Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

daffy
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la daffy » 30 mar 2010, 20:43

neka si se vratio.. nedostajao si :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 mar 2010, 14:14

Moggi: Budućnost Juventusa je crna

Iako izgleda da stanje u Juventusu ne može biti gore od ovoga, bivši direktor Juventusa misli drugačije i najavljuje još teži period za klub.

"Budućnost Juventusa je crna. Potrebno je da se izgradi nova ekipa u narednim godinama. U ekipi ima nekoliko starijih igrača, a nema adekvatnih zamjena za njih."

Moggi je prokomentarisao i mogućnost da Franco Baldini i Cesare Prandelli dođu u klub.

"Franco Baldini kao novi generalni direktor? To bi bila nova izdaja prema navijačima. On je bio jedan od najvažnijih ljudi koji su stajali iza Calciopoli afere."

"Cesare Prandelli je dobar trener, ali smatram da on nije prava osoba za Juventus. Klub treba nekoga kao što su Carlo Ancelotti, Fabio Capello i Marcello Lippi. Juveu je zaista potreban pravi vođa."

Marchisio traži podršku navijača

Mladi veznjak Juventusa, Claudio Marchisio, zatražio je od navijača da stanu iza ekipe i na taj način da pomognu u borbi za četvrto mjesto.

Navijači su ljuti zbog loših rezultata, a prije nekoliko dana su gadjali autobus sa igračima.

"Razumijem da su razočarani, ali mi dajemo sve od sebe. Želim da podsjetim da svako od nas, uključujući Zebinu, Felipe Mela i Diega, koji su posebno kritikovani, izlazi na teren da pruži svoj maksimum i da opravda ovaj dres."

"Želimo uspješno da završimo sezonu i to želimo da ostvarimo sa podrškom navijača."

Prandelli ostaje u fiorentini...sam je to potvrdio tako da nista znaci nema od njega....a za ove dvije sezone Juventus je imao do dana danasnjeg 142 povrede :o :shock: :shock: :|
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 31 mar 2010, 15:14

Za budućnost Juventusa se i ja iskreno bojim ako se nastavi ovaka politika kluba. Treba jednom odvezati kesu i platiti dobro dobrog igrača a ne kao što je do sada bila praksa davati 10 miliona za ruku na srce prosiječnog igrača , mislim da će se mnogi složiti sa mnom :(
Please

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 31 mar 2010, 15:32

juventus nema nimalo lose igrace, naprotiv . . . po meni problem je uprava prije svega, trener (ni ciro ni zac nisu ni t od trenera) i mentalitet koji imaju nakon afere o namjestanju utakmica, zatim tu su (vjerovatno) neki uslovi za trening koji nikako ne gode igracima - tu vidim uzrok svih tih povreda (koje smo i mi - roma - imali prosle sezone, al' travnjaci u Trigoriji su totalno preradjeni preko ljeta i to se svakako primjeti ove sezone), dalje bi pito ove juventusovce ovdje kakav je odnos izmedju igraca i predsjednika kluba (znam da ga navijaci ne mogu) jer ako igraci ne podrzavaju upravu za koju igraju onda kako ocekivat neke pozitivne rezultate . . .
kazem sve ovo jer smo i mi imali istu pricu prosle sezone, navijaci protestvovali protiv predsjednice, hiljadu nekih povreda smo imali, nismo ni LP izborili al' eto sad smo tu gdje jesmo sa trenerom kojeg ste vi otjerali :D
poenta mog posta je - bice bolje sigurno al' ne zahvaljujuci nekim rasipanjem miliona
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 mar 2010, 15:52

Ma vidi nesto..taj odnos predsjednik,odnosno uprava -igraci....

Predsjednik je Blanc,Direktor Secco i bettega(sportski)....isto ti je bilo Moggi,Giraudo,bettega...

stvar je sljedeca...

na celu kluba nalaze se eklanovi,nasljednici imperije agnelli i oni su vlasnici kluba i oni vode glavnu rijec dok ova trojka obavlja te funkcije u dogovoru sa njima...i kako im oni kazu....

