FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
stvar ukusa je da li ti se više sviđa mercedes ili BMW, ili sladoled od vanilije ili čokolade. a to što si ti rekao (za tako mladog igrača) je pljuvanje i glupost. eto živi bili pa vidjeli. ali ti ćeš tad biti pod petim-šestim nickom od danas.
corleone87 je napisao/la:Bas sjecam se da su nas do skora derali na pripremnim Metalist,slovenacki Aluminij,kojekavi hrvatski klubovi,znali smo i mi mlatnu par madjarskih klubova,solidnih klubova iz Hrvatske i uvijek smo kukali nakon tih priprema kako smo losi za ligu nasu bla bla a onda pocne liga i mi tucemo redom ove nase pogotovo na Grbavici.Godinu dvije unazad kako su ofalili ovi protivnici u pripemnim vazda nam je neka muka u igri,napamet, na Grbavici se branimo od Sirokog,Zrinjskog napadamo ih u kontrama..Prije se znalo ko napada na Grbavici..

Iz nase ekipe je otislo zaista mnogo igraca. Kvalitetnih. Ako bi sada o tome opet pisali, vrtili bi se u krug, zasto je to sada tako , kako je Zeljo uspio doci na ovaj nivo, ko je kriv, jel se sta pokralo, vracamo li dugove, itd itd...
Nije problem u odigranim prijateljskim pripremnim utakmicama i da li su te utakmice protiv jakih protivnika. To nije razlog zasto se prije znalo ko napada na Grbavici. Oticemo predaleko sa ovakvim pricama, i opet bi bilo sve ispocetka, mozda je bolje da se vratimo pedesetak stranica unazad , pa da sve to opet fino iscitamo i da se vratimo ovde i nastavimo pricu u drugom smjeru, nego da tih pedeset stranica odranije, ponovo napisemo.

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
Ako igrač ne trči sa 19, ne zalaze se, nece ni sa 37. Uzecu za primjer Pjanica. Mogli ste svi nekako cuti misljenja da je sjajan tehnicar, zna sve s loptom, ali da se jednostavno sakriva, kad je duel igra u pitanju, otresu ga ljudi ko slinu. Takav je bio sa 17, takav je danas, takav ce biti i sa 35.ChWilla je napisao/la:stvar ukusa je da li ti se više sviđa mercedes ili BMW, ili sladoled od vanilije ili čokolade. a to što si ti rekao (za tako mladog igrača) je pljuvanje i glupost. eto živi bili pa vidjeli. ali ti ćeš tad biti pod petim-šestim nickom od danas.
Ili jesi, ili nisi
Igrali su na plastici da bi izbjegli blato...nema u sarajevu snijega a ne u medjugorju uslovi su vrhunski igraci imaju sve sto im treba...pripreme zavise i od igraca a ne samo uslova napredak fizicke spreme se dobija postepeno kroz vise priprema i zavisi od igraca do igraca.Znali smo se spremat i na Trebavicu pa dobro igrati...A malo vjere u ljude koni rade u klubu ne bi skodilo.champions1921 je napisao/la:Kao i gotovo uvijek istina u ovoj raspravi je negdje izmedju samo sto mi nekako volimo ili previse pljuvati ili previse braniti postupke ljudi koji odlucuju u klubu.. Sam Odovic se zalio kako u Medjugorju ne mogu trenirati na pravoj travi vec su non stop na plastici i da bi to mogao biti problem.. Meni to u startu zvuci kao da nisu obezbjedjeni optimalni uslovi.. Isto tako ne razumijem kako se moze reci da nije bitan kvalitet protivnika s kojima se igra na pripremama.. Po meni je bitno jer ti tekme sa daleko slabijim protivnicima ne mogu dati pravu sliku a ako cemo iskreno ni te slabije, izuzmemo li Travnik, nismo nadigrali.. Ima jos dvadesetak dana priprema pa cemo vidjeti rezultate kada pocne prvenstvo.. Ekipa je ostala ista a dobili smo novog, boljeg trenera pa neka logika govori da bi trebali biti bolji na proljece nego sto smo bili jesenas.. Dosta ce ovisiti i o rjesenju problema sa Tomicem..
S druge strane mi trenutno nismo u situaciji da placamo neke vrhunske pripreme i to je odgovor na pitanje zasto Medjugorje a ne neka bolja destinacija gdje se pripremaju bolje ekipe.. Koliko para toliko muzike i kada su u pitanju pripreme a i kada je u pitanju igracki kadar.. Klub je zacrtao za cilj izlazak u Evropu a dosadasnji razvoj situacije, bar meni, govori da ce put prema tom cilju biti poprilicno tezak i da cemo morati dati 120% da bi ga ispunili..
