2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

storm_raider
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la storm_raider » 31 jan 2015, 16:15

Greivis je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Diskutabilno je koji je bolji. Sta se pravite kao da poredite Nurkica i Gasola. Tu su oni negdje.
To sto ti ne navijas za BiH ne mora biti razlog da ne volis toliko Nurkica.
Koliko znam Nurkic ne zeli da igra za reprezentaciju.
:nene: :nene:
I always like to play with the national team. I was not able to help the team last summer due to a knee injury but I am always looking forward to represent my country. It is a bit too early to think about the Eurobasket but it is very important for me to wear the national team jersey
http://www.fiba.com/news/nurkic-a-rookie-on-the-rise" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako ne znas engleski prevest cu ti, ali on svakako nije tema.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 31 jan 2015, 16:35

O Nurkicu znate gdje treba...
Postovanje treba zaraditi.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 31 jan 2015, 17:08

E moji dragi Bullsovci, pa ja sam mislio da smo mi subjektivni navijači, a onda sam se upoznao sa ovim pdf-om.
(Većina nas navijača/simpatizera Bullsa) barem zna kritikovati određenog igrača kada mu evidentno ne ide ili kada to zasluži.
A prosto nevjerovatno koliko ovdje svak' svog konja hvali čak i onda kada za to nema apsolutno nikakva adekvatna opravdanja.
Pri tome ne mislim na nikoga specifično nego na većinu forumaša ovog pdf-a, (nažalost).

Od nekad (kud i kamo) normalne teme ovo je postala tema o tome ko će nečijeg igrača ili ekipu više oblatiti a pohvaliti svoju. Smorište, uistinu ljutili se ili ne.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 31 jan 2015, 17:56

adriano_leite je napisao/la:
Carlo je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Nisi mi odgovorio na pitanja....I nemoj da se pravis naivan,kakav Allen.Duncan pored odlicne defanzive ima 15p i 10 s u prosjeku!
Kakva ba pitanja?

Čuj da se ne pravim naivan. Želiš da izjednačiš ofanzivni i defanzivni učinak. Ja ti kažem da Tony Allen igra odbranu za 25ppg. Nema tu nikakve naivnosti. Lillard ima 22 poena, 6 asistencija i 6 skokova u prosjeku, a da ne spominjem Counsina koji razvaljuje ove sezone, ali eto dobio je spot zbog Bryanta.

Ne znam zašto ti je problem priznati da su ova dva igrača zaslužili biti na All-Staru prije Duncana. Nekad mi ličiš na adriana i ostale nerealne navijače koji ne vide dalje od svog tima.
Evo, zasto Lillard zasluzuje biti na All-Staru prije Paula?
Paul ima 17.5 ppg, 9.7 apg, 4.7 rpg, 24,93 PER, 47% FG, 38% 3P%, 81% FT, uz to ima i najbolji A/TO ratio.

Lillard: 21.8 ppg, 6,2 apg, 4,6 rpg, 21,77 PER, 43% FG, 36% 3P, 86% FT, znatno slabiji A/TO?

Eto, statistika skoro kao izmedju Walla i Irvinga, a onda se kaze da je Wall miljama ispred Irvinga, jos Irving ima vise poena od Lillarda, manje izgubljenih, bolje procente, te je jedan divljak (Irving), a Lillard zakinut jer nije otisao prije Paula na All-Star, a Paul je zapravo space shuttle za Walla. Znaci razlika izmedju brojki Walla i Irvinga je ista kao izmedju brojki Paula i Lillarda i Wall je bolji od Irvinga, a Lillard vise zasluzio poziv na All-Star od Paula, sto bi automatski znacilo da ima bolju sezonu, a ja kad sam rekao da po meni individualno Irving ima bolju sezonu, bio sam napadnut. Nevjerovatno je kakvi su to dvostruki arsini. Da ne pricam o onome kako je svaki poen PG-a protiv Cavsa Irvingov dokaz lose odbrane.

Onda mi se nadje neko pricati o mojoj nerealnosti. Cirkus...
Ti očigledno ne čitaš moje postove. Ja nigdje nisam napisao da Lillard zaslužuje biti All-Star prije Paula, nigdje. Preporučujem da ponovo pročešljaš postove.

