Skijanje
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Skijanje
Kad neko padne na spustu ja pretrnem.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovaj je izletio na pravom mjestu, ondje je baš široko.muamerc je napisao/la:Kad neko padne na spustu ja pretrnem.
Dobar Jansrud, uprkos toj povredi. Vidjet cemo kako ce sutra odraditi trku.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nemoj mi reći da simpatišeš ove arogantne južne Švabe, nema većih egomanijaka od njih u ovom sportu, ne znam kako neko može za njih navijati uopćejestamaji je napisao/la: napuhana vonn neka jede gov.na i neka se tješi sa svijim tigrićem, nije mi je žao ni sekunde, bez obzira što je vjetar u super-g frontalno napao

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Vas dvojica ste uspjeli čak i u skijanju da nađete one protiv kojih navijate.
Iako je ovo trening nije ni malo slučajno to što je Fayed bio ovako dobar, čak i uz nonšalantan ulazak u cilj, ove sezone nekoliko odličnih plasmana sa podijumima i sutra me ne bi iznenadila njegova medalja. Roger je već druga priča iako je on poznat po tome da ide pun gas na treninzima. Izgleda da mu odgovara ova staza. Jansrud definitivno u ovom momentu bolji u spustu nego u SG-u i sutra ima šansu da svoju daleko najbolju sezonu okruni zlatnom ili barem nekom medaljom sa SP-a. Svindal prilično dobar i danas, u nekom scenariju mogao bi možda i do medalje. Reichelt mislim da je ispunio svoju kvotu, teško da takav skijaš može vezati dva vrhunska rezultata na jednom takmičenju, ali zato Mayer sutra ide na glavu garantovano. Mislim da će uz ovu dvojicu od Austrijanaca sutra voziti Franz i Streitberger, ne vjerujem da će Stredinger i Baumann s obzirom na današnji rezultat tu biti u opticaju. Od Švicaraca definitivno Feuz izgleda najbolje, Janka je malo pao ali mislim da on prije svega ide na kombinaciju, Kueng i Defago ne izgledaju kao skijaši koji mogu da iznenade sutra. Ali nije izgledao ni Cook jučer.
Sutra očekujem brzine blizu 130 km/h na određenim dijelovima staze.
Iako je ovo trening nije ni malo slučajno to što je Fayed bio ovako dobar, čak i uz nonšalantan ulazak u cilj, ove sezone nekoliko odličnih plasmana sa podijumima i sutra me ne bi iznenadila njegova medalja. Roger je već druga priča iako je on poznat po tome da ide pun gas na treninzima. Izgleda da mu odgovara ova staza. Jansrud definitivno u ovom momentu bolji u spustu nego u SG-u i sutra ima šansu da svoju daleko najbolju sezonu okruni zlatnom ili barem nekom medaljom sa SP-a. Svindal prilično dobar i danas, u nekom scenariju mogao bi možda i do medalje. Reichelt mislim da je ispunio svoju kvotu, teško da takav skijaš može vezati dva vrhunska rezultata na jednom takmičenju, ali zato Mayer sutra ide na glavu garantovano. Mislim da će uz ovu dvojicu od Austrijanaca sutra voziti Franz i Streitberger, ne vjerujem da će Stredinger i Baumann s obzirom na današnji rezultat tu biti u opticaju. Od Švicaraca definitivno Feuz izgleda najbolje, Janka je malo pao ali mislim da on prije svega ide na kombinaciju, Kueng i Defago ne izgledaju kao skijaši koji mogu da iznenade sutra. Ali nije izgledao ni Cook jučer.
Sutra očekujem brzine blizu 130 km/h na određenim dijelovima staze.
daleko bilo. kao i sve ostalo, svakoga samo po karakteru i ličnosti a ne po tome odakle je.rio_Ferdy88 je napisao/la:Nemoj mi reći da simpatišeš ove arogantne južne Švabe, nema većih egomanijaka od njih u ovom sportu, ne znam kako neko može za njih navijati uopćejestamaji je napisao/la: napuhana vonn neka jede gov.na i neka se tješi sa svijim tigrićem, nije mi je žao ni sekunde, bez obzira što je vjetar u super-g frontalno napao![]()
a vonn ne dimsmr od onoga šupačkog ponašanja kontra riesch na finalu svjetskog kupa
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Andy Weibrecht sa startnim brojem 41 uzburkao strasti na tribinama četvrtim mjestom. Radi se o onom skijašu koji nikad nije privirio podijumu u Svjetskom kupu, a ima dvije olimpijske medalje. Plus je domaći skijaš. Ubio se da sutra piše nove filmske priče.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jedno je usko vezano za drugo u ovom slučajujestamaji je napisao/la: daleko bilo. kao i sve ostalo, svakoga samo po karakteru i ličnosti a ne po tome odakle je.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
imaš pravo, barem kod većine. a iznimke ili dobro foliraju ili su fakat cool. herman je uvijek bio cool i iskren i to je ono što se cijeni! kad smo već kod vail-a, ne znam da li se sjećaš svjetskog u vailu ' 99 i super-g trke, kad je herman napravio malu grešku ali bio u vodstvu, i onda totalno popizdio kad je kjus ušao u cilj i kad mu je zasvijetlila jedinica ... tek kad je skont'o da je podjela prvog mjesta malo je ohan'o ali je poslije u intervjuu bio skroz iskren i rekao da mu je naravno laknulo kad je vidio da nije pobijeđen, ali da bi mu još draže bilo da je to uzeo sam. nisam siguran da li bi ijedan drugi skijaš to otvoreno priznao!rio_Ferdy88 je napisao/la:Jedno je usko vezano za drugo u ovom slučajujestamaji je napisao/la: daleko bilo. kao i sve ostalo, svakoga samo po karakteru i ličnosti a ne po tome odakle je.
p.s. i ti si pitar i navijač new englanda i uniteda, pa te opet nekako trpimo