E sad je fazon sto ni Blanc,na secco nemaju dodirnih tacaka sa svijetom fudbala slobodno cu tako reci....odnosno nisu sposobni da vode politku kluba kao sto je to moggi radio.koji je imao odrijesene ruke i vodio glavnu rijec..naravno jer je znao svoj posao a ovi levati ukljucujuci elkane nemaju veze o fudbalu

Juventus je mozda u ove 2-3 godine potrosio vise novaca na pojacanja nego ikada ranije,ali mahom su to bile promasene investicije...drugim rijecima potpuno pogresna politika kluba,igraci su dovodjeni samo da bi zakrpili te pozicije koje trebaju bez dugorocnog razmisljanja i jasne vizije kako bi klub trebao izgledat..nego dovedi ti grossa,cannavara od 30+ godinai sl. koji ce odigrat sezonu-dvije i zakrpit prazno mjesto a za buducnost niko ne misli.....

Dalje..elkanovi su vise interesa pokazali prema fiatu ili ferrariju nego prema juventusu..sto smeta navijacima,jer svi znamo kakv su odnos agnellijevi imali prema juventusu...a njihovi nasljednici..???

UGLAVNOM...sve se svodi na to da klub vode ljudi koji nemaju veze sa fudbalom i koji su promasenom politikom doveli klub na niske grane...

a odnos igraci..uprava...pa sta ce ko i svugdje...njihovo je da igraju,placeni su...ko da oni imaju sta rec ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 31 mar 2010, 16:06

sarajlija89 je napisao/la: UGLAVNOM...sve se svodi na to da klub vode ljudi koji nemaju veze sa fudbalom i koji su promasenom politikom doveli klub na niske grane...

a odnos igraci..uprava...pa sta ce ko i svugdje...njihovo je da igraju,placeni su...ko da oni imaju sta rec ;)
znam sta hoces rec i slazem se s tobom sto se igraca tice . . . kazem samo da ako igraci ne podrzavaju politiku kluba (u sto vjerujem) onda je logicno sto slabo igraju i nekako ko da nemaju volje podic tj vratit igru na zeljeni nivo, s druge strane nemate ni trenera koji bi igrace 'natjero' na takvo nesto
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 mar 2010, 16:11

ko ce im znat.......treba bas nesto jako pa da se ovaj tim probudi....a to "jako" je potpuni remont ekipe.....ovu sadasnju ekipu ne moze niko i nista dici...nama treba svjeza krv,novi igraci zeljni dokazivanja..spremni i svjesni cinjenice da igraju za juventus..i samo iz takvog odnosa moze nesto proizaci....ova ekipa to ne moze vise

Sacuvat par igraca,svi znamo koje da ne nabrajam...dosvesti neka nova lica i krenuti u projekat stvaranje GRANDE JUVE-a...al sa ovom upravom i njihovim razmisljanjima..cisto sumnjam,prosto ne vjerujem..pa vidite gore sta je moggi reko BUDUCNOST JUVENTUSA JE CRNA..a zasto..pa zato sto nam klub vode nesposobni ljidi..a dok je tako....dzba nam sve

Nista..pokusat uhvatit 4. mjesto..mada sa ovakvom igrom nema sanse....i molit Boga da nam se smiluje..nista drugo :|

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 mar 2010, 22:03

toliko sam puta pisao na tu temu protiv uprave.. ko ce znati vise sta je problem.. glavni problem je Blanc koji nema zive veze sa fudbalom.. Secco nema nikakve veze sa igranjem na terenu.. on ih samo dovodi.. vala, ako Diego i Melo nisu klase onda niko nije.. mislim da to dolazi od gazda.. treba vratiti ponovo cistokrvne Agnellije, a ne ove engleske Elkane..

ali opet, odbrana nam je taraba.. bolju odbranu ima Cisco Roma od nas..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 31 mar 2010, 22:22

Nova lica nam trrebaju u Upravi to je odavno svima jasno. Molim Boga da Andrea Agnelli uzme ulogu u klubu, i vrati nas na puteve slave. Ovaj narkoman Ellkan samo misli na sebe, lik nije uopste upucen u zbivanja u klubu, generalno sto se tice fudbala plitak je skorz.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 mar 2010, 22:35

bolje da nam je gazda onaj Lapo.. lik fakat voli Juve, ali John se uvalio i ne popusta.. kad bi se Andrea vratio, vratio bi se i Moggi..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 31 mar 2010, 23:15

Adinjo je napisao/la:Nova lica nam trrebaju u Upravi to je odavno svima jasno. Molim Boga da Andrea Agnelli uzme ulogu u klubu, i vrati nas na puteve slave. Ovaj narkoman Ellkan samo misli na sebe, lik nije uopste upucen u zbivanja u klubu, generalno sto se tice fudbala plitak je skorz.
ma onaj Elkan je direktor odnosno celni covjek(CEO) holding kompanije Exor,cija je vrijednost ulaganja oko 6 milijardi,Juve je samo jedna "igracka" u tim silnim parama,boli njega kita,a mozda tip i ima previse posla,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 apr 2010, 15:04

Laurent Blanc na meti Juventusa

Trener Bordeauxa je postao najnovija želja čelnika torinskog kluba.

