Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la Otelo » 05 jan 2015, 22:13

Kad kamenja u krugu mogu biti turisticka atrakcija mogu i brda koja lice na piramide :salut:

slika

Eto piramide.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 05 jan 2015, 22:14

Jbg zaboravi dvogled u sobi..
Manchester United!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 jan 2015, 22:17

digli su cijene strancima.
Za strane državljane, cijena ulaznice je od sada 10 KM, a za omladinu (7-14 godina) iznosi 5 KM. Meditacija i jednokratni boravak zbog ljekovitih razloga je ostao na nivou od 5 KM.
Također, na upit, ulaz za stanovnike Visokog je besplatan.
cuj

Mafija žestoka :mrgreen:
visocka skola,tesko onome ko vas ne zna. :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2015, 22:19

samo_lijevo je napisao/la:digli su cijene strancima.
Za strane državljane, cijena ulaznice je od sada 10 KM, a za omladinu (7-14 godina) iznosi 5 KM. Meditacija i jednokratni boravak zbog ljekovitih razloga je ostao na nivou od 5 KM.
Također, na upit, ulaz za stanovnike Visokog je besplatan.
cuj

Mafija žestoka :mrgreen:
visocka skola,tesko onome ko vas ne zna. :mrgreen:
Nek' su i treba ih derat :D

A šta da ti pričam :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 jan 2015, 22:19

Stranci travu motaju u 10km tj 5€ tako da je njima to sitnica.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 jan 2015, 22:25

Nek' su i treba ih derat :D
samo Arape,jos ako im das bajde litar vode kupit ce kompletno Visoko,ustvari ovo jos sto je ostalo a da nisu vec kupili :urnebes:
Stranci travu motaju u 10km tj 5€ tako da je njima to sitnica.
nisi ti vidio kakvi stranci dolaze. :lol:

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 23:53

Otelo je napisao/la:Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.

90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.

Ostalih 10% zna da nesto ima.
Idi na iskopavanje ljudino :lol: Prosvijetli nas :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 jan 2015, 00:34

CapoDiTuttiCapi je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.

90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.

Ostalih 10% zna da nesto ima.
Idi na iskopavanje ljudino :lol: Prosvijetli nas :lol:
slika

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 jan 2015, 00:48

samo_lijevo je napisao/la:digli su cijene strancima.
Tako treba, forsirati ovu New age pricu za turiste. To ionako nije definisano niti je ozbiljna nauka tako da se mnogo stvari moze prodati pod tim imenom. Meditacija, healing, bioenergija, kosmicka energija, cajevi, trave,... buckuris svega i svacega. :P

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 feb 2015, 14:14

idemo,krecemo.

[youtube][/youtube]
Osmanagić: Bh. piramide i Međugorje mogu donijeti BiH pet milijardi eura godišnje
http://piramidasunca.ba/bs/offline-page ... sunca.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja,ja ...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 feb 2015, 15:52

calcio je napisao/la: Egipatske piramide su masivno cudo jer su napravljene na praznom prostoru, od temelja do vrha su zidali i napravili ogromne gradjevine. Ovo kod nas je, koliko sam ja shvatio, prema Semirovoj teoriji, brdo koje je obradjeno i stesano da izgleda kao piramida. Starost je vjerovatno procjenio odokativno, koja hiljada godina gore ili dole.
Uopste ne ulazim u to da li su ovo u Visokom ljudskom rukom gradjene piramide ili ne, hocu da kazem da ideja da se to moglo napraviti nije toliko nevjerovatna. Cesto potcjenjujemo ljude koji su zivili prije 4-5 hiljada godina. Nisu imali tehnologiju, nisu znali mnogo stvari koje mi danas znamo, ali bili su jednako inteligentni i sposobni kao danasnji ljudi. Mozda cak i sposobniji, valjalo je ziviti i prezivljavati bez svih ovih komfornih stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo, kao sto su struja, medicina, gotova hrana u samoposluzi, itd.
Starost se nema šta odokativno određivati nego ima hemijska metoda (sa C-14) da se utvrdi tačnu starost ( sa +/- 200-300 godina) uostalom on spominje 12-10.000 p.n.e a ti 4-5.000 p.n.e, jesi ti svjestan kolika je to razlika ?

Ja sam objašnjenje napisao na osnovu tvrdnji kvazi arheologa (neću da ga ni imenujem). On spominje opise "najveća" i "najstarija" piramida na planeti a ja sam napisao zašto to ne može biti i objasnio. On spominje i neke civilizacije kada priča o gradnji ove piramide i donosi zaključke da bi to mogla biti najstarija civilizacija (mora da mu je Deretić dao savjete).