izgleda da je Bode-u ovo kraj karijere, dao je izjavu ESPN-u . nešto u tome smislu
"I've said it for years -- I'm OK with whatever,"
"I don't need a dramatic -- that (crash) was dramatic -- but I don't need a special finish."

"I've said it for years -- I'm OK with whatever,"
"I don't need a dramatic -- that (crash) was dramatic -- but I don't need a special finish."

Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 06 feb 2015, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Touchéjestamaji je napisao/la:
p.s. i ti si pitar i navijač new englanda i uniteda, pa te opet nekako trpimo![]()
![]()

Kakav peh za Bodea, vrati se nakon 11 mjeseci pauze i ovo mu se desi na prvoj utrci

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Stenmark i Girardelli su dvojica najvecih svih vremena.DukeOfWellington je napisao/la:Gledaj kako sam ga iskusno navuk'o da se prvi put u životu složi sa mnomOčekujem da se neko ubaci sa Stenmarkom tu
Herminator jeste najbolji ikada u brzim disciplinama.
To chak i ja, koji ne pratim skijanje, znam.

herman ima 15 pobjeda u veleslalomu .... ili su sve discipline osim slaloma brze 

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Girardelli je bio svestraniji od obojice plus ima najviše velikih globusa, a Stenmark u raspravi o najvećem ima problem što je bio dominantan samo u tehničkim disciplinama. Što se mene tiče ne bih gurao niti jednog od njih trojice na tron najvećeg ali u neku ruku sam vjerovatno subjektivan jer je Maier što se kaže iz mog doba dok ipak nisam baš tako star da pamtim vožnje Girardellija i pogotovo Stenmarka. Zato sam se ogradio rekavši da je najbolji u brzim disciplinama. Osim toga ne treba zaboraviti nesreću koja ga je presjekla kad je bio najjači.
Isti problem u ovakvim raspravama imat će i Hirscher, totalno mi je nevjerovatno da je onako loš čak i u SG-u. Ali prilično sam siguran da će uhvatiti Tombu i Maiera po broju pobjeda pa će barem biti u toj priči.
Isti problem u ovakvim raspravama imat će i Hirscher, totalno mi je nevjerovatno da je onako loš čak i u SG-u. Ali prilično sam siguran da će uhvatiti Tombu i Maiera po broju pobjeda pa će barem biti u toj priči.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
I tako Kueng kojeg cijele sezone prozivam kako je loš i ni blizu nivoa iz prošle sezone danas vozi utrku života, kakvu odličnu brzinu su postigli i Kueng i Feuz, ali i Amerikanci Ganong i Nyman, pa i Weibrecht kojeg sam jučer najavio kao potencijalno iznenađenje (kako je samo Kueng pretrn'o
). I to je pravi spust, brzina rješava stvari u vrhu, ne ono jučer. Naravno, trebalo je iskontrolisati ovu veliku brzinu i mislim da je tu još bilo prostora za bolji rezultat, jedan Svindal iz najboljih dana mogao je oduzeti još možda čak i pola sekunde od pobjedničkog vremena, ovaj danas nije imao brzinu baš kao i Janka i austrijski dvojac Mayer-Reichelt. Šta reći za Jansruda, nije parirao ni brzinom ni tehnikom, jednostavno kvalitet njegove vožnje nije bio za vrh i to je to. Italijani užas, posebno me razočarao Paris, on je barem ove sezone skijao odlično.
Ondrej Bank je ime koje posebno bode oči na sedmom mjestu, kakva vožnja ovog kombinatorca i ako ponovi barem sličnu vožnju u kombinacijskom spustu bojim se da će glava mnoge zaboljeti. Za razliku od njega Natko Zrnčić-Dim nije nešto pretjerano dobro vozio i moraće da popravi neke stvari ako želi da se uključi u borbu za medalje u kombinaciji.
Highlight mi je bio kako se puno dobivalo ili gubilo između posljednjeg prolaznog vremena i cilja, mnogima se rezerva snage iscrpila baš u tom dijelu i izgubili su previše dok su dobitnici u današnjoj trci upravo tu uspjeli da veliku brzinu konvertuju u vrijeme za medalje.
Jedna od boljih spust utrka u zadnje vrijeme.

