SP Qatar 2015 - rukomet

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Solari
Kontakt:

Re: SP Qatar 2015 - rukomet

Post Postao/la Solari » 31 jan 2015, 11:10

Virtu4l je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Cijenim Abaloa kao najboljeg krilnog igraca na svijetu (trenutno) ali porediti ga sa Kristijansenom od prije je smijesno,svijet dugo nece vidjeti boljeg krilnog igraca vjeruj mi ;)
Abalo je kompletniji igrač. Christiansen je često znao chokirati.

Christiansen je igračina, isto kao Lindberg, Rocas, Džomba, Eggert, npr. ja bi tu ubacio i Torstena Jansena, koji nema taj vic i atrakciju, ali je vanserijsko krilo.
Čupić je npr. isto choker, zbog toga ga ni ne svrstavam među najbolje.
Zato mi je Džomba, uz Smajlagića, najbolje krilo koje sam ikad gledao. Uglavnom je u polufinalima i finalima pružao najbolje partije.
SP Portugal 2003- polufinale 6, finale 8 golova.
OI Atena 2004- polufinale 8, finale 9 golova.
SP Tunis 2005- polufinale 8, finale, 7 golova.
Lik je bio definicija antichokera :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2015, 11:57

Virtu4l je napisao/la:
Zašto ne bi bio. Slažeš se sa ovom smiješnom izjavom iznad da su Njemačka i Poljska vrh svjetskog rukometa? Poljska , kojoj glavni igrači imaju 31, 33, 36, 35... godina, ili možda Njemačka sa kojom se nakon 2008. godine svi poigravaju? Ekipa koja se nije uspjela kvalifikovati na dva posljednje velika takmičenja, ta ekipa je vrh rukometa?
Ti si naveo u postu kojeg sam komentarisao da Austrija, Njemačka i Poljska nisu sila u rukometu. Pogriješio si što si opšte stavio Austriju u rang Njemačke i Poljske, jer Austrija je skroz druga, niža kategorija. Radi se o reprezentaciji koja se digla i diže se dalje, ali ipak još udaljena od top nacija.
A istina je da je Njemačka propustila dva velika takmičenja, ali prije toga je na SP 2013. bila 5., 2011. su bili 11, ali zato dvije godine prije isto 5. U suštini su i pored smjene generacija koja je nastupila nakon sjajne 2007. godine i osvojene titule svjetskog prvaka, imali solidne rezultate. A svoje dno su doživjeli u zadnje dvije godine. Radi se više o incidentu i prolaznoj krizi. Njemačka reprezentacija je i dobila wild card za ovo prvenstvo, jer faktički finansijski drži rukomet. Njemački rukometni savez privlači sponzore, donosi bolje tv ugovore i zbog njega IHF ima brojne finansijske izvore. S tim da je ovo učešće Njemačke bilo diskutabilno, ali oni su se na ovom prvenstvu solidno predstavili i pokazali da im je mjesto među najboljim. Ova reprezentacija ima potencijal, par izgrađenih igrača, par igrača u razvoju i par talenata i sada pravog stručnjaka s kojim sam uvjeren da će u naredne 3-4 godine uzeti titulu....Živi bili, pa vidjeli... ;)

A što se Poljaka tiče, oni su od SP 2007. godine stalno među osam najboljih ekipa i naravno da su jedna reprezentacija koja je top. Ti si faktički u svom postu rekao kako je sreća da je Katar izbjegao Švedsku, pa tu Švedsku je Poljska dobila 4 razlike, Poljaci su dobili i Hrvate i zato su reprezentacija za respekt. Itekako kvalitetna reprezentacija. Da nisu imali rovite i ozlijeđene igrače i da Katar nije imao pomoć sudija, Poljaci bi igrali finale. Poljska je po svim parametrima iznad jednog Katara.

A što se Šveđana tiče, oni već možda i nekih desetak godina nisu toliko ozbiljan faktor u rukometu. Šveđani su rukometna velesila po tradiciji, ali trenutno nisu neki toliki kvalitet. Iako njima se stalno daju neke uloge potajnog favorita, ali daleko su oni još od samog vrha. Iako se definitivno radi o solidnoj reprezentaciji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 13:19

@effe sa slažem se sa svime sem da švedska nije kvalitet... jeste i to veći nego trenutna Njemačka, ali ja vala nešto ne žalim njima kao silom... znaš vrlo dobro kako su njih sudije gurale(poklonile im EP 2000 protiv rusije, 2002 protiv njemačke, sjećam se polufinala SP 2001 i šta su sve ljudi radili da izbace Jugoslaviju)
ali iskreno igrački su među top 5. međutim nešto ne štima.
takođe se ne slažem za utakmicu poljska-katar. poljaci su umjesto da se taktički spreme za meč više razmišljali kako će njih sudije pokrasti, pa su igrali odbranu ko na livadi. one golove koje su oni primali u životu nisam vidio da neko prima na ovom nivou takmičenja. golman već otišao u poljsku davati izjave kako su pokradeni..
sudije jesu malo šiljile kataru, ali bome su i svakom domaćinu.. problem je što je poljska mogla dobiti i pored toga, a nije jer su svojstveno slovenima uvrtili sebi u glavu da su žrtve i da je sve uzalud.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 13:48

