SP Qatar 2015 - rukomet

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: SP Qatar 2015 - rukomet

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 18:00

Ubise ih Danci :oops:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2015, 18:27

DANTES je napisao/la:
njemačka ima tri zlata pa je zato sila? ima i rumunija 4 pa nije više sila. zadnjih 10 godina španci su daleko uspješniji, više medalja ima i zato jesu sila, kao i danci, a o francuzima i hrvatima da ne govorimo...
njemačka je bivša sila poput rusije, švedske, pa i rumunije.. jugoslavije više nema, pa je i ne spominjem.
:D :D :D Meni kod tebe nije problem kada imaš drugačije mišljenje, jer i trebamo na forumu imati i drugačija mišljenja i raspravljat (iako se moje i tvoje mišljenje u određenim situacijama i poklope), nego mi je više problem što ti nerijetko odeš nepotrebno u dubinu neke teme.
Sada spominješ Rumuniju i Rusiju...Rumunija jeste osvojila 4 titule svjetskog prvaka , ali je odavno nestala sa rukometne karte. Rusi su skoro nestali...Oni za razliku od Rumuna su prisutni na velikim takmičenjima ali imaju probleme i da prvu fazu preskoče.....
A kod Njemačke je drugačija situacija, imaju te 3 titule sa SP i jednu s EP, s tim što je ta jedna s EP iz 2004. godine te ta sa SP 2007. godine(ta jedna od 3). I onda na to dodamo zadnji period a to je to peto mjesto s prošlog SP i sada 7. na ovom. Pošto se stalno spominje način kako su došli na ovo SP, onda taman i da isključimo iz posmatranja ovo SP, opet to ne znači da je Njemačka preko noći prestala biti rukometna velesila. Velesila u svakom sportu se ne određuje na osnovu kratkog perioda. Onda bi trebalo reći za Špance da dugo vremena nisu bili fudbalska velesila jer 20-30 godina nisu mogli otići dalje od četvrtfinala....A u prilog Nijemaca u rukometu idu resursi, potencijali i zato sam i rekao da će u narednom periodu biti u samom vrhu. Imaju resurse s kojima repariraju svoju rukometnu reprezentaciju, kao što su činili sa fudbalskom nakon debakla 2000. godine. Zbog svih tih činjenica i jesam tvrdio da su velesila i da će u narednom periodu osvojiti opet titulu. A ova ekipa im ima dosta potencijala, samo što se sve gleda kroz prizmu načina kako su došli na SP. Pa mi ovdje diskutujemo o njihovom rejtingu i renomeu, a ljudi na rejting i renome i došli na SP. Zato je diskusija skoro i besmislena.... :D

A ako posmatramo zadnji period, onda je istina kako neko reće da su Francuzi faktički dvije stepenice iznad sviju. Nevjerovatno je kakav rukomet igraju i u kakvom kontinuitetu, te kakvu seriju titula imaju. Danci su to nekako krenuli pratit, djelovali moćni, ali su nekako uprskali ubjedljivim porazom od Španije na zadnjem SP te sada porazom u zadnjim trenucima. Francuzi su tu dosta konstantniji i svakako trenutno prava sila.... ;) Onda bi tu iza se mogli svrstat Hrvati....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 18:39

effe_sa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
njemačka ima tri zlata pa je zato sila? ima i rumunija 4 pa nije više sila. zadnjih 10 godina španci su daleko uspješniji, više medalja ima i zato jesu sila, kao i danci, a o francuzima i hrvatima da ne govorimo...
njemačka je bivša sila poput rusije, švedske, pa i rumunije.. jugoslavije više nema, pa je i ne spominjem.
:D :D :D Meni kod tebe nije problem kada imaš drugačije mišljenje, jer i trebamo na forumu imati i drugačija mišljenja i raspravljat (iako se moje i tvoje mišljenje u određenim situacijama i poklope), nego mi je više problem što ti nerijetko odeš nepotrebno u dubinu neke teme.
Sada spominješ Rumuniju i Rusiju...Rumunija jeste osvojila 4 titule svjetskog prvaka , ali je odavno nestala sa rukometne karte. Rusi su skoro nestali...Oni za razliku od Rumuna su prisutni na velikim takmičenjima ali imaju probleme i da prvu fazu preskoče.....
A kod Njemačke je drugačija situacija, imaju te 3 titule sa SP i jednu s EP, s tim što je ta jedna s EP iz 2004. godine te ta sa SP 2007. godine(ta jedna od 3). I onda na to dodamo zadnji period a to je to peto mjesto s prošlog SP i sada 7. na ovom. Pošto se stalno spominje način kako su došli na ovo SP, onda taman i da isključimo iz posmatranja ovo SP, opet to ne znači da je Njemačka preko noći prestala biti rukometna velesila. Velesila u svakom sportu se ne određuje na osnovu kratkog perioda. Onda bi trebalo reći za Špance da dugo vremena nisu bili fudbalska velesila jer 20-30 godina nisu mogli otići dalje od četvrtfinala....A u prilog Nijemaca u rukometu idu resursi, potencijali i zato sam i rekao da će u narednom periodu biti u samom vrhu. Imaju resurse s kojima repariraju svoju rukometnu reprezentaciju, kao što su činili sa fudbalskom nakon debakla 2000. godine. Zbog svih tih činjenica i jesam tvrdio da su velesila i da će u narednom periodu osvojiti opet titulu. A ova ekipa im ima dosta potencijala, samo što se sve gleda kroz prizmu načina kako su došli na SP. Pa mi ovdje diskutujemo o njihovom rejtingu i renomeu, a ljudi na rejting i renome i došli na SP. Zato je diskusija skoro i besmislena.... :D

