Odvratne rijeci i izrazi
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odvratne rijeci i izrazi
Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.
Inace, najljepse cure u cijeloj drzavi, definitivno su iz Konjica.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Brato mostarke i banjalučanke. Hrvatska splićanke,Srbija beograđankebulbasor je napisao/la:Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.

From father to son
Koliko sam ja upratio kriticno im je i Piiiiiiijaca i PeeeeeeeetakOtelo je napisao/la:Mozes i prepoznati ko je iz Stijene kad kaze: Meeeeeesa

Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
- rob do bagro
- Kontakt:
Kad mi neko kaze "zaakletve mi" al ono usporeno narkomanski hoce mi nesto bit.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
-
- Kontakt:
Sve ispod tunela u Salakovcu je Hercegovina, iznad je Bosna. 

Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
I ja isto mislim.public enemy no1. je napisao/la:Sve ispod tunela u Salakovcu je Hercegovina, iznad je Bosna.
Hahahahah ne koristim je ja toliko a čujem je čestosamo_lijevo je napisao/la:Zato nam je zajednicka kletva "oca mi mog".FaraonTM je napisao/la:
Brate ja sam iz Visokog,

A još češće čujem ono ocam' sestrem' bratam' i tako to

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ne žemo braatopublic enemy no1. je napisao/la:Sve ispod tunela u Salakovcu je Hercegovina, iznad je Bosna.

From father to son
Kad god sam prošao (a prolazim često u zadnje vrijeme zbog fakulteta) kroz Konjic vidio sam bar dvije ekstra ribe... A što se tiče naglaska znao sam jednu curu iz Konjica, govori čisto hercegovački.. Mi djeca možda 5,6 razred osnovne, pitam je ja reko za koga navijaš ja sam za Želju, kaže ona meni "Jaa sam Reed Aaaarmy"bulbasor je napisao/la:Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
hahahahaharob do bagro je napisao/la:Kad mi neko kaze "zaakletve mi" al ono usporeno narkomanski hoce mi nesto bit.

Jos nisam cuo da se neko tako kune.
- plavipatriota
- Kontakt:
pokušavam se još sjetiti stvari osim ove "to majstaaa", skontah ono kad mi neko kaze od raje ono kao u furačkom stilu da pohvali nekog "sine, znaš ti kakav je on igrač"... obično sam od tih "očeva" stariji...
a imam tako jarana, npr suprotno od odvratne, baš mi nešto šega i špica kad kaže za ljude kad se druže, grle, bilo šta:
"vidi ih što mafijaju", baš šega bude jer ljudi normalno sjede
i nervira me kad neko ko nema veze sa sarajevom proba da glumi sarajevsku priču, taj govorni "šmek", obično zvuči ko klošar ili italijanski mafijaš, a ni blizu čaršijanerima

a imam tako jarana, npr suprotno od odvratne, baš mi nešto šega i špica kad kaže za ljude kad se druže, grle, bilo šta:
"vidi ih što mafijaju", baš šega bude jer ljudi normalno sjede

i nervira me kad neko ko nema veze sa sarajevom proba da glumi sarajevsku priču, taj govorni "šmek", obično zvuči ko klošar ili italijanski mafijaš, a ni blizu čaršijanerima

Ljubi je strmkapaFaraonTM je napisao/la:Kad god sam prošao (a prolazim često u zadnje vrijeme zbog fakulteta) kroz Konjic vidio sam bar dvije ekstra ribe... A što se tiče naglaska znao sam jednu curu iz Konjica, govori čisto hercegovački.. Mi djeca možda 5,6 razred osnovne, pitam je ja reko za koga navijaš ja sam za Želju, kaže ona meni "Jaa sam Reed Aaaarmy"bulbasor je napisao/la:Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.
Inace, najljepse cure u cijeloj drzavi, definitivno su iz Konjica.![]()

From father to son
piiiiiisak, kliiiiištaa, varenkaPegi10 je napisao/la:Koliko sam ja upratio kriticno im je i Piiiiiiijaca i PeeeeeeeetakOtelo je napisao/la:Mozes i prepoznati ko je iz Stijene kad kaze: Meeeeeesa
To sam čekaoCernica je napisao/la:Ljubi je strmkapaFaraonTM je napisao/la:Kad god sam prošao (a prolazim često u zadnje vrijeme zbog fakulteta) kroz Konjic vidio sam bar dvije ekstra ribe... A što se tiče naglaska znao sam jednu curu iz Konjica, govori čisto hercegovački.. Mi djeca možda 5,6 razred osnovne, pitam je ja reko za koga navijaš ja sam za Želju, kaže ona meni "Jaa sam Reed Aaaarmy"bulbasor je napisao/la:Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.

A šta će drugo biti u Konjicu osim RA eventualno Željo, neće sigurno biti "crne majice, čarape bijele"

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- samo_lijevo
- Kontakt:
e moj pastrmka da vidis kad Mostarka usred Visokog pocne govoriti kako navija za Veeeeeleeez.Cernica je napisao/la:Ljubi je strmkapaFaraonTM je napisao/la:Kad god sam prošao (a prolazim često u zadnje vrijeme zbog fakulteta) kroz Konjic vidio sam bar dvije ekstra ribe... A što se tiče naglaska znao sam jednu curu iz Konjica, govori čisto hercegovački.. Mi djeca možda 5,6 razred osnovne, pitam je ja reko za koga navijaš ja sam za Želju, kaže ona meni "Jaa sam Reed Aaaarmy"bulbasor je napisao/la:Konjic nema neke karaktestike Hercegovine (osim Neretve). Ja Konjicane ne brojim u Hercegovce.

Pa kad kaze "maaaaaaajke mi moje"

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nama Krajisnicima genetski se prenosi "lipo"
Inace nama nesto ne sjeda Sarajevski naglasak 

Slazem se sa tobom u vezi ovog sjecam se kad je Corelli poceo da se slusa svi kao poceli pricati tim nekim sarajevskim naglaskomplavipatriota je napisao/la:i nervira me kad neko ko nema veze sa sarajevom proba da glumi sarajevsku priču, taj govorni "šmek", obično zvuči ko klošar ili italijanski mafijaš, a ni blizu čaršijanerima
U vezi Krajine i naglasaka sjecam se kad sam kao djete se preselio iz Bihaca u Sanu dosta rijeci nisam razumio kao da sam u drugu drzavu dosao a ne da sam u istom kantonu
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Možda mislimo na istusamo_lijevo je napisao/la: e moj pastrmka da vidis kad Mostarka usred Visokog pocne govoriti kako navija za Veeeeeleeez.Prejako.
Pa kad kaze "maaaaaaajke mi moje"

Edit: Čuj mene debila, još fino goovorim Konjičanka a ne Mostarka

Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 07 feb 2015, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- plavipatriota
- Kontakt:
čega baaInterista je napisao/la:Nama Krajisnicima genetski se prenosi "lipo"Inace nama nesto ne sjeda Sarajevski naglasak

što se tiče naglaska, kakav to naglasak bgt imamo, šta mi otežemo, šta brzamo? čisto da čujem jer stvarno ne znam

- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne znam sto ali ja za Jablanicu i Konjic nemam osjecaj da su Hercegovina. Cak ni za onu Istocnu Hercegovinu.public enemy no1. je napisao/la:Sve ispod tunela u Salakovcu je Hercegovina, iznad je Bosna.
Kad mi neko kaze Hercegovina odmah mislim na Capljinu, Siroki, Ljubuski i to. Ovo ostalo sve smatram za Bosnu