2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la Clutch » 30 jan 2015, 16:21

IlCapitano je napisao/la:Lillard umjesto Kobija, Ellis i Boogie umjesto CP-a i Duranta i prebacis Hardena ili Klaya na SF, tj. u frontcourt. Po meni najpostenije bi bilo.

Zaboravio sam i Z-Bo-a, morao je i on tu biti, makar i Timmya izbacili.
Malo si pomijesao stvari. U frontcourtu su Gasol, Davis i Griffin. Harden ili Klay idu u backcourt s Curryem. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 16:29

storm_raider je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
E taj kredit ne bi trebao da bude jer je all star 2015 ceremonija koja ima veze samo sa ovom sezonom.

Ovo glasanje omogucava da se dosta toga desi preko kredita, Kobe je tu preko kredita jer Harden i Thompson imaju bolju sezonu. Ali kako god Kobiju se u historijske knjige pise da je pozvan na all star kao starter.
Jordan kada bi se vratio i upisao tu statistiku bio bi starter zbog glasanja. Sto bi znacilo da je nepravda prema nekom drugom jer to nema veze sa dostignucima u karijeri. Bas zbog toga Cousins i jos neki ne mogu napraviti neko dostignuce jer im se ispred nosa uzme nesto sto zasluze i normalno prolazi godina za godinom..

Realnost jeste drugacija ali i to sta bi bilo kad bi bilo ima neke logike kad pogledas, ne moze on imati takav prosjek kada mu u nekoj ekipi ne bi nista funkcionisalo. Teorijom vjerovatnoce bi sigurno pored tih nedaca imao slabiju karijeru.. A tu je i dosta primjera, pogledaj pickove Sacramenta i kako vecina njih prolazi u 21. stoljecu, to je ipak argument koji govori nesto

@Raul. Nisam ni rekao da ovo za Duranta nije glupo. Startersi kazu ipak je to Durant i za njega i Jamesa vaze druga pravila iako propuste utakmicu, a fino se zna da je ovo sezonska ceremonija i po svim pravilima igrac koji toliko utakmica propusti i ne bi trebao u ovakvoj konkurenciji biti na all star
Nikakve tu nema nepravde, zato sto je Duncan, bas kao u ovom primjeru Jordan ili Kobi svoju karijeru i svoj kredit zaradio na terenu, zato i zasluzuju da budu tu gdje jesu. I upravo ovo omogucava tim legendama priznanje kakvo zasluzuju, zato je Duncan tu gdje jeste potpuno zasluzeno. Vise vole navijaci da vide legendu nego nekoga ko tek treba da se u kontinuitetu dokaze. Pogotovo tu istu legendu na zalasku svoje karijere.

Teorija vjerovatnoce je pokusaj, pomocna varijabla, nikako glavna i nigdje se ne uzima kao osnovna referenca, vec samo kao pomocni materijal. Teorijom vjerovatnoce isto tako bi Duncan imao 50 poena i 28 skokova i jos bolju karijeru, pikovi Sacramenta nista ne znace u odnosu na Duncana jer je on mentalno drugacija osoba. Ja "alternativnu sadasnjost i proslost" ne znam, ti? Zato je sve ovo sta bi bilo - kad bi bilo. To je dovoljan argument koji govori nesto.
Ne slazem se nista.

Prvo ima nepravde jer kao sto je naglaseno all star utakmica 2015 nije career achievement nego sezonski vikend. Gledaju se informacije iz tekuce sezone i samim tim po svim parametrima tu ne bi trebalo biti Kobija, Duncana, Bosha i vjerovatno Paula..
Samo trebas razdvojiti all star vikend od postignuca u karijeri. Sad koga navijaci zele da vide to se moglo vidjeti po glasanju ali glasati moze svako..Prva greska je to jer Kobe koji ima worldwide slavu ima u startu prednost u odnosu na igrace koji igraju bolju sezonu od njega. Kasnije se opet tu ubaci nekoliko igraca koji ne zasluzuju na klupi

U prijevodu ljudi koji glasaju nemaju pojma. Manje vise nisu nikakvo mjerilo i to sto zele nije realno. Jutros je u NFL prema glasanju izabran za rookie igraca qb Minesote koji uopste ne bi trebao to biti jer je mogao svako udariti klik