DANTES je napisao/la:@effe sa slažem se sa svime sem da švedska nije kvalitet... jeste i to veći nego trenutna Njemačka, ali ja vala nešto ne žalim njima kao silom... znaš vrlo dobro kako su njih sudije gurale(poklonile im EP 2000 protiv rusije, 2002 protiv njemačke, sjećam se polufinala SP 2001 i šta su sve ljudi radili da izbace Jugoslaviju)
ali iskreno igrački su među top 5. međutim nešto ne štima.
takođe se ne slažem za utakmicu poljska-katar. poljaci su umjesto da se taktički spreme za meč više razmišljali kako će njih sudije pokrasti, pa su igrali odbranu ko na livadi. one golove koje su oni primali u životu nisam vidio da neko prima na ovom nivou takmičenja. golman već otišao u poljsku davati izjave kako su pokradeni..
sudije jesu malo šiljile kataru, ali bome su i svakom domaćinu.. problem je što je poljska mogla dobiti i pored toga, a nije jer su svojstveno slovenima uvrtili sebi u glavu da su žrtve i da je sve uzalud.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 15:47

@effe,

Zna se koje su top reprezentacije, a Poljska i Njemačka nisu među njima. Francuska, Danska, Hrvatska i Španija su iznad ostalih, tako je već godinama, a ponekad neko napravi bljesak koji je kratkog daha, nema tu kontinuiteta.

Švedska ima tim koji je najbliži nabrojanoj četvorci, imaju mnogo mladih igrača i pitanje je vremena kad će napraviti onaj finalni iskorak prema naprijed, zanemariću srebro na olimpijadi u Londonu, recimo da je to bio incident i veoma povoljan žrijeb.

Austriju sam naveo samo kao jednog od protivnika kojeg je Katar savladao na putu do finala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 31 jan 2015, 16:09

Da se ukljucim,Svedska ce biti totalno drugacija ekipa s oporavljenim Du Rietz-om i Andersonom, vjerujem da moze pomoci i Gotfridson iz Flensburga na srednjem vanjskom,kao sto sam bio misljenja da je onaj J.Jakobson bolji izbor na desnom beku od obojice ovih sto su igrali na prvenstvu. Du Rietz i Anderson su njihovi glavni pucaci,desni i lijevi bek,izvadi iz svih ekipa prve napadacke opcije na tim pozicijama i nista bolje se nece provesti nego sto je Svedska. Iznimka su jedino Francuzi.

Takodjer sam misljenja da bi Danska bila u finalu da je na srednjem vanjskom imala Moegensena. Lauge i Mensah su dobre opcije,ali im nedostaje iskustva. S tim da je Lauge vise sjedio na klupi u Kielu nego sto je igrao,dok je Moegensen bio jedan od nosioca Flensburga,uz vec gore pomenutog Jakobsona ,koji je imao mjesto u Svedskoj na desnom beku.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 jan 2015, 16:16

Njemačka je pobjedila Sloveniju i uzela 7. poziciju za ovom prvenstvu. Sad slijedi pravio okršaj. Bolja utakmica za 5. pozicju nego finale. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2015, 16:21

Virtu4l je napisao/la:@effe,

Zna se koje su top reprezentacije, a Poljska i Njemačka nisu među njima. Francuska, Danska, Hrvatska i Španija su iznad ostalih, tako je već godinama, a ponekad neko napravi bljesak koji je kratkog daha, nema tu kontinuiteta.

Švedska ima tim koji je najbliži nabrojanoj četvorci, imaju mnogo mladih igrača i pitanje je vremena kad će napraviti onaj finalni iskorak prema naprijed, zanemariću srebro na olimpijadi u Londonu, recimo da je to bio incident i veoma povoljan žrijeb.

Austriju sam naveo samo kao jednog od protivnika kojeg je Katar savladao na putu do finala.
Njemačka je bila rukometna velesila, dok niti jedna gore od nabrojanih nije bila. Ovih gore prvih nabrojanih. Švedska je naravno već dugo, dugo vremena rukometna velesila isto i isto je bila velesila prije ovih gore nabrojanih.
I ti nešto navodiš Španiju kao primjer, a Španci bili 2 x svjetski prvaci, dok su Nijemci bili 3 x svjetski prvaci i 1 evropski prvaci. Španci i nemaju evropske titule.
Zato ti ja kažem samo je pitanje vremena kada će Nijemci osvojit. A to šta su tvoje želje i kakva su tvoja gledišta to je priča isključivo samo za tebe..... ;) ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 16:23

Tako je Effe ! konacno neko ko poznaje rukomet..

