FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Benko
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Benko » 08 feb 2015, 00:53

i šta velite- ne treba nam alispahic :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 feb 2015, 00:54

Benko je napisao/la:i šta velite- ne treba nam alispahic :mrgreen:
Ima vec puno igraca u sredini terena :lol: :lol:
Rustemovic :thumbup: :thumbup:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 feb 2015, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 feb 2015, 00:54

Eh sad nakon sto sam pogled'o utakmicu da dam neko svoje vidjenje.
Ebote kakav tempo utakmice, nasi igraju ko da je finale kupa, navijeni, svi zeljni dokazivanja. Najvise mi se istako Alispahic, vidi se da zna o fudbalu, ima taj smek, poteze koji dovode publiku na stadion. Bilbija haman igro zadnjeg veznog u paru sa Cimirotom. :urnebes:

Takodjer i Mihojevic je danas odigrao fenomenalno, kakva haldnokrovnost decka koji je 96 godiste :bow: On i Tatko odsjekli skroz Skuletica i Lazovica. Rustemovic takodjer jako dobar, nije beze za njega Ibrak reko da je box to box igrac. :mrgreen:

Sve u svemu dobro je ovo danas izgledalo, protiv Sheriffa ocekujem jos bolju igru a onda za 20 dana u Gradacac da ga obojimo u bordo boju.

:opaopa:
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 feb 2015, 00:56

Ovakvo Sarajevo je u pet deka sa Crvenom zvezdom. Znaci otprilike isti kvalitet. Partizan je jos uvijek jaci i imaju oni jos rezervi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 feb 2015, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 feb 2015, 00:56

on i benko ce da se igraju sa ovom ligom
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 feb 2015, 00:59

Ajax je napisao/la:Ovakvo Sarajevo je u pet deka sa Crvenom zvezdom. Znaci otprilike isti kvalitet. Partizan je jos uvijek jaci i imaju oni jos rezervi.
Tacno tako, danas je Zvezda igrala sa metalistom 0-0, a mi smo taj isti Metalist digli 1-0.
1946

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 08 feb 2015, 01:00

evo odgleda se tekma i moram reci da su svi korektno odigrali tekmu, vidi se da se ekipa jos stima sto i nije cudno s obzirom na pauzu, pocetak priprema i par novih lica, ali je evidentna velika zelja kod svih !!!

samo bi izdvojio Alispahica koji kao pojava na terenu odudara od svih, pa i od Partizanovih igraca koje je u par situacija napravio poprilicno smijesnim, momak zna lopte igrati, vidi se da preuzima kontrolu i trazi loptu i to je igrac kakav nam je trebao, taman da ova nasa omladina u vezi jos malo sazrije a i da se imaju na koga osloniti u pojedinim momentima utakmica !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

ZijadLopez
Kontakt:

Post Postao/la ZijadLopez » 08 feb 2015, 01:01

Kondiciono moćno, organizirano, disciplinovano, pametno. Prezadovoljan sam, konačno ličimo na ekipu koja ima glavu i rep. Samo bih novajlije prokomentirao malo. Alispahić- zna jednostavno sve s loptom, stati na nju, šut , prekid , pas, centaršut, to je to ! Benko, nije se puno vidio, ali je čovjek stijena jednostavno, šut glavom jače nego Okić nogom :D . Rustemović je veliki potencijal, koji će uz Alispahića samo biti bolji i bolji, dug korak, izrađen osjećaj za loptu, jak i precizan šut i uz sve to racionalan.
Ja sam optimista, veliki optimista ! Volim te Saraj'vo ! :ljepota:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 08 feb 2015, 01:01

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :D :D :D :D :D

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 feb 2015, 01:02

Bože dragi kako igramo pa ovo je perverzija.Mislim da su u šoku i igraci Partizana.Alispahic igracina.Sto rece Kodro ova ekipa moze igrati sa svakim.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 08 feb 2015, 01:04

Finu smo utakmicu odigrali, definitivno bolja nego ono poluvrijeme protiv Metalista...
Ima stvari koje mi se jako sviđaju...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 08 feb 2015, 01:05

Ako budemo na 70% nivoa ovog zalaganja, ni jednu utakmicu izgubiti necemo, ako budemo na 100% pobijedicemo 14 od 15 utakmica.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 feb 2015, 01:08

Samo malo su mi Radovac i Puzigaca podbacili, ali to je dokaz da ne zavisimo od pojedinaca.