Teorija vjerovatnoce je po meni dosta precizna, slaba su odstupanja ima ali slaba kada ubacis parametre sredjenosti fransize, trenera, sistema, saigraca, osoblja dobijes da Duncan u Sacaramentu nikada ne bi bio ni blizu 50 poena i 28 skokova vec bi imao slabiju statistiku i slabiju karijeru nego u San Antoniju.
Pickovi mnogo znace, to su poencijali koje Sacramento bira i uvijek je imao rane pickove na draftu mogao je da bira bolje potencijale, velika vecina tih igraca se nije razvilo u dobre ili odlicne igrace zbog raznih faktora koji im ne idu u korist u Sacramentu bez obzira kakve oni persone bili. Oni su vazili za talente vece i nisu uspjeli, mnogi momci koji su kasniji pickovi i slabiji potencijali su u San Antoniju uspjeli.. Jednostavno jedan Mclemore je mnogo veci potencijal bio od Millsa npr ali vec sada se vidi da nece biti nesto od njega

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 jan 2015, 16:36

Najbolje bi bilo napraviti jos jednu Superstar game i gdje ce moci igrati samo najpopularniji. Jedan od 3 trenutno najbolja centra (moje misljenje) nece igrati na All staru, sto je smijesno.

I da, ovo nije iskljucivo zbog vase price o Duncanu.. Ja njega izuzetno gotivim, smatram ga legendom i on igra fenomenalno za svoje godine.. ali on ove godine ne moze biti nikako ispred Cousinsa. Isto kao ove godine Bryant ne moze biti ispred Hardena, a izglasan je u prvu petorku. Pa imamo primjer i Paula koji ima dosta slabiju sezonu nego Lillard.

Sa druge strane, sve je pogresno, od samog glasanja ljudi. Napravili su taj backcourt and frontcourt sistem biranja pa cemo tako Griffina gledati kako starta na poziciji krila.

Ovo je samo moje misljenje, nije nikakva analiza..a doduse, mi mozemo baljezgati o ovome do sutra, nista se nece promijeniti. Sve je to biznis.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 16:39

storm_raider je napisao/la:
E taj kredit ne bi trebao da bude jer je all star 2015 ceremonija koja ima veze samo sa ovom sezonom.

Ovo glasanje omogucava da se dosta toga desi preko kredita, Kobe je tu preko kredita jer Harden i Thompson imaju bolju sezonu. Ali kako god Kobiju se u historijske knjige pise da je pozvan na all star kao starter.
Jordan kada bi se vratio i upisao tu statistiku bio bi starter zbog glasanja. Sto bi znacilo da je nepravda prema nekom drugom jer to nema veze sa dostignucima u karijeri. Bas zbog toga Cousins i jos neki ne mogu napraviti neko dostignuce jer im se ispred nosa uzme nesto sto zasluze i normalno prolazi godina za godinom..

Realnost jeste drugacija ali i to sta bi bilo kad bi bilo ima neke logike kad pogledas, ne moze on imati takav prosjek kada mu u nekoj ekipi ne bi nista funkcionisalo. Teorijom vjerovatnoce bi sigurno pored tih nedaca imao slabiju karijeru.. A tu je i dosta primjera, pogledaj pickove Sacramenta i kako vecina njih prolazi u 21. stoljecu, to je ipak argument koji govori nesto

@Raul. Nisam ni rekao da ovo za Duranta nije glupo. Startersi kazu ipak je to Durant i za njega i Jamesa vaze druga pravila iako propuste utakmicu, a fino se zna da je ovo sezonska ceremonija i po svim pravilima igrac koji toliko utakmica propusti i ne bi trebao u ovakvoj konkurenciji biti na all star
Nikakve tu nema nepravde, zato sto je Duncan, bas kao u ovom primjeru Jordan ili Kobi svoju karijeru i svoj kredit zaradio na terenu, zato i zasluzuju da budu tu gdje jesu. I upravo ovo omogucava tim legendama priznanje kakvo zasluzuju, zato je Duncan tu gdje jeste potpuno zasluzeno. Vise vole navijaci da vide legendu nego nekoga ko tek treba da se u kontinuitetu dokaze. Pogotovo tu istu legendu na zalasku svoje karijere.

Teorija vjerovatnoce je pokusaj, pomocna varijabla, nikako glavna i nigdje se ne uzima kao osnovna referenca, vec samo kao pomocni materijal. Teorijom vjerovatnoce isto tako bi Duncan imao 50 poena i 28 skokova i jos bolju karijeru, pikovi Sacramenta nista ne znace u odnosu na Duncana jer je on mentalno drugacija osoba. Ja "alternativnu sadasnjost i proslost" ne znam, ti? Zato je sve ovo sta bi bilo - kad bi bilo. To je dovoljan argument koji govori nesto.
Ne slazem se nista.