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
@corleone i @champions suština je da sve ima svoje predosti i nedostatke, ali to čovjek ne može da shvati. On anvro da je to sve loše pa eto ti. ne shvata da ima nedostataka i Antalija itd. Jednostavno neko procijeni šta mu treba u datom momentu i to jeto. MOžda nekad i finansije diktiraju pripreme, ali nisu t velike razlike u cijeni. Mogao si npr umjesot deset dana u Međugorje otići sedam u Antaliju, a tri ostati u Sa. Najbitnije je ovo što je @bocaccio spominjao, a to je trenerova filozofija i kako će on to sve uklopiti i kako će motivisati igrače.
@zeljuvolimja rekao sam da mi ličiš na pitara uzimajući obzir da nikako ne uzimaš u obzir šta drugi govore već namjerno tjeraš svoje a i registrovao si se neki dan, ali sam to zanemario pa ti odgovorio. I opet mi nisi dao nikakv argument sem toga da trebaju jači protivnici. JA sam tebi sve argumentima objašnjavoa sem pvih par rečenica. To sam i rekao da pretpostavljam.
@zeljuvolimja rekao sam da mi ličiš na pitara uzimajući obzir da nikako ne uzimaš u obzir šta drugi govore već namjerno tjeraš svoje a i registrovao si se neki dan, ali sam to zanemario pa ti odgovorio. I opet mi nisi dao nikakv argument sem toga da trebaju jači protivnici. JA sam tebi sve argumentima objašnjavoa sem pvih par rečenica. To sam i rekao da pretpostavljam.
- champions1921
Dadi samo fali dobar dio Enisovih karakteristika da bi bio top igrac.. I jedan i drugi posjeduju suprotne kvalitete koje koje nedostaju drugom.. Dali ce Dado biti kompletan igrac vrijeme ce pokazati.. Istina je da je potencijal i u najmanju ruku je neukusno momka od 19 godina koji je produkt Zeljine skole nazivati smecem..ChWilla je napisao/la:stvar ukusa je da li ti se više sviđa mercedes ili BMW, ili sladoled od vanilije ili čokolade. a to što si ti rekao (za tako mladog igrača) je pljuvanje i glupost. eto živi bili pa vidjeli. ali ti ćeš tad biti pod petim-šestim nickom od danas.
BUDI ŽELJO !!!
- corleone87
- Kontakt:
Upravu si treba prekinuti daljnju raspravu jer se vrtimo u krug sa istim stvarima..Vidicemo sta ce se desavati u narednim danima..boccaccio je napisao/la:corleone87 je napisao/la:Bas sjecam se da su nas do skora derali na pripremnim Metalist,slovenacki Aluminij,kojekavi hrvatski klubovi,znali smo i mi mlatnu par madjarskih klubova,solidnih klubova iz Hrvatske i uvijek smo kukali nakon tih priprema kako smo losi za ligu nasu bla bla a onda pocne liga i mi tucemo redom ove nase pogotovo na Grbavici.Godinu dvije unazad kako su ofalili ovi protivnici u pripemnim vazda nam je neka muka u igri,napamet, na Grbavici se branimo od Sirokog,Zrinjskog napadamo ih u kontrama..Prije se znalo ko napada na Grbavici..Ali smanjio se kvalitet nase ekipe. To nikako ne moze da se dovede u vezu sa protivnicima na pripremama u zadnje dvije godine.
Iz nase ekipe je otislo zaista mnogo igraca. Kvalitetnih. Ako bi sada o tome opet pisali, vrtili bi se u krug, zasto je to sada tako , kako je Zeljo uspio doci na ovaj nivo, ko je kriv, jel se sta pokralo, vracamo li dugove, itd itd...
Nije problem u odigranim prijateljskim pripremnim utakmicama i da li su te utakmice protiv jakih protivnika. To nije razlog zasto se prije znalo ko napada na Grbavici. Oticemo predaleko sa ovakvim pricama, i opet bi bilo sve ispocetka, mozda je bolje da se vratimo pedesetak stranica unazad , pa da sve to opet fino iscitamo i da se vratimo ovde i nastavimo pricu u drugom smjeru, nego da tih pedeset stranica odranije, ponovo napisemo.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
i baš mu loše ide zbog toga, jelde?
