Sejad Salihovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gost
Kontakt:

Re: Sejad Salihovic

Post Postao/la gost » 01 feb 2015, 18:40

Ajax je napisao/la:
Nije zalutao. Ja pisem ovdje vec pola godine da kao lijevo krilo trebaju igrati Lulic odnosno Salihovic onaj koji bude u boljoj formi. Sto je jedino normalno. Nevidim zasto bi Lulic imao status sigurnog startera bez obzira na to kakve partije pruza. Mislim da on nema toliki kvalitet. Eto Salihovic je zalutao :lol: :lol:

I jedan i drugi igrac imaju svoje prednosti i mane ili nemaju mozda ?? :roll: :roll: A Pape je prvo "trosio" Salihovica na beku. Pa mu onda protiv Kipra nije igrao nikako a momak ima preko 100 utakmca Bundeslige u nogama. Pa je onda poceo Lulica da "trosi" na beku. Vizionarski potezi nema sta. Umjesto da se navodno smijes trebalo bi ti biti zao tih poteza i posljedica, losijih rezultata koji su nastali jer nije igralo najboljih 11 igraca.

Podjsetio bi te da je Salihovic zvanicno jedan od statisticki najboljih igraca u ligama5 iz slobodnih udaraca i penala. Kod penala ima preko 90% uspjesnost. A ponekad je moguce postici gol cak i iz penala ili slobodnjaka na utakmici vjerovato ti to ili ne. Posebno kada je neko majstor slobodnjaka i jos ljevak.
Opet Sušić u postu. Bolan, pusti njega, on je prošlost. Iako, moram usput reći da kombinacija Sejo-Lulić uopšte nije loše funkcionisala.

Ja nisam uopšte protiv Seje, samo ako će igrati on lijevo krilo, pitam se gdje će Lulić ?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 18:44

gost je napisao/la:Ja nisam uopšte protiv Seje, samo ako će igrati on lijevo krilo, pitam se gdje će Lulić ?
A sta je Lulic, klasa Salihamidzica mozda ?? Igrat ce onaj koji je u boljoj formi. Ili bi tebi igrao Lulic u losoj formi prije nego Salihovic u dobroj formi. To ako je Susic vidio Lulica kao sigurnog startera ( a i to je upitno jer je rekao vise puta da je razmisljao ko da mu igra on ili Salihovic ) ne znaci da Ciro ili Mesa sada da imaju isto misljenje. Lulic je dobar igrac samo nije tolika klasa da bi bio siguran starter. Posebno ne ako je Salihovic u dobroj formi a on u losoj.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 01 feb 2015, 18:49

Ajax je napisao/la:
gost je napisao/la:Ja nisam uopšte protiv Seje, samo ako će igrati on lijevo krilo, pitam se gdje će Lulić ?
A sta je Lulic, klasa Salihamidzica mozda ?? Igrat ce onaj koji je u boljoj formi. Ili bi tebi igrao Lulic u losoj formi prije nego Salihovic u dobroj formi. To ako je Susic vidio Lulica kao sigurnog startera ( a i to je upitno jer je rekao vise puta da je razmisljao ko da mu igra on ili Salihovic ) ne znaci da Ciro ili Mesa sada da imaju isto misljenje. Lulic je dobar igrac samo nije tolika klasa da bi bio siguran starter. Posebno ne ako je Salihovic u dobroj formi a on u losoj.
Upravo.Na svakoj poziciji bi trebali imati minimalno dva igrača, i ne vidim razlog zasto se Lulic i Salihovic ne bi borili za tu poziciju na krilu, sta bi se desilo da je utakmica sa Andorom ili Austrijom u februaru a Lulic povrijeđen i van forme.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 feb 2015, 19:47

Izgleda ni flomaster ne pomaze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 feb 2015, 19:49

Lulic trenutno ima povredu. Trebao bi biti nazad na terenu pocetkom/sredinom marta. Sto se tice Seje, svakako treba da bude u prvih 11. Njegov najveci problem su povrede, drugi problem sto se voli svadjati sa sudijama. Tako da vecinom je to sto ga drzi van prvih 11. Kamo srece da imamo Kolasinaca, Seju, Lulica i Zukanovica zdrave. Onda bi bili na slatikim mukama. Ova cetvorica mogu biti u prvih 11.
Zuka/bek, Seo sa Besicem def vezni, Sejo lijevo krilo i Lulic desno.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 21:41