A generalno što se tiče tvoje nerealnosti, bolje da ne počnemo diskutovati o tome.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 jan 2015, 18:45

storm_raider je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Diskutabilno je koji je bolji. Sta se pravite kao da poredite Nurkica i Gasola. Tu su oni negdje.
To sto ti ne navijas za BiH ne mora biti razlog da ne volis toliko Nurkica.
Cini mi se da mu to nije bila ideja. Vjerovatno je naveo razliku izmedju Juke i Marca jer je sinoc Juka igrao protiv Marca koji igra u timu za koji navija i mislim da je zelio reci (forumasima koji pisu da je Wall miljama ispred Irvinga) da razlika izmedju Walla i Irvinga nije kao izmedju rookie centra i jednog od najboljih centara u ligi.

@Carlo, tebe sam citirao jer si me naveo kao nekog ko je izrazito nerealan, a onda sam u post stavio i "ocigledne cinjenice" koje se ovdje iznose (dvostruki arsini u punom sjaju), a neka pitanja koja su jako jednostavna jos niko nije odgovorio. To ti je dokaz samo koliko sam nerealan, a ostali realni ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 31 jan 2015, 19:09

Ti si pokusao povlacenjem paralela izmedju Lillarda/Paula i Irvinga/Walla da pokazes kako je u stvari Irving bolji igrac, ima bolju sezonu ili sta si vec pokusao reci. Pri tome si navodio silne brojeve kao cinjenice u tom uporedjivanju.. pa ajmo onda ovako.

Wall > Irving : skokovi, asistencije, blokade, ukradene, indeksni poeni, PIE, ast/to ratio
Irving > Wall: poeni, procenat iz igre, procenat slobodnih bacanja, izgubljene lopte

Tu sam naveo samo ono sto se moze prikazati brojevima.. Mnogi bi rekli da je i odbrana strani na Walla. Pa eto, ocjenjujte realno ili nerealno ko je bolji. Ako sam nesto zaboravio ubaciti/izbaciti na neciju stranu, nije bilo namjerno.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 31 jan 2015, 20:29

Iskreno da sam GM, i da znam do.danas domete jednog i drugog, da se vratim par godina nazad i da su na istom draftu izabrao bi Irving-a 9 od 10 puta, kao i većina gm-ova. Irving je veći talenat i bolji košarkaš, Wall je bolji pg i ima bolju sezonu, ali Irvingu se svako malo.mjenja trener, pa sad.i.LeBron carini loptu pa ispada da je prosječan pg, a ustvari pokazao i na SP i u pojedinim tekmama da ima tu jos prostora da postane igracina.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 jan 2015, 20:45

Ziggs je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Trenutno je bolji Wall kao kompletniji igrac,ali definitivno veci upside ima Irving. ;)
Wall i dalje ima veci upside. ;)
Po cemu? Sta to Wall jos moze popraviti,osim suta koji moze samo biti automatski,nikako prirodan,posto ocigledno nije rodjeni scorer!?25-ta mu je godina,nema tu nekog prevelikog upsidea,a vec igra odbranu i ima solidan pregled igre. S druge strane,Irving je fakticki tek poceo raditi na svojoj odbrani,usavrsavati pregled igre,a vec je jedan od najboljih PG-a kad je u pitanju zavrsavanje na obrucu i uopste postizanje poena.Kontrola lopte mu je bez premca.Ako ovo pomenuto usavrsi,nema uopste dileme ko ce biti bolji,jer Wall nikada ne moze nauciti ovo sto Irving vec ima...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 jan 2015, 20:52

Kao što ni Irving nikad neće imat Wallov playmakerski instinkt i osjećaj za asist. Btw Wall nema solidan nego vrhunski, elitan pregled igre. Što se tiče šuta, ni LeBron James nema prirodan šut nego čisto uvježban, automatski što ti kažeš. Slažem se uglavnom da Irving ima veći upside od Walla al ništa posebno veći, nije ipak ni Wall bez razloga bio prvi pick drafta i to jačeg drafta nego što je bio Irvingov

