Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

treci
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la treci » 31 jan 2015, 19:14

Imal kakva app za android za drugi fb profil, posto koliko znam ne mogu skinut istu da napravim sve isto za drugi profil a treba mi to pa sad kontam imal ko ideju

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 31 jan 2015, 19:16

treci je napisao/la:Imal kakva app za android za drugi fb profil, posto koliko znam ne mogu skinut istu da napravim sve isto za drugi profil a treba mi to pa sad kontam imal ko ideju

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ulazis preko pretrazivaca na taj drugi :D :D :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 jan 2015, 23:43

Skines operu, krom, mozilu, i fb aplikaciju i uvijek logovani profili haha
Mia San Mia

subcoccinela
Kontakt:

Post Postao/la subcoccinela » 31 jan 2015, 23:56

kontam da pomocu ovog programa rootam mobitel
http://www.kingoapp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
pa me zanima koja je najbolja aplikacija za uklanjanje facebooka i sl.budalastina koje su dosle instalirane,kao i hoce li uklanjanje tih programa uticati na stabilnost sistema :)

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 01 feb 2015, 10:01

jasmin10 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:s koje stranice skidate muziku ? :D
koji OS imaš*
android :D
danas sam uzeo xperiu t3, pa treba da nabacim muzike neke :mrgreen:
I ja planiram da uzmem taj telefon pa ako mozes da napises neke svoje opste utiske o telefonu. Inace nisam ljubitelj ovih ogromnih telefona ali buduci da ovi iz BH telekoma nemaju bolje ponude (fan sam samo HTC i Sony telefona), planiram ga uzeti samo zbog baterije.

Najvise se me zanima, koliko ti baterija traje uz ono standardno koristenje, koji je OS i da li telefon ima mogucnost da aplikacije prebacuje sa telefona na karticu. Neki kazu da njegov OS to ne podrzava a drugi kazu da podrzava pa ne znam kome vjerovati. Najbolje da dobijem informacije od tebe iz prve ruke :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 feb 2015, 10:17

Zar Telecom nema Xperiu M2 u ponudi ? Dosta dobar telefon inace (kao i T3), a ipak manji, T3 je velicinom skoro pa isti kao Note 3, mada ima manji ekran, zato mi se nekako ne svidja... Sto se sistema tice, momak bi trebao imati KitKat na njemu, a za aplikacije na memorijskoj imas App2SD, ja sam je koristio na starom mobitelu, na ovom mi ne treba, no sumnjam da ce ti trebati, mozes iskoristiti 8 GB (odnosno 5,5) za aplikacije, a memorijsku za ostale datoteke...

@ subcoccinela
Skini Towelroot aplikaciju na mobitel, trebao bi ga rootati samo jednim klikom, potom skini NoBloat i brisi, samo pazi jer ne smijes brisati neke aplikacije koje su duboko integrisane u sistem, na tvom mjestu bih googlao i trazio kako su se snalazili i sta su brisali drugi ljudi s istim telefonom kao ti...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 01 feb 2015, 10:58

Hoću da uzmem sebi novi mobitel, jer je ovaj trenutni( Huawei Y200) više dotrajao. Budžet je do 300 KM. Ja sam nešto gledao kod operatora da uzmem na osnovu pretplate, ali mi se ne isplati, s obzirom da bi uzeo one najmanje pakete od 15-ak KM, svi telefoni su poskupi. Prije 2-3 mjeseca sam naišao na stranicu mobilmania-e, tada su tek počeli uvoziti telefone iz Kine, i odmah mi je za oko zapao iOcean x1, njegova cijena je 230 KM(godina garancije i ovlašteni servis kod njih, jer su distributeri te kineske marke za našu državu). Ja nisam neki zahtjevan korisnik, tj. mobitel mi služi za surfanje, viber, messenger, ponekad koja slika i telefoniranje, ne igram nikakve igrice i to. Može li vaše mišljenje/prijedlog o ovome telefonu ili nekom drugom kojeg bi vi preporučili do 300KM ?

iOcean x1
OS Android 4.4
Procesor: MT6582M 1.3GHz Quad-core
ROM 8GB
RAM 1GB
Micro-SD(T-Flash)max 32 GB
Baterija:1600mAh
Displej:Veličina 4,5 inch,
Rezolucija QHD 960X540
Tip IPS ekran, kapacitativni touch screen, OGS Laminirano Staklo
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP
Prednja: 2.0 MP auto-focus

[youtube][/youtube]

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 feb 2015, 11:09

Marley je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Sveti je napisao/la: koji OS imaš*
android :D
danas sam uzeo xperiu t3, pa treba da nabacim muzike neke :mrgreen:
I ja planiram da uzmem taj telefon pa ako mozes da napises neke svoje opste utiske o telefonu. Inace nisam ljubitelj ovih ogromnih telefona ali buduci da ovi iz BH telekoma nemaju bolje ponude (fan sam samo HTC i Sony telefona), planiram ga uzeti samo zbog baterije.