Da vas podsjetim, Puzigaca je nas najbolji igrac prvog dijela prvenstva.

Ovo je sinhronizovana masinerija i filharmonija u jednom :opaopa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ZijadLopez
Kontakt:

Post Postao/la ZijadLopez » 08 feb 2015, 01:09

Utakmica bez oscilacija u igri. Ma divota !

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 08 feb 2015, 01:14

Odlgeda je i ja pa da napisem svoje vidjenje....
Golmani: Bandovic i Plakalo, nisu imali posla, samo se na Plakalu vidi ogroman talenat.
Stoperi: Jako sam sretan, prestretan kakvu sada snagu na toj poziciji imamo. Napadate Dupovca bez veze, covjek od kako je usao ovi po njegovoj strani nisi ni prosli, stvarno kapitenski. Tatko strasa. Kovacevic, neopravdano zapostavljen od Dzene i (razumljivo) Kodre, ali vidi se da ima potencijala i da moze biti jako jako dobar stoper. Mihojevic, pa jeli ono normlano, prejak momak fizicki, kondiciono, cita igru samo tako. Mozda trenutno najbolji stoper nas, vidjet cemo tokom sezone, Sad je razumljivo zasto nije dosao stoper.
Lijevi bek: po meni najslavija karika. Puzigaca, borben, van kondicije. Protic solidan.
Desni bek: Baric slodina. Kallasi strasan igrac, odlicno odigrao. Bit ce nezamjenjiv na poziciji desnog beka.
Zadnji vezni: Cimirot kao po navici. Rustemovic, novi Cimirot!.. Bilbija, dosta dobar, Berberovic, neprepoznatljiv, dotsa solidan.
Ofanzivni vezni: Alispahic, maestro. Radovac, zlatna koka, ali neka ga kao rezerva Alispahica, da ne pregori i da uz njega lagano sazrije u jos boljeg igraca, kao sto je to Cimirot uz Jajala.
Krila: Duljevic, kao da geldam Ronalda, mora biti starter, Stojcev, takodje starter samo na drugoj strani, prave razliku nema sta. Okic onako, trazi se, ali bice i on dobar, ako vrati formu od zadnjih par tekmi. Puric, onako.
Napad: Benko, stijena. U dodiru u okretu vidi se da je klasa, bice nocna mora svim odbranama.
Velkoski nista nije pokazao, trudio se trcao, a mora bolje :D
Jako dobra utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu, u kojem relano smo rasturili Partiizana.

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 08 feb 2015, 01:20

Odlicna analiza, svaka cast;)

Bez pertli naravno!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 feb 2015, 01:20

amypitar je napisao/la:Bože dragi kako igramo pa ovo je perverzija.Mislim da su u šoku i igraci Partizana.Alispahic igracina.Sto rece Kodro ova ekipa moze igrati sa svakim.
:kafa: :kafa:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 feb 2015, 01:22

Da se navijem :D

1. Prvo bih pohhvalio kretanje svih linija nase ekipe. Radi se o tome da smo imali prije Kodre problem sto su nam se igraci u tri linije lose kretali pa smo primali golove iz kontri, tj krila i vezni se nisu vracali, nisu imali defanzivne zadatke i onda odbraana ostane na propuhu. Sada je to definitivno mnogo bolje. Cijela ekipa se sinhronizovano krece na terenu i to se odmah vidi u ove dvije utakmice gdje nam je partizan za 90 minuta stvoio jednu jedinu priliku.