edoo3 je napisao/la:@rusilac ako mislis na mene sto se ovog poređenja Salihovic- Medunjanin tice odmah da te demantujem da njih dvojicu ni u kom slucaju nisam htio porediti, po meni bi Sejad igrao svakako u prvih 11, ili na poziciji zadnjeg veznog ili na krilu dok bi Medunjanina stavio iskljucivo na desetku ako bi i samo ako igrali u takvoj formaciji.
Ne mislim druze na tebe nego na ovog Ajaxa,frajer se godinu dana upinje i satra se da oblati Lulica i da nam kao dokaze da on nije za prvih 11 i namece neke svoje fantazije da se Lulic i Salihovic trebaju mjenjati na lijevom krilu odbijajuci i pomisao da njih dvojica nisu isti igraci,nisu ista pozicije.
Njegova "ideja" je otprilike ravna onoj da se Spahic i Bicakcic mjenjaju na stoperskim pozicijma i da igra onaj ko je u boljoj formi a svi znamo kakva su ostala rijesenja na stoperima.

Senad Lulic-1.Pjanic,2.Dzeko,3.Lulic-to je po vrijednosti igraca koje mi imamo u reprezentaciji.
Dalje,Lulic je i prema jacini kluba medju pet nasih najboljih igraca.
Dalje,Lulic je najstandardniji igrac u svome klubu od svih nasih reprezentativaca a promijenio je okruglo 5 trenera,kod svakog je bio ne samo standardan nego i jedan od najboljih i najvaznijih igraca Lazia.

I dodje neki forumas Ajax da sve to ospori i da nam kaze kako je eto Lulic nikakav igrac i da on treba na klupu.Da opet napravim poredjenje,kao kad bi Niko Kovac rekao da Ivan Perisic,treci najbolji hrvatski igrac treba na klupu.

Sejo Salihovic-Poslije Pjanica i Misimovica mi nismo,nemamo a ko zna kad cemo i imati boljeg veznjaka od Seje,to je igrac sa ogromnim iskustvom,vrlo cijenjen,poznat,da ne pretjeram,polako vec postaje legenda Bundeslige,legenda Hoffenheima je svakako vec sada.Momak je trkac,sjajan izvodzac penala i slobodnjaka-jedan od najboljih na cijelom svijetu,tehnicar,inteligentan,dobar suter,borac za drzavni dres do kraja,ako zatreba univerzalan,moze da pokrije i neke druge pozicije u timu sto je san svakog normalnog trenera.
Istina je da je imao ceste povrede,istina je da je zrtvovan na lijevom beku godinama.Ali zar on ne bi trebao biti nagradjen sto se zrtvovao za reprezentaciju time sto ce konacno zaigrati na svojoj pravoj poziciji veznog igraca a ne kaznjen zbog svoje zrtve.Kakva su to razmisljanja i kakvi smo mi to ljudi?

I zbog koga to sve,zbog jednog Harisa Medunjanina(nista protiv momka,zaista)?Zbog prosjecnog igraca koji nikad nista posebno nije dao za reprezentaciju,koji nam usporava igru,koji ne trci,koji je defanzivno blagi uzas,igraca koji za sve ove godine nema dvije asistencije,koji ne predtavlja nista posebno ni u nasoj igri ni u nasoj reprezentaciji,koji gdje god je igrao brzo je zavrsavao na klupi za rezerve(Valjadolid,Makabi,Gaziantep,evo sad i u La Korunji?
I da zbog njega Sejo ili Lulic budu na klupi?Ma nemojte mi reci?
Da ponovim,Sejo je:bolji igrac,poznatiji igrac,skuplji igrac,duze u reprentaciji,veci patriota,veci borac,vise trci,bolji ofanzivno,bolji defanzivno,bolji kao kreator,bolji kao zadnji vezni,bolji kao desetka,bolji izvodzac prekida,slobodnjaka,penala da i ne govorim.
Opet usporedba,kao kad bi Kovac stavio Brozovica umjesto Rakitica.

Ne znam odakle dolaze te nebuloze i ne znam kako ti isti krugovi i cime mogu pravdati igranje Medunjanina prije Salihovica?