Najvise se me zanima, koliko ti baterija traje uz ono standardno koristenje, koji je OS i da li telefon ima mogucnost da aplikacije prebacuje sa telefona na karticu. Neki kazu da njegov OS to ne podrzava a drugi kazu da podrzava pa ne znam kome vjerovati. Najbolje da dobijem informacije od tebe iz prve ruke :D
Kralju rado bih ti pomog'o ali sam totalni laik.
Trenutno nemam memorijsku,ali ima opcija da se prebacuje sa mobitela na memorijsku. Ja sam cijeli dan na mobitelu, surfam, skidam... i ostane mi preko 20% baterije.
Meni se mobitel svidja, jer mi je totalni upgrade u odnosu na stari.
Apsolutno nemam nijedne zamjerke.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 feb 2015, 11:11

Ako hoces android, lg je izbacio budget seriju, bello i fino koji su za te pare bestbuy. Kloni se ovih kineza
naprijed rejal

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 01 feb 2015, 11:44

anonimni je napisao/la:Zar Telecom nema Xperiu M2 u ponudi ? Dosta dobar telefon inace (kao i T3), a ipak manji, T3 je velicinom skoro pa isti kao Note 3, mada ima manji ekran, zato mi se nekako ne svidja... Sto se sistema tice, momak bi trebao imati KitKat na njemu, a za aplikacije na memorijskoj imas App2SD, ja sam je koristio na starom mobitelu, na ovom mi ne treba, no sumnjam da ce ti trebati, mozes iskoristiti 8 GB (odnosno 5,5) za aplikacije, a memorijsku za ostale datoteke...
Izgleda da nemaju, barem nema na onoj njihovoj web stranici. Jos sam isao tamo kod njih da se raspitam da li ce ubrzo biti neka nova ponuda telefona, ali mi doticna gospodja nista ne rece konkretno, samo sljeze ramenima i pravi grimasu, kao ne znam kad dodju telefoni mi to stavimo u ponudu. I meni se svidja M2, kad bih znao da ce biti u ponudi i za 2-3 mjeseca cekao bih, ali ovako...

@Jasmin 10 hvala na odgovoru :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 feb 2015, 11:49

Otiđi u neki Telecom centar, pa se raspitaj za M2, zna se desiti da imaju neke telefone na stanju, a da ih nema na stranici i obrnuto, npr. jesenas su u Saračima još imali S4, a davno, davno prije su je skinuli sa stranice :mrgreen: Čak i ako mobitela nema tamo, možeš ga naručiti ako ga ima na stanju u nekoj drugoj radnji ili rezervisati ako treba da dođe... Još jedan prijedlog za mobitel, pošto reče da si fan i HTC-a, pogledaj Desire 610, ima ga u Telecomu (i na stranici :D ), a telefon je sličnih karakteristika kao M2 i T3, jedino bi ti veličina mogla biti problem jer je telefon pomalo glomazan u odnosu na veličinu ekrana, ali mi se pored toga ne čini lošim...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 01 feb 2015, 13:41

U mene rodjak ima taj iOcean, ne znam tacno koji model. Znaci telefon pojede sve kaze, nema mrve hljeba u kuci.
Octa-core procesor :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 feb 2015, 13:46

delpiero502 je napisao/la:Hoću da uzmem sebi novi mobitel, jer je ovaj trenutni( Huawei Y200) više dotrajao. Budžet je do 300 KM. Ja sam nešto gledao kod operatora da uzmem na osnovu pretplate, ali mi se ne isplati, s obzirom da bi uzeo one najmanje pakete od 15-ak KM, svi telefoni su poskupi. Prije 2-3 mjeseca sam naišao na stranicu mobilmania-e, tada su tek počeli uvoziti telefone iz Kine, i odmah mi je za oko zapao iOcean x1, njegova cijena je 230 KM(godina garancije i ovlašteni servis kod njih, jer su distributeri te kineske marke za našu državu). Ja nisam neki zahtjevan korisnik, tj. mobitel mi služi za surfanje, viber, messenger, ponekad koja slika i telefoniranje, ne igram nikakve igrice i to. Može li vaše mišljenje/prijedlog o ovome telefonu ili nekom drugom kojeg bi vi preporučili do 300KM ?

iOcean x1
OS Android 4.4
ROM 8GB
RAM 1GB
Rezolucija QHD 960X540
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP

[youtube][/youtube]
galaxy s3 , nexus 4 ?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 feb 2015, 14:24

delpiero502 je napisao/la:Hoću da uzmem sebi novi mobitel, jer je ovaj trenutni( Huawei Y200) više dotrajao. Budžet je do 300 KM. Ja sam nešto gledao kod operatora da uzmem na osnovu pretplate, ali mi se ne isplati, s obzirom da bi uzeo one najmanje pakete od 15-ak KM, svi telefoni su poskupi. Prije 2-3 mjeseca sam naišao na stranicu mobilmania-e, tada su tek počeli uvoziti telefone iz Kine, i odmah mi je za oko zapao iOcean x1, njegova cijena je 230 KM(godina garancije i ovlašteni servis kod njih, jer su distributeri te kineske marke za našu državu). Ja nisam neki zahtjevan korisnik, tj. mobitel mi služi za surfanje, viber, messenger, ponekad koja slika i telefoniranje, ne igram nikakve igrice i to. Može li vaše mišljenje/prijedlog o ovome telefonu ili nekom drugom kojeg bi vi preporučili do 300KM ?

