FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

reks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la reks » 02 feb 2015, 17:19

Na stranu sve ali vijeme dole i silna kiša koju norvežani predviđaju nimalo me ne raduju.Opet plastika a koliko se sjećam u jednoj od izjava i Odović je dosadašnjim pripremama "zamjerio"broj treninga na plastici
Zadnja izmjena: reks, dana/u 02 feb 2015, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

Starkelja
Kontakt:

Post Postao/la Starkelja » 02 feb 2015, 17:25

MosaLjoze1921 je napisao/la:Ima li šta novo za Tomu ? :D :D
nista sem istine da mu je klub duzan 14000 ( premije i zaostatci po platama i neki bonus od ugovoa ne znam ni ja tacno i neki dugovi oko stana valjda sto je trebao zeljo pokriti a nije)

ide li ili ostaje nista jos 50% da ide 50% ostaje..... danas je trenirao sa juniorima vidno neraspolozen

sad ima li sta dublje u odnosu Uprava-tomic ne znam ali NAVODNO opet ponavljam NAVODNO iz prica "rekla kazala"
problem lezi sto uprava zahtijeva neko prebijanje tog duga , i sto je uprava prihvatila ponudu koja realno ne odgovara igracu jer ga "nema" u lovi a kod primanja i nije neki problem tu itamo se da korigovati

generalno gledajuci najveci problem je sto je Odovic sa dijelom uprave poceo "prospati" svoj inat a tomic digo nos pa se i on inati u smislu nema veze mogu ja i na tribinu al necete vidjeti marke od mene sto mu ne valja nikako

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 02 feb 2015, 17:26

od inata nema selameta.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 02 feb 2015, 17:55

Starkelja je napisao/la:
MosaLjoze1921 je napisao/la:Ima li šta novo za Tomu ? :D :D
nista sem istine da mu je klub duzan 14000 ( premije i zaostatci po platama i neki bonus od ugovoa ne znam ni ja tacno i neki dugovi oko stana valjda sto je trebao zeljo pokriti a nije)

ide li ili ostaje nista jos 50% da ide 50% ostaje..... danas je trenirao sa juniorima vidno neraspolozen

sad ima li sta dublje u odnosu Uprava-tomic ne znam ali NAVODNO opet ponavljam NAVODNO iz prica "rekla kazala"
problem lezi sto uprava zahtijeva neko prebijanje tog duga , i sto je uprava prihvatila ponudu koja realno ne odgovara igracu jer ga "nema" u lovi a kod primanja i nije neki problem tu itamo se da korigovati

generalno gledajuci najveci problem je sto je Odovic sa dijelom uprave poceo "prospati" svoj inat a tomic digo nos pa se i on inati u smislu nema veze mogu ja i na tribinu al necete vidjeti marke od mene sto mu ne valja nikako
Da je dosla bilo kakva druga ponuda Klub bi prihvatio ;)
Sad je njegovo oce li se dogovoriti ili nece.. Previse insajderskih informacija :kafa:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 03 feb 2015, 05:13

Protivnici slabi za ove primpremne tekme ,opet Travnik I Gosk :roll: Sloboda se bori za opstanak. CiBalija ;) ma daj bjezi ba ali sta je tu je bice bolje aBd.

Aldine ,Starkelja ,dona,Odaveliki I jos 100000000000 nickova dzaba mijenjas nickove prica ista ,smrdi pa smrdi .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 feb 2015, 06:25

Starkelja ti je tu, cini mi se, visak. To je cool lik.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 03 feb 2015, 10:27

Realno ako Tomo ode , bez dva kvalitetna pojačanja teško da ćemo nešto posebno napraviti na proljeće . Ipak nadat se da će biti bolje . Prelazni rok kod nas tek počinje ali treba što prije dovest pojačanja ako želimo da se uigraju .
Brkica

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 03 feb 2015, 10:30

danas ce se znati dal ide ili ostaje tomic
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 03 feb 2015, 10:40

Imal' gdje na vidiku tih prinova odnosno pojačanjaa ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2015, 11:24

što neko reče, u nekim velikim ligama cijela pauza manje traje nego što je kod nas ostalo. ako valja lako će se uigrati jer sigurno neće doći pet novih startera. a ako ne valja sve je džaba.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 03 feb 2015, 11:31

Tomislav Tomić, kapiten Željezničara iz jesenjeg dijela sezone, ostaje na Grbavici, s obzirom na to da mu je propao transfer u Banik Ostravu. Podsjetimo, Česi su za ovog igrača nudili najprije 100.000 eura, što je Željo odbio, da bi plavi na kraju prihvatili ponudu od 150.000 eura.