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 01 feb 2015, 21:57

Po meni Medunjanin nikad nije podbacio u reprezentaciji, znao se utopiti u sivilo sa ostatkom ali uvijek je bio u najmanju ruku solidan.Također mislim da je pretjerivanje ovo kad kažeš da nije imao ni dvije asistencije, dao je on svoj doprinos ovoj ekipi inače ne bi poredak sadašnjih reprezentativaca po broju postignutih golova bio :
Edin Dzeko
Vedad Ibisevic
Miralem Pjanic
Haris Medunjanin.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 22:09

Medunjanin je solidno odigrao na slican nacin na koji je Tino Sven zadovoljio. U pretrpanom veznom redu igrajuci povucenog kreativca koji ne trci, za kog su se lomili Rahimic, Zahirovic, Besic, pa i Pjanic. Pozicija na kojoj se i ne osjeti, pogotovo za prosjecnog gledaoca, jesi li ili nisi doro odigrao.
S druge strane, kod Lulica, koji je najcesce pokrivao 100 metara lijeve strane, ocekivalo se da probija, centrira, da daje golove, istovremeno da zacepi sve rupe , odigra perfektnu odbranu. pa mu se onda prilijepi da nije dobro odigrao.
Bez uvrede prema Medunjaninu ali je Lulic druga dimenzija, jedan od 4-5 igraca ereprezentacije koji bi mogao igrati u velikim timovima. Salihovic nije YaYa Toure, cak je i slican igrac medunjaninu, jaka tehnika, ljevica, pregled,spor ko puz ,ali je fizicki i defanzivno dosta jaci, iskusniji i trebao bi imati prednost.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 01 feb 2015, 22:21

SjeverniVjetar je napisao/la:Medunjanin je solidno odigrao na slican nacin na koji je Tino Sven zadovoljio. U pretrpanom veznom redu igrajuci povucenog kreativca koji ne trci, za kog su se lomili Rahimic, Zahirovic, Besic, pa i Pjanic. Pozicija na kojoj se i ne osjeti, pogotovo za prosjecnog gledaoca, jesi li ili nisi doro odigrao.
S druge strane, kod Lulica, koji je najcesce pokrivao 100 metara lijeve strane, ocekivalo se da probija, centrira, da daje golove, istovremeno da zacepi sve rupe , odigra perfektnu odbranu. pa mu se onda prilijepi da nije dobro odigrao.
Bez uvrede prema Medunjaninu ali je Lulic druga dimenzija, jedan od 4-5 igraca ereprezentacije koji bi mogao igrati u velikim timovima.
Ja uopšte nisam poredio Medunjanina i Lulica,sve i da hoću to nije moguće jer se radi o dva totalno različita igrača, ali ne mogu da shvatim da se za momka koji je bio među najboljim našim igračima u kvalifikacijama za SP može reći da nije imao ni dvije asistencije. Sve ovisi od forme ko ce igrati, u predhodnim utakmicama medunjanin je bio u boljoj formi od seje i igrao je, ukoliko se desi da sada Sejo bude spremniji ja sam za to da igra on. Ali nikako ne mogu da shvatim da se jedva čeka prilika da se uporede dvojica igrača i idu prepucavanja ko je bolji. Ide se do te mjere da se podvlači paralela između Edina i Miralema, tako da ovo oko Harisa i Seje i ne treba da čudi.
#Miske institucijo!!!!!

od mora do Save
od Drine do Une.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 22:26

haris92 je napisao/la: Ja uopšte nisam poredio Medunjanina i Lulica,sve i da hoću to nije moguće jer se radi o dva totalno različita igrača, ali ne mogu da shvatim da se za momka koji je bio među najboljim našim igračima u kvalifikacijama za SP može reći da nije imao ni dvije asistencije. Sve ovisi od forme ko ce igrati, u predhodnim utakmicama medunjanin je bio u boljoj formi od seje i igrao je, ukoliko se desi da sada Sejo bude spremniji ja sam za to da igra on. Ali nikako ne mogu da shvatim da se jedva čeka prilika da se uporede dvojica igrača i idu prepucavanja ko je bolji. Ide se do te mjere da se podvlači paralela između Edina i Miralema, tako da ovo oko Harisa i Seje i ne treba da čudi.
Ma posljednje vrijeme se dosta udara na Lulica i izbacuje se iz ekipe, nezasluzeno. Pokusao sam uporediti nacin na koji se vrjednuju igraci, ne mislim da je asistencija vaznija od pretrcanih 10+kilometara.
Naravno da ne igraju istu poziciju, ali ako bi upao Salihovic, Medunjanin ispada iz sredine , a ne stavljati Salihovica na lijevo krilo , a Lulic napolje.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 22:48

