SP Qatar 2015 - rukomet

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Cautinho
Kontakt:

Re: SP Qatar 2015 - rukomet

Post Postao/la Cautinho » 31 jan 2015, 01:47

#AnimoQatar
Keep walking.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 31 jan 2015, 01:55

mislim da IHF-u nije u interesu da npr uvedu pravilo za tačno vremensko ograničenje napada (35-40 sec) jer ovako kad mali pokušaju dobit velike i kad je utakmica u egalu, kako će onda dizat ruku malim nakon dva-tri dodavanja, a kako će puštat velikim dug napad dok ne izrade sebi akciju ili npr kad imaju igrača manje pa cjepidlače koliko god mogu...
također, mislim da tim ograničenjem od 35-40 sec moraju se još mnoga pravila korigovat, jer bi se onda napravilo po 10 faulova u jednom napadu jer po trenutnom pravilu (ne zaustavlja se vrijeme) bi samo hvatali igrače s loptom i što više ih iznosili ili unosili od ili prema golu da bi trošili vrijeme...

zaustavljanjem vremena na svakom faulu bi se to riješilo, ali bi se dosta otežalo i zapisničkom stolu, jer bi uvijek sekunda dvije bile ukradene, ali i to je puno poštenije nego ovo sada!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 jan 2015, 01:57

plavipatriota je napisao/la: zaustavljanjem vremena na svakom faulu bi se to riješilo, ali bi se dosta otežalo i zapisničkom stolu, jer bi uvijek sekunda dvije bile ukradene, ali i to je puno poštenije nego ovo sada!
Kako može u košarci? Štopanje vremena je budućnost svakog sporta, s tim će se kad-tad morati pomiriti oni neinventivni likovi koji se pozivaju na nekakve metafizičke vrijednosti tipa 'draž'.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 31 jan 2015, 02:00

DukeOfWellington je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la: zaustavljanjem vremena na svakom faulu bi se to riješilo, ali bi se dosta otežalo i zapisničkom stolu, jer bi uvijek sekunda dvije bile ukradene, ali i to je puno poštenije nego ovo sada!
Kako može u košarci? Štopanje vremena je budućnost svakog sporta, s tim će se kad-tad morati pomiriti oni neinventivni likovi koji se pozivaju na nekakve metafizičke vrijednosti tipa 'draž'.
dosta više faulova ima u rukometu u jednom napadu, nemaš bonusa ko u košarci...
ne bi bilo puno ukradeno, ali nek zapisnički sto npr uzme 2-3 sekunde, opet će ti cijela klupa skočit da se žali i eto frke...

edit: fino naprave pametnu pištaljku, i kad sudija puhne, vrijeme se zaustavi i sl :D :mrgreen:

Sejad
Kontakt:

Post Postao/la Sejad » 31 jan 2015, 02:03

bulbasor je napisao/la:
Sejad je napisao/la:Kupili igrace i sudije za Katar.

Sta im fali da sada kupe i francuze :? Karabatic ha...
To sam i ja pomislio.
slika

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 jan 2015, 02:05

plavipatriota je napisao/la: dosta više faulova ima u rukometu u jednom napadu, nemaš bonusa ko u košarci...
ne bi bilo puno ukradeno, ali nek zapisnički sto npr uzme 2-3 sekunde, opet će ti cijela klupa skočit da se žali i eto frke...
Što implicira da treba raditi na sistemu automatskog zaustavljanja vremena prilikom sudijskog zvižduka. To za početak.

Nek te ne iznenade moji futuristički stavovi po pitanju regulisanja pravila, ja sam veliki zagovaralac da se sudije potpuno izbace iz sporta i da imamo potpuno automatizovanu primjenu pravila. Pa ako tako nešto bude i za 50 godina dobro je, barem će tadašnje generacije uživati u sportu bez da svki put komentarišu subjektivnost suđenja koje je činjenična kategorija sve da imaš najpoštenije i najsposobnije sudije na svijetu, a kamo li ovakve.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 31 jan 2015, 02:08

plavipatriota je napisao/la: dosta više faulova ima u rukometu u jednom napadu, nemaš bonusa ko u košarci...
Što implicira da treba raditi na sistemu automatskog zaustavljanja vremena prilikom sudijskog zvižduka. To za početak.