Ondrej Bank je ime koje posebno bode oči na sedmom mjestu, kakva vožnja ovog kombinatorca i ako ponovi barem sličnu vožnju u kombinacijskom spustu bojim se da će glava mnoge zaboljeti. Za razliku od njega Natko Zrnčić-Dim nije nešto pretjerano dobro vozio i moraće da popravi neke stvari ako želi da se uključi u borbu za medalje u kombinaciji.
Highlight mi je bio kako se puno dobivalo ili gubilo između posljednjeg prolaznog vremena i cilja, mnogima se rezerva snage iscrpila baš u tom dijelu i izgubili su previše dok su dobitnici u današnjoj trci upravo tu uspjeli da veliku brzinu konvertuju u vrijeme za medalje.
Jedna od boljih spust utrka u zadnje vrijeme.
Nema boljeg/svestranijeg od Kjetil André Aamodt
P.S: iako ga nisam baš toliko gotivio dok je skijao ali je premca i nigdje nisam naletio da ga neko mrzi zbog neke trke ili izjave.
Kod: Označi sve
http://en.wikipedia.org/wiki/Kjetil_André_Aamodt
P.S: iako ga nisam baš toliko gotivio dok je skijao ali je premca i nigdje nisam naletio da ga neko mrzi zbog neke trke ili izjave.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Ono ja zovem pravim spustom.

Na kraju su Švicarci izdominirali konkurenciju, mada su se i Amerikanci pokazali u odličnom svjetlu. Jansrud definitivno najveće razočarenje prvenstva, nijednu medalju nije uzeo.

Mogu samo zamisliti koliko Beatu znači povratak u vrh ove sezone. Na moju veliku žalost, on nikad neće biti onaj stari i Super G (da ne govorim o veleslalomu) je za njega vjerovatno završena priča zbog tog lijevog koljena, za koje je i on sam na početku sezone rekao da nikad više neće biti na 100%.

Velika mi je želja da do kraja karijere osvoji barem jedan Kristalni globus u spustu i pokupi još nekoliko medalja na velikim takmičenjima.

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Vidi kad komentarišeš, gledalo se u kafani?
Ja se vodim onom "nikad nije kasno".
Ako aludiraš da sam se napio od sreće što je moj pulen pokupio medalju, moram ti reći da nisi u pravu.
Kafana i skijanje, dva pojma koja ne idu zajedno (barem u mom slučaju, ne znam za tebe
). Jednostavno sam sačekao da se malo smire strasti pa da probam napisati jedan realan komentar. 

Ako aludiraš da sam se napio od sreće što je moj pulen pokupio medalju, moram ti reći da nisi u pravu.

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kod mene kafana nije u opticaju manje-više nikad.
Nego dok je trajao SG ovdje su pljuštali komentari, a sinoć subota veče nigdje nikog pa je moja pretpostavka bila da se pohodila kafana
Nego dok je trajao SG ovdje su pljuštali komentari, a sinoć subota veče nigdje nikog pa je moja pretpostavka bila da se pohodila kafana

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.