Međutim, Tomić nije bio zadovoljan uslovima koji su njemu ponuđeni, te se odlučio na ostanak, u međuvremenu odbijajući potpisivanje predugovora sa zainteresovanim timovima, a sve kako bi i Željo zaradio svoj dio kolača.

Plavi su Tomića pokušali čak i natjerati na odlazak u Banik, koji je u međuvremenu doveo igrača sličnog profila kao što je veznjak Želje, čime je transfer i definitivno propao.

- Treniram na Grbavici sa Admirom Adžemom i čekam da počnem razgovore o novom ugovoru. Cijelo vrijeme sam govorio kako želim da Željo zaradi od mog transfera, ali nisam mogao pristati na loše finansijske uslove, koje mi je nudio Banik, niti želim da me neko ucjenjuje, kaže nam Tomić, koji želi nastavak saradnje sa plavima, ali i jasno definisanje obaveza prema njemu, s obzirom na to da prošlim ugovorom one nisu bile baš najjasnije.

Tako će Željo, silom prilika, zadržati svog najboljeg igrača, koji bi se ekipi, ukoliko dogovori produženje, mogao priključiti već danas. Ukoliko se to ne desi, odnosno Tomić ne pristane na ponuđene uslove, veznjak plavih će biti odstranjen iz ekipe, što znači da Milomir Odović neće moći računati na njegove usluge.

U trenucima kada se Željo bori za izlazak u Evropu, ovakav epilog nikome ne bi odgovarao - plavima, jer ne bi zaradili na transferu, te bi bili oslabljeni za neigranje najboljeg igrača, a Tomiću, jer bi pauzirao do ljeta.

- Očekujem da se Tomić dogovori, kaže Odović, te nastavlja:

- Paralelno vodimo razgovore sa nekoliko igrača, ali nema ništa konkretno, tako da se nadamo da će Tomić ipak ostati, riječi su trenera Želje, kojem bi ostanak ovog veznjaka itekako dobro došao.

Danas protiv Cibalije

Inače, Željo se trenutno sprema u Međugorju, gdje će danas u 14.30 odigrati prijateljsku utakmicu protiv vinkovačke Cibalije. Odović je planirao na teren poslati dvije kombinovane ekipe, koje će dobiti po poluvrijeme, a upitan je jedino nastup Damira Sadikovića, koji se žalio na stomačne probleme.

Ovoj informaciji dodajmo i to kako je Dejan Uzelac, potpisao dvogodišnji ugovor sa Željom, a da je produženje dogovorio i Josip Kvesić.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

admirh
Kontakt:

Post Postao/la admirh » 03 feb 2015, 11:42

Hahahha koji cirkus, ide pa ne ide, pa sa juniorima tako to bude kad čovjek sve da za Želju najbolji igrač i dobije po ušima, da je pametan da ne produžuje, i na ljeto spiči u Sarajevo.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 feb 2015, 11:49

ChWilla je napisao/la:što neko reče, u nekim velikim ligama cijela pauza manje traje nego što je kod nas ostalo. ako valja lako će se uigrati jer sigurno neće doći pet novih startera. a ako ne valja sve je džaba.
Jeste buraz, ali valjda nam je jasno koliko mi imamo sanse da kupimo tako kvalitetnog igraca. Koliko ih je u nasoj lizi dobrih,bez ugovora i jos da su jeftini, jer mi nemamo sanse kupiti nikoga ko nije iz regiona, a izbor je uzak ako ne i nikakav.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2015, 11:55

pa kad si ovako kvalitetan, ne treba ni neki ronaldo da ti popravi nivo igre. igrača koji bi nama bili pojačanja ima uvijek, i kad istekne prelazni rok. "samo" treba dati platu.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 feb 2015, 12:01

Govorimo o brzini uklapanja u tim. Znaci dodje neko prosjecan znaci treba mu vremena da se uigra. O tome sam htjeo komentarisati.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 03 feb 2015, 12:06

S Tomićem je juče dogovoreno, produžiće ugovor.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2015, 12:13

izvor? ozbiljno?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 feb 2015, 12:38