Ako je "ova" građevina nastala pod uticajem prirode (a nije objasnio gore u postu šta je) onda to nije piramida nego ostatak prirode ili ti prirodni fenomen ko Veliki Kanjon.

Ne potcjenjuje njih niko ali inteligencija se ne može razviti branjem bobica i zelja. On spominje 12.000 godina starost a u to vrijeme je bilo ledeno doba i van svake pameti da je ljudima na ovim prostorima uopšte bilo na umu neka "piramida". Hranili se bobama, nisu savladali osnovna oruđa a da prave masivnu građevine. O 4-5 hiljada godina prije nove ere može se pričati jer na Balkanu tada se počinju praviti razna oruđa i oružja, pripitomljavaju se životinje i uzgajanje žitarica.

Na kraju ova građevina nema veze sa tvrdnjama ovog "arheologa" i vidim ja poentu većine vas a to je "da se ovdje zaradi neka kinta" i moglo bi se ali teško jer ovaj nije ništa drugačiji od ovih naših političara, lijeva ruka-desni džep...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 feb 2015, 17:55

thulkazal je napisao/la: Na kraju ova građevina nema veze sa tvrdnjama ovog "arheologa" i vidim ja poentu većine vas a to je "da se ovdje zaradi neka kinta" i moglo bi se ali teško jer ovaj nije ništa drugačiji od ovih naših političara, lijeva ruka-desni džep...
Ko je rekao da se ne zaradjuje? Nije on serif u Visokom pa da sve ide njemu u dzep.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2015, 18:03

Ali ne mogu da vjerujem da jos neko misli da one postoje kod nas :rol: :rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 feb 2015, 18:09

MortemHz je napisao/la:Ali ne mogu da vjerujem da jos neko misli da one postoje kod nas :rol: :rol: :rol:
Brate kad mogu milioni dolaziti u Međugorje za nešto što si načuo od neka tri, četiri studenta vala se može i od ovog napraviti neka atrakcija, vidiš golim okom, liči na piramidu i na dijelu gdje je otkopana fino se vide neke ploče, stepenice neštoo ne znam ni kako to da objasnim.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 05 feb 2015, 18:13

Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 feb 2015, 18:20

VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
U tuneli se ne prestaje sa radovima,kad otopli dodji da vidis kako stranci kopaju.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 feb 2015, 18:23

VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
Pa nije to tako jednostavno yeboga ti, imaš čitavo jedno naselje ispod piramide, kako ćeš sa njima gdje ćeš? Imaš gore privatnu zemlju...

Nudili su tim ljudima novac da se isele iz kuća, neki nisu htjeli nekima je bilo premalo para sve su to problemi koji utiču na to. A i veliki problem je što se većina ljudi i ne interesuje za tim i hajde što ne interesuje nego se još šprdaju sa tim. Stranci već kupuju gore zemlju, kupuju je i u okolici Visokog. Izgradio se nedavno jedan hotel na piramidi koji su finansirali i izgradili Njemci...

A i sumnjam da bez dozvole države i ostalih institucija može početi to otkopovanje, i mislim da sam ti sa tim sve rekao.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 05 feb 2015, 18:26

samo_lijevo je napisao/la:
U tuneli se ne prestaje sa radovima,kad otopli dodji da vidis kako stranci kopaju.
Planiram na ljeto aBd.

@FaraonTM

Izvini ba samo pitam :lol: jer nisam dovoljno upućen. A ti iz Visokog a?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 feb 2015, 18:31

VelaHavle je napisao/la:
Planiram na ljeto aBd.

@FaraonTM

Izvini ba samo pitam :lol: jer nisam dovoljno upućen. A ti iz Visokog a?
Kontam da ne provociraš :lol:

U suštini sve što sam ti rekao važi za ono što si me pitao, ma nisam ni ja vjeruj mi toliko upućen u to ali eto znam neke stvari. Jesam, iz Visokog sam :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 feb 2015, 21:16

thulkazal je napisao/la: Na kraju ova građevina nema veze sa tvrdnjama ovog "arheologa" i vidim ja poentu većine vas a to je "da se ovdje zaradi neka kinta" i moglo bi se ali teško jer ovaj nije ništa drugačiji od ovih naših političara, lijeva ruka-desni džep...
Ko je rekao da se ne zaradjuje? Nije on serif u Visokom pa da sve ide njemu u dzep.
Znaš ti dobro na šta sam ja mislio o tom navodnom zarađivanju odnosno mlaćenju para od donacija.

Tip je završio Ekonomiju i Političke nauke, prozvao se arheologom i otkrio piramide stare 12.000 godina na prostoru gdje u to vrijeme je BILO LEDENO DOBA ... Treba nekome nacrtati?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.