A ako posmatramo zadnji period, onda je istina kako neko reće da su Francuzi faktički dvije stepenice iznad sviju. Nevjerovatno je kakav rukomet igraju i u kakvom kontinuitetu, te kakvu seriju titula imaju. Danci su to nekako krenuli pratit, djelovali moćni, ali su nekako uprskali ubjedljivim porazom od Španije na zadnjem SP te sada porazom u zadnjim trenucima. Francuzi su tu dosta konstantniji i svakako trenutno prava sila.... ;) Onda bi tu iza se mogli svrstat Hrvati....
mislim da je loš kvalitet trenutne njemačke prolazan, ali moraju nešto uraditi, previše im stranaca igra glavne uloge u najjačoj ligi... nekako dok je lemgo bio silan, i baza reprezentacije i rezultati su bili bolji...
treba uzeti tako jedan klub i dovesti najtalentovanije mlade Njemce... ne pratim baš nešto BL, ne znam kakvo je stanje, npr je li Flensburg i dalje danska oaza, ko igra za Kil, ko za Hamburg, Leven...
što se tiče sile... najveća sila ikad šu francuzi, pa švedi, pa bivša juga, pa tek ostali(hrvati prvi među ostalima, uz njemačku, dansku, španiju)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Solari
Kontakt:

Post Postao/la Solari » 31 jan 2015, 18:46

Lillard je napisao/la:Samo nek Danci dobiju ovo. Ako je ikako moguce sa sto vecom razlikom. Da mi Keta ne prica o losem danu protiv Poljaka i tako to.
Keta bivsi si :beba:
Kaffe und Kolač je uspio ostvariti najgori rezultat Hrvatske u zadnjih 13 godina. Najlošiji plasman od 2002. A ne znam da li postoji pivot koji može promašiti više zicera od Vorija. O napadu na postavljenu obranu nema potrebe trošiti riječi. Danas nije valjalo čak ni ono što je do sada jedino i funkcioniralo, kakve lopte u kontru tj u bunar bile. Nadam se da je ovaj debakl dovoljan razlog za smjenu Goluže. On će naravno tvrditi da je ovo uspjeh, al nadam se da će Gobac nać neko bolje rješenje. Od Goluže gore ne može.
Saračeviću ne prdi, da je do para nikad ne bi jednu medalju osvojili.
Zadnja izmjena: Solari, dana/u 31 jan 2015, 18:51, ukupno mijenjano 2 puta.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 31 jan 2015, 18:47

Vori :tokralju: :tokralju: :urnebes: :facepalm:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 jan 2015, 20:31

Consigliere je napisao/la:Nedavno sam negdje citao clanak sa predlozenim promjenama pravila u rukometu, i stvarno je bilo interesantnih ideja.... Steta, ne mogu se sjetiti gdje, da ga ovdje nalijepim. Kaleb je 100% u pravu.
Tribina i free baskia iz GPBa?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 jan 2015, 22:27

Kruze price da bi Veselin mogao zamijeniti Ketu.
Sta bi dao za to, ehh :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 jan 2015, 22:59

Pazi ovog golmana kako simulira :bow:
Ovoono :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 23:05

Čitam i čujem da se nakon svake pobjede Katara, pa i danas protiv Poljske, javljaju mnogi koji kažu da ih suci guraju. Mislim da je napokon sazrelo vrijeme, i čudim se zbog čega se to nije i prije dogodilo, da se potpuno utanače pravila prema kojima će suci moći obavljati svoj posao. Sve ovo što danas vidimo, sve te kao neke promijene, one su uglavnom kozmetičke. Današnja interpretacija pravila dovodi do nesigurnosti i kod samih igrača, a kod publike stvara brojne nedoumice i nerazumijevanje rukometne igre. Kritike dolaze sa svih strana, i po mom mišljenju su sasvim opravdane.