Nek te ne iznenade moji futuristički stavovi po pitanju regulisanja pravila, ja sam veliki zagovaralac da se sudije potpuno izbace iz sporta i da imamo potpuno automatizovanu primjenu pravila. Pa ako tako nešto bude i za 50 godina dobro je, barem će tadašnje generacije uživati u sportu bez da svki put komentarišu subjektivnost suđenja koje je činjenična kategorija sve da imaš najpoštenije i najsposobnije sudije na svijetu, a kamo li ovakve.
i ja sam za što poštenije i što objektivnije suđenje, od bilo čega i bilo koga, ali kako ćeš u fudbalu "pustit prednost", kako ćeš općenito ocijeniti šta je faul, šta nije... mislim da se ne može napraviti sprava koja to može!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 jan 2015, 02:11

Na ovom tehnološkom nivou ne, ali garantujem da će za koju deceniju biti sprava koju će fudbaleri nositi i koja će biti u stanju da izmjeri takve stvari. Važno je da se nauka potencira da vrši razvoj u tom smjeru.

Do tad treba popraviti što se može popraviti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 02:16

Malo ste preoštri sa Katarom. Prije svega dvije glavne ekipe u njihovoj polovini su poražene malo ranije, Švedska i Hrvatska. Dok su oni pobijedili timove koji ne spadaju u vrh svjetskog rukometa. Austrija, Njemačka i Poljska nisu sila u rukometu. Katar nema ništa slabiji roster od nabrojanih ekipa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 jan 2015, 02:18

Virtu4l je napisao/la:Malo ste preoštri sa Katarom. Prije svega dvije glavne ekipe u njihovoj polovini su poražene malo ranije, Švedska i Hrvatska. Dok su oni pobijedili timove koji ne spadaju u vrh svjetskog rukometa. Austrija, Njemačka i Poljska nisu sila u rukometu. Katar nema ništa slabiji roster od nabrojanih ekipa.
Ja ti kažem meni nije problem što su došli do finala, problem je što je ovo izrugivanje nacionalnom sportu kao instituciji.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 31 jan 2015, 02:20

Virtu4l je napisao/la:Malo ste preoštri sa Katarom. Prije svega dvije glavne ekipe u njihovoj polovini su poražene malo ranije, Švedska i Hrvatska. Dok su oni pobijedili timove koji ne spadaju u vrh svjetskog rukometa. Austrija, Njemačka i Poljska nisu sila u rukometu. Katar nema ništa slabiji roster od nabrojanih ekipa.
Ja ti kažem meni nije problem što su došli do finala, problem je što je ovo izrugivanje nacionalnom sportu kao instituciji.
:thumbup:

i da su ispali u grupi, opet je žešće njesra! :roll:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2015, 02:51

Jesi li ti baš siguran skroz u ovo sve što si napisao??? :roll: :roll:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 03:00

Poljska i Njemacka jesu vrh..sto je najgore
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 08:07

effe_sa je napisao/la:
Jesi li ti baš siguran skroz u ovo sve što si napisao??? :roll: :roll:
Zašto ne bi bio. Slažeš se sa ovom smiješnom izjavom iznad da su Njemačka i Poljska vrh svjetskog rukometa? Poljska , kojoj glavni igrači imaju 31, 33, 36, 35... godina, ili možda Njemačka sa kojom se nakon 2008. godine svi poigravaju? Ekipa koja se nije uspjela kvalifikovati na dva posljednje velika takmičenja, ta ekipa je vrh rukometa?
Voli te tvoje Sarajevo.

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 jan 2015, 08:38

kako u budućnosti ozbiljno shvaćati sport u kojem Katar par mjeseci prije kupi čitavu reprezentaciju i odmah uđe u finale Svjetskog prvenstva?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 08:44

To je pravi problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 31 jan 2015, 08:53

Njemacka je teski kur.ac od reprezentacije... selekcija koju nasi nakantaju 10 razlike znaj da nema pojma...na osnovu renomea lige misli se da su I oni jaki... teska zabluda... sl kao sa engleskim reprezentativcima u fudbalu...
Imas gensheimera koji je fakat klasa i groetzkog I weinholda koji su isto odlicni igraci al ni blizu uweu....ostalo raspad sistema...
Polaci imaju dobrih igraca al nista specijalno... kvantitet naspram kvaliteta....dosta solidnih igraca a osim szmala nemas top klase...a ni on nije imao jucer svoj dan... bielecki ni sjena kao nekada... kad je bio najbolji suter svijeta....al jbg sustigle ga godine, a I mladji valcic mu dohakao...
Dakle iz ovog vidimo da te repke nista nisu bolje od Katra....koji je skup od 1 klasnog golmana, 3-4 odlicna igraca markovica, capotea, stojanovica I vidala I ostalo solidni igraci... dakle nisu za baciti...
I normalno da sam ih uvijek ispostovao na kladari 1, 95 kvota bila jucer... a protiv njemaca poklon svih poklona 2, 85... :kafa:

I uzgred niko nije kriv Hrvatima... imali su idealan zdrijeb da dodju do finala... bez danske, spanije I francuske... I ispadose od poljaka...oni bi mozda I dobili katar, al samo mozda...

