FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vrbanjusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 14:35

corleone87 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:@lazar Nema potrebe da se vraćam unazad, sjećanje me služi šta si pisao.

@eljuVolimJa A to tebe boli. Što nismo u Tursku otišli. Pa tako reci.

Suvišno vam je objašnjavati, vi baš zapeli da popljujete sve oko Želje. Bujrum nastavite.
Nije problem Turska nego protivnici..
Mislim da su Zvijezdini protivnici koje je naveo slabiji od Slobode i Širokog.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 04 feb 2015, 14:37

vrbanjusa je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:@lazar Nema potrebe da se vraćam unazad, sjećanje me služi šta si pisao.

Suvišno vam je objašnjavati, vi baš zapeli da popljujete sve oko Želje. Bujrum nastavite.
Nije problem Turska nego protivnici..
Mislim da su Zvijezdini protivnici koje je naveo slabiji od Slobode i Širokog.
Ne bih se slozio za Gornik i japance..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2015, 14:37

Turska je najoptimalnija, omjer cijene, kvaliteta i adekvatnih protivnika i blizu

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 14:38

ZeljuVolimJa je napisao/la:

Nerviras me. Ono sto meni smeta, ja cu, kako ti kazes, da hraknem, ne da pljunem. Ti lizi, ako ti se ne gadi ;)

A Zvijezda je pomenuta u smislu da oni cak tamo mogu, a mi ne mozemo na neku drugu, bolju destinaciju od Medjugorja. Ma koja god to neka destinacija bila. Ne Turska, bilo koja
Imaš koliko hoćeš klubova u Turskoj na pripremema možeš njih komotno početi pratiti, baš mi ličiš na jednog takvog.
Ti mene ne možeš iznervirati :D , znaš ti dobro zašto.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:38

Pa niko nije napisao da su prošle pripreme bile dobre, vidjeli smo na terenu rezultate.
Pa napiši ti nama koliko je to finansijsko odstupanje od "boljih" destinacija da znamo. Ja ne znam.
Kakve insajderske priče o čemu ti? Pa valjda je logično da su ljudi iz uprave i struka sjeli i dogovorili pripreme, nije ih Oda sam odveo u Međugorje.
Mi igranjem protiv "jakih" ekipa nećemo nište postići jer bi nas ljudi ubijali u pojam i ogadili nam fudbal. Protiv slabijih možeš nabiti samopouzdanje, uigrati na lakši način ono što struka želi. Slabiji protivnici ti više dopuštaju da igraš i da se uigraš. A ovi naši protivnicu su po mjeri, da vidimo gdje smo i šta smo u našoj ligi.
I nisam Hercegovac, ja tebe odlično razumijem samo što ti ne želiš da razumiješ šta ti se govori. Ja govorim a ti pljuješ. Samo nastavi.[/quote]

Tako je, zivio GOSK!! Steknimo sliku o laznoj snazi naseg kluba!! Nema veze sto ce nas Siroki silovati tamo, vazno je da na pripremama djelujemo silovito!! Mocno!!

Uvijek je bilo serija teskih utakmica, zadnju ili zadnje dvije igras protiv levata, da ih napucas i steknes to samopouzdanje. Ali ti znas bolje.

Piše: E. Škorić
31.01.2015., 23:57
Ekipa Zvijezde iz Gradačca danas je doputovala u Antaliju.

Ekspedicija Zvijezde je bezbrižno sletjela u Antaliju i smjestila se u hotel, gdje će odsjesti do 10. februara, kada je planiran povratak u Gradačac.

Za vrijeme ‘ozbiljnog’ dijela priprema u Turskoj će gradačački premijerligaš odmjeriti snage sa poljskim Gornikom (3. 2. 2015.), kazahstanskim Atyrauom (4. 2. 2015.), rumnskim CSMS-om (6. 2. 2015.) i japanskim Shonanom (9. 2. 2015.).

Ne interesuje me odakle im, kako, jel pogurao neki Rus, seik, ko vec, Zvijezda iz Gradacca je u Turskoj.