SjeverniVjetar je napisao/la:
haris92 je napisao/la: Ja uopšte nisam poredio Medunjanina i Lulica,sve i da hoću to nije moguće jer se radi o dva totalno različita igrača, ali ne mogu da shvatim da se za momka koji je bio među najboljim našim igračima u kvalifikacijama za SP može reći da nije imao ni dvije asistencije. Sve ovisi od forme ko ce igrati, u predhodnim utakmicama medunjanin je bio u boljoj formi od seje i igrao je, ukoliko se desi da sada Sejo bude spremniji ja sam za to da igra on. Ali nikako ne mogu da shvatim da se jedva čeka prilika da se uporede dvojica igrača i idu prepucavanja ko je bolji. Ide se do te mjere da se podvlači paralela između Edina i Miralema, tako da ovo oko Harisa i Seje i ne treba da čudi.
Ma posljednje vrijeme se dosta udara na Lulica i izbacuje se iz ekipe, nezasluzeno. Pokusao sam uporediti nacin na koji se vrjednuju igraci, ne mislim da je asistencija vaznija od pretrcanih 10+kilometara.
Naravno da ne igraju istu poziciju, ali ako bi upao Salihovic, Medunjanin ispada iz sredine , a ne stavljati Salihovica na lijevo krilo , a Lulic napolje.
Pa to druze,tvoja zadnja recenica je moja poenta.Zasto komplikujemo jednostavne stvari.Moramo ici po redu,ne mozemo niti bi smjeli preskakati.
Ako bi se Miske vratio,vezni red Besic,Pjanic,Miske.Ako nema Misketa najbolje sto imamo je Besic,Pjanic,Salihovic.

Vrančić,Prcić pa i Medunjanin-svaka cast ali ima boljih.Ako su povrijedjeni,kartonirani ili totalno van forme,bujrum,nije nikakav problem.

Lulic je neupitan,potpuno suludo je dovoditi njegog status prvotimca u pitanje.Ko jos na klupu stavlja jednog od svojih najboljih,najskupljih,najvrijednijih i najkorisnijih igraca.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 01 feb 2015, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 22:50

Rusilac legendo ti si nesto pobrko. Ako je tebi Lulic jedan od najboljih igraca izvini meni nije i jos mnogima na ovom forumu. Dovoljno je da pogledas zadnjih par stranica na njegovoj temi. I sigurno ne mislim promjeniti svoje misljenje o igracu jer tamo neki rusilac misli drugacije. Imao je Lulic poprilican broj losih partija u ovoj reprezentaciji.
I to sigurno nije zato da bi Medunjanin igrao "desetku" za koju trenutno nemamo pravog igraca. On treba prvo da igra standardno za svoj klub i da igra tu poziciju a on je igrao centralnog veznog u klubu. A i u zadnje vrijeme nije vise ni standardan. Osim toga rekao sam da mu fale golovi odnosno kvalitetni zadnji pasovi da bi igrao dobro desetku za reprezentaciju. Tako da bar ja njega sigurno ne forsiram.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 01 feb 2015, 22:57

Znaci po tebi su Vrančić i Prcić ispred Medunjanina, to ja ne mogu da shvatim nikako. Igrač koji je dva puta obukao reprezentantativni dres i igrač koji ga nikad nije obukao ispred momka koji je tu vec duže vrijeme i više puta je bio standardan nego što nije. Uredu je da se da šansa novim igračima ali zar isto tako svojevremeno nismo gurali Misketa iz reprezentacije jer smo tobože računali na sanjina Prcića.
#Miske institucijo!!!!!

od mora do Save
od Drine do Une.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 23:02

Ajax je napisao/la:Rusilac legendo ti si nesto pobrko. Ako je tebi Lulic jedan od najboljih igraca izvini meni nije i jos mnogima na ovom forumu. Dovoljno je da pogledas zadnjih par stranica na njegovoj temi. I sigurno ne mislim promjeniti svoje misljenje o igracu jer tamo neki rusilac misli drugacije. Imao je Lulic poprilican broj losih partija u ovoj reprezentaciji.
I to sigurno nije zato da bi Medunjanin igrao "desetku" za koju trenutno nemamo pravog igraca. On treba prvo da igra standardno za svoj klub i da igra tu poziciju a on je igrao centralnog veznog u klubu. A i u zadnje vrijeme nije vise ni standardan. Osim toga rekao sam da mu fale golovi odnosno kvalitetni zadnji pasovi da bi igrao dobro desetku za reprezentaciju. Tako da bar ja njega sigurno ne forsiram.
To je tvoje misljenje.Ali ovdje se radi da ja tebi nisam ponudio svoje misljenje nego objektivne cinjenice koje sam i nabrojao.Meni licno Lulic jeste drag igrac,upravo zbog toga sto najvise radi u citavoj reprezentaciji,to mozda ne vidis ti ali svaki iole bolji poznavalac fudbala i nase reprezentacije vidi.
Ali ponavljam ti,ja se opet nisam vodio svojim licnim misljenjem i simpatijama nego sam nabrojao cinjenice,gole cinjenice.A cinjenice su objektivnije od licnog misljenja.
A ti pokusaj osporiti neku od njih,do tada dovidjenja.

