Eto piramide.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Za strane državljane, cijena ulaznice je od sada 10 KM, a za omladinu (7-14 godina) iznosi 5 KM. Meditacija i jednokratni boravak zbog ljekovitih razloga je ostao na nivou od 5 KM.
cujTakođer, na upit, ulaz za stanovnike Visokog je besplatan.
visocka skola,tesko onome ko vas ne zna.Mafija žestoka
Nek' su i treba ih deratsamo_lijevo je napisao/la:digli su cijene strancima.
Za strane državljane, cijena ulaznice je od sada 10 KM, a za omladinu (7-14 godina) iznosi 5 KM. Meditacija i jednokratni boravak zbog ljekovitih razloga je ostao na nivou od 5 KM.cujTakođer, na upit, ulaz za stanovnike Visokog je besplatan.
visocka skola,tesko onome ko vas ne zna.Mafija žestoka
samo Arape,jos ako im das bajde litar vode kupit ce kompletno Visoko,ustvari ovo jos sto je ostalo a da nisu vec kupiliNek' su i treba ih derat![]()
nisi ti vidio kakvi stranci dolaze.Stranci travu motaju u 10km tj 5€ tako da je njima to sitnica.
Idi na iskopavanje ljudinoOtelo je napisao/la:Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.
90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.
Ostalih 10% zna da nesto ima.
CapoDiTuttiCapi je napisao/la:Idi na iskopavanje ljudinoOtelo je napisao/la:Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.
90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.
Ostalih 10% zna da nesto ima.Prosvijetli nas
Tako treba, forsirati ovu New age pricu za turiste. To ionako nije definisano niti je ozbiljna nauka tako da se mnogo stvari moze prodati pod tim imenom. Meditacija, healing, bioenergija, kosmicka energija, cajevi, trave,... buckuris svega i svacega.samo_lijevo je napisao/la:digli su cijene strancima.
Za strane državljane, cijena ulaznice je od sada 10 KM, a za omladinu (7-14 godina) iznosi 5 KM. Meditacija i jednokratni boravak zbog ljekovitih razloga je ostao na nivou od 5 KM.
http://piramidasunca.ba/bs/offline-page ... sunca.html" onclick="window.open(this.href);return false;Osmanagić: Bh. piramide i Međugorje mogu donijeti BiH pet milijardi eura godišnje
Starost se nema šta odokativno određivati nego ima hemijska metoda (sa C-14) da se utvrdi tačnu starost ( sa +/- 200-300 godina) uostalom on spominje 12-10.000 p.n.e a ti 4-5.000 p.n.e, jesi ti svjestan kolika je to razlika ?calcio je napisao/la: Egipatske piramide su masivno cudo jer su napravljene na praznom prostoru, od temelja do vrha su zidali i napravili ogromne gradjevine. Ovo kod nas je, koliko sam ja shvatio, prema Semirovoj teoriji, brdo koje je obradjeno i stesano da izgleda kao piramida. Starost je vjerovatno procjenio odokativno, koja hiljada godina gore ili dole.
Uopste ne ulazim u to da li su ovo u Visokom ljudskom rukom gradjene piramide ili ne, hocu da kazem da ideja da se to moglo napraviti nije toliko nevjerovatna. Cesto potcjenjujemo ljude koji su zivili prije 4-5 hiljada godina. Nisu imali tehnologiju, nisu znali mnogo stvari koje mi danas znamo, ali bili su jednako inteligentni i sposobni kao danasnji ljudi. Mozda cak i sposobniji, valjalo je ziviti i prezivljavati bez svih ovih komfornih stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo, kao sto su struja, medicina, gotova hrana u samoposluzi, itd.
Ko je rekao da se ne zaradjuje? Nije on serif u Visokom pa da sve ide njemu u dzep.thulkazal je napisao/la: Na kraju ova građevina nema veze sa tvrdnjama ovog "arheologa" i vidim ja poentu većine vas a to je "da se ovdje zaradi neka kinta" i moglo bi se ali teško jer ovaj nije ništa drugačiji od ovih naših političara, lijeva ruka-desni džep...
Brate kad mogu milioni dolaziti u Međugorje za nešto što si načuo od neka tri, četiri studenta vala se može i od ovog napraviti neka atrakcija, vidiš golim okom, liči na piramidu i na dijelu gdje je otkopana fino se vide neke ploče, stepenice neštoo ne znam ni kako to da objasnim.MortemHz je napisao/la:Ali ne mogu da vjerujem da jos neko misli da one postoje kod nas![]()
![]()
U tuneli se ne prestaje sa radovima,kad otopli dodji da vidis kako stranci kopaju.VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
Pa nije to tako jednostavno yeboga ti, imaš čitavo jedno naselje ispod piramide, kako ćeš sa njima gdje ćeš? Imaš gore privatnu zemlju...VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
Planiram na ljeto aBd.samo_lijevo je napisao/la:U tuneli se ne prestaje sa radovima,kad otopli dodji da vidis kako stranci kopaju.VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
Kontam da ne provocirašVelaHavle je napisao/la:Planiram na ljeto aBd.samo_lijevo je napisao/la:U tuneli se ne prestaje sa radovima,kad otopli dodji da vidis kako stranci kopaju.VelaHavle je napisao/la:Ako postoji zašto su zaustavljena iskopavanja? Novac se može naći kod stranih investitora.
@FaraonTM
Izvini ba samo pitamjer nisam dovoljno upućen. A ti iz Visokog a?
Znaš ti dobro na šta sam ja mislio o tom navodnom zarađivanju odnosno mlaćenju para od donacija.samo_lijevo je napisao/la:Ko je rekao da se ne zaradjuje? Nije on serif u Visokom pa da sve ide njemu u dzep.thulkazal je napisao/la: Na kraju ova građevina nema veze sa tvrdnjama ovog "arheologa" i vidim ja poentu većine vas a to je "da se ovdje zaradi neka kinta" i moglo bi se ali teško jer ovaj nije ništa drugačiji od ovih naših političara, lijeva ruka-desni džep...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.