2. Druga stvar koju moram pohvaliti je disciplina igraca, svaki igrac jako disciplinovano igra, slusa savjete sa klupe koje daju Kodro i pomocni trener. U svakom momentu se zna gdje ko stoji i sta ko radi.

3. Visok pritisa. Ovo se moze raditi samo i samo ako ste puni snage! Nema sanse da visok pritisa pravi ekipa koja nema snage jer protivnik nakon 15 min preuzme inicijativu zbog istrosenosti veznjaka. Danas partizan nije bas uspjevao da nas uzme u bilo kojem segmentu igre iako im je ovo vec 4. ili 5. utakmica.

4. Brz protok lopte. E ovdje malo kaskamo ali s obzirom na tekmu sa Metalistom,omah za 40% bolje. Dosta tacnih pasova ali nerjetko se grrijesilo. To ce biti siggurno sve bolje i bolje

5. VOLJA! DISCIPLINA! TRKA! ZALAGANJE! KONKURENCIJA! TIMSKI DUH!

Sada malo o igracima. Necu sve nego one koji su mi se svidjeli....

Golmani nisu imali posla, dosta sigurno

Odbrana..... Tatko doktorski savrseno... kako je lahko dobijo zracnje duele, a kada uzme loptu tako je hladno iznese,... Mali Mihojevic velika buducnost i dragulj ove ekipe... sa 18 godina onako igrati protiv mozda i ponajboljih napadaca na balkanu... stasno! Respekt
Protic se vraca u formu i pokazuje zasto mu Meho vjeruje, Puzi malkic epodbacio ali je strasno borben i zahvalan!
Kallasi dosta bolji, naapreduje osjetno, Baric ... kako je samo brzi nego prosle sezone!

Vezni red...M. ALISPAHIC aka SAID 2!
Momak jede loptu, zna joj sve. Tako se jedsnotavno oslobađa igraca, uvijek vidi otvorene opcije, ulazi u prostor. Jos kada đe u optimalnu formu bit ce svega!
Rustemovic... tip igraca ala Jajalo,ili pozicija aka Vidal u juventusu... od 16 od 16, trka, uzimmanje lopte, otkrivanje, sjajan pas, posebno duge lopte :tokralju: .... bomba u nogama!
Cimi, standardno
Radovac... momak igrra original kao Pirlo :D ima strasan potez al nekada tako bezvze se okrene, bez potrebe .. ali mlad je i brzo ce nauciti, sjajno pratio akciju kod gola
Bilbija pokazuje da je on daleko od odlaska ili od tribina! Borben, jako puno trci i dobro se krece... sjajno gura looptu u prostor

Napad, velkoski danas malo se manje vidio... ali sasvim korektno
Benko... ubica, zvijer, sjajno kretanje u prostor, odigravanje iz prve
kod gola jako se dobro kretao i pratioo dobranu protivnika.. a bit ce samo bolji i bolji!

Vidi, OKICA zaboravih, odlican je okica, psoebno se jako puno vraca i nekakav je sam vižljast uvijek se iskoprca za poziciju :D
Zadnja izmjena: Benko, dana/u 08 feb 2015, 01:27, ukupno mijenjano 1 put.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 08 feb 2015, 01:25

Odgledah I ja
Alispahic I Rustemovic ce biti pojacanja, tempo utakmice visok, bolje ovako jedna jaka provjera nego 4-5 utakmica protiv drugoligasa.
Zasluzeno smo pobjedili, velika je konkurencija I svi se bore za pozicije! Benko zeljan igre uvijek na lopti!
Bekic i Andjusic jedini nisu igrali!

Zaista imamo odlican tim i nikad bolju konkurenciju!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 08 feb 2015, 01:35

http://www.sr.partizan.rs/105408-partiz ... evo-10-00/

ko nije uspio pregledati ima ovdje snimak pa nek' pogleda da se ne kuka k'o za prošlu. :D
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 31 gost.