 11 , a onda je kandidat za reprezentaciju.
@cartman, podsjecas me na neku raju na temi Emir Spahic

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 08 feb 2015, 16:45

Hajradinovic zna centrirat sto je najvaznije,igra i napad i odbranu,i sto je još dobro ne ispuše nakon 60 minuta... Cocalića je davno trebalo zvati... Ne moze me niko ubijediti da su Daca i Šunjic bolji od njega!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 feb 2015, 16:53

rishaaa je napisao/la:Hajradinovic zna centrirat sto je najvaznije,igra i napad i odbranu,i sto je još dobro ne ispuše nakon 60 minuta... Cocalića je davno trebalo zvati... Ne moze me niko ubijediti da su Daca i Šunjic bolji od njega!
Ja se samo kladim da ga niko nije gledao jer sam dosta puta trazio linkove itd. medjutim nikad nije bilo. Uglavnom se svako kolo prenosti Maccabi TA.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 feb 2015, 17:18

Ako ce Mesa podmladjivati a izgleda da ce morati, onda bi Duljevic trebao biti medju prvim kandidatima.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 feb 2015, 00:44

Sa 19g momak predje iz Slovenije u BElgiju i nastavi opet igrati u prvih 11 to je svakako za respekta i ako ovako bude trebao bi dobiti poziv jer kako pozvati jednog Prcića koji jednu odigra pa dvije ne igra ili Hajrovića koji ulazi po jednu minutu prije ovog momka..Treba razmisliti i za Kvržića i on je RW Spezia je u B

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 feb 2015, 02:36

zgembo89 je napisao/la:Sa 19g momak predje iz Slovenije u BElgiju i nastavi opet igrati u prvih 11 to je svakako za respekta i ako ovako bude trebao bi dobiti poziv jer kako pozvati jednog Prcića koji jednu odigra pa dvije ne igra ili Hajrovića koji ulazi po jednu minutu prije ovog momka..Treba razmisliti i za Kvržića i on je RW Spezia je u B
kako los post jarane :D

pod jedan, ima 20 godina, a ne 19...pod dva, nije presao iz Slovenije u Belgiju nego iz Slovacke...pod tri, nije nastavio igrati u prvih 11 jer mu je ovo prva utakmica u pocetnom sastavu...i dalje, "blatis" Prcica i Hajrovica koji su u ligama petice, a koji malo igraju, i koji nemaju veze s njegovom pozicijom da bi im poziv ovisio od njega, a velicas Harisa koji je do ovog kola odigrao sveukupno 5 minuta...

da se razumijemo, apsolutno se slazem da treba obratiti paznju na ovog momka jer ima slifa, pogotovo kada znamo kako je Lulic fenomenalan u repki, ali iduci put pregledaj post prije nego kliknes "posalji" :D :thumbup:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 feb 2015, 03:20

Papastathopoulos je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Sa 19g momak predje iz Slovenije u BElgiju i nastavi opet igrati u prvih 11 to je svakako za respekta i ako ovako bude trebao bi dobiti poziv jer kako pozvati jednog Prcića koji jednu odigra pa dvije ne igra ili Hajrovića koji ulazi po jednu minutu prije ovog momka..Treba razmisliti i za Kvržića i on je RW Spezia je u B
kako los post jarane :D

pod jedan, ima 20 godina, a ne 19...pod dva, nije presao iz Slovenije u Belgiju nego iz Slovacke...pod tri, nije nastavio igrati u prvih 11 jer mu je ovo prva utakmica u pocetnom sastavu...i dalje, "blatis" Prcica i Hajrovica koji su u ligama petice, a koji malo igraju, i koji nemaju veze s njegovom pozicijom da bi im poziv ovisio od njega, a velicas Harisa koji je do ovog kola odigrao sveukupno 5 minuta...
Ja sam njega pomijesao sa Horićem iz DOmžala u SLoveniji..a sto se tice Prcica i Hajrovica nema to veze sa pozicijama
nego sa nekom logikom kako pozvati nekoga ko ne igra ili je na klupi,a izostaviti nekoga ko igra u solidnom klubu to me najviše nerviralo kod Sušića što se nije držao principa..Hajrović Prcić Medunjanin sve trojica su na klupama koliko dugo vidjet ćemo ali kao takvi sigurno ne mogu nam biti od velike pomoći

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 09 feb 2015, 03:50

Mora Mesa malo vise paznju obratit na nasu ligu i mladu reprezentaciju kao sto se to radi u Hrvatskoj i masi drugih reprezentacija gdje se mladim perspektivnim igracima u razvoju da sansa da okuse atmosferu u reprezentaciji i samim tim upadnu u oci raznim skautima iz Europe. Ja mislim da je za Papetovo vrijeme nasa reprezentacija imala jednu od najkracih klupa od svih reprezentacija, pa kad vec ima mjesta zasto ne pozvati neke mlade igrace makar da samo sjede i treniraju, sigurno da ce im to dat podsticaj za daljni napredak u karijeru. :kafa:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 feb 2015, 13:49

Koliko Mešu očekuje težak zadatak najbolje ćete vidjeti ako pokušate sastaviti ekipu od 22 igrača (po 2 igrača za svaku poziciju) pridržavajući se nekih osnovnih kriterija. Pa mi za neke pozicije nemamo ni prvu opciju a kamo li alternativu (npr.desni bek i desno krilo). Ukoliko postavimo kriterij da u repku mogu samo igrači koji igraju u svojim klubovima, već nam je sužen izbor maksimalno. Realno bi bilo da se postavi ograničenje da igrač iz liga petice mora odigrati minimalno 60% utakmica za svoj klub da bi bio pozivan u reprezentaciju. Iz ostalih liga potencijalni reprezentativac bi morao igrati barem 80% utakmica. Igrače iz nižih rangova takmičenja bi trebali ignorisati (osim ako nisu igrači ispod 23-24godine, nosioci igre i u klubu koji se bori za plasman u viši rang).

Ako mi posjedujemo kvalitet da igramo redovno na velikim takmičenjima (a velika većina nas će to i tvrditi) onda ovi kriteriji ne bi trebali predstavljati problem da se repka popuni sa 22 odlična igrača. Da li je to zaista tako? Pokušajte sastaviti takav spisak, budite maksimalo objektivni i vidjećete kako Meša ima užasno težak zadatak pred sobom.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 10 feb 2015, 08:50

......................................begovic.golman.golman..............................
martic...mujdza....spahic.arslanagic..bicakcic.sunjic...kolasinac...zukanovic....
................................besic..salatic...salihovic...medunjanin...............
.....hajrovic...e.hadzic......misimovic..vrancic..pjanic..susic..prcic...............lulic....visca..
..................................dzeko...ibisevic....djuric..tankovic............................

ako je ovo nekakav spisak za koji smo govorili da je otprilike ono sto imamo, mozda jos koje ime , zaista je bazdarevic dosao u nezgodnom trenutku..
crveno su koji nemaju papire ili su povrijedjeni ili ne igraju, zuti malo igraju, a zeleno igraju.........

katastrofa

morace se pojacati spisak sigurno sa jos nekoliko novih imena ...jesu li to mateo susic , dilaver , stilic , hajradinovic , cocalic, mahmutovic vidjecemo..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 13 gostiju.