Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
za EP moramo naci makar 3-4 nova talentirana klinca da pojacaju ekipu (nevazno da li u domacoj ligi ili u ino-ligama tipa italija, njemacka,...)!
PS: sta je sa mladjim mavricem?
PS: sta je sa mladjim mavricem?
Nije Gutic neka specijalna klasa da pravi razliku... On je igrac koji je malo bolji od Ovcine i od Mirkovica... A Bogami ni Dreznjak ne bi pravio toliku razliku... Al bi normalno koristio jer je bolji od svih klupasa....
Jednostavno neka privole Mutica koji je btw trebao igrati i proslo ljeto jer je Harun navodno sa njegovom porodicom dogovorio njegovo igranje za BiH... Papir sa njegovim potpisom postoji tako da ne moze igrati za Srbe... Dakle sve je na Harunu i Hali da privole ovog momka jer je itekako potreban... Radoncic je msm zavrsena prica al jbg treba jos pokusati preko oca.. KOji je u zavadi sa njihovim Savezom (crnogorskim), a rekao je da nece dati sinu da igra za Srbe... Al tu se on najmanje pita
Ne mogu se oteti dojmu sta bi Bajo radio pod kosem zajedno sa Sikirasom.. AL jbg nece momak da igra za BiH i sta... A i iz BiH

Jednostavno neka privole Mutica koji je btw trebao igrati i proslo ljeto jer je Harun navodno sa njegovom porodicom dogovorio njegovo igranje za BiH... Papir sa njegovim potpisom postoji tako da ne moze igrati za Srbe... Dakle sve je na Harunu i Hali da privole ovog momka jer je itekako potreban... Radoncic je msm zavrsena prica al jbg treba jos pokusati preko oca.. KOji je u zavadi sa njihovim Savezom (crnogorskim), a rekao je da nece dati sinu da igra za Srbe... Al tu se on najmanje pita

Ne mogu se oteti dojmu sta bi Bajo radio pod kosem zajedno sa Sikirasom.. AL jbg nece momak da igra za BiH i sta... A i iz BiH