Događa se da rukomet postaje sve više sličan vaterpolu po tom pitanju važnosti subjektivne procijene sudaca. U vaterpolu nikad ne znaš je li nešto za običan faul, za isključenje ili za kontrafaul. U rukometu danas vidimo sve više takvih stvari. Sudac može za istu stvar dosuditi sedmerac, isključenje, ali i probijanje i nitko mu neće imati što zamjeriti jer jasna i strogo utanačena pravila ne postoje. Pod hitno se nešto mora promijeniti ako ne želimo da rukomet ostane bez publike, jer na žalost, takve stvari, nerazumijevanje gledatelja najčešće za posljedicu ima gubitak fanova. A rukomet si to ne smije dozvoliti.

Četiri su elementa rukometne igre koja su presudna za pobjedu ili za poraz. I sve te četiri stvari su ostavljene sucima da oni po svojoj subjektivnoj procijeni odluče. Prva stvar je sedmerac. Sudac ga može dosuditi, ali i ne mora. Može dosuditi devet metara. Ma može dosuditi bilo što. Svjedoci smo da na svakoj utakmici vidimo prekršaje koje su za jednog suca sedmerci, a za drugog nisu. Druga stvar, isključenja. Koliko samo puta vidimo da za isti start jedan sudac dosudi dvije minute, drugi svira običan faul, a treći da žuti karton. Treća stvar je pasivna igra. Iako postoji članak koji kaže kad se treba dosuditi pasivna igra, sve je to u rukama sudaca i sudi se isključivo na temelju njihove subjektivne procijene. Četvrta stvar je probijanje. Nekad je to probijanje, odnosno faul u napadu, nekad je penal.

Lino Červar
Posljedni pasus je upravo ono o čemu sam pisao neki dan, kao da me je čuo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 23:35

Lillard je napisao/la:Kruze price da bi Veselin mogao zamijeniti Ketu.
koji Veselin?

@virtu jesi ti ustvari lino?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 31 jan 2015, 23:49

DANTES je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Kruze price da bi Veselin mogao zamijeniti Ketu.
koji Veselin?
Maslesa :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2015, 00:36

DANTES je napisao/la:@virtu jesi ti ustvari lino?
Nisam, ali imamo slično shvatanje rukometa. U stvari, pročitao sam njegove knjige, koje su me malo usmjerile.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2015, 00:41

Virtu4l je napisao/la:
Nisam, ali imamo slično shvatanje rukometa. U stvari, pročitao sam njegove knjige, koje su me malo usmjerile.
knjige? nisam znao da čitaš... niti da lino piše
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2015, 00:44

Ma čitam, od treće godine, prvo sam naučio ćirilicu pa latinicu.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2015, 00:56

Virtu4l je napisao/la:Ma čitam, od treće godine, prvo sam naučio ćirilicu pa latinicu.
pa pridruži nam se na temi književnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2015, 00:58

Ma ne to, ne čitam knjige, samo ono što me baš zanima, uglavnom sportska literatura, gore sam ti samo naglasio da znam čitati :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2015, 01:04

Virtu4l je napisao/la:Ma ne to, ne čitam knjige, samo ono što me baš zanima, uglavnom sportska literatura, gore sam ti samo naglasio da znam čitati :mrgreen:
a ti mislio da te na malko podyebavam.... joj ljudi stvarno uvijek zaboravim staviti smajli...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 feb 2015, 01:11

Virtu4l je napisao/la:Ma čitam, od treće godine, prvo sam naučio ćirilicu pa latinicu.
https://www.youtube.com/watch?v=9UMwg8CZgVI&t=0m16s

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 01 feb 2015, 01:14

DANTES je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
knjige? nisam znao da čitaš... niti da lino piše
Pise, pise.
Lino Cervar je inace profesor hrvatskog jezika i dobro mu to lezi.
Inace prvu knjigu ''Moje viđenje rukometa'' jos tamo 90-ih je napisao na talijanskom, dok je radio u Italiji, a knjiga je bila samo za talijansko trziste. Kad je 2003. postao prvak svijeta, knjiga je odmah prevedena na hrvatski i dobila dobre kritike.

Bio je i izbornik Italije na jedinom EP koje su igrali (bili domacin) i cak je uspio pobijediti Makedoniju i ne zavrsiti zadnji :salut:

http://www.ehf-euro.com/Euro-1998.2323.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Place for 11/12: Italy - FYRO Macedonia 27:26 ET (11:12; 23:23)

Mozemo samo nagađati kakav je bio kriterij suđenja u toj utakmici :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2015, 01:20

DukeOfWellington je napisao/la:
https://www.youtube.com/watch?v=9UMwg8CZgVI&t=0m16s
Nadrealisti
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.