Batva je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Samir1989 je napisao/la:Moje vrijeme za ove 3 vježbe je:00:25:47:20
S tim da sam ja odradio prvo 150 Burpees,pa 150 čučnjeva,pa 150 situps,valjda se važi i tako.
Halo, postavljajte i kilaze uz ta vremena, da bar malo ozbiljnije izgledam. Sta je ovo svi me lopatom uzimaju

Sto se tice redoslijeda vjezbi, sta znam valjda moze, ali vjerovatno ima razlog zasto je onakav format.
Motivacija

idemo.
Mislim da bi ipak trebalo raditi kako je i zadano (barp, cucanj, sit aps - pauzica, pa opet ides...), radi mijenjanja intervala cini mi se zahtjevnijim.
zvucnikK je napisao/la:Ne kontam,ja sam mislio radis npr 10 burpija,pa 10 cucnjeva pa 10 situpsa,pa odmoris 2 min,pa onda radis po 20 toga,pa opet 2 min,pa po 30 ponavljanja svih vjezbi i tako do kraja...
Samo je valja fazon ne prestajati npr kod 40 burpeja,ako uradis 25,onda radis do 40 pa koliko god vremena ti trebalo dok ne uradi 40.i onda cucneve isto,i situpse..
Samo sto radis prvo 50, pa 40, pa 30... od tezeg ka laksem

U pravu si, konacno da se slozimo jednom. Rekoh maloprije, ima razlog zbog kojeg je bas takav redosljed.
Burpees ili Marinac je dinamicka vjezba, koja zahtjeva dosta motorike, explozivnosti, kondicije, i jedna je od najkomletnijih i najucinkovitijih vjezbi. Njena slozena struktura pokriva skoro cijelo tijelo, i u zavisnosti od forme i ritma izvodjenja moze dati vrhunske rezultate na polju kondicije i snage. Jos jedna korist je mentalna snaga, jer su burpees takodje i jedna od najtezih vjezbi. Licno kada skontam da mi je ostalo jos 35 recimo, dodje mi da se ubijem

Cucanj, ili kralj svih vjezbi je sljedeci. Vjerovatno najkompletnija vjezba koja je neizostavni dio skoro svakog sporta danasnjice, aktivira najvise misica u izvodjenje, idealna za porast snage, explozivnosti i vrlo vaznog dosta zanemaronog "core" jezgra ili snage trupa. Nazalost pocetnici je izbjegavaju zbog njene tezine, a i dosta cestih povreda zbog forsiranja kilaza ili nepravilnog izvodjenja.
Trbusni. Iako vlada misljenje da se radom trbusnjaka postize dobar izgled istih, naglasicu da to nije istina. Ishranom se postizu vidljivi trbusni, dok se radom jaca trup, poboljsava drzanje, podize optimalna fitness sprema i naravno jacaju trbusnjaci. Naglasicu kako se uporedo sa trbusnim trebaju raditi i misici donjeg dijela ledja, jer osim boljeg razvoja, sprijecice se mogucnost povreda, koje su takodje ceste jer dosta osoba nepravilno izvodi trbusnjake opterecujuci lumbalni dio ledja sto zna izazvati minimalno bol, a nekada i teze posljedice.
Kombinacijom ovih vjezbi u kojima se smjenjuju srednji i visoki intervali rada, sa vjezbama snage, dobijate na dinamici i drzite visoku frekfenciju srca i potrosnju kalorija. To ce pokrenuti velike transformacijske procese u vasem tijelu, povecati izdrljivost, snagu i oblikovati vase tijelo, uz odgovarajucu ishranu za maximum rezultata.
Bitna je volja.