Da ne bude zabune, govorimo o Zvijezdi. Onoj iz Gradacca. Maloj gradacackoj Zvijezdi[/quote]

Bitno je da se piše da smo u Antaliji i to odmah samo po sebi znači da su pripreme uspjele ...
Uslovi i tim sa kojim rade naši momci su po meni bitni a ne hotel i zemlja u kojoj se reklamiramo sa priprema !!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.[/quote]

Jel ti znas kako su dobri tereni u Vogosci? Nismo u centru grada, haj da kazem da smo cak i malo osamljeniji, a da ne kazem o ustedi, jer je sasvim sigurno da je Vogosca isplatnija od Medjugorja, a pripreme i tamo mogu uspjeti, dovescemo Unis i tamburati.

Znas, cisto da ne reklamiramo Medjugorje i hotel u kojem smo..
A isplatnije..

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 feb 2015, 14:39

Željooooo je napisao/la:Ne znam stvarno što pojedinci ovoliko pljuju po Dadi Sadikoviću, on ima konstituciju djeteta, mali ima tek 19 godina, talentovan je jako, zna podvaliti loptu za napadača, ima jak šut, donio nam je prolaz protiv Lovcena, zabio još neke važne golove, asistencije itd, a slabe strane njegove igre lako je ispraviti pravilnim treninzima, teretanom itd..
Nije druze, vec peti smo na tabeli. Kao i Olimpik, koji mi nekako konkurentnije izgleda od nas, ali samo izgleda, jer oni uvijek nekako na kraju podbace. Mozda i ovaj put bude tako. Citavu sezonu pohvaljujemo i kritikujemo. Kritikujemo strucni kadar, ponekog igraca pojedinacno, jug svojevremeno, fizicku spremu, neuigranost.. Strpljivi smo, puni razumijevanja, ali smo i kukali. Pa dodje Odovic, Djelmic i Uzelac, mislim da sam cak procitao da ni titula nije daleko, uz dovodjenje dobrog napadaca, kao sada je sve dobro, pusu dobri vjetrovi. Sad je i Sadikovic dobar, procjenjujem da ce i Colic biti do pocetka prvenstva jedan od boljih igraca Zelje. Potom zapadosmo u ovaj zimski san, nekako sve ono sto je bilo lose, zaboravismo (tipicno Bosnjacki). Ne treba pljuvati, razapinjati, ali ne zaboraviti ono sta je lose, kako to lose ne bi prolazilo i dalje, a bez razloga. Meni najvise bodu oci pripreme. Prolazilo je to nekada, misljenja sam da sada zahtijevaju bolje pripreme. Jace utakmice

Vidi, igrači su javne ličnosti, nakon poraza ce biti kritika a nakon pobjeda cemo ih hvaliti, tako je uvijek bilo i tako ce uvijek biti,samo treba razlikovati način na koji nekog kritikuješ tj. konstruktivnu kritiku od klasičnog pljuvanja a ono tvoje gore za Sadikovića je klasično pljuvanje.Da si ti rekao da nije borben, da bježi od duela itd, to bi bila jedna konstruktivna kritika, a nazivati momka od 19 godina glupanom je odraz tvoje (ne)kulture. Druže, mi smo Željo, mi smo najveci klub u domovini, ako nam se ukaže šansa i treba da pokušamo osvojiti titulu, ako ostane Tomić, plus taj napadač, plus povratak Stanića, imali bi za BH uslove jednu odličnu ekipu. Colic ako ostane i odigra sezonu iz snova ne znam zašto poslije toga ne bi rekli da je dobro odigrao, treba da ga nakon toga kritikujemo zbog nekih prijašnjih stvari ?
Struka je rekla da se ide dolje na pripreme i to je to, imamo sve uslove, i hotel dobar, bazene, teretanu, par dobrih terena na kojima možemo trenirati, odigrali smo 2 jake utakmice u ovom periodu(Široki, Hajduk), pripremne utakmice služe da se ekipa uigra, u njima ti rezultat nije važan, ne znam da li se sjecaš kad je Amar došao drugi put u Želju, kako su nas svi derali na pripremama te godine, Zrinjski nas dobio ako se ne varam 5:0, ali cim je liga krenula mi smo ti koji su poceli da deru sve u ligi..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:41

vrbanjusa je napisao/la:

Nerviras me. Ono sto meni smeta, ja cu, kako ti kazes, da hraknem, ne da pljunem. Ti lizi, ako ti se ne gadi ;)

A Zvijezda je pomenuta u smislu da oni cak tamo mogu, a mi ne mozemo na neku drugu, bolju destinaciju od Medjugorja. Ma koja god to neka destinacija bila. Ne Turska, bilo koja
Imaš koliko hoćeš klubova u Turskoj na pripremema možeš njih komotno početi pratiti, baš mi ličiš na jednog takvog.
Ti mene ne možeš iznervirati :D , znaš ti dobro zašto.
Ako aludiras na to da se znamo, ne znamo se, budi siguran ;)
A nerviras me zbog balavog stava, ne samo ti, velik broj njih.