- champions1921
@pile samo sam parafrazirao neku Odinu izjavu u kojoj je istakao da mu se ne svidja sto nemaju mogucnost treniranja na pravoj travi.. Meni ne preostaje nista drugo nego da vjerujem ljudima u klubu.. Pisao ja ovdje optimisticno ili pesimisticno nista nece promjeniti..
@zaboljisportubih Antalija je tri puta skuplja od Medjugorja sto ne mora znaciti da bi se mi tamo bolje pripremili ali bi sigurno imali veci i bolji izbor sparing partnera.. Na kraju krajeva vidjecemo nasta ce sve ovo izaci..
@zaboljisportubih Antalija je tri puta skuplja od Medjugorja sto ne mora znaciti da bi se mi tamo bolje pripremili ali bi sigurno imali veci i bolji izbor sparing partnera.. Na kraju krajeva vidjecemo nasta ce sve ovo izaci..
BUDI ŽELJO !!!
Eno sad i Pjanić smeće od igrača
.

VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
savršen nije niko, nije ni ronaldo. ali veliki igrač se može biti i da se ne bude "kompletan".champions1921 je napisao/la:Dadi samo fali dobar dio Enisovih karakteristika da bi bio top igrac.. I jedan i drugi posjeduju suprotne kvalitete koje koje nedostaju drugom.. Dali ce Dado biti kompletan igrac vrijeme ce pokazati.. Istina je da je potencijal i u najmanju ruku je neukusno momka od 19 godina koji je produkt Zeljine skole nazivati smecem..ChWilla je napisao/la:stvar ukusa je da li ti se više sviđa mercedes ili BMW, ili sladoled od vanilije ili čokolade. a to što si ti rekao (za tako mladog igrača) je pljuvanje i glupost. eto živi bili pa vidjeli. ali ti ćeš tad biti pod petim-šestim nickom od danas.
sjetimo se recimo kako je bajić bezvoljno i mlitavo djelovao prošle sezone kad god je dobio šansu, a kako djeluje ove. a to je ta ista jedna godina razlike između 19 i 20.
- champions1921
Zato je medju najskupljim igracima u Italiji.. Sreca njegova pa su italijani levati koji nemaju pojma o fudbaluvrbanjusa je napisao/la:Eno sad i Pjanić smeće od igrača.

BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@corleone i @champions suština je da sve ima svoje predosti i nedostatke, ali to čovjek ne može da shvati. On anvro da je to sve loše pa eto ti. ne shvata da ima nedostataka i Antalija itd. Jednostavno neko procijeni šta mu treba u datom momentu i to jeto. MOžda nekad i finansije diktiraju pripreme, ali nisu t velike razlike u cijeni. Mogao si npr umjesot deset dana u Međugorje otići sedam u Antaliju, a tri ostati u Sa. Najbitnije je ovo što je @bocaccio spominjao, a to je trenerova filozofija i kako će on to sve uklopiti i kako će motivisati igrače.
Aman jarrabi, kakav ti argument zelis vise, smaras me, zestoko. Ja ti naveo da je sve to idilicno i bajno sto smo mi u Medjugorju, da su uslovi idilicni i bajni, ali da zamjeram na pripremnim utakmicama. Objasnio sam i zasto, ne samo tebi, barem osmorici ovdje, vise puta, vrtim se vise u krug. Super, tebi je GOSK taman, meni nije, nikada nece. Sve sjajno.
Hajde sto me smori, nego na kraju i ja sam sebe smorih. A to je vec problem
Kao da im je liga nešto. Smeće običnochampions1921 je napisao/la:Zato je medju najskupljim igracima u Italiji.. Sreca njegova pa su italijani levati koji nemaju pojma o fudbaluvrbanjusa je napisao/la:Eno sad i Pjanić smeće od igrača.

Šta se sve neće pročitiati ovdje.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
-
- Kontakt:
Cijenim vise Besica, nego Pjanica.champions1921 je napisao/la:Zato je medju najskupljim igracima u Italiji.. Sreca njegova pa su italijani levati koji nemaju pojma o fudbaluvrbanjusa je napisao/la:Eno sad i Pjanić smeće od igrača.
Sta cemo sad? Hocemo li se naguravati o tome ko je bolji? Razumjecu ako kazes Pjanic, tehnika i majstorluk.
Razumi me ako kazem Besic.
Muda i srce.