Iako je nedavno favorizovao Mancinia, Bettega je već u utorak navečer pratio utakmicu četvrtfinala Lige Šampiona, između Lyona i Bordeaux , na čijoj klupi se nalazi Blanc.

Iako mnogi tabloidi prenose kako je Bettega na toj utakmici pratio metu Arsenala, Maruana Chamakha, italijanski mediji tvrde drugačije.

Očekuje se da Blanc napusti ekipu Bordeauxa po završetku sezone i preuzme francuski nacionalni tim.

On je sa Bordeauxom osvojio šampionat Francuske prošle sezone i smatraju ga jednog od mlađih talentovanih trenera.

Ne bi to lose bilo al misljenja sam da nama treba neko iskusniji...lippi vrati se ;) i ovaj rodrigez i banfielda ce uskoro potpisat..napadac,18 god...za 6 miliona...

trebaju nam napadaci..vidjecemo mlad je al nevjerujem da bi tek tako dali pare da nema talenat....

Kolumbijac u juventusu :lol: :lol:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 01 apr 2010, 15:17

Krenem da postavim post za Blanca al si me pred uhitrio sarajlija :D .

Pa i ne bi bilo lose da ga dovedemo. Mlad jeste, ali opet je nesto vec uradio u svom trenerskoj karijeri. Znaci ima neku pozadinu sto se tice tog posla.

Sto se tice Lippija...hmmmm..on mi je najdrazi trener sto smo imali, ali imam misljenje da je vrijeme da se rijesimo i ne vracamo trenerima koja su stara skola.

MIslim isto da bi bilo dobro da prebamo sa jednim ne-italijanom kao trenerom (osim ako ikako mozemo Prandellija dobiti). Tako da bi Blanc bio mozda idealno rijesenje.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 apr 2010, 19:56

[youtube][/youtube]

sto se rampula smije na klupi prvom golu :lol: :lol:

ako niste znali on je bio prvi golman u italiji koji je zabio gol iz igre...1992 protiv cremonesea :D :D vise golova nego nastupa ima :lol: :lol:

al sam ga uvijek volio :)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 01 apr 2010, 20:01

Rampula je legenda,tip je sjedio na klupi toliko da je i unuke dobio :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 apr 2010, 20:04

JuveSissoko je napisao/la:Rampula je legenda,tip je sjedio na klupi toliko da je i unuke dobio :D
cak sam cito da je on bio na duplerici prvog izdanja Hurra Juventus kao navijac mladi :lol: :lol: a prelud je....voli juve ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 01 apr 2010, 20:15

sjecam se jedne utakmice koju je branio i mislim da je jedina koju sam ikad gledao da je branio,a branio je extra,iako sam se smijao prezimenu njegovom,eto to mi nesto ostalo u sjecanju,cuj Rampula hahaha ,kralj :)

felipe-s
Kontakt:

Post Postao/la felipe-s » 02 apr 2010, 00:19

sto se ovaj ljevo sa portala glupo nasra protiv juveza u nekom polukomentaru o zlatanu... sto mrzim kada se polupismeni uhvate pametovati

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 02 apr 2010, 01:46

Rampulla legenda..gdje se sjeti njega..covjek vjecita klupa, opet mi je nekako bio drag. Kad god bi bila klupa u kadru, tu bi bio Rampulla, sa rukavicama i umotan u zimsku jaknu :D

Kad smo vec kod ovih legendi, sjetimo se i Birindellija i njegovog gola protiv Dep. La Coruna

[youtube][/youtube]

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 apr 2010, 01:54

hahahha..ovaj gol..nadji drugi klip...montero se fata za glavu , ne moze da vjeruje kakakv je gol dao :lol:

to mi je vrh bilo :D :D

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... vinco.html

Seba mora igrati

Pohvale i scorpu za analizu i text :D

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], GIBRA i 2 gosta.