A to je da moramo da se uhvatimo za rucice, zatvorimo okice i govorimo kako je Zeljo najbolji i da je sve u savrsenom stanju u ovom trenutku.

Pa uradimo to, uhvatimo se za rukice i zatvorimo okice :opaopa:

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 04 feb 2015, 14:44

Nisam aludirao da se znamo, hvala Bogu pa se ne znamo.
Znači svi smo mi osim tebe i Lazara balavi ovdje :D .
Dobro čiko izvini.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:47

Željooooo je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Ne znam stvarno što pojedinci ovoliko pljuju po Dadi Sadikoviću, on ima konstituciju djeteta, mali ima tek 19 godina, talentovan je jako, zna podvaliti loptu za napadača, ima jak šut, donio nam je prolaz protiv Lovcena, zabio još neke važne golove, asistencije itd, a slabe strane njegove igre lako je ispraviti pravilnim treninzima, teretanom itd..
Nije druze, vec peti smo na tabeli. Kao i Olimpik, koji mi nekako konkurentnije izgleda od nas, ali samo izgleda, jer oni uvijek nekako na kraju podbace. Mozda i ovaj put bude tako. Citavu sezonu pohvaljujemo i kritikujemo. Kritikujemo strucni kadar, ponekog igraca pojedinacno, jug svojevremeno, fizicku spremu, neuigranost.. Strpljivi smo, puni razumijevanja, ali smo i kukali. Pa dodje Odovic, Djelmic i Uzelac, mislim da sam cak procitao da ni titula nije daleko, uz dovodjenje dobrog napadaca, kao sada je sve dobro, pusu dobri vjetrovi. Sad je i Sadikovic dobar, procjenjujem da ce i Colic biti do pocetka prvenstva jedan od boljih igraca Zelje. Potom zapadosmo u ovaj zimski san, nekako sve ono sto je bilo lose, zaboravismo (tipicno Bosnjacki). Ne treba pljuvati, razapinjati, ali ne zaboraviti ono sta je lose, kako to lose ne bi prolazilo i dalje, a bez razloga. Meni najvise bodu oci pripreme. Prolazilo je to nekada, misljenja sam da sada zahtijevaju bolje pripreme. Jace utakmice

Vidi, igrači su javne ličnosti, nakon poraza ce biti kritika a nakon pobjeda cemo ih hvaliti, tako je uvijek bilo i tako ce uvijek biti,samo treba razlikovati način na koji nekog kritikuješ tj. konstruktivnu kritiku od klasičnog pljuvanja a ono tvoje gore za Sadikovića je klasično pljuvanje.Da si ti rekao da nije borben, da bježi od duela itd, to bi bila jedna konstruktivna kritika, a nazivati momka od 19 godina glupanom je odraz tvoje (ne)kulture. Druže, mi smo Željo, mi smo najveci klub u domovini, ako nam se ukaže šansa i treba da pokušamo osvojiti titulu, ako ostane Tomić, plus taj napadač, plus povratak Stanića, imali bi za BH uslove jednu odličnu ekipu. Colic ako ostane i odigra sezonu iz snova ne znam zašto poslije toga ne bi rekli da je dobro odigrao, treba da ga nakon toga kritikujemo zbog nekih prijašnjih stvari ?
Struka je rekla da se ide dolje na pripreme i to je to, imamo sve uslove, i hotel dobar, bazene, teretanu, par dobrih terena na kojima možemo trenirati, odigrali smo 2 jake utakmice u ovom periodu(Široki, Hajduk), pripremne utakmice služe da se ekipa uigra, u njima ti rezultat nije važan, ne znam da li se sjecaš kad je Amar došao drugi put u Želju, kako su nas svi derali na pripremama te godine, Zrinjski nas dobio ako se ne varam 5:0, ali cim je liga krenula mi smo ti koji su poceli da deru sve u ligi..