Prvo ima nepravde jer kao sto je naglaseno all star utakmica 2015 nije career achievement nego sezonski vikend. Gledaju se informacije iz tekuce sezone i samim tim po svim parametrima tu ne bi trebalo biti Kobija, Duncana, Bosha i vjerovatno Paula..
Samo trebas razdvojiti all star vikend od postignuca u karijeri. Sad koga navijaci zele da vide to se moglo vidjeti po glasanju ali glasati moze svako..Prva greska je to jer Kobe koji ima worldwide slavu ima u startu prednost u odnosu na igrace koji igraju bolju sezonu od njega. Kasnije se opet tu ubaci nekoliko igraca koji ne zasluzuju na klupi

Teorija vjerovatnoce je po meni dosta precizna, slaba su odstupanja ima ali slaba kada ubacis parametre sredjenosti fransize, trenera, sistema, saigraca, osoblja dobijes da Duncan u Sacaramentu nikada ne bi bio ni blizu 50 poena i 28 skokova vec bi imao slabiju statistiku i slabiju karijeru nego u San Antoniju.
Pickovi mnogo znace, to su poencijali koje Sacramento bira i uvijek je imao rane pickove na draftu mogao je da bira bolje potencijale, velika vecina tih igraca se nije razvilo u dobre ili odlicne igrace zbog raznih faktora koji im ne idu u korist u Sacramentu bez obzira kakve oni persone bili. Oni su vazili za talente vece i nisu uspjeli, mnogi momci koji su kasniji pickovi i slabiji potencijali su u San Antoniju uspjeli.. Jednostavno jedan Mclemore je mnogo veci potencijal bio od Millsa npr ali vec sada se vidi da nece biti nesto od njega
Ni ne pisem da se slozis, razmjenjujemo argumente.

Postujem, tako bi trebalo biti i moje je misljenje isto, ali vec godinama nije tako, zato je i Duncan tu. Tako da ne trebam ja nista "razdvajati", vec ti treba razdvojiti stvarnost od "sta bi bilo - kad bi bilo". A stvarnost te osamari u lice cinjenicama i kaze ti da navijaci vise zele gledati Duncana nego Cousinsa. I to je ok, Duncan igra jednu od svoje posljednje 2 sezone u NBA ligi i ja licno ga zelim vidjeti na AllStar-u. I uz to igra veoma dobru sezonu, ali on ce tek u PO igrati svoju kosarku.

Kada smo kod "teorije vjerovatnoce", da ne idem mnogo od teme i unaprijed se izvinjavam, nije uopste egzaktna nauka, vec se koristi kao pomocna varijabla, pretezno u ekonomiji. To ne kazem ja, niti ti, vec nauka, od Tom DeMarca, pa nadalje... Tako isto ona kaze da bi Duncan imao 50 poena i 28 skokova po utakmici. Hajde ako je veoma prezicna dokazi mi da ne bi, ili dokazi kakvu bi Cousins imao karijeru u drugoj ekipi. Nema tu dokazivanja, bas zato sto je sve dovedeno na osnovu "sta bi bilo - kad bi bilo zakljucaka". A, realnost kaze: u ovakvom NBA sistemu biranja AllStar igraca biznis plan je najbolji moguci do sada, kada smo vec kod "teorije vjerovatnoce."
Sport je lijek za tijelo i duh.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 30 jan 2015, 16:49

Ispravka.. valjda treneri zele gledati Duncana, posto su ga oni izabrali.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 16:51

@storm_raider
Uvjeren sam da bi Cousins sada imao par nastupa na all staru i dosta puta nastupio u PO da je upao u neku zdraviju ekipu. Znaci sigurno bi imao bolju karijeru po meni u zdravijoj sredini. Ipak on je jak kosarkas i Kentucky produkt (Wall, Rondo, Davis svi all star u zdravijim sredinama)

Isto tako postoje ekipe koje drze neke stvari bolje u svojim rukama, Miami ima bolji marketing i promociju od Sacramenta zato Miami ima i dva all stara iako ove godine nisu nista bolja ekipa od Milwaukee ili Charlotte. Njega bi sredina kao Miami, Boston, Chicago, Phila, New York, Los Angeles progurala do all stara i pritisak novinara.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 jan 2015, 17:17

Clutch je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Lillard umjesto Kobija, Ellis i Boogie umjesto CP-a i Duranta i prebacis Hardena ili Klaya na SF, tj. u frontcourt. Po meni najpostenije bi bilo.