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 jan 2015, 21:10

Epidaurus je napisao/la:Kao što ni Irving nikad neće imat Wallov playmakerski instinkt i osjećaj za asist. Btw Wall nema solidan nego vrhunski, elitan pregled igre. Što se tiče šuta, ni LeBron James nema prirodan šut nego čisto uvježban, automatski što ti kažeš. Slažem se uglavnom da Irving ima veći upside od Walla al ništa posebno veći, nije ipak ni Wall bez razloga bio prvi pick drafta i to jačeg drafta nego što je bio Irvingov
Nesto nisam primjetio da Irving nema i dobar pregled igre.Nema mozda ass.,ali da nema i ne moze imati pregled igre kao Wall,jednostavno nije tacno.Rekao samo solidan za Walla,jer vrhunski nije,po meni,bez obzira sto brojevi to pokazuju.Vrhunski passeri su oni koji imaju ideju,kreativnost,vide igru prije nego se odvije,tipa Nasha,Ginobilia,Currya,Ronda.Meni Wall nije vizionar kad je pass u pitanju.LeBron je jedan od najboljih ikada,pa je jedva uvjezbao svoj sut,koji opet nije najpouzdaniji....Ne mogu to bas svi uraditi,ma kako lako zvucalo.Velika je stvar popraviti svoj sut,prvnestveno jer,u najvise slucajeva,zahtjeva promjenu nacina sutiranja.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 jan 2015, 21:14

A vidiš zanimljivo je da ne spomenu među te igrače Paula koji ima bolji pregled igre i bolju kontrolu tj sigurnost lopte od svih nabrojanih al haj nije to tema. Wall itekako ima vrhunski pregled igre i on je top 3 razigravač (znači ne PG nego razigravač) lige poslije Paula i LeBrona. Irvingov pregled igre je u rangu Lillarda ili Dragića. Što mu se šuta tiče, ima Wall solidnu formu šuta al tu odmah kažem da Irving ima dosta bolji šut, nema dileme. Wall je uz to i vrlo vjerovatno najbrži igrač lige. Na kraju krajeva, obojica su isti rang talenta; niti jedan od njih nije talenat tipa Kobea, LeBrona, Duncana il Duranta nego više tipa Rose, Westbrook, Parker

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 jan 2015, 21:17

Epidaurus je napisao/la:A vidiš zanimljivo je da ne spomenu među te igrače Paula koji ima bolji pregled igre i bolju kontrolu tj sigurnost lopte od svih nabrojanih al haj nije to tema. Wall itekako ima vrhunski pregled igre i on je top 3 razigravač (znači ne PG nego razigravač) lige poslije Paula i LeBrona. Irvingov pregled igre je u rangu Lillarda ili Dragića.
Nisam ga pomenuo jer pricam o viziji kad je dodavanje u pitanju...Paul je negdje na granici,za mene,kad je to u pitanju.Wall je medju vodecim razigravacima,jer je sistem WSH takav da se sve vrti oko njega.U njihovom timu skoro niko nije sposoban da kreira nesto za drugog osim njega i Millera od sto ljeta...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 jan 2015, 21:19

NEZALAGANJE je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Kao što ni Irving nikad neće imat Wallov playmakerski instinkt i osjećaj za asist. Btw Wall nema solidan nego vrhunski, elitan pregled igre. Što se tiče šuta, ni LeBron James nema prirodan šut nego čisto uvježban, automatski što ti kažeš. Slažem se uglavnom da Irving ima veći upside od Walla al ništa posebno veći, nije ipak ni Wall bez razloga bio prvi pick drafta i to jačeg drafta nego što je bio Irvingov
Nesto nisam primjetio da Irving nema i dobar pregled igre.Nema mozda ass.,ali da nema i ne moze imati pregled igre kao Wall,jednostavno nije tacno.Rekao samo solidan za Walla,jer vrhunski nije,po meni,bez obzira sto brojevi to pokazuju.Vrhunski passeri su oni koji imaju ideju,kreativnost,vide igru prije nego se odvije,tipa Nasha,Ginobilia,Currya,Ronda.Meni Wall nije vizionar kad je pass u pitanju.LeBron je jedan od najboljih ikada,pa je jedva uvjezbao svoj sut,koji opet nije najpouzdaniji....Ne mogu to bas svi uraditi,ma kako lako zvucalo.Velika je stvar popraviti svoj sut,prvnestveno jer,u najvise slucajeva,zahtjeva promjenu nacina sutiranja.
Gdje bolan nea jak pregled igre? Court vision I playmaking su mu elitni, lik je na ivici da bude superstar ove lige..