Šefe, ja sam navijač, nisam akademski građanin (iako sam i to, ali na forumu sam samo navijač) i ja NE želim da govorim za Sadikovica da je na određeni način limitiran igrač (fizički), ja ću to da kažem zdravo-seljački, navijački - glup ( a ti o mom odgoju misli sta zelis, i ti i ja znamo da necu biti pretjerano povrijedjen ;) ). Iako se jesam kasnije ispravio, nije glup, već po meni nije igrač kakvim bi trebalo biti, kompletan igrač, nema duha u njemu, statista.

A kazem ti, apsolutno mi nisu rezultatski bitne utakmice sa priprema, bitno je da se izvuku pouke i unaprijedimo se, i posle poraza i pobjeda. A realno stanje je da se pouke najbolje izvlace nakon poraza. Ne nakon pobjeda nad GOSKOM

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 14:49

vrbanjusa je napisao/la:Nisam aludirao da se znamo, hvala Bogu pa se ne znamo.
Znači svi smo mi osim tebe i Lazara balavi ovdje :D .
Dobro čiko izvini.
Primljeno izvinjenje, djecace. Nemoj vise nikad ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 04 feb 2015, 14:50

A po čemu ste zaključili da medjugorje ne valja? Bas me to zanima?

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 04 feb 2015, 14:50

Bolje da te oderu nekakvi Cesi ili Rusi, nego da ti oderes GOSK, to je vazda tako bilo. Pa pripremne su pobogu, ne igra se za bodove i evropski koeficijent :roll:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 feb 2015, 14:51

@zeljuvolimja vidim da s i se registrovao nedavno i neću sumljati da si sada neki ubačeni pitar koji se pretvara da je naš mada mi tako djeluješ. Nije to iz razloga što imaš drugačije mišljenje (ovdje to kao mnogi često pominju kao da ga ne smiješ imati što nije tačno) jer i ja i @boccacio npr ili neko drugi imamo često drugačija mišljenja ali ti pretjeruješ i to namjerno. Shvatio sam te ja šta si htio reći sa Čitlukom itd ali ti npr nisi pročitao šta sam ja napisao za pripreme, a i ostali ti to uglavnom govore. Znači, taj dole centar je u rangu sa Antalijom (zbog koje vjerovatno pišeš ovako jer su dole pitari i kompanija) gledajući ga kao centar. Jedino je vrijeme mali problem, ali takvo će nas vrijeme pratiti kroz polovinu prevenstva BiH. Ja mislim, a vjerovatno je i struka tako porcijenila da momci treba da se naviknu i na to. Kažem možda. Sa druge strane objasnio sam ti i za tekme da je bolje, ako već hoćeš izolovano da pričaš o njima (mada ti je @boccacio objasnio da su one manje bitne od suštine priprema), da igramo sa ekipama od kojih si bolji jer se privikavaš na igru razbijanja bunkera. Razlog? Deset od petnaest tekmi će nam biti takve. Isto tako nismo mi samo igrali protiv lošijih. Igrali smo i protiv Hajduka i Širokog koji su malo bolji trnutno od nas. Pa i protiv CIbalije koja je u rangu sa nama, pogotovo jer smo igrali malo kombinovano. Tu je i Velež koji je isto u rangu sa nama. Lošiji su Travnik, Gošk i SLoboda. Protiv ove zadnje dvije nismo igrali još. To zanči da je taj tvoj paritet zadovoljen. Ima i boljih i lošijih i svakakvih. Trenutno. To što smo mi Željo ne znači da smo trenutno bolji od Širokkog. Sa druge strane šta bi dobio ako odgraš protiv Dinama. Imaju ljudi loptu 70% vremena. Jedino možda malo bunekr da vježbaš a taj bunker ćeš možda jedino primjeniti kad odeš u Evropu i zapdne te PLzen. Vidjet ćeš ti greške ali one su plod lošije kvlitete, a ne greške u mozgu.

Isto tako za Dadu sam sto puta objašnjavao. On ima sve što moderan veznjak treba da ima. Jeino mu nedostaje duel igra. Međutim on još formira svoju figuru. Sjetiti se Džeke sa 18. Ko listić, ko mu priđe, otpuše ga. Vremenom će Dado ojačati pa će i taj dio dobiti. Živi bili pa vidjeli. Memija i Baja su recimo skoro pa formirani. Pogotovo Baja. Dado bi mogao recimo biti malo angažovaniji, ali vidjeli ste da i Memija nekad ne može da dobije duel pa udara, vuče, ruši. To bi Dado jedino mogao trenutno promijeniti i malo više uklizavati, ali reći da je glup? To je bezobrazno. On je inteligentni veznjak, takvi rijetko ruše. Kližu da, ali udaraju rijetko.
Ako ove stvari ne možeš razumjeti, žao mi je. Možeš misliti da je tvoja varijanta bolja, ali struka odlučuje a ti to nisi. Možeš dati svoje argumente, ali ja nijedan, sem toga da se mogu protiv boljih vidjeti greške, ja nisam čuo.

