edoo3 je napisao/la:@rusilac ako mislis na mene sto se ovog poređenja Salihovic- Medunjanin tice odmah da te demantujem da njih dvojicu ni u kom slucaju nisam htio porediti, po meni bi Sejad igrao svakako u prvih 11, ili na poziciji zadnjeg veznog ili na krilu dok bi Medunjanina stavio iskljucivo na desetku ako bi i samo ako igrali u takvoj formaciji.
Ne mislim druze na tebe nego na ovog Ajaxa,frajer se godinu dana upinje i satra se da oblati Lulica i da nam kao dokaze da on nije za prvih 11 i namece neke svoje fantazije da se Lulic i Salihovic trebaju mjenjati na lijevom krilu odbijajuci i pomisao da njih dvojica nisu isti igraci,nisu ista pozicije.
Njegova "ideja" je otprilike ravna onoj da se Spahic i Bicakcic mjenjaju na stoperskim pozicijma i da igra onaj ko je u boljoj formi a svi znamo kakva su ostala rijesenja na stoperima.
Senad Lulic-1.Pjanic,2.Dzeko,3.Lulic-to je po vrijednosti igraca koje mi imamo u reprezentaciji.
Dalje,Lulic je i prema jacini kluba medju pet nasih najboljih igraca.
Dalje,Lulic je najstandardniji igrac u svome klubu od svih nasih reprezentativaca a promijenio je okruglo 5 trenera,kod svakog je bio ne samo standardan nego i jedan od najboljih i najvaznijih igraca Lazia.
I dodje neki forumas Ajax da sve to ospori i da nam kaze kako je eto Lulic nikakav igrac i da on treba na klupu.Da opet napravim poredjenje,kao kad bi Niko Kovac rekao da Ivan Perisic,treci najbolji hrvatski igrac treba na klupu.
Sejo Salihovic-Poslije Pjanica i Misimovica mi nismo,nemamo a ko zna kad cemo i imati boljeg veznjaka od Seje,to je igrac sa ogromnim iskustvom,vrlo cijenjen,poznat,da ne pretjeram,polako vec postaje legenda Bundeslige,legenda Hoffenheima je svakako vec sada.Momak je trkac,sjajan izvodzac penala i slobodnjaka-jedan od najboljih na cijelom svijetu,tehnicar,inteligentan,dobar suter,borac za drzavni dres do kraja,ako zatreba univerzalan,moze da pokrije i neke druge pozicije u timu sto je san svakog normalnog trenera.
Istina je da je imao ceste povrede,istina je da je zrtvovan na lijevom beku godinama.Ali zar on ne bi trebao biti nagradjen sto se zrtvovao za reprezentaciju time sto ce konacno zaigrati na svojoj pravoj poziciji veznog igraca a ne kaznjen zbog svoje zrtve.Kakva su to razmisljanja i kakvi smo mi to ljudi?
I zbog koga to sve,zbog jednog Harisa Medunjanina(nista protiv momka,zaista)?Zbog prosjecnog igraca koji nikad nista posebno nije dao za reprezentaciju,koji nam usporava igru,koji ne trci,koji je defanzivno blagi uzas,igraca koji za sve ove godine nema dvije asistencije,koji ne predtavlja nista posebno ni u nasoj igri ni u nasoj reprezentaciji,koji gdje god je igrao brzo je zavrsavao na klupi za rezerve(Valjadolid,Makabi,Gaziantep,evo sad i u La Korunji?
I da zbog njega Sejo ili Lulic budu na klupi?Ma nemojte mi reci?
Da ponovim,Sejo je:bolji igrac,poznatiji igrac,skuplji igrac,duze u reprentaciji,veci patriota,veci borac,vise trci,bolji ofanzivno,bolji defanzivno,bolji kao kreator,bolji kao zadnji vezni,bolji kao desetka,bolji izvodzac prekida,slobodnjaka,penala da i ne govorim.
Opet usporedba,kao kad bi Kovac stavio Brozovica umjesto Rakitica.
Ne znam odakle dolaze te nebuloze i ne znam kako ti isti krugovi i cime mogu pravdati igranje Medunjanina prije Salihovica?