@lumani

Hos da ti PG pravi plays ili da zabija? Pa haj da vidimo I nekoliko imena koji su bili jaki scoreri sa PG, KJ jak scorer jak playmaker, Penny jak scorer dobar play, Isiah jak scorer jak play, Curry, Nash, Derrick itd. Irving jak scorer ispod prosjecan play

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 31 jan 2015, 21:36

ako paul i wall nemaju viziju i pregled igre, e jbg onda koju ti kosarku gledas ;)

pa ljudi su u ligi medju najboljim sto se toga tice i to je nesto sto se tesko, ma gotovo nemoguce da nauci, i to ni irving ni sl. pleyevi nece nikad imat, da mogu popraviti mogu, al da dodju u ovaj rang nema sanse ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 jan 2015, 21:52

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Gdje bolan nea jak pregled igre? Court vision I playmaking su mu elitni, lik je na ivici da bude superstar ove lige..

@lumani

Hos da ti PG pravi plays ili da zabija? Pa haj da vidimo I nekoliko imena koji su bili jaki scoreri sa PG, KJ jak scorer jak playmaker, Penny jak scorer dobar play, Isiah jak scorer jak play, Curry, Nash, Derrick itd. Irving jak scorer ispod prosjecan play

Uvjek uzimam igraca koji zna sam rijesiti ;) 1,2 ass manje ,ne prave razliku.Kada sve pogledamo ,Irving je bolji igrac od Walla :!: Ali poznavajuci forum,ovdje je i Rondo legenda,tako da me nista ne cudi.(Zadnjih 13 utakmica ispod 10 ass)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 31 jan 2015, 21:55, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 jan 2015, 21:54

JoseMourinho je napisao/la:ako paul i wall nemaju viziju i pregled igre, e jbg onda koju ti kosarku gledas ;)

pa ljudi su u ligi medju najboljim sto se toga tice i to je nesto sto se tesko, ma gotovo nemoguce da nauci, i to ni irving ni sl. pleyevi nece nikad imat, da mogu popraviti mogu, al da dodju u ovaj rang nema sanse ;)
Mozemo li se ti i ja sloziti da se ne slazemo kad su pogledi na kosarku u pitanju,posto vidim da imas neku opasnu potrebu da prokomentarises svaki moj upis?? Za Paula sam rekao da mi je na granici kad je vizionarstvo u pitanju,ali da mi nije u rangu onih nabrojanih.Meni razigravanje i vizija nisu isto,cisto da razjasnimo,a da ne pominjem cinjenicu kako bi pored Griffina i Jordana i ja imao barem 5 ass u prosjeku. Sto se tice Walla,vecina ass su mu probijanje i neki drop off-ovi,ass iz postavljenih napada i poneki skip pass.Nista posebno da bi se smatrao vizionarom.Razigravac jeste odlican.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 jan 2015, 21:59

NEZALAGANJE je u pravu kada kaže da Wall nije vizionar tipa Nash ili Manu s tim da je Paul sigurno rang iznad njih kad je razigravanje u pitanju, pogotovo kad se uzme u obzir koliko ima asista na svaku izgubljenu loptu a ni kao "vizionar" sigurno ništa ne zaostaje za tim nabrojanim ali eto to je stvar ukusa sve

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 31 jan 2015, 22:04

Imaju i jedan i drugi glasova. Znaci da razlika medju njima nije velika. To sam vec rekao.

Sto ne postavite neku anketu na temu? Npr. ko osvaja prsten ove godine ili nesto slicno.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 jan 2015, 22:05

Tony Parker nije bio MVP zato to je djelio 10 ass ,nego zato sto je znao rijesiti kada treba.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 jan 2015, 22:10

lumani je napisao/la:Tony Parker nije bio MVP zato to je djelio 10 ass ,nego zato sto je znao rijesiti kada treba.
Tony nema 10 ass jer mu to stil SA "ne dozvoljava", to valjda treba da znas
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.