O članstvu ću uskoro napisati malo duži post. Često sam i pisao ali ponovit ću se. Tu se sa Gredom nikako ne slažem mada je i Gredin stav tačan ali ne smije se klub osloniti samo na to.

Amerigo
Kontakt:

Post Postao/la Amerigo » 04 feb 2015, 14:51

ZeljuVolimJa je napisao/la:Pa niko nije napisao da su prošle pripreme bile dobre, vidjeli smo na terenu rezultate.
Pa napiši ti nama koliko je to finansijsko odstupanje od "boljih" destinacija da znamo. Ja ne znam.
Kakve insajderske priče o čemu ti? Pa valjda je logično da su ljudi iz uprave i struka sjeli i dogovorili pripreme, nije ih Oda sam odveo u Međugorje.
Mi igranjem protiv "jakih" ekipa nećemo nište postići jer bi nas ljudi ubijali u pojam i ogadili nam fudbal. Protiv slabijih možeš nabiti samopouzdanje, uigrati na lakši način ono što struka želi. Slabiji protivnici ti više dopuštaju da igraš i da se uigraš. A ovi naši protivnicu su po mjeri, da vidimo gdje smo i šta smo u našoj ligi.
I nisam Hercegovac, ja tebe odlično razumijem samo što ti ne želiš da razumiješ šta ti se govori. Ja govorim a ti pljuješ. Samo nastavi.

Tako je, zivio GOSK!! Steknimo sliku o laznoj snazi naseg kluba!! Nema veze sto ce nas Siroki silovati tamo, vazno je da na pripremama djelujemo silovito!! Mocno!!

Uvijek je bilo serija teskih utakmica, zadnju ili zadnje dvije igras protiv levata, da ih napucas i steknes to samopouzdanje. Ali ti znas bolje.

Piše: E. Škorić
31.01.2015., 23:57
Ekipa Zvijezde iz Gradačca danas je doputovala u Antaliju.

Ekspedicija Zvijezde je bezbrižno sletjela u Antaliju i smjestila se u hotel, gdje će odsjesti do 10. februara, kada je planiran povratak u Gradačac.

Za vrijeme ‘ozbiljnog’ dijela priprema u Turskoj će gradačački premijerligaš odmjeriti snage sa poljskim Gornikom (3. 2. 2015.), kazahstanskim Atyrauom (4. 2. 2015.), rumnskim CSMS-om (6. 2. 2015.) i japanskim Shonanom (9. 2. 2015.).

Ne interesuje me odakle im, kako, jel pogurao neki Rus, seik, ko vec, Zvijezda iz Gradacca je u Turskoj.

Da ne bude zabune, govorimo o Zvijezdi. Onoj iz Gradacca. Maloj gradacackoj Zvijezdi[/quote]

Bitno je da se piše da smo u Antaliji i to odmah samo po sebi znači da su pripreme uspjele ...
Uslovi i tim sa kojim rade naši momci su po meni bitni a ne hotel i zemlja u kojoj se reklamiramo sa priprema !!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.[/quote]

Jel ti znas kako su dobri tereni u Vogosci? Nismo u centru grada, haj da kazem da smo cak i malo osamljeniji, a da ne kazem o ustedi, jer je sasvim sigurno da je Vogosca isplatnija od Medjugorja, a pripreme i tamo mogu uspjeti, dovescemo Unis i tamburati.