-
- Kontakt:
Mali, moras imati respekta, prvo me uhvati u necem sto sam napisao (da je Pjanic smece), pa me ismijavaj. Nemoj preko mojih ledja traziti popularnost kod istomisljenika. Mnogo sam veci level nego ti. Potrudi se, a ne da nazor kreiras situacijevrbanjusa je napisao/la:Kao da im je liga nešto. Smeće običnochampions1921 je napisao/la:Zato je medju najskupljim igracima u Italiji.. Sreca njegova pa su italijani levati koji nemaju pojma o fudbaluvrbanjusa je napisao/la:Eno sad i Pjanić smeće od igrača.
i liga i klubovi i Pjanić
![]()
Šta se sve neće pročitiati ovdje.

- champions1921
Pa to je stvar ukusa ali ni za jednog a ni za drugog ne mozes reci da su losi.. Jednostavno su razliciti tipovi igraca i razliciti karakteri.. Isto se odnosi i na Dadu kada ga uporedjujemo sa nekim drugim igracem.. Ima nesto ali i fali mu nesto.. Radi se o djetetu.. Moze puno napredovati i zasluzuje nasu podrsku a vrijeme ce pokazati kakav ce biti i hocemo li imati fajde od njega..ZeljuVolimJa je napisao/la:Cijenim vise Besica, nego Pjanica.champions1921 je napisao/la:Zato je medju najskupljim igracima u Italiji.. Sreca njegova pa su italijani levati koji nemaju pojma o fudbaluvrbanjusa je napisao/la:Eno sad i Pjanić smeće od igrača.
Sta cemo sad? Hocemo li se naguravati o tome ko je bolji? Razumjecu ako kazes Pjanic, tehnika i majstorluk.
Muda i srce.
BUDI ŽELJO !!!
@ZeljuVolimJa
Šta ima level? Ne "razumim" te nikako.
Ne ismijavam ja tebe više te žalim.
Šta ima level? Ne "razumim" te nikako.
Ne ismijavam ja tebe više te žalim.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 04 feb 2015, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
- corleone87
- Kontakt:
Ima vremena za Sadikovica da mu se utuve neke stvari u glavu..Momak ima kvalitet,dobar sut,zna podvaliti loptu ali je isto tako po meni previse nezainteresovan ali sad ce njega Oda ukomponovati jos bolje mislim..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
-
- Kontakt:
Cijenim vise Besica, nego Pjanica.
Muda i srce.[/quote]
Pa to je stvar ukusa ali ni za jednog a ni za drugog ne mozes reci da su losi.. Jednostavno su razliciti tipovi igraca i razliciti karakteri.. Isto se odnosi i na Dadu kada ga uporedjujemo sa nekim drugim igracem.. Ima nesto ali i fali mu nesto.. Radi se o djetetu.. Moze puno napredovati i zasluzuje nasu podrsku a vrijeme ce pokazati kakav ce biti i hocemo li imati fajde od njega..[/quote]
Govorim da takve igrace ne cijenim. Glupost je reci za Pjanica da je smece, ali mislim da navijaca nista vise ne moze iznervirati od nezalaganja. Pjanic kao da se plasi duel igre, uopste nije igrac koji je borben, u smislu da ce se "pobiti" za loptu, prije ce se sakriti.
Ne kazem ja da je jedan od drugog bolji, gore sam naveo njihove prednosti, kod oba. Ali ja, jednostavno, vise gotivim Besica. Model igrača koji je uvijek zahvalan i od kojeg bezuslovno mozes ocekivati da ce dati svoj maksimum
Muda i srce.[/quote]
Pa to je stvar ukusa ali ni za jednog a ni za drugog ne mozes reci da su losi.. Jednostavno su razliciti tipovi igraca i razliciti karakteri.. Isto se odnosi i na Dadu kada ga uporedjujemo sa nekim drugim igracem.. Ima nesto ali i fali mu nesto.. Radi se o djetetu.. Moze puno napredovati i zasluzuje nasu podrsku a vrijeme ce pokazati kakav ce biti i hocemo li imati fajde od njega..[/quote]
Govorim da takve igrace ne cijenim. Glupost je reci za Pjanica da je smece, ali mislim da navijaca nista vise ne moze iznervirati od nezalaganja. Pjanic kao da se plasi duel igre, uopste nije igrac koji je borben, u smislu da ce se "pobiti" za loptu, prije ce se sakriti.
Ne kazem ja da je jedan od drugog bolji, gore sam naveo njihove prednosti, kod oba. Ali ja, jednostavno, vise gotivim Besica. Model igrača koji je uvijek zahvalan i od kojeg bezuslovno mozes ocekivati da ce dati svoj maksimum