Generalno nam svima fali,i na forumu a i inace vise objektivnosti.Vecinom ljudi formiraju misljenje na osnovu svojih licnih simpatija ili nesimpatija,to ih automatski diskfalifikuje iz svake ozbiljne rasprave.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 23:02

I koja je to najbolja pozicija Salihovica u reprezentaciji @rusilac. Koliko vidim u zadnje dvije utakmice za svoj klub ga trener forsira kao klasicno krilo a po tebi bi trebao da odigra desetku ili zadnjeg veznog. Dali je moguce da nam napises svojih najboljih 11 da te lakse razumijemo ?? Jer po meni ( i jos mnogima ) je najbolji par zadnjih veznih Besic - Pjanic. Znaci ostaje jos samo desetka ili sam ja nesto pobrkao ??
I neme se tu sta osporiti cinjenica da Lulic igra dobro za svoj klub to je istina. Samo se ne slazemo oko pozicije koju bi trebao igrati Salihovica u prvom timu. Po meni Salihovic nije desetka.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 feb 2015, 23:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 23:04

haris92 je napisao/la:Znaci po tebi su Vrančić i Prcić ispred Medunjanina, to ja ne mogu da shvatim nikako. Igrač koji je dva puta obukao reprezentantativni dres i igrač koji ga nikad nije obukao ispred momka koji je tu vec duže vrijeme i više puta je bio standardan nego što nije. Uredu je da se da šansa novim igračima ali zar isto tako svojevremeno nismo gurali Misketa iz reprezentacije jer smo tobože računali na sanjina Prcića.
Nisu druze,nespretno sam se izrazio,ono "pa i Medunjanin" je trebalo dati prednost njemu svakako.
Trenutno,Medunjanin je debelo ispred njih,sta ce se desiti kasnije ostaje da vidimo.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 23:10

Iskreno , razumijem da neko misli da je Medunjanin bolji od Salihovica, da je Sunjic bolji od Bicakcica, Miske od Pjanica..ali nikako ne kontam da neko Lulica izbacuje sa lijevog krila, kada drugo lijevo krilo uopste nemamo, da ne govorim da je treci ili cetvrti najbolji igrac reprezentacije!?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 feb 2015, 23:13

Vjerovatno zbog toga sto Lulic na lijevom krilu, izgleda kao Salihovic na desnom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2015, 23:16

Treba pokusati sa Lulicem desno. Iako Lulic i u Laziju igra pretezno lijevo (u zadnje vrijeme i u centrali), ali kad vec imas Kolasinca i Salihovica lijevo, moze se Lulic na desnu prebaciti. Desno svakako nemamo alternative, osim Hajrovica i Visce.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 01 feb 2015, 23:16

SjeverniVjetar je napisao/la:Iskreno , razumijem da neko misli da je Medunjanin bolji od Salihovica, da je Sunjic bolji od Bicakcica, Miske od Pjanica..ali nikako ne kontam da neko Lulica izbacuje sa lijevog krila, kada drugo lijevo krilo uopste nemamo, da ne govorim da je treci ili cetvrti najbolji igrac reprezentacije!?
Ja mislim samo njega niko ne izbacuje iz prvih jedanaest samo se nastoji pojačati ta pozicija u vidu Salihovića koji eto u zadnje vrijeme to igra i u klubu. Ukoliko Lulić bude zdrav onda Salihović može na zadnjeg veznog ako ce Pjanić na desetku i to je to.Ovdje se sve shvata previše oštro, ako se na spisku nade Đurić, Tankovic,Mahmutovic to ne znači da dzeko i Vedad idu ne klupu nego smo pojačali konkurenciju u napadu, isto vazi i za slucaj Lulic.
#Miske institucijo!!!!!

od mora do Save
od Drine do Une.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Skojevska i 24 gosta.