Znas, cisto da ne reklamiramo Medjugorje i hotel u kojem smo..
A isplatnije..[/quote]

Tebe svakako za direktora kluba jer vidim da si pametniji od svih ovdje !!!
Ništa riješit ćemo da je ova sezona propala a na tebi je da spasiš slijedeću.....
Lijep pozdrav ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 04 feb 2015, 14:53

I sta ces dobiti s tim? Nikako na to da dodjes prijatelju sta odu bilo gdje osim dole i sta? Molim te sta?
Ja sam pobornik neke stvari trebamo pomjerati, ali ne pod svaku cijenu cisti primjer toga ,a ako hoces da shvatis shvatit ces lako je nije tesko, je nase putovanje tj ekipino putovanje u skoplje avionom da spremni docekamo vamo tamo odmorni i sl. odemo avionom 0:0 ljudi iz skoplja krenu sa autobusom i dobiju nas. Kako god su oni nas dobili dobili su... Tako da te stvari vjeruj mi veze nemaju.. Gdje se Siroki priprema??? A Siroki realno je najbolja ekipa kod nas sa konstanom dobrih rezltata.
Kralj price

1ra
Kontakt:

Post Postao/la 1ra » 04 feb 2015, 14:54

zadovoljan sam pripremama.
protivnici su mogli biti i jači
prošetaćemo se do pozicije koja vodi u evropu
:) :salut:
M

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 04 feb 2015, 14:55

Bas sjecam se da su nas do skora derali na pripremnim Metalist,slovenacki Aluminij,kojekavi hrvatski klubovi,znali smo i mi mlatnu par madjarskih klubova,solidnih klubova iz Hrvatske i uvijek smo kukali nakon tih priprema kako smo losi za ligu nasu bla bla a onda pocne liga i mi tucemo redom ove nase pogotovo na Grbavici.Godinu dvije unazad kako su ofalili ovi protivnici u pripemnim vazda nam je neka muka u igri,napamet, na Grbavici se branimo od Sirokog,Zrinjskog napadamo ih u kontrama..Prije se znalo ko napada na Grbavici..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 04 feb 2015, 14:57

Kao i gotovo uvijek istina u ovoj raspravi je negdje izmedju samo sto mi nekako volimo ili previse pljuvati ili previse braniti postupke ljudi koji odlucuju u klubu.. Sam Odovic se zalio kako u Medjugorju ne mogu trenirati na pravoj travi vec su non stop na plastici i da bi to mogao biti problem.. Meni to u startu zvuci kao da nisu obezbjedjeni optimalni uslovi.. Isto tako ne razumijem kako se moze reci da nije bitan kvalitet protivnika s kojima se igra na pripremama.. Po meni je bitno jer ti tekme sa daleko slabijim protivnicima ne mogu dati pravu sliku a ako cemo iskreno ni te slabije, izuzmemo li Travnik, nismo nadigrali.. Ima jos dvadesetak dana priprema pa cemo vidjeti rezultate kada pocne prvenstvo.. Ekipa je ostala ista a dobili smo novog, boljeg trenera pa neka logika govori da bi trebali biti bolji na proljece nego sto smo bili jesenas.. Dosta ce ovisiti i o rjesenju problema sa Tomicem..

S druge strane mi trenutno nismo u situaciji da placamo neke vrhunske pripreme i to je odgovor na pitanje zasto Medjugorje a ne neka bolja destinacija gdje se pripremaju bolje ekipe.. Koliko para toliko muzike i kada su u pitanju pripreme a i kada je u pitanju igracki kadar.. Klub je zacrtao za cilj izlazak u Evropu a dosadasnji razvoj situacije, bar meni, govori da ce put prema tom cilju biti poprilicno tezak i da cemo morati dati 120% da bi ga ispunili..
BUDI ŽELJO !!!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 04 feb 2015, 14:59

struja je napisao/la:imal šta novo za tomića ,šta je sa tim špicom hoćel se dovodit,

ZeljuVolimJa
Kontakt:

