Ajax je napisao/la:Head je napisao/la:Pa i stavio sam ga ispred odbrane.

Mislio sam neki zadnji vezni kao sto je Besic naprimjer. Borussia je nadigrala Sarajevo jer u sredini terena nije bilo nikoga da presjeca njihove napade. I zato su igraci zadnje linije bili nonstop na udaru. Jer i Radovac i Cimirot su jaci ofanzivno. U slucaju da se prodaju Radovac ili Cimirot ja bi kupio jednog pravog zadnjeg veznog prije nego centralnog veznog. Mozda jedino ako Kodro misli razviti Rustemovica kao tog pravog zadnjeg veznog - razbijaca kao sto je Pape uradio sa Besicem.
Ma razumijem sta hoces da kazes, samo ima jedan problem. MMi u domacoj ligi jedno 95% utakmica konstantno napadamo protivnika tako da se ekipa dosta manje fokusira na defanzivu i presjecanje napada. Siguran sam da kad bi bila statistika da se jedno 80% igre kad Sarajevo igra odvija na protivnickoj polovini.
Eh sad, kad izadjes u evropu i igras protiv jace ekipe trebaju ti te defanzivne navike, presing na protivnicki vezni red konstatno sa 2 zadnja vezna. Mi smo taj danak platili protiv Borussije u Njemackoj jer ocito Uscuplic nije na to obrac'o paznju, nije se prilagodio protivniku nego izas'o ko da igra sa Radnikom iz Bijeljine, gdje smo imali veliki raspon izmedju zadnje linije i veznog reda, tako da su svabe dolazili u lagane situacije da su na 20 - 30 metara od gola.
Ne sumnjam da ce to Kodro popraviti.