Zaboravio sam i Z-Bo-a, morao je i on tu biti, makar i Timmya izbacili.
Malo si pomijesao stvari. U frontcourtu su Gasol, Davis i Griffin. Harden ili Klay idu u backcourt s Curryem. ;)
Ma znam to, ali jednog od te dvojice koji ostane na klupi prebacis u frontcourt jer treneri to mogu uraditi ako na jednoj poziciji ima vise igraca. To sam napisao samo ako bi bilo potrebe jer bi u ovom mom slucaju imali 6 bekova i 6 krila i centara...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 17:22

Dwight out neko vrijeme

Nateklo koljeno koje je povrijedio na pocetku sezone

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 jan 2015, 17:27

Uvijek je All star bio neko na karijeru,neko na formu,neko na popularnost.I uvijek je neko ostao bez all stara ko bi zasluzio.Uostalom sam All star iz godine u godinu sve manje vrijedi

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 17:34

tuzlak1987 je napisao/la:@storm_raider
Uvjeren sam da bi Cousins sada imao par nastupa na all staru i dosta puta nastupio u PO da je upao u neku zdraviju ekipu. Znaci sigurno bi imao bolju karijeru po meni u zdravijoj sredini. Ipak on je jak kosarkas i Kentucky produkt (Wall, Rondo, Davis svi all star u zdravijim sredinama)

Isto tako postoje ekipe koje drze neke stvari bolje u svojim rukama, Miami ima bolji marketing i promociju od Sacramenta zato Miami ima i dva all stara iako ove godine nisu nista bolja ekipa od Milwaukee ili Charlotte. Njega bi sredina kao Miami, Boston, Chicago, Phila, New York, Los Angeles progurala do all stara i pritisak novinara.
Sve je to "sta bi bilo - kad' bi bilo".

Uostalom kao sto kaze @dema, AllStar je iz godine u godinu sve manje zanimljiv, meni ce tricasko zakmicenje biti daleko najzanimljivije, ali treba ispratiti i zakucavanja.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 jan 2015, 18:40

Duncan je potencijalni DPOY što je uz 15 poena dovoljno da bude izabran na allstar. I da je Rođo ili Zach tu ne bi bila greška. Sva trojica imaju odlične sezone.
Greška je Durant koji nikako ne bi smio biti ovdje. I to što je CP3 ispred Lillarda. Da ne govorim o Kobeu ili Carmelu koji su izabrani u prve petorke.
Curry, Harden, Griffin, Davis, Gasol, Westbrook, Klay, Lillard, Ellis, LMA i dva od ove trojice o kojim se raspravlja.
Istok mi je osim Mela ok.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 19:03

Sad ce za Dwighta biti sezona zavrsena, k'o da gledam.

Obicno kad igrac trazi drugo misljenje, prvo je operacija.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jan 2015, 19:17

Kawhi je napisao/la:Duncan je potencijalni DPOY što je uz 15 poena dovoljno da bude izabran na allstar. I da je Rođo ili Zach tu ne bi bila greška. Sva trojica imaju odlične sezone.
Greška je Durant koji nikako ne bi smio biti ovdje. I to što je CP3 ispred Lillarda. Da ne govorim o Kobeu ili Carmelu koji su izabrani u prve petorke.
Curry, Harden, Griffin, Davis, Gasol, Westbrook, Klay, Lillard, Ellis, LMA i dva od ove trojice o kojim se raspravlja.
Ma bgm ono sto sam ja gledo nije uopste po meni ni blizu DPOY, toliko dobru odbranu ne igra ove godine ;)

Ponovo pretjerujete kod hvaljenja "vaših" igrača ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 jan 2015, 19:18

Boogie mijenja Kobija. :tokralju: :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 jan 2015, 19:19

Adrian Wojnarowski ‏@WojYahooNBA
DeMarcus Cousins will replace Kobe Bryant on West All-Stars, NBA says.
ser del barça es el millor que hi ha !

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jan 2015, 19:21

alemsa je napisao/la:Sad ce za Dwighta biti sezona zavrsena, k'o da gledam.

Od LeBrona nisam gledao da jedan igrac sam vodi ekipu do playoffa kao sto to radi Harden.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 19:23

JoseMourinho je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Duncan je potencijalni DPOY što je uz 15 poena dovoljno da bude izabran na allstar. I da je Rođo ili Zach tu ne bi bila greška. Sva trojica imaju odlične sezone.
Ma bgm ono sto sam ja gledo nije uopste po meni ni blizu DPOY, toliko dobru odbranu ne igra ove godine ;)

Ako mi "lazemo" ne laze statistika...Pogledaj,pa se javi! ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jan 2015, 19:26

NEZALAGANJE je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:

Ako mi "lazemo" ne laze statistika...Pogledaj,pa se javi! ;)
Ma ja nekad u raspravama statistika nije mjerodavna, nekad jeste po potrebi kako kome odgovara ;)

Ja kažem za ono što sam gledo ove sezone po meni nista sad toliko specijalno u odbrani kakav crni DPOY ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 19:30

Greivis je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Sad ce za Dwighta biti sezona zavrsena, k'o da gledam.

Od LeBrona nisam gledao da jedan igrac sam vodi ekipu do playoffa kao sto to radi Harden.
Ma samo da se Dwight vrati do PO

MVP ce nas sam uvest u PO bez problema

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 30 jan 2015, 19:31

" onclick="window.open(this.href);return false;

:tokralju:
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.