Post Postao/la ZeljuVolimJa » 04 feb 2015, 15:00

zaboljisportuBiH je napisao/la:@zeljuvolimja vidim da s i se registrovao nedavno i neću sumljati da si sada neki ubačeni pitar koji se pretvara da je naš mada mi tako djeluješ. Nije to iz razloga što imaš drugačije mišljenje (ovdje to kao mnogi često pominju kao da ga ne smiješ imati što nije tačno) jer i ja i @boccacio npr ili neko drugi imamo često drugačija mišljenja ali ti pretjeruješ i to namjerno. Shvatio sam te ja šta si htio reći sa Čitlukom itd ali ti npr nisi pročitao šta sam ja napisao za pripreme, a i ostali ti to uglavnom govore. Znači, taj dole centar je u rangu sa Antalijom (zbog koje vjerovatno pišeš ovako jer su dole pitari i kompanija) gledajući ga kao centar. Jedino je vrijeme mali problem, ali takvo će nas vrijeme pratiti kroz polovinu prevenstva BiH. Ja mislim, a vjerovatno je i struka tako porcijenila da momci treba da se naviknu i na to. Kažem možda. Sa druge strane objasnio sam ti i za tekme da je bolje, ako već hoćeš izolovano da pričaš o njima (mada ti je @boccacio objasnio da su one manje bitne od suštine priprema), da igramo sa ekipama od kojih si bolji jer se privikavaš na igru razbijanja bunkera. Razlog? Deset od petnaest tekmi će nam biti takve. Isto tako nismo mi samo igrali protiv lošijih. Igrali smo i protiv Hajduka i Širokog koji su malo bolji trnutno od nas. Pa i protiv CIbalije koja je u rangu sa nama, pogotovo jer smo igrali malo kombinovano. Tu je i Velež koji je isto u rangu sa nama. Lošiji su Travnik, Gošk i SLoboda. Protiv ove zadnje dvije nismo igrali još. To zanči da je taj tvoj paritet zadovoljen. Ima i boljih i lošijih i svakakvih. Trenutno. To što smo mi Željo ne znači da smo trenutno bolji od Širokkog. Sa druge strane šta bi dobio ako odgraš protiv Dinama. Imaju ljudi loptu 70% vremena. Jedino možda malo bunekr da vježbaš a taj bunker ćeš možda jedino primjeniti kad odeš u Evropu i zapdne te PLzen. Vidjet ćeš ti greške ali one su plod lošije kvlitete, a ne greške u mozgu.

Isto tako za Dadu sam sto puta objašnjavao. On ima sve što moderan veznjak treba da ima. Jeino mu nedostaje duel igra. Međutim on još formira svoju figuru. Sjetiti se Džeke sa 18. Ko listić, ko mu priđe, otpuše ga. Vremenom će Dado ojačati pa će i taj dio dobiti. Živi bili pa vidjeli. Memija i Baja su recimo skoro pa formirani. Pogotovo Baja. Dado bi mogao recimo biti malo angažovaniji, ali vidjeli ste da i Memija nekad ne može da dobije duel pa udara, vuče, ruši. To bi Dado jedino mogao trenutno promijeniti i malo više uklizavati, ali reći da je glup? To je bezobrazno. On je inteligentni veznjak, takvi rijetko ruše. Kližu da, ali udaraju rijetko.
Ako ove stvari ne možeš razumjeti, žao mi je. Možeš misliti da je tvoja varijanta bolja, ali struka odlučuje a ti to nisi. Možeš dati svoje argumente, ali ja nijedan, sem toga da se mogu protiv boljih vidjeti greške, ja nisam čuo.

O članstvu ću uskoro napisati malo duži post. Često sam i pisao ali ponovit ću se. Tu se sa Gredom nikako ne slažem mada je i Gredin stav tačan ali ne smije se klub osloniti samo na to.

O ovom prvom dijelu necemo, 29 mi je godina, ako si nekim cudnim slucajem pomislio da cu ti se pravdati..ooo kako si se presao cc..

Ja ovdje citavo vrijeme pisem o pripremnim utakmicama. Spomenuo Zvijezdu koja je, igrom slucaja, zavrsila u Turskoj (da je Bogdom na Maldivima, isplivala bi srz koju sam zelio reci, a ne navedeni "pitarluk", zbog pominjanja Turske). Pa, hajde da zamislimo u nasim glavicama da je Zvijezda na Maldivima, kako bi i izasla ona srz koju zelim reci. Ne znam odakle im pare, ali su oni uspjeli otici na Maldive, da li je moguce da smo mi u kriznijoj situaciji nego oni?

Ja znam da su u Medjugorju odlicni uslovi, godinama je tako, nemali broj klubova ide tamo da se priprema, ali po meni, Zeljine pripreme, uz jako dobre uslove, zahtijevaju i jake protivnike. Neko ko ce te isprasiti, pozeljno je da te isprase, pa zadnje 2 da se ti iskalis na nekome, da izbrusis ekipu, kako kazu. Taman neko ko ce i igrati taj bunker.

A o Dadi ne bih vise, moj licni stav je da je smece. Ako tebi nije - pozdravljam i to :thumbup:
Stvar ukusa!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.