Zadnja izmjena: MrMuscle, dana/u 01 feb 2015, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Nisu jaki kad su ovdje igrali bez 5 igraca od kojig su dva dominatna centra. Pecarskog oko 210 centra koji domInira u juniorskoj ligi Srbije sa dvije godine starijim od njega..Ovdje nije igro zbog povrede.MrMuscle je napisao/la:Svaka cast momcima... Kao sto sam i rekao neka brane skok i mogu pobijediti Srbe jer im ovo i nije jaka generacija kao prosla npr... Isto neka odigraju i na EP i opet ce ih dobiti...
Ovu utakmicu su Musa i Sikiras mogli us.rati nenormalno jer su se krenuli ispucavati al ih na vrijeme Hala posalje na klupu da se dohavizaju...![]()
Ovim su mislim osigurali prolaz dalje....a to je bio cilj...
Balsa Koprvica medju najbolji u svom uzrastu u Americi oko 208.Danilo Petrovic krilo isto odlicno igro na ovcom turniru u Rimu sa dvije godinu starijim.Bice najmanje 50 posto jaci.Znas i sam sta znace dominatni centri u ovom uzrastu.
Druga stvar uopste mi se ne svidja Musina igra..pa on je prije jedan na jedan razbijao,a sad skroz tanko..o odbrani da ne pricam gubi se totalno..Sta oni rade tamo u Cedeviti to je misterija,jedino istina da niko iz njihovih mladjih kategorija nije zaigrao u seniorima Cedevite.
Nadam se da i sa njim nece biti isti slucaj..
Campara sto ti kazes najbolji da ima bolju visinu razbijo bi..Cerkezovic nakorisniji od skokova u napadu kradji lopte..on je na kraju i ubacio poslije promasaja Sikirasa,a onda onog izblokirao onaj zadnji napad..
Sve u svemu dobro je ovo i sto i ti kazes da manje siluju Musa i Njegos i vise timski igraju puno lakse bi dobijali..
Lotus je napisao/la:Nisu jaki kad su ovdje igrali bez 5 igraca od kojig su dva dominatna centra. Pecarskog oko 210 centra koji domInira u juniorskoj ligi Srbije sa dvije godine starijim od njega..Ovdje nije igro zbog povrede.MrMuscle je napisao/la:Svaka cast momcima... Kao sto sam i rekao neka brane skok i mogu pobijediti Srbe jer im ovo i nije jaka generacija kao prosla npr... Isto neka odigraju i na EP i opet ce ih dobiti...
Ovu utakmicu su Musa i Sikiras mogli us.rati nenormalno jer su se krenuli ispucavati al ih na vrijeme Hala posalje na klupu da se dohavizaju...![]()
Ovim su mislim osigurali prolaz dalje....a to je bio cilj...
Balsa Koprvica medju najbolji u svom uzrastu u Americi oko 208.Danilo Petrovic krilo isto odlicno igro na ovcom turniru u Rimu sa dvije godinu starijim.Bice najmanje 50 posto jaci.Znas i sam sta znace dominatni centri u ovom uzrastu.
Druga stvar uopste mi se ne svidja Musina igra..pa on je prije jedan na jedan razbijao,a sad skroz tanko..o odbrani da ne pricam gubi se totalno..Sta oni rade tamo u Cedeviti to je misterija,jedino istina da niko iz njihovih mladjih kategorija nije zaigrao u seniorima Cedevite.
Nadam se da i sa njim nece biti isti slucaj..
Campara sto ti kazes najbolji da ima bolju visinu razbijo bi..Cerkezovic nakorisniji od skokova u napadu kradji lopte..on je na kraju i ubacio poslije promasaja Sikirasa,a onda onog izblokirao onaj zadnji napad..
Sve u svemu dobro je ovo i sto i ti kazes da manje siluju Musa i Njegos i vise timski igraju puno lakse bi dobijali..
svaka čast na komentaru, jedini koji je realno progovorio o Musinoj igri.... a i Cerkezovic treba malo vise u prodor, a ne samo otpatke kupiti. Definitivno poeni i blokada su bili presudni
@Lotus
Jbg koga nema bez njega se mora igrati
... Normalno da ce im valjati Pecarski pod kosem... Al nije ni Petrusev za baciti.. Dobar skroz igrac.. Itekako bi valjao nama... Al se i Pecarski moze zaustaviti onako kao sto su danas zaustavili skokove...tj i njega zaustaviti.... centri nam nisu inteligentni, ni ofanzivno jaki al barem skacu za razliku od prosle god... kad su Sandro i Sikira (doduse ni jedan od njih dvojice nije centar) dopustali po 20 ofanzivnih skokova... ovi barem koriste u odbrani.. I Burko i Mirkovic i Ovcina... i pored sebe imaju dominantu cetvorku u ovom uzrastu u Evropi... i to je recept za dobru odbranu...
Balsa im mozda nece ni igrati na prvenstvu.. Ovi iz srednjih skola i sa koledza se rijetko javljaju na pozive s obzirom da tad imaju ljetne kampove... slucaj Sehic....
Musa je all-rounder al mora popraviti sut... Ulaz mu i dalje nije los... Ne znam sta bi rekao.. Jest slabiji u odnosu na proslu god.. al ne sumnjam da ce se on dohavizati.. ipak je prevelik talenat da flopuje... a klasa je i za sve Srbe.. ne mogu ga dvojica cuvati...
Cerkez je koristan igrac... i skace i bori se sto je najvaznije... i treba vise uzimati lopti da suta, jbg nije specijalan suter, al zbog zasluga treba vise sutati...
Sani je inteligentan igrac al on nema sanse da uspije u seniorima sa onakvim predispozicijama.. Noge su mu predebele...mora vise raditi na sebi da smrsa i otanji noge i to ce mu omoguciti jos da raste... ovako nizak tesko...
Stojisic sam sebi bacao na tablu da hvata skokove
...7 komada...
Jbg koga nema bez njega se mora igrati

Balsa im mozda nece ni igrati na prvenstvu.. Ovi iz srednjih skola i sa koledza se rijetko javljaju na pozive s obzirom da tad imaju ljetne kampove... slucaj Sehic....
Musa je all-rounder al mora popraviti sut... Ulaz mu i dalje nije los... Ne znam sta bi rekao.. Jest slabiji u odnosu na proslu god.. al ne sumnjam da ce se on dohavizati.. ipak je prevelik talenat da flopuje... a klasa je i za sve Srbe.. ne mogu ga dvojica cuvati...
Cerkez je koristan igrac... i skace i bori se sto je najvaznije... i treba vise uzimati lopti da suta, jbg nije specijalan suter, al zbog zasluga treba vise sutati...
Sani je inteligentan igrac al on nema sanse da uspije u seniorima sa onakvim predispozicijama.. Noge su mu predebele...mora vise raditi na sebi da smrsa i otanji noge i to ce mu omoguciti jos da raste... ovako nizak tesko...

