Najveca je patnja kada moram pricati na mobitel.

Ja sam uvijek imao problema kada pitam nekog je li tvrdo ili meko slovo (Č/Ć ili DŽ/Đ),gledaju me kao da sam pao sa Marsa.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Za reprezentaciju si upravu, tu je najzanimljivije pricati sa ljudima.BelminM23 je napisao/la:Ma ja se toliko ismijem kad odem na utakmicu naše reprezentacije, pa tu dođe ljudi sa svih strana, pa svako na neki svoj naglasak priča, što je meni onako zanimljivo. Sad mene zanima kako mi pričamo iz Doboja.
Mislim da nemamo, dosta cisto pricamo. Samo sto imamo jako č, dž, potpuno obrnuto od SarajlijaviKK je napisao/la:ja kao neko ko je rođen i odrastao u tuzli nisam uglavnom puno razmišljao o svom akcentu, ali većina ljudi mi kažu kako tuzlaci nemaju nikakav akcent.. slažete li se?
Jbg to valjda samo neko sa strane primjeti, meni baš normalno.Cernica je napisao/la: Ma šala braaatomeni su sarajlije extra za onaj dio maglaj doboj tesanj aaaa oca mi ko iz bunara
Mostar čaršija nebo i zemlja s ostatkom hercegovine pogotovo s onim iz više/grada široki i onaj tamo dio kavuN s mlikoN i ti šatro na silu dalmatincibulbasor je napisao/la:Mogu li se Hercegovci izmedju sebe razlikovati ko je iz kog dijela, po govoru?
Druže da se ne naljuti neko. Znaci pisem kako meni zvuci i iznosim svoj stav. O manirima i gostoljubivosti tog podrucja sve rijeci hvale gdje sam se uvjerio 1000 putaBelminM23 je napisao/la:Jbg to valjda samo neko sa strane primjeti, meni baš normalno.Cernica je napisao/la: Ma šala braaatomeni su sarajlije extra za onaj dio maglaj doboj tesanj aaaa oca mi ko iz bunara
Inače ovi iz Krajine su mi najkritičniji, ništa ih ne skonta.
A ove zenićke pićke navijaju za Ćelik.
Ma ništa, nego meni jednostavno tako ne zvuči, valjda što sam i sam sa tog područja.Cernica je napisao/la: Druže da se ne naljuti neko. Znaci pisem kako meni zvuci i iznosim svoj stav. O manirima i gostoljubivosti tog podrucja sve rijeci hvale gdje sam se uvjerio 1000 puta
hilmo je napisao/la:"Dobar tiiii" ...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
eee Pastrmko da te pitam jel Konjic u Bosni ili se nazor gura u Hercegovinu?Cernica je napisao/la:Mostar čaršija nebo i zemlja s ostatkom hercegovine pogotovo s onim iz više/grada široki i onaj tamo dio kavuN s mlikoN i ti šatro na silu dalmatincibulbasor je napisao/la:Mogu li se Hercegovci izmedju sebe razlikovati ko je iz kog dijela, po govoru?![]()
Brate ja sam iz Visokog, znači tu smo blizu. Ne idem tako često tamo kod vas i ne pričam sa vama uživo al' kad vas slušam ono na TV-u pretežno isto kao da smo druga država a ne udaljeni manje od sat vožnjeDonnie Darko je napisao/la:Možel meni neko objasnit po čemu smo tačno mi zeničani specifični u govoru? Jel samo meko š i ć, ili ima još nekih karafeka? Malo je teško skontat kada si tu cijeli život.
njicKo tebra u Hercegovini. Pa onaj tunel na bradini je "i" u nazivu naše lijepe državebulbasor je napisao/la:eee Pastrmko da te pitam jel Konjic u Bosni ili se nazor gura u Hercegovinu?Cernica je napisao/la:Mostar čaršija nebo i zemlja s ostatkom hercegovine pogotovo s onim iz više/grada široki i onaj tamo dio kavuN s mlikoN i ti šatro na silu dalmatincibulbasor je napisao/la:Mogu li se Hercegovci izmedju sebe razlikovati ko je iz kog dijela, po govoru?![]()
![]()
Sta smatraju Hercegovci nize od mosta Begica i Begovica?![]()
razvlacite pojedine rijeci.Cuo sam od jarana iz Crkvica kako govori "pijaaaaaca".Donnie Darko je napisao/la:Možel meni neko objasnit po čemu smo tačno mi zeničani specifični u govoru? Jel samo meko š i ć, ili ima još nekih karafeka? Malo je teško skontat kada si tu cijeli život.
FaraonTM je napisao/la:Brate ja sam iz Visokog, znači tu smo blizu. Ne idem tako često tamo kod vas i ne pričam sa vama uživo al' kad vas slušam ono na TV-u pretežno isto kao da smo druga država a ne udaljeni manje od sat vožnjeDonnie Darko je napisao/la:Možel meni neko objasnit po čemu smo tačno mi zeničani specifični u govoru? Jel samo meko š i ć, ili ima još nekih karafeka? Malo je teško skontat kada si tu cijeli život.![]()
A meni zvučite isto nadrogirani ono kad razvučete "jaaaaraaaanee, miiiiii smooooo biiiiliiii" ono usporeno isto napušeni
Zato nam je zajednicka kletva "oca mi mog".FaraonTM je napisao/la:
Brate ja sam iz Visokog,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.