iOcean x1
OS Android 4.4
ROM 8GB
RAM 1GB
Rezolucija QHD 960X540
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP

[youtube][/youtube]
Kloni se tih kinezera živ bio, za taj keš možeš uzeti i bolji telefon, evo moj jedan stari post:

BordoArmy88 je napisao/la:
keno94 je napisao/la:Planiram uzimati novi telefon. Ne treba mi nesto prejako, a bgm ni preskupo. Sad koristim Galaxy ace koji ne bi ni mijenjao da nije spor i pocesto zastopa. Spreman sam dati do 300KM. Ne znam samo koji telefon da uzmem a da je pouzdan, da ne stopa. Nemam igrica na telefonu, niti me to privlaci. Sad me zanima neka preporuka, moze i polovan telefon, samo da je relativno ocuvan.
Moto G (2014. - nova verzija), nov 325KM u univerzalno!

http://www.univerzalno.com/proizvod/mot ... eneracija) (spora im je web stranica, samo sačekaj, učita se nakon nekog vremena :mrgreen: )

Po brzini se komotno može porediti i sa jačim i MNOGO skupljim telefonima:

[youtube][/youtube]

Mada "natrpani" touchwiz nije teško prekucati! :mrgreen:

Evo u poređenju sa najnovijim Nexus 6:

[youtube][/youtube]

Znači itekako konkurentan! Za ovu cijenu odličan deal! :thumbup: :thumbup:
Moto G je zmaj. ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 01 feb 2015, 22:19

iOcean x1
OS Android 4.4
ROM 8GB
RAM 1GB
Rezolucija QHD 960X540
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP

[youtube][/youtube]
Student paket 1 pretplata, alcatel idol 8-9 km mjesečno za 24rate, eto ti povoljno a znam da ih ima u bhtu ;)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 01 feb 2015, 22:28

iOcean x1
OS Android 4.4
ROM 8GB
RAM 1GB
Rezolucija QHD 960X540
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP

[youtube][/youtube]
nakon 30sec sam ugasio klip, kako iritira lik :?
Pld W D L
38 26 12 0

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 01 feb 2015, 22:51

iOcean x1
OS Android 4.4
ROM 8GB
RAM 1GB
Rezolucija QHD 960X540
Broj Boja 16M
Zadnja Kamera 8.0 MP
[youtube][/youtube]

Dodaj jos 25 km i kupi sebi Moto g 2014, ili LG G2 Mini ili u univerzalno leagoo lead 1..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 feb 2015, 00:29

Imal' ko da je uradio update na Lolipop? Kakva su iskustva? Da li je istina da baterija kraće traje nego na Kitkatu ili je tako samo kod nexusa?

subcoccinela
Kontakt:

Post Postao/la subcoccinela » 02 feb 2015, 00:33

anonimni je napisao/la:Zar Telecom nema Xperiu M2 u ponudi ? Dosta dobar telefon inace (kao i T3), a ipak manji, T3 je velicinom skoro pa isti kao Note 3, mada ima manji ekran, zato mi se nekako ne svidja... Sto se sistema tice, momak bi trebao imati KitKat na njemu, a za aplikacije na memorijskoj imas App2SD, ja sam je koristio na starom mobitelu, na ovom mi ne treba, no sumnjam da ce ti trebati, mozes iskoristiti 8 GB (odnosno 5,5) za aplikacije, a memorijsku za ostale datoteke...

@ subcoccinela
Skini Towelroot aplikaciju na mobitel, trebao bi ga rootati samo jednim klikom, potom skini NoBloat i brisi, samo pazi jer ne smijes brisati neke aplikacije koje su duboko integrisane u sistem, na tvom mjestu bih googlao i trazio kako su se snalazili i sta su brisali drugi ljudi s istim telefonom kao ti...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
zahvaljujem :salut:

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 02 feb 2015, 18:50

ja vam ostade duzan za komentar na lizalicu, al evo ne moram nista snimati neko se je potrudio i odradio to

https://www.youtube.com/watch?v=GDou1-kKdCM

uglavnomja ne osjetim da je losiji od prethodnog, cak mi je ugodjaj i brzina nekako fluidnij
mozda zato sto sam prije imao kantu pa mi je sad sve brzo, ali ovo sto ovaj momak sa videa kaze da mu je sporo meni je bomba, moj bivsi y300 je trebao dan da otvori nesto tako da mozda i nisam objektivan u komentaru al meni je cista 10ka

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 86 gostiju.