DJeluje i meni da će to na dobro, bar iz ovih par intervjua od jutros koje sam pročitao. Nekako se uvijek kroz izjave može pročitati kakvo je raspoloženje između redova. Tako se moglo vidjeti iz izjava Tominih u zadnjih pola godine da mu se ide odavde, prije svega iz lige. Nema to toliko veze sa Željom. Sa druge strane, sad je došlo i do malih problema sa našima, međutim mora se to naći negdje na pola. Sve se može dogovoriti em ako se ne traže neke enormne cifre. Jednostavno podebljaš mu malo ugovor i odmah sad dogovoriš minimalnu cifru uz koju ga Željo pušta. Čak se može dogovoriti da je ta cifra npr 200.000Eur na ljeto, 150.000 na zimu, pa 100.000 na sljedeće ljeto. Naravno ako je tačno da mu se duguje treba čovjeku sve isplatiti. Treba i Tomo shvatiti da ta ekipa koja ne želi da plati ovo obeštećenje ustvari i nije toliko zainteresirana. Uvijek on može, eto npr nakon dvije godine, kao i Svraka otići i uzeti neku lovu koja je i veća od Osttrave jer oni očigledno nisu toliko zainteresirani. Ovi momci nekad i ne razmišljaju o budućnosti. Evo npr Tomo će uvijek u Želji imati otvorena vrata. Ako bude želio raditi u nogometu poslije karijere to je tako. Ovi što često mijenjaju klubove rijetko su gdje dobrodošli kasnije. Na kraju krajeva sutra se može i iz inostranstva vratiti u Želju. Tu će mu uvijek biti kao kod kuće, tu se uvijek ima najviše razumjevanja. Tu se čeka da proradi, kao što sad trpimo Benju, pa i Kvesu donekle. Gdje bi to njih ovoliko trpili.Nigdje.

Ponovo da pitam šta je sa Haskovićem jer vidim nema ga u Međugorju. Znam da je Mekić posuđen Igamnu iz Konjica. I ponovo da pitam da mi kažu ovi što su bili protiv Travnika kako su Odigrali Hadžović, Kašić i Beganović.

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 03 feb 2015, 12:40

Nadam se da Tomo ostaje.. Tomo je dosta dao Zelji a i Zeljo njemu to je vec receno i svi to znaju. Ja korektnije osobe (fudbalera) od njega nisam vidio a bio sam u par prilika kad nismo ni rednovno za plate imali i kad se to malo vise se osjetilo.. Momak nikad nije pomoslio da glumi da je bolestan da ne moze igrati i sl. Mozda ste zaboravili kad su nase uzdanice, puleni i veliki talenti (svraka, i sl. g..) bojkotovali utakmice tj "povrijedili se" pa im smeta hladno vrijeme pa im smeta sunce u oci, trava nije podsisana i sl gluposti, a Tomo pod injekcijama igrao, zavijenog koljena i sl.
Tako da malo niste fer premam momku. Treba ispasti i sa strane kluba korektan prema njemu ako mu se sta duguje platiti dogovoriti kako sta dalje a ne k... se bez ikakve potrebe. Joooj kako bi to Brkoni sve posamarao, sve one nafurane glave u upravi i oko uprave.... Pa kad ih vidis samo zeludac ti se okrene da ne govorim na ovu dvojicu sto su uvijek po vjestima nego ono miseve okolo.
Mi kad se njih i par sitnih stvari koje bi nas odvajale od ostalih i ukupnog sivila u BH sportu i drustvu rijesimo, sve cemo moci SVE, kad se rijesimo to "presretnuo ga na treningu" (pa ja da sam igrac da ne znam ti koliko da volim klub kad bi mene neko tako presretno je.. bi mu mamicu i nikad vise ne bi igrao), kad se riješimo onih na zapadu što našim igracima psuju bez ikakvog razloga (ima 4 frajera svaku utakmicum, čak isto obučeni siva trenerka) ima ih dosta svi znate ko su samo iz nekog razloga niko ih ne spominje, kad se riješimo nekih (ovo moram napisati) navijaca koji ne smiju i ne mogu biti veci od Zelje , rijesimo i baklje i ostalo (sto puta ispricana prica),kad se riješimo zalizanka ispred stadiona sa kartama što preprodaju, kad se riješimo majmuna što predstavljaju Želju kao marketing stručnjaci, idu kod privatnika i za to više uzmu sebi nego Zelji za reklamu (mogu i njih imenovati na pp slobnodo i ovdje na forumu) kad tako te sitnice, a ima ih još ovo sto mi je prvo na um palo, poredamo onda ce biti i investitora i gradnje stadiona, i rezultata i mnogo vise od toga..

Ali opet sve je to moje subjektivno misljenje a možda je i bolje ovako učmalo posmatrati situaciju!!!
Jer to je valjda nas Balkanski mentalitet.
Kralj price

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 feb 2015, 13:05

Gledam ova videa Dejana Uzelca. Nije ono skupljeno iz 50 utakmica pa izabrano samo najbolje, nego svi dodiri sa loptom u toku cijele utakmice. Ima pregled, ne nabija loptu bezveze, zna i iznijeti preko centra dobar u skoku i jos ljevak. Mogao bi biti bas fino pojacanje. Jos da bude ono sto mi volimo, da odmah na pocetku pricepi nekoga bio bi idealan.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Anpa, antibot, Firebase i 47 gostiju.