Solari
Kontakt:

Post Postao/la Solari » 31 jan 2015, 16:29

Po meni bi to ovako nekako izgledalo:
1.Francuska
2.Danska, Hrvatska, Španjolska
3.Švedska, Island
4.Poljska, Njemačka, Srbija, Slovenija, Rusija
5.Makedonija, Češka, Mađarska, Norveška
Zadnja izmjena: Solari, dana/u 31 jan 2015, 16:34, ukupno mijenjano 3 puta.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 16:32

A gdje je Qatar ? :njanjanja: :rol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 jan 2015, 16:38

e ako Jurecki nije top igrač, onda ne znam ko je
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 16:39

effe_sa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:@effe,

Njemačka je bila rukometna velesila, dok niti jedna gore od nabrojanih nije bila. Ovih gore prvih nabrojanih. Švedska je naravno već dugo, dugo vremena rukometna velesila isto i isto je bila velesila prije ovih gore nabrojanih.
I ti nešto navodiš Španiju kao primjer, a Španci bili 2 x svjetski prvaci, dok su Nijemci bili 3 x svjetski prvaci i 1 evropski prvaci. Španci i nemaju evropske titule.
Zato ti ja kažem samo je pitanje vremena kada će Nijemci osvojit. A to šta su tvoje želje i kakva su tvoja gledišta to je priča isključivo samo za tebe..... ;) ;)
njemačka ima tri zlata pa je zato sila? ima i rumunija 4 pa nije više sila. zadnjih 10 godina španci su daleko uspješniji, više medalja ima i zato jesu sila, kao i danci, a o francuzima i hrvatima da ne govorimo...
njemačka je bivša sila poput rusije, švedske, pa i rumunije.. jugoslavije više nema, pa je i ne spominjem.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 16:39

Ne zanima me šta je bilo 1938. godine ili 1978. Od devedesetih pa na ovamo, Španija ima više medalja od Njemačke, tri olimpijske bronze, dva zlata i jedna bronza na sp i pet medalja na ep. To se zove kontinuitet, 11 medalja za 20 godina, za taj isti period Njemačka je osvojila šest medalja, duplo manje.

Kad budemo pravili hall of fame, naći ćemo mjesta za ekipu koja se ne može kvalifikovati za veliko takmičenje, a kamoli nešto drugo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 31 jan 2015, 16:44

MortemHz je napisao/la:A gdje je Qatar ? :njanjanja: :rol:
U finalu aktuelnog Svjetskog prvenstva, mnogi to zaboravljaju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 jan 2015, 16:54

Francuska pa dva stepenice razmaka pa ostale selekcije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 16:57

Solari je napisao/la:Po meni bi to ovako nekako izgledalo:
1.Francuska
3.Švedska, Island
ja bi srbiju pomjerio niže.
kad bi okupili sve što imamo igrački bi bili top 5 ekipa. sada imamo i krila koja su nam prije falila, ali pošto je to raspad od saveza, nikad ništa se postići neće...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Solari
Kontakt:

Post Postao/la Solari » 31 jan 2015, 17:21

DANTES je napisao/la:
Solari je napisao/la:Po meni bi to ovako nekako izgledalo:
1.Francuska
3.Švedska, Island
ja bi srbiju pomjerio niže.
kad bi okupili sve što imamo igrački bi bili top 5 ekipa. sada imamo i krila koja su nam prije falila, ali pošto je to raspad od saveza, nikad ništa se postići neće...
Pa uz rezuktate sam gledao i igrački kadar. Ne znam, mislim da je Srbija igrački jača od ovih ispod. Ne znam kakva je situacija kod vas i kako je moguće da se niste kvalificirali za ovo SP. I znam da su nam tekme protiv vas uglavnom bile guste. Uvijek je to na gol-dva. Na OI smo vas jedino razbili čini mi se.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 17:29

@solari loš izbor trenera, loša selekcija igrača(dragičević neće da igra)...
ma nema to veze ti susreti srbija-hrvatska... eto u košarci smo bili mnogo jači pa vas dobijali šutem za tri u zadnjoj sekundi.. to je više od sporta, pa se napalimo..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 jan 2015, 17:58

Samo nek Danci dobiju ovo. Ako je ikako moguce sa sto vecom razlikom. Da mi Keta ne prica o losem danu protiv Poljaka i tako to.
Keta bivsi si :beba:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.