Ovako se minorizuje uspjeh Katra... a on je sasvim zasluzen :salut: ...al mislim da ce ih Franci razbiti...posebno zbog mocne odbrane I zbog Titia...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 jan 2015, 09:58

Dex je napisao/la:Kakvi sve pokušaji minimiziranja uspjeha reprezentacije Katara :puke:
Sve je po pravilima, deal with it.Ako vam smeta, lagano se kandidirajte za predsjednika IHF-a, pa mijenjajte pravila koja su vam trn u oku
Kakva reprezentacija Katra? Ovo je pljuvanje po esenciji nacionalnog sporta, a ja kao veliki ljubitelj nacionalnog sporta izražavam gađenje na to, ovo je više nalik na klupski sport.

:thumbup:

alexis17

Post Postao/la alexis17 » 31 jan 2015, 10:41

Koji debil odredi da Srbi sude polufinale SP?

Vidjeli ste kako su Danci sudili Poljska - Hrvatska, bez greske, bez puno iskljucenja, pustili pravu musku igru sto rukomet i jeste. Frajer Poljacima dize ruku 10 sekundi nakon timeout-a (koji je bio odmah nakon primljenog gola) iskljucuju Jureckog zbog obicnog faula u trenucima kad Poljaci imaju +2 i uz odbranu napad za ogromnih +3 u jednoj takvoj utakmici. Nije ovo nacionalisticki, vec polufinale svjetskog prvenstva u rukometu je strani pojam za suce koji su jucer sudili Metalcu ili slicnim klubovima. One sudije koje su nas pokrale dovedu s Nepala i pravo pistaljku u ruku. Očaj, cekam Francusku i bolji rukomet :? :?

alexis17

Post Postao/la alexis17 » 31 jan 2015, 10:45

MrMuscle je napisao/la:Njemacka je teski kur.ac od reprezentacije... selekcija koju nasi nakantaju 10 razlike znaj da nema pojma...na osnovu renomea lige misli se da su I oni jaki... teska zabluda... sl kao sa engleskim reprezentativcima u fudbalu...
Imas gensheimera koji je fakat klasa i groetzkog I weinholda koji su isto odlicni igraci al ni blizu uweu....ostalo raspad sistema...
Polaci imaju dobrih igraca al nista specijalno... kvantitet naspram kvaliteta....dosta solidnih igraca a osim szmala nemas top klase...a ni on nije imao jucer svoj dan... bielecki ni sjena kao nekada... kad je bio najbolji suter svijeta....al jbg sustigle ga godine, a I mladji valcic mu dohakao...
Dakle iz ovog vidimo da te repke nista nisu bolje od Katra....koji je skup od 1 klasnog golmana, 3-4 odlicna igraca markovica, capotea, stojanovica I vidala I ostalo solidni igraci... dakle nisu za baciti...
I normalno da sam ih uvijek ispostovao na kladari 1, 95 kvota bila jucer... a protiv njemaca poklon svih poklona 2, 85... :kafa:

I uzgred niko nije kriv Hrvatima... imali su idealan zdrijeb da dodju do finala... bez danske, spanije I francuske... I ispadose od poljaka...oni bi mozda I dobili katar, al samo mozda...

Ovako se minorizuje uspjeh Katra... a on je sasvim zasluzen :salut: ...al mislim da ce ih Franci razbiti...posebno zbog mocne odbrane I zbog Titia...
Kazes da su Captoe i Vidal neki igraci, a braca Jurecki nisi. Pa da su Poljaci bii domacini, mladji Jurecki bi ih sam pobijedio. Pusti ti kladaru i to, Poljaci su protiv Hrvatske pokazali kakva su reprezentacija. Onakva odbrana protiv Čupića, Duvnjaka, Kopljara i Vorija koji su izmisli rukomet za te Stojanovice i Markovice je dokaz ko su Poljaci danas. Francuska ce ih pregaziti kao plitak potok, ziv bio po vidio :D :D :D :D

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.