Stojisic sam sebi bacao na tablu da hvata skokove

32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Lijepo je vidjeti ove rezultate!!
Kada igramo sa Kinom i kako su oni prošli u prva 2 kola?
Sent from Angelina's bed
Kada igramo sa Kinom i kako su oni prošli u prva 2 kola?
Sent from Angelina's bed
-
- Kontakt:
kakvi su talenti ova 2 debitanata koji nisu dosli na okupljanje (djakovic i marjanovic) i ako su dobri, znas li sto nisu dosli? sto nedodje dreznjak? sta je sa mavricem mladjem? i imamo li jos neku djecu na vidiku da valjaju (ako se nesmiju spominjati imena, onda pls ili napisi na pp ili izostavi slobodno ovo pitanje), hvala!
selam
selam
Vidjecemo i ja bi volio vise neg ista da ih dobijemo i na prvenstvu,a nadam se da im se nece ovaj iz USA odazvati iako se prica da bi mogo doci.MrMuscle je napisao/la:@Lotus
Jbg koga nema bez njega se mora igrati... Normalno da ce im valjati Pecarski pod kosem... Al nije ni Petrusev za baciti.. Dobar skroz igrac.. Itekako bi valjao nama... Al se i Pecarski moze zaustaviti onako kao sto su danas zaustavili skokove...tj i njega zaustaviti.... centri nam nisu inteligentni, ni ofanzivno jaki al barem skacu za razliku od prosle god... kad su Sandro i Sikira (doduse ni jedan od njih dvojice nije centar) dopustali po 20 ofanzivnih skokova... ovi barem koriste u odbrani.. I Burko i Mirkovic i Ovcina... i pored sebe imaju dominantu cetvorku u ovom uzrastu u Evropi... i to je recept za dobru odbranu...
Sani je inteligentan igrac al on nema sanse da uspije u seniorima sa onakvim predispozicijama.. Noge su mu predebele...mora vise raditi na sebi da smrsa i otanji noge i to ce mu omoguciti jos da raste... ovako nizak tesko...![]()
Stojisic sam sebi bacao na tablu da hvata skokove...7 komada...
Sve u svemu timska igra i moze se svako dobit ovako na silovanja sami sebe cemo ukopat.
Halimic mora sad obic sto vise ekipa i vidjet moze li se sta jos naci da ima kvalitet,pa i iz 2000-tog probat momaka.
Pozitivna stvar sto je Igokea konacno pocela ozbiljnije radit sa mladim igracima..I Bojovic je tamo,a planira se da to postane baza igracima iz rs-a..tako da bi i mi trebali imati koristi..
Nisu u Srbiji nista talentovaniji od nasih igraca samo se bolje radi u klubovima i vidi se da su dosta tehnicki potkovaniji-kosarkaski skolovaniji.
Samo da se malo vise radi sa ovom djecom u klubovima mi bi bili uvijek u vrhu kao i Srbija i Hrvatska,jer nam talenta ne nedostaje.
Campara ce biti Bosanski Campazzo

Zna li iko kolikvo prolazi dalje? 4 iz grupe?
1. i 2. igraju za prvo mjesto ( prvi A protiv drugog B i obratno. pobjednici u finalu dok gubitnici igraju za trece mjesto) , 3. i 4. igraju za peto mjesto (isto kao i za prvo objasnjenje), dok 5. i 6. igraju za deveto mjesto.
Ima dosta nasih momaka u Skandinaviji.Ja znam jednog momka 96 godiste,Mirnes Harbas.3 puta je odbijao da igra za Norvezane ceka nas poziv.Koga zanima kako igra ima par snimaka on na svom fb profilu pa neka u pp trazi link.
Svaka cast danas za pobjedu.Idemo osvojiti ovo
Svaka cast danas za pobjedu.Idemo osvojiti ovo

"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
- bistrikboy
- Kontakt:
Bravo za ovu djecu
Poseban plus sto su uzeli srbiju 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kakvi su italijani i turci u ovim kategorijama ? Vidio sam da su turci gutili sa kinom neki dan XD
Italijani od kvalitetnih igraca imaju Michele Serpillija, za njega samo znam.grgr je napisao/la:Kakvi su italijani i turci u ovim kategorijama ? Vidio sam da su turci gutili sa kinom neki dan XD
Kod Turske Onuralp Bitim.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kada igramo danas?
Edit.
Da odgovorim sam sebi. Danas protiv Kine u pola 2.....
Evo i kompletnog rasporeda i sheme turnira...
http://www.tbf.org.tr/docs/default-sour ... f?sfvrsn=4" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit.
Da odgovorim sam sebi. Danas protiv Kine u pola 2.....
Evo i kompletnog rasporeda i sheme turnira...
http://www.tbf.org.tr/docs/default-sour ... f?sfvrsn=4" onclick="window.open(this.href);return false;
- storm_raider
- Kontakt:
https://www.facebook.com/sulejmanovicemir" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/sulejmanovicemir" onclick="window.open(this.href);return false;Emir vodi ligu po ofanzivnim skokovima (4 po utakmici) i drugi je uopste po prosjeku skokova (8,88 po utakmici). Bravo majstore!

Sport je lijek za tijelo i duh.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Dajte molim vas livescore da pratim na podlu
Gojko Cimirot
Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- sigurnoable
- Kontakt:
http://www.tbftv.org/CanliYayin/10903/c ... hersek-cin" onclick="window.open(this.href);return false; STREAM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.